Ердоган нападна Русия, Иран и САЩ заради сирийския конфликт

Реджеп Тайип Ердоган разкритикува САЩ, Русия и Иран за присъствието им в Сирия в реч по случай годишнина от превземането на Константинопол от османците.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган нападна Русия, Иран и САЩ заради сирийския конфликт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как е превзел България близо 40г. по рано без да мине през босфора? Значи България е паднала след тази година или 2-3г. по късно? И ако от тогава са минали 563г. То значи че България е била не 500 а 300г. под турско.

"ТОЗИ" май така и не разбра, че няма да го слуша, докато не падне на колене..... А там вече изборыт си е негов кой ще му е отпреде, кой отзаде.... ДРУГ ЧАЛЪМ НЯМА," АРКАДАШ"!!!

Кефя се Щатите как го връщат на Турция за отказа им да предоставят Инджирлик по време на втората Персийска криза. Тогава се изживяваха като много големи, а сега реват. ЦРУ подпомага сирийските бунтовници, Военните подпомагат кюрдските сепаратисти в Сирия. Отделно чудя се кой ли консултира и снабдява с някои нещица кюрдските сепаратисти в Турция? А на него Асад продължава да му е крив. Ама толкова му е крив, че в злобата да си върнат за сваления "фантом" три години по-рано обърка сирийски с руски самолет. И веднага след инцидента първо мълча, после лъга, после се заканва... а сега заплашва. Май големите ще го качат на пързалката и него, ама нейсе...

В цяла Турция вчера бе чествана годишнината от превземането на Константинопол (Цариград, Истанбул) на 29 май 1453 г. от османския султан Мехмед Втори Завоевателя. ---------------------- 1396 пада България. През 1992 Колумб стига до Америка. Османлиите са проклятие за Балканите и Европа. Светът се е развивал, а Балканите и до днес тъпчат на едно място. Турция с Ердоган върви назад.

С чалма по принцип напред не се върви. Погледни историята. До навлизането на исляма в арабския свят, арабите са дали изключително много на световната наука, в астрономия, физика, химия, математика, медицина, фармация.... И изведнъж, като с нож всичко е прерязано, няма никой, черна дупка. Исляма е религия на невежеството и духовното и умствено падение и деградация на човека. Та в тоя ред на мисли, Ердоган е жив пример за деградирането на едно общество и държава.

Хубяви врагове си е избрал. Едно е да жертваш себе си, друго развитието на цяла държава, и то не коя да е, за петдесет години напред. Memento mori, memenoto mori, Ердоган ефенди...

"Ердоган нападна Русия, Иран и САЩ" до тук ще яде голата ракета, докато се опекат.... топките. Забравил е да нападне Израел тогава не ми се мисли за топките му.

Този тотално изплиска легена...

Като е толкова демократичен, защо празнува агресия. Защо не даде поне автономия на кюрдите. Защо потиска народностите в Турция и всички нарича турци? Защо поддържа 4 терористични организации в България, от които 2 в Народното събрание на България. Да се замислят и гей-българите за толерантността на семита Ердоган и на всички семити от Турция.

Тоя ,скоро ще настъпи котето !!!!!!!!!!!!!!!!!!

НАПАДНА, НО НЕ КАЗВАТ С КАКВО С ДЖОБНО НОЖЧЕ, С ДАЛАВЕРИ, ИЛИ, ПИНИЗ КИРИЗ

държава, където в магазини и ресторанти няма цени и всичко е пазарлък, не ми я хвалете

не ти я хвалим! дори тук основно я плюем! а ти защо ходиш там?

ердоган само напомни за величието на една европейска империя и му скочихте на бой!? путин нападна три от бившите си колонии , в желанието си да възстанови руската империя , а вие си траете!? що тъй бе джанъм и друзя??

да ама Путин не е ря зан ф ес

ми кажи му да се обреже, щом на тебе по ти харесва!

Би ли бил така любезен да кажеш в какво именно се състои това величие.

Извинявай, но не разбрах, коя ЕВРОПЕЙСКА империя имаш предвид Австро-Унгария, Прусия, Франция, Великобритания, хмммм Русия.... щото не се сещам за други ЕВРОПЕЙСКИ империи.

Направи скок като зае пазарите, държани от България в Африка и Русия. Сега малоумието на Ердоган съсипа руските пазари и туризма. Ще видим след скока какво ще е приземяването. На всичкото отгоре вкарват САЩ в небрано лозе в отношенията с Русия. То да скочиш може, ама да стъпиш и да стоиш на високо си иска цивилизационен опит. Не става с религия, държаща мъжете като плашила, а жените като предмети, прогреса и словото като осъдени на смърт. Не става.

Реджеп ага не си ли чувал вашата приказка"сиврил димиз казък чикъмъза гирди"! в превод "колът който острих в задника ми влезе"не се дръвчи ами си подвий куйрука,че не кол- дирек ще ти набият в задника!!!!!!!!!!!!!!!!!

Що минуси бе кардашим??????????? то има и друга тяхна приказка "сон пишманлък файда гитирмез"на Ердоганчо и двете са му по тертипа!!!!!!!!!!!!!!!

кюрдите ще му видят сметката на султана, че са една трета от населението вече... ЕС си мълчи за кюрдите от двойни стандарти, но не забравя

по пътя на Кадафи.Следва парадно посрещане в Берлин или Париж и революцийка,после ще го опънат на някоя улица и айде!Турция на половин континент.

Започна да се самозабравя другаря Ердоган.Странно дали си дава сметка,че много скоро може да остане в изолация без съюзници.

Ердоган си е прочел "смъртната присъда". Въпросът вече е кога ще бъде изпълнена.

И в твоя ред на мисли да те попитам : ти защо си на всяка манджа мерудията ?? Този злобен, този изкукуригал фес, няма ли най- после да го свалят от поста, който той позори с присъствието си ??

след Одрин треше влезем в Стамбул и да му сер.м на тоя в устата.

Даааа, ама кой спря победния ход Българската армия тогава? - същите "европейци", 'дето сега са ни "приятели". България НЯМА приятели, има САМО врагове!

Турция без Ердоган , Русия без Путин,Германия без Меркел, САЩ със Тръмп а ние със роско !

Алооо, ЕС, БРЮКСЕЛ, ХК, ЕВРОПОООО, започвайте да чествате Хитлер, Испанската инквизиция...... Германците да не носят никаква вина за ВСВ, и да изключат хуманността си И: НИКАКВА ПОМОЩ ЗА БЕЖАНЦИ! ЕРДОГАН ПРИЗНАВА, ПРИЕМА И ПОСОЧВА НА ПОКОЛЕНИЯТА СИ ГОЛЯМАТА СЕЧ И ГЕНОЦИД КАТО ПРИМЕР ЗА ПОДРАЖАНИЕ И НАЦИОНАЛНОСТ. Великобритания да чества колонизирането и убиването, както и Испания, Португалия, Италия, Франция. Чества се една империя на злото, не донесла дори едно училище на човешката цивилизация, а хареми с интриги и убийства, унижаващи човешката същност

На този няма ли. Кои да му затвори устата

"Ще си платиш"

скапана импероия! не успя за 500 години да ви научи да се къпете дори!

Вие на подмиването с пластмасово шише къпане ли му викате? Хахаааа...

...Eрдоган е политически покоиник...само дето още не го знае....

Й,Й ЙЙЙЙЙЙ!!!!!

Hе е тайна че след 10 години Tурция ще е следващата ядрена държава която от регинална сила ще се превърне в световна сила. Tочно днес турските ракетни войски направиха успешен опит с балистичната ракета YILDIRIM с обсег 2500 км в наетите от Tурция територии на Cудан.

Кичо

Ако я има на картата .

Tурция ще я има, но за BG не съм много сигурен при този негативен естествен прираст.

Ще стане някой друг път ядрена държава. Световна сила шансове нямате, защото започва умирането на икономиката ви. Прекалено прости и тъпи сте това, турците. както се вижда по Ердоган, на вас пари и влас не трябва да се дава, защото започвате да се държите крайно нагло, арогантно и откачено. За вас трябва само арбайтен и пак арбайтен. За това ставате много добре. Но да управлявате някого или нещо, определено не ставате. И ще трябва да те разочаровам. Вашата държава и е писано да се спомине в днешния й вид. Ще се получат 3 или 4 парчета. И вече няма да представлявате заплаха за България. Това ви е съдбата, определена Ви не толкова от Онзи Горе, а от вас самите. За злодеянията и геноцидите столетия наред. Просто дойде време за сметката. И каквото сте посели, това и ще пожънете. Много кръв и зло сте посели, това и ще пожънете. От едно зърно ще получите цял стрък с 10 зърна. Да сте мислили по-рано, когато е било времето. Сега е вече късно.

Mного си пил , ами то тази традиция е всеизвестна не само на балканите . Bреме е да се събудиш , това че не си запознат с историята на Oсманската империя не е твоя вина , вина е на антитурската българска образователна система ,която започва от създаването на BG , жалко за тебе и мислещите като теб , има една приказка която много ти отива , вълкът козината си мени но нравите си никога. Bиж плевелите на злото са в тебе в твоите гени , които са се мутирали от комунистическото ти потекло и ето това те прави злобар и антихуманист.

Веднага да бъде разследван за възхвала на чужди страни, застрашаващи нашата национална сигурност

Pesh0

Немога да разбера , какво толкова се е надръвчил Ердоган , за Сирия ? Какво мисли , че ще постигне , Като се кара с Русия САЩ и Европа едновременно ?????????????????????? Колко да е силен ????

Кичо

Ще получи едно превратче и дълги години пандела . Република Кюрдистан ще му е бонус.

ТУРЦИТЕ, ПО НИЩО НЕ СЕ РАЗЛИЧАВАТ ОТ ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА! ТУРЦИЯ ЧЕСТВА ИЗБИВАНЕТО НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ МИРНО НАСЕЛЕНИЕ В КОНСТАНТИНОПОЛ, НА КОИТО СА ИМ ОТРЯЗАНИ ГЛАВИТЕ. ГЛАВАТА НА ИМПЕРАТОРА СЪЩО Е ОТРЯЗАНА.

Pesh0

императора загива в битката , до колкото знам аз . При това се е бил толкова храбро , са му направили гробница .

Последния, който си позволи да нападне Русия и САЩ едновременно бе Хитлер! Съдбата му е ясна! Ердоган и Турция ще свършат също като Хитлер и Третия Райх!

Кичо

Тоя е изтрещел да се дърви на Путин как да е все пак член на НАТО ама рипа и на краварите ще има танкове по улиците май . Преврати нестават само в САЩ щот там няма американско посолство.

Нищо позитивно не е донесла Османската орда в Европа и навсякъде където са били. Няма повод за празнуване. Погледнете Испания след арабското нашествие и Югоизточна Европа след Османското такова. Разликите са очевидни и в полза на арабите. Когато играеш кючек на чужд гроб, не е добре.

Да, прав си? За 500 г. робство да е построено от тях (османската империя) поне едно училище (да не говорим за университет) по нашите земи? Не! Само джамии и турски бани! И това ако е цивилизация?

добър ден Сатана, пак съм аз Свети Илия роден много отдавна в България на 13 километра северно от река "явок", виждам през в изминалите векове си имал много работа за страданието и изтребването на моя български народ, питам те дали ще ти е по силите да поправиш всичко това или ще ти е по-лесно да те разоблича и да бъдеш унищожен вовеки веков?! !!!!

Този все повече почва да наглее. Пир ще дам когато го очистят, а насилственият му край е сигурен.

СВОБОДА ЗА КЮРДИСТАН !

Путин е на прав път! Тоя няма да се размене само с памидорите! Репчи се и на фащисаните... Констатинопол скоро на християните ще се връща, а той заплашва!

САЩ+ Русия + Иран =ИД

По-скоро САЩ+Турция=ИД!!! Нима забрави цистерните каращи петрол от ИД към Турция!!!!??? Хайде марш към анадола, да не те застигне нещо руско!!!!!!!!!!

Mоже да се сбъдне това което искаш , но нещо грешиш с географските термини , много по вероятно е някоя дунавска сегашна столица да се превърне в Cанджак на Tурция .

ВЕДНАГА ДА СЕ РАЗСЛЕДВА ТОЗИ ОТ ПРОКУРАТУРАТА!!! КЪДЕ Е ДАНС??? ДОЛУ ДОСТ!!! ДОЛУ ДОСТ!!!! НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПИШЕ ТУК ОТ ПРЕДАТЕЛИ, САБОТЬОРИ И ЗМИИ В ПАЗВАТА НИ! БЪЛГАРИ КЪДЕ СТЕ??? КАК ПРИЕМАТЕ ТАКИВА ЗАКАНИ????ТЕЗИ ХОРА ДОТОЛКОВА САС СЕ ОСМЕЛИЛИ ДА РАБОТЯТ В БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ НЕЯ, ТОЛКОВА СА БЕЗНАКАЗАНИ, ЧЕ ВЕЧЕ СИ ПОЗВОЛЯВАТ ДАЖЕ ДА НЕ СЕ КРИЯТ! ДАЖЕ ДА НИ СЕ ПОДИГРАВАТ!

Tрябва всички олигофрени, дето са забравили да си вземат лекарствата ,не трябва да се допускат до такива форуми.

някои да е чул великобритания да празнува завладяването на индия, или завладяването на половин африка?....

Такива като теб диктатори са виновни за страданията на сирйския народ, които подкрепят ИДИЛ с оръжие!

Колкото до турците и генетичната ни близост с тях, по мое мнение, нещата стоят обратно на очакваното. Османските турци са на Балканите от преди 600 години. По произход са узийци-узи, тюрки-тюркмени, които по ген са роднини на българските племена от хилядолетията. Когато са се навлезли в Мала Азия не са били повече от дунавските българи. Привличали са във войската си много наемни отряди. Дори около 10-20 хиляди волжски българи, които са били първите управници на нашите земи след Шишманите. И първите 100 години действително не са били робство. То започва после, но то е друга просторна тема, която кореспондира с днешните процеси с миграцията. Хиляди години преди появата на османците в Мала Азия, тук са живеели и властвали българите под различни имена, но те са си знаели че са българи. така че генетичния тсубстрат в Мала Азия е да кажем е 40 % наследен. През робството чрез изселваиня на бългаири, чрез кръвното робство, еничарство и бели робини в империята е влята още доста кръв, да кажем поне 10% към днешно измерение. Има цели области, където си личи българската генетика. А по турските сериали виждаме доста артисти, все едно си виждаме роднините. Те това са от 50 % извън узите, които са ниски, късокраки, тъпи физиономии, тесни очички, урунгели в носове, ниски чела, брюнети и т.н.

Cъс секирата не си способен да правиш реален анализ на турската история. Tова което си писал няма нищо общо с реалната историята на турците и никое научно-историческо изследване не го потвърждава.

Защото не си ги чел.

абе от къде си ги чоплите тия глупости на търкалета?

От нови изчоплени неща. Ти само история на БКП ли си чел?

Понеже си нямаш усет към хода на историята, ще ти дам един помощен пример, без конкретизация, как се обърква историографията при появата на нови племена в определена територия. Един древен цар има да кажем 5 сина. Неговото царство се наследява и от петте, ако са живи и здрави, като го дели на области. Всеки син става нов цар и нарича областта си за свое царство с неговото име. И ето че изведнъж за 20-30 години на една и съща територия на едно царство се появяват пет нови царства. И започва главоблъсканицата, какво става тука бе?! За тебе е необяснимо, откъде е изчоплено това, аз си имам обясненията и данните.

Каква генетична близост, бе? Съвсем различна хаплогрупа от нашата? Там - да, нашият ген е издигнат в култ и владее киното. Излязоха ДНК- изследванията. НИЩО ОБЩО НЯМАМЕ С ТУРЦИТЕ. ТУК ИМА ЕДВА 1.5% ДНК от тяхната хаплогрупа.

Не се пъни. Историята не ти се отдава. Ако си мислиш, че като си прочел някое книжле на побъркан драскач, си научил много, си нау малкото доста заблуден. Това са пълни глупости, изсмукани от ноктите и предназначени за неуки хора.

Е, най-накрая да се яви един учен, капацитет! Браво бе, хайде разкажи ни ти, какво ти се отдава. Кажи нещо за Омир... Той ли е най-неизсмукан?

Гледай си сериалите, купувай книжки от популярни поредици, забавлявай се и не бърбори глупости. Само един пример: Няма значение, че ти мислиш, че през 7- век дунавските българи са били 1000- 1500 души, а са повечко. Няма значение,че ти мислиш,, че осеменяването и генетиката на нацията е приключило между 7-ми и 14 век. Не е приключило дори между 15-ти и 21-век, дете. Какво смяташ, че правя в последните 30-тина години????? Създавам ти актриси! За твой и мой кеф. :) :) :) Заб. Нито един от дядовците и бабите ми не е узин. Не е татар, не е арнаутин, не е хазар, авар, волжски българин-също не е,, палестинец, арабин, китаец, таджик, авганистанец, германец, американец и т.н. За останалото: Трябва още четене и мислене!

Случайно поглеждам от вчера, какво е писано. Изумен съм от теб разбирачо. Чудно ми е, че си начетен, а същевременно такъв йезуит!? Разбирачо, къде съм писал, че: 1. Дунавските българи са били 1000 човека?! 2. Че генетиката на нацията ни е приключила в 14 век... 3. Че ме интересуват твоите репрудуктивни възможности през последните 30 години, все едно аз да се хваля за моите от 45 години... 4. Създавал ми актриси. Те къде играят, в Истанбул ли?! 5. Кой спори, че си ... тия които си ги изредил?! Тук не може да ти се напише цял роман, а 20 реда. Ако чета из между редовете, ти се смяташ за българин. Прекрасно. И аз това пиша, само че ти докато си чел една статийка, в главата ти е започнала прожекция по друг сценарий и са написал това, което не се отнася до мен. Чети, ако не тук по-подробно което съм успял да вметна на 3-4 места, прочети още другаде. И на мисли за друго, когато четеш едно нещо! Мисленето ти те разсейва, не е полезно за теб. Ако пушиш и пиеш едновременно с това, е вредно за здравето ти, артист!! Особено ако вечерното представление те е изнервило.

Ердоган доста скромно си определя сферата на влияние.Практически тя е от Париж да Баку -турците ,фесовете и мюсюлманите са навсякъде в Европа.Постепенно християнството и неговите ценности се изтикват в кюшето чрез радикалния ислям.Въпрос на време е Турция да си поиска официално узаконяване на правата без значение дали на власт ще бъде Ердоган или друг-това е в интерес и на самите турци,ще си цоцат както искат подвластното население под одобрителния поглед на чичо Сам!

Спрете да се морите, какви са днешните българи. Скоро ще ми излезе една книга за българите. Ще ви уведомя да си купите. На приятеля долу, който изкара 47 % че сме тракийци и т.н. мога да кажа, че греши. Първо не се знае какво е ДНК на траките, за твърдим. То е предполагаемо. А траките са древни българи, това е истината. Така че бърканицата с "пра-българи", каквито няма, а е измишльотина на историографията и пеласгите, които също са древни българи е доста пространна. Просто българи на всяка крачка през хилядолетията. Славяни е термин възникнал през 6-ти век, това са различни арийски племена от българската племенна група - бащари, улчии, анчийци, дулеби, деберци и др.

бабинатати трънкина.

Я кажи ти нещо, дядовото. какво знаеш?

Съвременна ТУРЦИЯ чества най-тържествено ОСМАНСКО завоевание. Следователно официално признава, че е едно с 5-вековната империя и се гордее с нейните деяния. Вече с пълно основание в българските училища трябва да се учи истината за ТУРСКОТО робство!

Tи в главатa си какво имаш? явно е че нямаш мозък. хаиде да се обзаложим че мокрите ти сънища няма да се сбъднат.

ChatGPT

Само да те светна... Източните балкани винаги са били буферна зона. Никой от ЕС или НАТО няма да си мръдне пръста за нас. Дори ще се договорят да му дадат тези земи ако се откаже от евентуални претенции за по-западни региони

Аз западната долнотия и наглост я знам чудесно каква е, но чалмите са вече ТАМ ПРИ ТЯХ. Няма да ги изгонят от там, да не се надяват. Тук те не желаят, а там, защото там могат да плюскат и да правят чаавета. А тук няма откъде. Тъй че тоз път им се объркаха картите. 2043 година Ислямски Халифат със столица Рим. Аз казвам даже и по-рано.

Този път номерът няма да мине. Ще се играе мача реванш за Запада макар и след няколко века. И те ще си минат по реда.

Очевидно дойде време османците да освобождават Константинопол. Путин се разходи до Гърция и посети Атон, Ердоган доста нервничи. Защо пищи, а просто не се приготви за неизбежното? Турския народ не е виновен, изпитвам дълбоко уважение към него, но Ердоган трябва да бъде изличен от историята.

Ислямистите празнуват превземането и унищожението на един от основните символи и крепители на християнската цивилизация- Константинопол, столицата на Византия. Какъв по- красноречив пример за това какво е отношението към християнска Европа на ислямиста Ердоган и шайката му. А слабаците еврогейове визите за турци искат да премахват и пари на ръка да му дават. Или може би се надяват, че ще се смили над тях и ще ги направи евнуси в харема си!

Отоманците празнуват как техния назадничав военно-религиозен халифат е сринал една цивилизована империя, проправило им път да сеят смърт и разруха в развиваща се Европа!

Що му се кОсите толкова? Не ви ли стана ясно, че дорде му не разпорят задника тоз няма да мирне?

ке падне , ръйш .