Турска артилерия обстрелва позиции на ИД близо до Мосул

Турска артилерия обстрелва позиции на терористичната групировка "Ислямска държава" близо до иракския град Мосул.

Обратно в новината

Коментари - Турска артилерия обстрелва позиции на ИД близо до Мосул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А няма нито един цивилен убит!

НЕЩО НЕ МИ СЕ ВРЪЗВАТ НЕЩАТА!КЮРДИТЕ МРАЗЯТ ТУРЦИТЕ А ДА ИСКАТ ВОЕННА ПОМОЩ ОТ ТЯХ ...НЯМА ЛОГИКА!ПРОСТО ТУРЧУЛЯТА СЕ ОПАСЯВАТ ОТ РАЗРАСТВАЩИТЕ СЕ ТЕРИТОРИИ В СИРИЯ И ИРАК, КОИТО СЕ ВЛАДЕЯТ ОТ КЮРДИТЕ!ТОВА Е, ФАКТ!ТУРЦИЯ ВСЯЧЕСКИ ЩЕ ПРЕЧИ ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА НЕЗАВИСИМ КЮРДИСТАН!..НО .СОРИ МАЙКА,ВЕЧЕ Е РЕШЕНО И СЪГЛАСУВАНО МЕЖДУ САЩ И РУСИЯ!

Положението е доста по различно сега Америка и Русия лъжат и мажат предавайки кюрдската идея, за да угодят на Ердоган. Ердогана с неговата "умерена опозиция" от обръснати джихадисти атакува кюрдски и иракски позиции.

Браво на Турция. После да освободи и Сирия от руските терористи и окупатори.

Явно не си разбрал, че Путин и Ердоган в момента игрят първи дружки. Освен това по силата на мецдународното право руските военни не са окупатори, защото са поканени от законното правителство на Сирия.

След това да дойде и тук да спаси България от скапаните християни с обръснатите си джихадисти наричани за по меко "умерена опозиция" !

А има ли в Мосул изобщо терористи от ДАЕШ? Няма! А защо тогава е тази шумотевица около Мосул? Много просто, в Алепо има инструктори от САЩ, Израел, Германия и Турция. При ударите на правителствените сирийски войски, тези съветници изчезват в небитието. Трябва да се създаде отвличащ маньовър, и да се писка , за да не избият тези гадове, обучаващи и въоръжаващи терористите от ДАЕШ.

Интересно Дира съобщи ли че преди ден-два Даеш са превзели половин Киркук, като отвличаш удар само с 250 джихадисти? Същевременно са провели около 40 диверсионни атаки и отделно десетки самоубийци са се взривили, в някои случаи отнели живота на около 70 човека армейски персонал. Подкрепленията тръгнали към града се пресрещат и се унищожават по пътя. В резултат на кюрдите им се налага да свалят сериозни военни сили от предвидения щурм към Мосул и нападението може да забуксува или поне да се забави.

Баси малоумната пропаганда! Как е възможно БГ медии да се продават на подобно нещо?!!? Турските сили си стоят на границата с Ирак и това се доказва от иранското правителство и медии! Майната ви продажни медии!!!

Да бяха руснаци, бих ги разбрал комшиите защо пукат- барем един военен веган- гей парад да спретнат после, ама не са по парадите. Очевидно тихо му е било на душата на Ердоган и сега му правят филми и аудио да има какво да си пуска преди да заспи. Дали не му се помрачава съзнанието ако не чува тътен от оръжия или хвърчащи снаряди?

Ако беше пане малко паметлив, щеше да е сетиш, че Ердоган беше на инструктаж и префлашване на прироритетите при Путин август месец. А ако си и поне толкова досетлив, щеше да си сигурен, че кандидат-султана няма да мръдне и на йота от инструктажа, ще изпълни всичко точка по точка, щото лошо иначе, в Кремъл не си поплюват. И малко офф-топик - повече четене, по-малко писане на тъпи соросоидни умотворения, навяват отегчение и скука.

Да не ви помолят утре помаците из Кърджалийско? Ко прайм тогава, праща ЕрДоган артилерията?? Айде по-сериозно!!

Kalin

абсурд кюрди да молят турци за помощ това може само нечие болен ум да го роди

Има кюрди и кюрди. Както например има украинци и украинци. Иракските кюрди са в добри отношения с Турция. Както например украинците от източна Украйна са в добри отношения с Русия.

Аз лично не вярвам че го правят. Според мен е уговорка помежду им. Турция има други планове в цялата бивша турска империя.

Ей питащият, Ос.Ран.генерал кандидат за президент на България го каза - Крим е руски защото в него руснаците са мнозинсто...затова и във ваше село, Кърджали, Шумен и в лудогорието щом турците са мнозинство тоо...учи турски нали знаеш че путя отново пристана на ердо... е тe това е кандидат президента на ислямокомунистическата сган!!!

Понеже Путин не ми е важен, колкото на вашата фондация. Как оценявате теманетата на Боко пред султана? И, кой може да попречи на Ердоган да си вземе вилаета, ако реши. Няма да е никоя държава от НАТО, а не се сещам и за такава, извън Алианса. П.П.: Многоточията и изобщо множеството препинателни знаци в изреченията са един от индикаторите за шизофрения.

Понеже в Германия, Холандия, Белгия и Великобритания, арабите са мнозинство, защо да не станат калифат? Евростан.

абсолютна лъжа. Турците избиват кюрди за да направят коридор за ис.

Сега тия кюрди добри ли са или лоши, ааа тия са... ами лоши защото са от Ирак и са въоръжени от USA и най-важното воюват срещу ДЕАШ и главореза от Дамаск - любимците на кремълското злобно дЖуджи!!!

ДА ХХХХ НА ТАЯ ТУРКИНЯ В ДИР.БГ:))

Ако Бай Осман от някое шуменско село, помоли падишаха да включи селото в състава на новата Османска империя, във форумите на link ще може ли да се пише и на български, или само на новия официален език ? След, като пуснат интернета отново, естествено.

ako produljavash da se natiskash vse nqkoi shte te vzeme ,do togava ste nikoi ,emigrantite minavat transit ,a ti koi si kade siiiiii tam stoi si

От кое малцинство сте ? Виждам, че писането на български ви е пряко сили.

Е на това се вика информационна война,кюрдите да викат турците да им помагат.Ердоган да има имперски амбиции,при положение че държавата им се разпада.Странна работа,неможе да разбереш на кой да вярваш.

amerkancite sa v shok she I'm otide biznesa

И кво лошо?????????????? Абе нали похубавот да пишатат е че турска артилерия обстрелва България? Абе вън всичките рязаните от България.......

Каква е тая артилерия дето мята от Турция до Мосул, нали нямат наземни части в Ирак, пълни глупости е статията. !

Имайте разбиране, че кюрдите са сто вида племена, народности, религиозни фракции, включая християни, езичници и какви ли не. Има протурски, сепаратистки за иракски кюрдистан, сирийски, пешмерги, проамерикански, проруски, проирански, та до крайно про ИД. Сложете и турските ПКК, които са отделна история. Не са единни, затова и не успяват в нищо. И няма да успеят. По принцип са върло диви племена, примитвни, жестоки, добри войници и терористи. Молете се такова нещо да не влезе у нас, афганците ще ви се видят като пиленца. Имах двама състуденти сирийски кюрди навремето, пред тях не се смеехме и майтапехме, защото налитаха на бой. Лош народ, въпреки че отделни хора се образоват и интегрират. За успокоение да кажа, че има и свестни и добри хора сирийци, иракчани, афганистанци. Особено добри впечатления имам от ливанци. Свиквайте, защото ще се заселят тук и ще си имаме такива българи. Ако се отнасяш човешки и с добро го ценят, хора като хора са. Лошото е че тази война там край няма да има. Лошото е че САЩ са много лоши. Лошото е че Ердоган открито говори за Кърджали, сякаш да ни тества или да свикваме, че ще вземе половин България. Лошото е че България изчезва. Няма да има и Дядо Иван.

Ти турчин ли си ? Няма кой да излъжеш, кюрдите са един народ и ще имат своя държава, която ще обхваща целият източен Анадол , северен Ирак и северна Сирия . Колкото и да ти се иска Турция да не се разпадне, това разпадане е неизбежно.

Ролята на всеки един лидер е с пособноста да поведе различни хора с независимо от раса.пол и занятие.В Мосул лидерите за пари вече ги няма - останаха смъртници ! НО ЕДНО ИНТЕРЕСУВА тези които не могат разберът защо при свършенето срока на носителя на нобелевата награда за мир пак обяви воина на иракска територия в която могат (и умират ) много мирни жители както преди години убиха повече от един милион имрниграждани на ирак ! МАЛКО ЛИ БЯХА ТОГАВА ТЕЗИ ЖЕРТВИ ТА И СЕГА ИСКАТ ДА СЕН УВЕЛИЧАТ ТЕЗИ ЖЕРТВИ - А ЗАТОВА ЛИ ДАВАТ НОБЕЛИВА НАГРАДА

Ко' речи?

ЛИ-лИИИИИИИ!!!!! Доживяхме бай Реджепчо да бомбардира в подкрепа на кюрдите и то,не на кой да е, а на самите "пешмерга"........ А,аз мислех,че бай Влади го е поставил на колене,па излиза,че направо в изтривалка го е превърнал......:):)))))) пс. Знае ли някой,какво значи "пешмерга"?? Айде да видим...:):))))

Този път,е ми се вярва да посмее времето на прави зулуми и заради силния вятър,бомбите да паднат върху кюрдите,че после клизма го чака бай Реждеп....:):)))))

toq ,,vladi,, go perkat vsichki sultani ot azurbaidjan kirgistan I nakraq che go razporat kato ,,kadafi,,

Боко и ти външен министре, нямате ли мнение по въпроса? Няма ли най-после да се махнете и дадете възможност на кадърни и с морал хора да управляват все още тази държава?

Успех на ПКК видяхте ли турската армия какво направи, като останаха само беззащитни кюрдски майки и деца тогава взеха участия в Мосул да избие беззащитните.

Има турски сайтове със снимков материал на ликвидирани кюрдски цигани с ак 47 , прг и картечници !!! Не ядосвай Ердоган,че ще ти изпрати няколко милиона кюрдски цигани да ги видиш що за маймуни са !!!

Точно пък кюрдите ще ви замолят - глупости на търкалунки

Демокрация а? Имали война, снаряда излетили - край с демокрацията . . . . .а дали ще се казва Мосул или Алепо . . . .каква е разликата . . .а да към Мосул летят снаряди от демократични оръдия, а към Алепо от диктаторски . . . . . .дрън - дрън. . . ама нейсе . . . бате Бойко що не ревне сега и за Мосул . . . . ще ревне, ама ще му спрат европарите . . . .