Дамаск обвини Анкара за обстрела по райони в Сирия

Сирийското правителство осъди турския обстрел по райони в Сирия и обвини Анкара, че е допуснала преминаването в Сирия на бойци и оръжия.

Обратно в новината

Коментари - Дамаск обвини Анкара за обстрела по райони в Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво стана? един руски самолет взе завой неправилно над турска територия, което Русия отрече, и беше свален от Турция. Сега Турция навлиза в чужда територия и значи ли, че очаква същото сухопътно навлизане в нейна територия? Това си е война - Турция влиза официално във война със Сирия. Защо светът мълчи? За Украйна има ноти, санкции. Очаквах огромна дандания за прегазване на чужда граница. А ако с нас се случи? След като СА също навлиза и е съюзник на Турция как да се тълкуват обясненията им?

Турците наглеят и им падат маските. Разбра се, че са в комбина с ИДИЛ. Русия е единствената легално присъстваща в Сирия, помолена от законния президент и за броени седмици наистина размаза повечето главорези с базите им! А западняците само лъжеха, че унищожават терористи .

Popa

По точно Русия е нелегално присъстваща в Сирия, помолена от незаконния, самоизбрал се президент Асад! Как може да е законен, след като контролира 5% от територията и за него е гласувала само армията, а половината от населението от Сирия (13.5 милиона) е избягало от страната!

Мънки, ако ще и 1 000 000 да казваш тия лъжи пак няма да са истина!!!

Вувузела ходи да правиш бибитки в турция, очевидно ако населението не подкрепя Асад за лидер армията щеще да е дезертирала (както им се искаше на фащ и турция) ама не, хората си дават живота за родината и си подкрепят президента. А ти се радвай на боко тиквуня заради който БГ ще стане ислямски халифат :)

Скоро ще има Свободен Кюрдистан на местото на тая резана кочина Туркестан:) Урааааааааааааааааааааааааа!!!!!!!!!!!! :)

гледай булгариста да не падне

България крайно време да прогони руските кавали от земята на Ботев и Левски смучещи българска кръв като пиявици от нас Oт 1878 година насам и наи вече след 1944 година целенесочено и систематично избихте....

Цял долар, не 50 цента ще ти платят от Козяк 16 за тоя пост, браво !

Повтаря едно и също, а едиторите дали ще се сетят, че това е спам? Вече съм му отговарял, че Ботев е бил комунист. Някога е учел в Русия.

И помнете, че всеки е българин дотогава когато мине на рублова диета! Много е чудно раждаш се българи, намразваш си нацията, ставаш предател-рубладжия и вече не си ни българин, ни си руснак

Русия винаги е дрънкала оръжие.Самата Русия намаля с над 10 милиона човека през последните 20 години... Империята, в която 70% от населените места нямат канализация, в която болниците приличат на коптори, империята, която потребява 21 % от световното производство на хероин, в която годишно загиват над 50 000 човека по пътищата, макар по брой на автомобили на глава от населението е далеч назад дори от България, империята, която е на първо място в света по брой на алкохолици... Но те продължават да дрънкат... още

И една от държавите с положителен прираст на населението ;) Друго си е да живееш в демокраденето :)))

Не си прочел правилно. Населението на Русия намалява и застарява.

Путин хвърля бомби и се надява да вдигне цената на петрола. Обаче не му се получи.

Сирийския народ толкова много обича своите руски освободители че парашутиста от сваления самолет даже не му позволиха да стъпи на сирийска земя..ха..ха Tурция е наясно че русия е пълен фъш, само вие глупаците -русофили си мислите че е велика Кремълската клика, разбира се, е много по-умна от подлогите си в България

, Руският пилот няма работа в Сирия.Ако си беше стоял в Русия,щеше да е жив.А на копейкаджията който защитава руската агресия горният му етаж хлопо Охлюви русофобски, няма смисъл да ревете.Ако руските самолети спазваха правилата и не нарушаваха границите на десетки държави сега нямаше Путин да говори глупости и да се излага пред света..ха.ха Всички знаем истината.

Хайде кажи ни истината, че да я научим и ние, щото аз например не чета турски вестници, а изявленията на турските правителствени представители просо ги пренебрегвам. Те са за вътрешна консумация и самоуспокоение и в никакъв случай не отразяват истината, т.е. казват това, което е изгодно за тях. А примери колкото щеш и един от тях е, че рязко отхвърлят обвиненията, че купуват нефт от ислямистите, а целия свят вижда чия граница пресичат колоните с цистерни. Това даже съюзникът им, задокеанският Голям брат, с половин уста го потвърди, ама пусто те си твърдя, че не е вярно...Е, каква е истината в крайна сметка?

САЩ обаче призоваха кюрдите и техните съюзници да не се възползват от обърканата ситуация в Сирия, за да завземат нови територии.

В момента турците, в лицето на "мъдрия" им президент, се опитват да ловят риба в мътна вода, но не са е направили добре сметката. Не са включили в уравнениети присъствието на Русия в региона. Войнствените им изявления са си чиста пропаганда с цел позамазване на вътрешните конфликти, които тресат държавата им. Г-н Ердоган така и не може да вдене, че конфликт с Русия не е полезен за здравето му, да не говорим за поста, който заема. Още повече, че приятелите му зад океана едва ли ще го подкрепят в такава авантюра. Американците може да са нагли и нахални, но много добре знаят какви ще са последиците от подобна стъпка, така че едва ли ще ударят рамо на "приятеля" си, ако рече да предприеме някакво нахлуване в Сирия. Може да им е "приятел", но силата на Русия не е хич за пренебрегване и това те, американците, добре го разбират. Преди месец имаше едно изявление на техния военен министър, че турската армия може за една седмица да разруши Русия. Не го знам колко е висок, но май се опита да надскочи себе си. С подобни самохвалствени изявления по-скоро вредят на себе си, отколкото плашат някого, а този някой е добре известен...

Това не е новост че турски офицери ръководят ИДИЛ , някой упорито ни набиваше че, иракски офицери ръководели ИДИЛ ! Ако ПКК се събере със Сирийските кюрди , то за Турция е смърт ! Нашите политици внимателно да следят развитието на събитията на Турция в Сирия , ако турците почнат да губят могат да обърнат военните сили към България , ще намерят повод , службите им работят по-добре от Българските разградени и без действие !

До всички "българи", които защитават бившите ни поробители - засрамете се! На турците сме им сърбали попарата и знаем колко са подли и надменни! турция е зло, което трябва да бъде спряно защото може да "погълне" и нас и никой няма да му направи забележка!

Това надявам се отнася до защитаващите и турци и русия. Да не забравяме, че за последно България беше окупирана и ограбена от Русия /СССР/. За русофилите ехарактерно безочието.

Защо не се споменава, че турските военни, които имат зъб на Ердоган не искат да влизят в Сирия бе резолюция от ООН? И стрелят в гръб от своя територия?

сега е момента кюрдите да получат независимост! Баси гадовете що стрелят по чужда територия? Лъсна че феса Ердоган подкрепя главорезите!

Както българите бяхме поробени от Отоманската империя така и кюрдите са народ който иска своята независимост.

Тези кюрди са сирийски граждани! Това не го забравяйте. Тези граждани се биеха срещу Асад подготвени от ЦРУ и еднакво виновни за гражданската война в Сирия. В случая са намерили формулата да се обединят с Асад и се бият храбро. Т.е. Турция извършва в момента военни престъпления, а Меркел и Обама го молили... А бе Израел не иска Турция по-близо до границите си. Каквото и да си говорим, Израел е най-верния съюзник на САЩ с огромен руски етнос. А познайте Турция колко подкрепа ще получи.. Свършено е с Глуглу ти и Ердоганя!

АГРЕСИВНАТА ПОЛИТИКА НА ЕРДОГАН,Е ВРЕДНА И ЗА САМАТА ТУРЦИЯ!!!ТОЙ ПРЕМИНАВА,СЪС СВОЯТА НАГЛОСТ,НОРМИТЕ НА СВЕТОВНОТО ПРАВО!!!ОЧАКВАМ ОТ ПОСЛЕДСТВИЯТА НА БЕЗКРАЙНО ГЛУПАВАТА И АГРЕСИВНА ТУРСКА ПОЛИТИКА,ТЕРИТОРИЯТА И ДА СЕ СМАЛИ ДРАСТИЧНО!!!ДА ЖИВЕЕ НОВ И НЕЗАВИСИМ КЮРДИСТАН!!!

след партия дост иде румелия-Rumeli Türk Cumhuriyeti

ердоган е мъдър политик,а турция е държава с традиции в политиката,наследничка е на една велика и хуманна империя,просъществувала повече от шестстотин години,турците са мъдър народ,създали са десетки държави в своята история и имат традиции в държавноста,турция и турския народ не са се церемонили и никога няма да се церемонят,когато става въпрос за суверинитета независимоста и териториалната цялост на държавата

Ердоган не е мъдър, а доста емоционален и импулсивен политик, склонен към диктаторство. Турция е държава на по-малко от 100 години, и остана такава, благодарение на сметките, желанието и отчасти благородството на Великите сили. Що се отнася до Османската империя - за определението "хуманна" ще приема , че се шегуваш, защото всички империи са кървави, но тази е една от най-кървавите. А дали е велика? Не. Голяма - да. Била е силна - да. Но великите народи и империи освен властта, носят и култура, наука, изкуство. Рим е дал правото и основата на държавното устройство на целия по-късен свят. Какво е дала Османската империя на завоюваните народи? Тъмнина, ретроградност и кръв. Нищо друго. Векове в състояние на живуркане, за което заблудени овци сега смятат, че бившите подопечни на султана трябва да са "благодарни". Можеш да прецениш колко е велика по това, че всички съседни държави на наследничката й на практика са вражески на нея народи. Политическият строй "ислям", който успешно се мимикрира като религия е по мракобесен и от т.нар. "комунизъм", и от т.нар. "фашизъм" и е допринесъл за повече злини от двата заедно. А кой колко се церемони - нека минат още малко години и ще видим. 90-годишна държава е твърде млада, за да даваш такива определения.

турция се ражда от пепелта на османската империя,след национално-освободителна воина,тогава турция е дванадесет милиона,днес е осемдесет със силно лоби в сърцето на европа,след двадесет години ще е сто милион(а, вие два)...бъдещето е пред нея,турция винаги е била силна държава,дори по времето на студената воина,когато в булгаристан'а ни учеха колко са велики комунистите,турция пак беше сила,сила е и ще бъде още по-голяма сила... п.с:разбира се,че османската империя е хуманна и то наи-хуманната в човешката история,позволила е съжителството на десетки народи и религии в продължение на шестстотици години,ако тези земи не бяха превзети от османците,тогава латинците щяха да бъдат тук и по тези земи всички щяха да са католици,за това че бадете благодарни на османския хуманизъм

Това за държавата, която са наричали "болният човек на европа" ли е?!

Анкара много бързо се ядоса и влезе във военни действия. Срещу кюрди. Ами нали каза в Мюнхен а и от 6 месеца твърди, че ще воюва с ИД? Сета вече лъсна истината. А милиардите от ЕС за бежанските лагери в какво ще се вложат? СА, като неин съюзник срещу кого ще воюва като навлиза сухопътно и оня ден заяви, че е срещу ИД? И като съюзник на САЩ?

Eрдоган непрекаснато от началото на метежа в Cирия снадбява ислямска даржава с оражие , боеприпаси,боици и инструктори.Oсновното стрелково оражие е балгарско, купено от юс фирми сварзани с цру.

РУСИЯ Е НАЙ СИЛНА В СВЕТА. ЕС и ЕРДОГАН първо трябва да целуват ръка. ха сега пребройте се.

еее , а какво като дамаск е обвинил анкара ? то и киев обвинява москва , но крепостните се кефихте нали ? русия създаде прецедент в новата история, и силните държави ще го използват ! не се хабете ! големият цирк ще е когато китай завземе сибир !

Прецедент викаш!???? А акъла ти толко ли не сколасва да си спомни ИСТИНСКИЯТ ПРЕЦЕДЕНТ Косово!????????

викаш някой е нападнал и анексирал косово ? наистина не помня !

С тази разлика, че Киев не успя да представи нито едно доказателство... Иначе, Китай ще завладее Сибир толкова, колкото ние ще стъпим пак на три морета. И впрочем, не знам кой пръв е пуснал тази муха, но в Сибир няма китайци, има други етноси с дръпнати очи.

ми путин я пусна тази муха ! даде 1 015 000 декара на китай под аренда за 50 години ! ма то иска и четене , не само писане !

киев не представя доказателства а товар 200 през ден !

Крайно време е Високата порта решително да се намеси в бившите си територии на юг и да създаде там ред и порядък, за да има време да извърши същото и на Балканите, там също хора гинат от нищета и беднотия, каквито не е имало от 14-ти век насам.

Време е кюртския народ 40 милиона миллиет да има своя държава съз столица Амид( Тигранакерт на армени, Диарбакър на тюрк)! Ящасън хюриет!( Да живее свободата!

Само да не се надяват 500години за държава.

Шута отзад и в Азия с еднопосочен билет.

Време е Константинопол да се върна в Гърция

не на Гърция а на Източно-римската империя Византия, чиито император Константин / майка му Елена/ е бел трак и създава Константинопол като своя столица, а за построяването на императорски кули и защитни стени и кули кани своите сънародници траките, известни със строителните си познания и умения, да построят величествени крепости, дворци и град. ТА НА КОГО ДА БЪДЕ ВЪРНАТ, НЕ РАЗБРАХ?

Има един проблем обаче - в наши дни живата сила не е решаващият елемент и "Високата порта" съвсем няма онази тежест...

Високата порта може да се намеси, но ще останат само пантите от нея!

Граничните със Сирия райони на Турция никога не са били турски. Адана е град с арабско население, Шанлъурфа( "Славната Урфа") е населен с кюрти от винаги, а Газиантеп( "победителят Антеп") е бил кюртския град Дилок, имало е и арменлии- викали са му "Айнтеп", но никога - турци), град Каараманмараш( население - основно кюрти) се е казвал Мараш( сега са му турнали Каараман - Герой). Така че турците са ябанджи в тоя район и да се махат!

Прав си,защото в Турция живеят 36 етноса.Ердоган и Давидоглу нямат Турски корени.

Давутоолу е кримски татарин - русия мустак му е спомен от прадядо му - донски казак, а Ердоан - гюрчу( гурзин). И той с рус мустак - армаан от Московлъ прадядо :)

Хей НАТО-вци и ЕС-гейци, защо вече вашите Ф-16, 18, 117 не летят към Истамбул, Анкара и т.н., за провеждане на "ХУМАНИТАРНА ОПЕРАЦИЯ", по подобие на тази в Косово!???? Къде е ООН, къде е Съвета за сигурност при ООН!????? Защо не се осъжда: - нападението на турската държава върху кюрдските борци за свобода и демокрация /както беше за Косово/!????? - защо не се осъжда нападението на турската държава върху СУВЕРЕННА държава!????? - защо не се приеме РЕЗОЛЮЦИЯ срещу Турция!?? - Защо "демократичната общност" не състави КОАЛИЦИЯ НА ЖЕЛАЕЩИТЕ и да започват удари срещу Турция............................!???????????

Защото са се разкрачили и чакат кой ще им го подаде:РУСИЯ или ЕРДОГАН

Турската държава не е и не може да е терористична държава. И искам да разберете че тя няма да допусне да даде и парче от земята си, за автономия на някакви жалки и долни терористи за което и вие даже си мечтаете. Какво са казали древните, Гладна кокошка просо сънува!

шефче

Чакай малко! А сърбите, дето се бореха за НАЙ-СРЪБСКАТА земя Косово - какво стана!?????????? Що им правиха "ХУМАНИТАРНА ОПЕРАЦИЯ"!??

Турската държава е терорист, но като всички семити, обвиняват други в тероризъм. Още от създаването си от семитите османци, тя извършва геноцид спрямо други народи. И сега, най-чиста, човечна и доброжелателна. Това е една семитска язва, която трябва да се отстрани. Натам вървят нещата.

Турската държава не е и не може да е терористична държава. И искам да разберете че тя няма да допусне да даде и парче от земята си, за автономия на някакви жалки и долни терористи за което и вие даже си мечтаете. Какво са казали древните, Гладна кокошка просо сънува!

Въпросът е не дали а кога турските военни ще резнат зелката на Ердоган

Сирийският диктатор иска да прехвърли проблемите от болната глава на здравата. Демократична Турция не е способна на такова нещо да обстрелва чужда територия и живи хора. През вековете Турция е доказала своята хуманност и миролюбие.Турция най хуманно зщитава жертвите на сирийската диктатура. Дори и да допуснем,че е имало нещо то е било само самотбрана.

Ти булгарски тюрк ли си? Ако дойдеш да живееш в Тюркийе на Таийп Ердоан ще заревеш като камила - това е дивашка страна!

Човекът иронизира, не схвана ли...

и ердоган ще настъпи руската мина ...

Ердоган не е вечен и ще му дойде края.Но, Турсата армия няма да стои със скръстени ръце пред заплахите на някакви плъхове като PYG PYD PKK които ще си получат заслужения отговор. И възхваляваната от вас Русия даже няма да има смелоста да ги защити.Имайте в предвид че Турция не е малка държава и няма нужда от никого. Това Путин го знае и има право единствено да прекрати диалога и го направи. Русия влезе в Сирия и не направи нито една крачка в полза на Сирийския народ. Даже ги изтрепа и ги накара да мигрират.И това не й стигна започна да въоражава кюрдите в Сирия и да ги съска срещу Турция. Защото самата тя няма такава смелост. Жалко за могъщата Русия. Търси опора от жалки мръсни плъхогрупировки. А пък ние българите в коментарите си оплюваме страни които добре че не ни взимат на сериозно. Всички страни са наясно със действията случващи се в Сирия. Ще почакаме и ще видим как ще се реши въпроса!

ти не си българин, турска семитска подметко.

Ясен си като бял ден! Точно такива като теб развалят реномето на българските турци! Като ти е толкова мил ислямизма, заминавай в Ислямска държава!

Бахти слабоумния коментар... Турската армия вече никаква я няма във въздуха, стреля най-много с артилерия от границата, тоя ми разправя колко били велики. Мухльо, Турция е бита карта, дори САЩ, дето уж са им големи съюзници, вече не ги защитават. Русия не била направила нито една крачка в полза на сирийския народ? Интересно, защо ли ИД взе да губи с идването на руската авиация, може би съвпадение? Путин няма да си прати войниците там, просто защото няма нужда от тях. А почакай само да ми се отдаде удобен случай, ще видиш какво ще стане с гаджалите. То е много лесно да целиш по самолет без ракети за въздушен бой, при положение, че уж сте от едната страна на конфликта.

А къде са Руските щайги,да защитават своите съюзници нали уж защитаваха Сирия.

бившата османска империя гордо крачи към бездната.. всяка изкуствена империя свършва така.. кюрдите са поробени от пашата от 1000 години, сега яко ритат!

Тия,които си мислят за държава на Кюрдите да отидат в южна Турция и да видят стотици тела на терористи избити от Турските командоси.Пкк трябва да обяви независим Кюрдистан от някоя пещера.

напротив, много си зависим и си потурнак. Какви според теб са турските терористични организации в България като ДПС, тази на Корман Исмаилов и сега организиращата се от Местан. Това са турски терористични организации в България. И когато онзи лайнояд, Ердоган, допусне в турския парламент кюрдски представители, тогава да се бърка в българските работи. Но това нямаше да стане без подкрепата на Израел, САЩ и проститутката Европа.

Абе ти за какви терористични организации говориш ве, да ти кажа ли, ти терорист не си виждал.Терористите не говорят по микрофона, те само стрелят.

Затова турците газ пикаят!

Тия "наблюдатели" на Дамаск са преброили всички джипове и войници, а не са изстреляли поне един снаряд за поздрав към противника. . . . много интересно . . .

Те казаха, че си запазват правото да се разправят с всеки натрапник както намерят за добре. Разбирай го както искаш...

усеща феса,че до създаване на независим Кюрдестан е една стъпка и чичо Сам му намеква ама не му се чува. Време е чичо Ваня да достави системата ГРАД и кюрдите да отвърнат.

Ве4е 700 години продължаваме да коменрираме Турците и Руснаците.А България без война ве4е е 6000000 души.

Ти виж как пишеш буквата "ч" и тогава се възмущавай, тъпако! Няма да коментирам другите грешки!

Естектвено! Разбира се,че въпросът от най-важно значение в момента е изходът от предстоящата война между Русия от една страна и Турция,Украйна и Саудитска Арабия от друга!какво значение има,че някакви три милиона вечно гладни,ненаяли се и мечтаещи да станат богаташи консуматори отишли на Запад да лъскат клозети и да мият чинии. Те на никого не липсват в България.

Е, но малко или много поне 95%процента от тях пращат пари в България и даже лично ти, Багаине, и да не ти праща никой, бъди сигурен, че се възползваш по косвен начин от тези пари идващи от тях.

Както винаги турския агресор нанася ударите в гърба. В гърба на кюрдите, които погнаха дружките на диктатора Ердоган - главорезите от ИДИЛ.

от турските манафи?

Хей,шушумиги!Като се сетя само как Боцко се усукваше и умилкваше,като въшливо коте около Ердоганчо!Дали му е пратил днес картичка за Св.Валентин?!?Чакам коментарите ви по въпроса герберасти!...и утре ако вкара войски в Кърджали,ей тъй по натовски,пак ли ще му се радвате!ДОСТатъчно!

нема само ние да стапваме на мотиката.. има по големи от нас.

кояи ия сирия обстрелва и то само турця.. и вабще кое там не е обстреляно? и най вабще е за най добре за турця и други, да ги остават на една територия ..и да преговарят с кой оцелее. обачи без бежанеци.

Здравей, Спиндер! От кога се изявяваш и в Дир-а?

Абе, ти турчин ли си или циганин? Май си мангал.

Ислямистите Ердоган и Давутоглу трябва да бъдат отстранени от управлението, те тикат страната си към самоунищожение! Искат да повлекат в бездната и съседите си, включително и нас. В Сирия също така се започна- финансиране на ислямистки формирования, демонстрации, военна интервенция.....тук се планира същия сценарии, ние за разлика от еврогейвете не сме слепи.

Дано да не остане нищо от Турция! Тази държава е пряка и непосредствена заплаха за България! Ако изчезне от картата ще съм адски щастлив!

турция вън от нато ердоган си е проблем на самите турци - да се оправят с него сами ако не ша го оправят от друго место

Турция намала право да бомбардира Сирия. Обаче е длъжна да храни два милиона сирийски бежанци на турска територия. При това достойно да ги храни. Да ги обгрижва!

Разбира се,че Турция е длъжна да ги обгрижва. И не само това....Турция е длъжна да обгрижва и Пастирката,Рада Дълбоката,Венцислава Прокопиева,Огняна Донева,Вигенина,Станишева, Сталинка,Мегленде ханъм,Янка с белото дупе,Соломонка,Боцка Тиквониева,Цуца Шестокъщникова,Ненчева с перуката , Валерия Симеонова-Винкелката и стотици нейни верни васалки от кръгът-харем Капитал...

пропускаш, че ги храни с европарички...

Сирийски ли са бежанците и от кого бягат. Защо в Турция? Въпроса не е от днес или вчера. Кога се построи частично ограда по границата с Турция? И защо точно когато джагалите от ИД ще бъдат изметени и всичко до границата с Турция ще е зачистено, Турция обстрелва сирийски военни части от турска територия и навлиза с войска в суверенна държава? Дали не изпълнява разпореждане от САЩ за започване на война, но САЩ да са в сянка? Каквото и да се случи, ще има кюрдска държава и тя ще вземе собствените си земи от измислената държава Турция.

Русия как бомбардира бившите си владения Украйна и Грузия,защо Турците да не правят същото.Коя голяма сила в света не е бомбардирала други държави.

Защото си резняк и няма да разбереш ако ти се обясни!

а ти не знаеш ли я тая другата държава? А ако си българин, дали нямаш спомен за нейна бомба паднала върху покрива на една къща в софийския квартал Горна баня?

Защото специално за Турция ще има:"Шат,шат,шат....шат на патката главата!Шат,шат,шат....и долната и горната!...

турските провокации целят да не се случи договореното примирие, иначе секва ердогановия бизнес, било с петрол, било с "бежанци"...

Било то с памук...

.....един читав коментар няма.......ДИР- а да си преразгледа платените тролове, че вече става безинтересно тук.........

Срам! Турците са срам, срам за нас, че сме в алианс с тах, срам за алианса, че държат подобни ислямисти фанатици, и пак срам, че сме в алианс от kypBu

пешо , облечи се чоджум ! и без това си гола вода !

да е благодарна, че все още не са навлезли войски от ония 13 страни в Азия, които декларираха готовност за това. Тогава ше се види кой како е коня ранил.

Американците ще прецакат Украйна, Турция и Сауди Арабия като най-прости.Войниците на тия три държави ще бъдат избивани на територии контролирани от Русия-демек Крим,Донецк,Луганск и Сирия. И когато Русия започне да трепе тия боклуци като хлебарки, НАТО ще се направи на ударено,че не е нападната територия на държава-негова членка.По-такъв начин ония измекяри-украинците,турците и саудитците ще бъдат горени и изпепелявани извън териториите на техните държави.САЩ и НАТО само ще ги въоръжават и ще им викат:"Дръжте се,ние сме зад вас!"...

това в атака първо ви ампутират мозъците , после ставате редови членки !

Орлин Данев

Така е батенце...Не сме толкова "цивилизовани" като вас соросоидите,първо да ви мажат с вазелин,а след това да ви хакват вибраторите изотзат.Но,отново при вашите господари на Запад има криза(за кой ли път.)Така,че пари за вазелин няма...