Коментари - Събраха за седмица парите за операция на дете с тумор в мозъка | Днес.dir.bg

Събраха за седмица парите за операция на дете с тумор в мозъка

Само за седмица необходимите средства за операция в турска клиника на 10-годишния Николай Марков от Добрич, който има тумор в мозъка, бяха събрани чрез дарения, съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - Събраха за седмица парите за операция на дете с тумор в мозъка | Днес.dir.bg

Коментари

дкми

Ето, че за по-малко от седмица свършихме нещо, което държавата нямаше да свърши никога. Милиарди за бойкострали има, а 30.000$ за едно българско дете няма, така ли излиза? Дано се оправи детето.

Бог да е с детето и да е успешна тази операция! Да са живи и здрави всички отзовали се! Радвам се да прочета, че има такива и много благородни хора!

господа една съседна държава и народ с коментарите по другите новинарски сайтове, ги правим едвали не полуграмотни и по черни от дявола ,а при нужда търсим спасение от тях-виждате ли какви сме ,след толкова казани злини с какви очи им чукаме на вратата?да са живи и здрави и да помогнат на повече майки да се връщат щасливи в българия.

Нали, знаеш кои са трите неща, дето почват с "п" и управляват света?!

Късмет на милото момченце. Горките ни деца, защо ли ги раждаме в тая държава.........

Отново доказахме на чиновниците, че въпреки партийните си пристрастия, винаги се обединяваме, когато трябва да помогнем на дете, когато от помощта ни зависи човешки живот. Дано оздравее!

Много късмет и много, много сила и на родителите и на момченцето! Ще се молим да мине всичко успешно!

Значи хората събират по лев- два за болни дечица,а Дянков с един замах слага за 3 години млрд лв от здравната каса в партийния си джоб.И ние безропотно търпим.

Баретата има пари. Да си плати лечението! Никой не го е карал да минава през централния вход на Съдебната палата. Поздравявам дарителите. Колко пари са дарили депутатите и министрите?

нямам нищо против народната благотворителност,но след като сами ще си помагаме,защо ни е държавата,тя ни носи само разходи..

Много се радвам че успяхме и събрахме пари за детето ,а управниците дали се бръкнаха и те?Моля се от все сърце операцията да е успешна и детето се завърне живо и здраво!УСПЕХ!!!

Ето това е добра новина! От все сърце се надявам, че момчето ще се излекува! Успех и кураж му желая в справянето с болестта, вяра и търпение на родителите му!

Единственият, който отказва следваща операция в България е майката... Не знам някоя мутра да е ходила на лечение извън България и разноските да са плащани от фонда...

Простакесата,която се води министър на образованието в България да излезе и да каже как се получава така,че трябва да се събират пари за...деца в нужда,и да ни осветли кой поема лечението на такива като барети,потници,шорти и тем подобни"заслужили"такова лечение!!! Защото да не излезе накрая,че поемаме лечението от джоба си на криминалния контингент,който накрая ни осъжда и в Страсбург,а за бъдещето на тази загубена нация никой не мисли?!?

Може би искаш да кажеш министърката на здравеопазването?! Тук в Русе е публична тайна, че тя се издигна заради креватните си упражнения с местния шеф на герб и настоящ депутат Пламен Нунев!

Това значи ли че Деси е голяма палавница?

Използвам възможността сам да се репликирам и да се поправя,че иде реч не за министъра на образованието както съм написал,а за министъра на...здравеопазването в Република България! Но то едва ли някой ще се обърка за какво и за кого става въпрос!

Дано лечението на детето излезе успешно, но недай си боже да не е, ти ще ревизираш ли мнението си?

По същата логика се събира и таксата за избор на екип. Като не искаш да те оперира който и да е си плащаш да те оперира, който искаш. Тук случая е 100% същия. Майката е решила, че детето и повече няма да се оперира в България, следователно трябва да си поеме разходите. Това може би е единствената дарителска кампания за която съм чул и не съм участвал, защото не смятам, че майката има необходимите познания за да направи този избор. Просто се е хванала в обещанията на поредния доктор, но и тукашните лекари биха и казали същото като него. Друг е въпроса, че тя не им вярва на базата на двете преминати операции. Дано детенцето да се оправи, но мисля, че същото може да се случи и в Турция или където и да е по света, а именно - да направят две неуспешни операции и родителя да реши, че на друго място има по-голям шанс... Помните ли малката Дарина за която даваха добри шансове, ако се оперира в Израел? Какво стана? Събрахме парите, оперираха я и вече не е между нас...

Няма как да не подкрепя. Коментарът ми по-долу казва същото. Събират се пари, после се оказва, че лечението в чужбина е било 1:1 с това което би се провело в България.

Защо журнлистите винаги забравят да пишат какво се случва с децата изпратени на лечение в чужбина? Хората оставт с впечатлението, че операция зад граница е равно на сигурно излекуване. Например масираната кампания за Ади. Събираха пари защото в България единственото лечение беше ампутация на крака и химио терапия. Събраха пари, пратиха я в Германия. Там и ампутираха крака и сега е на химиотерапия. Успоредно с това нямаме пари за заплати на млади лекари и 90% от тях емигрират. Старите лекари пък един по един се пенсионират или умират. Получава се така, че който не храни родната си медицина, храни здравеопазването на други държави - първо с обучени кадри, второ с лечение в техните клиники, а стандарта все още ни е твърде нисък да си позволим лечение дори в Турция, а камо ли в западна Европа.

Радвам се да видя най-после един интелигентен коментар!

Защото е по-удобно да не се споменават такива неща... А държавата така или иначе печели от тези дарения (колкото и парадоксално да звучи). Мобилните оператори също печелят (по-малко отколкото държавата, но все пак печелят)...

ridiculous

Има още един детайл, който не е за пренебрегване, при все, че аз подкрепям икономическата логика. Медицинският персонал в повечето от нашите болнични заведения е много добре обучен за медицинските си задачи, но напълно непросветен за психологическите измерения на страданието - и на детето и на семейството му. Заради тази си слабост, те губят доверието на пациентите и техните близки, ако и да могат технологично да направят същото, което и в болницата в Турция. Отношението отсъства и от семействата това се възприема като липса на компетентност. И така хората тарсят под дърво и камък не друго, а просто добро и търпеливо отношение, грижа и открито говорене за състоянието на техния близък. Като не го получават, го търсят вън от България на цена, която излиза от джоба на този, който я плати. Мисля, че повечето от случаите, при които се събират дарения са такива. Една част, разбира се, са на случаи, при които има ефективно лечение другаде.

+++

Успех на Ники и дано се върне напълно здрав от Турция, добре, че българите сами си помагаме, то ако чакаме на държавата .....

Докато има такива Българи-дарители, България ще я има!!! Поздравления на дарителите и успех на Ники! Дълъг и здрав живот!!!

Докато всеки си решава съдбата сам, с или без дарители, няма да има натиск здравната система да се очовечи и няма да имаме здравеопазване. Пък вие си се радвайте.

Онегавон

Абе аз да не би да се радвам, че не ни работи здравната система?! Но законът си е закон, той не може да обхване всички случаи! Тогава идва проверката какво общество сме и можем ли да противодействаме на лошото действие на официалните наредби! И качеството на правителсвото, което да вземе съптветните мерки - да направи изключение, да внесе предложение за промяна на закона, да промени наредби, да окаже финансова, здравна, юридическа и др. помощ! И т.н.! Радвай и се моли и на теб да не ти се случи да молиш чужди за помощ!!!

Успех за Ники, дано да го излекуват, независимо от български, турски или други лекари. Голямо благодаря за дарителите! И аз се присъединявам към роптаещите, които споделят, че с месеци разни бандитите и мутри ги лекуват, а за децата няма пари, за да ги лекуват.

Тези средста са дадени и се дават от хората всеки ден за деца ,на които трябва държавата да дава пари.Тежката артилерия на здравеопазването вместо да се хвали по телевизиите и да гледа мазно мазно в скъпи тоалети и бижута да вземе да си гледа работата за която са я сложили СЛОЖИЛИ там.Всичко това е ужасяващо ,защо журналистите трябва да им вършат работатаи те да знаят всичко а тая простотия да говори бавно бавно да си търси несъществуващите мисли минута две и нищо съществено да не прави ,но ще направи,след като се направи проверка .Ами след колко време ? Кога?

Онзи ден нали я видяхме тази простакеса Десито Атанасова, намазана напудрена и с кожуФ за 3000-4000 лева. Ако Ники бе нейното дете какво ли щеше да направи тази куха лейка?

И аз като останалите много се радвам за това дете, но защо помощта трябва да става винаги чрез медиите? Нали си плащаме осигуровките? Аз мисля, че когато не си бил тежко болен осигуровките ти трябва да имат за една такава сложна и скъпа интервенция, а къде са ни осигуровките в случея?

Да Ви отговоря: 1-во здравни осигуровки плащат около 2 милиона души от 7 милиона население. 2-ро здравните осигуровки на децата до 18г. се поемат от държавата, която не ги плаща.! ето там е проблемът.

а защо в турция ще го оперират ,а не в българия

защото тук вече има две операции

.......що те прочетеш статията преди да пишеш коментари

аззз

що за държава е тази, която не може да помогне на собствените си деца? Уж мерки за повишаване на раждаемостта се прилагат ама като е за лечение държавата никаква я няма, срам голям .....

Успех на детето и нека Господ му помага да оздравее и да радва близките си!

Значи за Баретата има пари за лечение, а за Ники няма. Е...и държавата. Дано се оправиш Ники, и бог да те пази. детето.

Успех Ники, България ще се моли за теб. Това е бъдещето на нашата държава, а не разни Барети, Очи и тем подобни. Докога ще си затваряме очите, докога ще потъпкват правата ни? За какво са тези осигуровки, за да гледаме как децата ни умират в ръцете? Управляващите да се самосезират и да спрат да взимат тлъсти бонуси. Просто съм крайно разочарована. И отново, УСПЕХ Ники и кураж и вяра за родителите.

браво!!! за срам на дарявата да си видят управниците и крадливите институции. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

....плащаме осигуровки - ходим да лекуваме децата си в турция.......плащаме за парно което не сме консумирали.....плащаме на 250тиквиници да ни дуят като добитак............ДО КОГА ЩЕ СИ ПЛАЩАМЕ .............ДА СПРЕМ ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ.........ДА ФАЛИРА ТЪПАТА ДЪРЖАВА........писна ми

Пиши грамотно. Принципно си прав да мислиш така ,но в крайна сметка като не ти понася недей да стоиш тук. Никой не те задържа.

Браво на дарителите!!! На хора като Вас с възможности и добри сърца желая много много здраве и пари!

БРАВО. Има и добри хора, да са живи и здрави. Много успех и на детенцето, да се оправи по-бързо. Смелост на родителите.

Успех, Ники! пп. Ние ги събрахме парите, къде е държавата, къде са агенциите за лечение на деца в чужбина, къде са ни осигуровките?

Осигуровкити Ви са окрадени.

а дано се оправи детето, но все ми се струва, че туморът е такъв, който не става за операция, а в турската частни клиника просто ще вземеат парите, и ще кажат : " в България много са го забавили, сега нищо не може да се направи"....

Аман от песимисти! По добре не коментирай. Желая здраве на Ники!!!

В коментара ти се вижда съзнанието на бг боклука. Да гледа само какво да открадне, как да излъже, как да пре*е някого. Това не се оправя. Съжалявам теб и тебеподобните - не заслужавате и да се изплюе човек отгоре Ви.

Дано се оправи детето. Другото е гадното, че няма държава която да работи за народа си. Според Цветанов по важното е че има заподозрян за Баретата. А тези средства с които е лекуван Баретата не бе ли редно да бъдат дадени за това дете г-син Цветанов? А ако това дете беше вашето г-син Цветанов какво ли щеше да е?

Коментари - Събраха за седмица парите за операция на дете с тумор в мозъка | Днес.dir.bg

Събраха за седмица парите за операция на дете с тумор в мозъка

Само за седмица необходимите средства за операция в турска клиника на 10-годишния Николай Марков от Добрич, който има тумор в мозъка, бяха събрани чрез дарения, съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - Събраха за седмица парите за операция на дете с тумор в мозъка | Днес.dir.bg

Коментари

дкми

Ето, че за по-малко от седмица свършихме нещо, което държавата нямаше да свърши никога. Милиарди за бойкострали има, а 30.000$ за едно българско дете няма, така ли излиза? Дано се оправи детето.

Бог да е с детето и да е успешна тази операция! Да са живи и здрави всички отзовали се! Радвам се да прочета, че има такива и много благородни хора!

господа една съседна държава и народ с коментарите по другите новинарски сайтове, ги правим едвали не полуграмотни и по черни от дявола ,а при нужда търсим спасение от тях-виждате ли какви сме ,след толкова казани злини с какви очи им чукаме на вратата?да са живи и здрави и да помогнат на повече майки да се връщат щасливи в българия.

Нали, знаеш кои са трите неща, дето почват с "п" и управляват света?!

Късмет на милото момченце. Горките ни деца, защо ли ги раждаме в тая държава.........

Отново доказахме на чиновниците, че въпреки партийните си пристрастия, винаги се обединяваме, когато трябва да помогнем на дете, когато от помощта ни зависи човешки живот. Дано оздравее!

Много късмет и много, много сила и на родителите и на момченцето! Ще се молим да мине всичко успешно!

Значи хората събират по лев- два за болни дечица,а Дянков с един замах слага за 3 години млрд лв от здравната каса в партийния си джоб.И ние безропотно търпим.

Баретата има пари. Да си плати лечението! Никой не го е карал да минава през централния вход на Съдебната палата. Поздравявам дарителите. Колко пари са дарили депутатите и министрите?

нямам нищо против народната благотворителност,но след като сами ще си помагаме,защо ни е държавата,тя ни носи само разходи..

Много се радвам че успяхме и събрахме пари за детето ,а управниците дали се бръкнаха и те?Моля се от все сърце операцията да е успешна и детето се завърне живо и здраво!УСПЕХ!!!

Ето това е добра новина! От все сърце се надявам, че момчето ще се излекува! Успех и кураж му желая в справянето с болестта, вяра и търпение на родителите му!

Единственият, който отказва следваща операция в България е майката... Не знам някоя мутра да е ходила на лечение извън България и разноските да са плащани от фонда...

Простакесата,която се води министър на образованието в България да излезе и да каже как се получава така,че трябва да се събират пари за...деца в нужда,и да ни осветли кой поема лечението на такива като барети,потници,шорти и тем подобни"заслужили"такова лечение!!! Защото да не излезе накрая,че поемаме лечението от джоба си на криминалния контингент,който накрая ни осъжда и в Страсбург,а за бъдещето на тази загубена нация никой не мисли?!?

Може би искаш да кажеш министърката на здравеопазването?! Тук в Русе е публична тайна, че тя се издигна заради креватните си упражнения с местния шеф на герб и настоящ депутат Пламен Нунев!

Това значи ли че Деси е голяма палавница?

Използвам възможността сам да се репликирам и да се поправя,че иде реч не за министъра на образованието както съм написал,а за министъра на...здравеопазването в Република България! Но то едва ли някой ще се обърка за какво и за кого става въпрос!

Дано лечението на детето излезе успешно, но недай си боже да не е, ти ще ревизираш ли мнението си?

По същата логика се събира и таксата за избор на екип. Като не искаш да те оперира който и да е си плащаш да те оперира, който искаш. Тук случая е 100% същия. Майката е решила, че детето и повече няма да се оперира в България, следователно трябва да си поеме разходите. Това може би е единствената дарителска кампания за която съм чул и не съм участвал, защото не смятам, че майката има необходимите познания за да направи този избор. Просто се е хванала в обещанията на поредния доктор, но и тукашните лекари биха и казали същото като него. Друг е въпроса, че тя не им вярва на базата на двете преминати операции. Дано детенцето да се оправи, но мисля, че същото може да се случи и в Турция или където и да е по света, а именно - да направят две неуспешни операции и родителя да реши, че на друго място има по-голям шанс... Помните ли малката Дарина за която даваха добри шансове, ако се оперира в Израел? Какво стана? Събрахме парите, оперираха я и вече не е между нас...

Няма как да не подкрепя. Коментарът ми по-долу казва същото. Събират се пари, после се оказва, че лечението в чужбина е било 1:1 с това което би се провело в България.

Защо журнлистите винаги забравят да пишат какво се случва с децата изпратени на лечение в чужбина? Хората оставт с впечатлението, че операция зад граница е равно на сигурно излекуване. Например масираната кампания за Ади. Събираха пари защото в България единственото лечение беше ампутация на крака и химио терапия. Събраха пари, пратиха я в Германия. Там и ампутираха крака и сега е на химиотерапия. Успоредно с това нямаме пари за заплати на млади лекари и 90% от тях емигрират. Старите лекари пък един по един се пенсионират или умират. Получава се така, че който не храни родната си медицина, храни здравеопазването на други държави - първо с обучени кадри, второ с лечение в техните клиники, а стандарта все още ни е твърде нисък да си позволим лечение дори в Турция, а камо ли в западна Европа.

Радвам се да видя най-после един интелигентен коментар!

Защото е по-удобно да не се споменават такива неща... А държавата така или иначе печели от тези дарения (колкото и парадоксално да звучи). Мобилните оператори също печелят (по-малко отколкото държавата, но все пак печелят)...

ridiculous

Има още един детайл, който не е за пренебрегване, при все, че аз подкрепям икономическата логика. Медицинският персонал в повечето от нашите болнични заведения е много добре обучен за медицинските си задачи, но напълно непросветен за психологическите измерения на страданието - и на детето и на семейството му. Заради тази си слабост, те губят доверието на пациентите и техните близки, ако и да могат технологично да направят същото, което и в болницата в Турция. Отношението отсъства и от семействата това се възприема като липса на компетентност. И така хората тарсят под дърво и камък не друго, а просто добро и търпеливо отношение, грижа и открито говорене за състоянието на техния близък. Като не го получават, го търсят вън от България на цена, която излиза от джоба на този, който я плати. Мисля, че повечето от случаите, при които се събират дарения са такива. Една част, разбира се, са на случаи, при които има ефективно лечение другаде.

+++

Успех на Ники и дано се върне напълно здрав от Турция, добре, че българите сами си помагаме, то ако чакаме на държавата .....

Докато има такива Българи-дарители, България ще я има!!! Поздравления на дарителите и успех на Ники! Дълъг и здрав живот!!!

Докато всеки си решава съдбата сам, с или без дарители, няма да има натиск здравната система да се очовечи и няма да имаме здравеопазване. Пък вие си се радвайте.

Онегавон

Абе аз да не би да се радвам, че не ни работи здравната система?! Но законът си е закон, той не може да обхване всички случаи! Тогава идва проверката какво общество сме и можем ли да противодействаме на лошото действие на официалните наредби! И качеството на правителсвото, което да вземе съптветните мерки - да направи изключение, да внесе предложение за промяна на закона, да промени наредби, да окаже финансова, здравна, юридическа и др. помощ! И т.н.! Радвай и се моли и на теб да не ти се случи да молиш чужди за помощ!!!

Успех за Ники, дано да го излекуват, независимо от български, турски или други лекари. Голямо благодаря за дарителите! И аз се присъединявам към роптаещите, които споделят, че с месеци разни бандитите и мутри ги лекуват, а за децата няма пари, за да ги лекуват.

Тези средста са дадени и се дават от хората всеки ден за деца ,на които трябва държавата да дава пари.Тежката артилерия на здравеопазването вместо да се хвали по телевизиите и да гледа мазно мазно в скъпи тоалети и бижута да вземе да си гледа работата за която са я сложили СЛОЖИЛИ там.Всичко това е ужасяващо ,защо журналистите трябва да им вършат работатаи те да знаят всичко а тая простотия да говори бавно бавно да си търси несъществуващите мисли минута две и нищо съществено да не прави ,но ще направи,след като се направи проверка .Ами след колко време ? Кога?

Онзи ден нали я видяхме тази простакеса Десито Атанасова, намазана напудрена и с кожуФ за 3000-4000 лева. Ако Ники бе нейното дете какво ли щеше да направи тази куха лейка?

И аз като останалите много се радвам за това дете, но защо помощта трябва да става винаги чрез медиите? Нали си плащаме осигуровките? Аз мисля, че когато не си бил тежко болен осигуровките ти трябва да имат за една такава сложна и скъпа интервенция, а къде са ни осигуровките в случея?

Да Ви отговоря: 1-во здравни осигуровки плащат около 2 милиона души от 7 милиона население. 2-ро здравните осигуровки на децата до 18г. се поемат от държавата, която не ги плаща.! ето там е проблемът.

а защо в турция ще го оперират ,а не в българия

защото тук вече има две операции

.......що те прочетеш статията преди да пишеш коментари

аззз

що за държава е тази, която не може да помогне на собствените си деца? Уж мерки за повишаване на раждаемостта се прилагат ама като е за лечение държавата никаква я няма, срам голям .....

Успех на детето и нека Господ му помага да оздравее и да радва близките си!

Значи за Баретата има пари за лечение, а за Ники няма. Е...и държавата. Дано се оправиш Ники, и бог да те пази. детето.

Успех Ники, България ще се моли за теб. Това е бъдещето на нашата държава, а не разни Барети, Очи и тем подобни. Докога ще си затваряме очите, докога ще потъпкват правата ни? За какво са тези осигуровки, за да гледаме как децата ни умират в ръцете? Управляващите да се самосезират и да спрат да взимат тлъсти бонуси. Просто съм крайно разочарована. И отново, УСПЕХ Ники и кураж и вяра за родителите.

браво!!! за срам на дарявата да си видят управниците и крадливите институции. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

....плащаме осигуровки - ходим да лекуваме децата си в турция.......плащаме за парно което не сме консумирали.....плащаме на 250тиквиници да ни дуят като добитак............ДО КОГА ЩЕ СИ ПЛАЩАМЕ .............ДА СПРЕМ ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ.........ДА ФАЛИРА ТЪПАТА ДЪРЖАВА........писна ми

Пиши грамотно. Принципно си прав да мислиш така ,но в крайна сметка като не ти понася недей да стоиш тук. Никой не те задържа.

Браво на дарителите!!! На хора като Вас с възможности и добри сърца желая много много здраве и пари!

БРАВО. Има и добри хора, да са живи и здрави. Много успех и на детенцето, да се оправи по-бързо. Смелост на родителите.

Успех, Ники! пп. Ние ги събрахме парите, къде е държавата, къде са агенциите за лечение на деца в чужбина, къде са ни осигуровките?

Осигуровкити Ви са окрадени.

а дано се оправи детето, но все ми се струва, че туморът е такъв, който не става за операция, а в турската частни клиника просто ще вземеат парите, и ще кажат : " в България много са го забавили, сега нищо не може да се направи"....

Аман от песимисти! По добре не коментирай. Желая здраве на Ники!!!

В коментара ти се вижда съзнанието на бг боклука. Да гледа само какво да открадне, как да излъже, как да пре*е някого. Това не се оправя. Съжалявам теб и тебеподобните - не заслужавате и да се изплюе човек отгоре Ви.

Дано се оправи детето. Другото е гадното, че няма държава която да работи за народа си. Според Цветанов по важното е че има заподозрян за Баретата. А тези средства с които е лекуван Баретата не бе ли редно да бъдат дадени за това дете г-син Цветанов? А ако това дете беше вашето г-син Цветанов какво ли щеше да е?