Реджеп Ердоган към иракския премиер: Ти не си ми на нивото

Турция не може да бъде изключена от евентуална операция по отвоюването на иракския град Мосул, заяви вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Обратно в новината

Коментари - Реджеп Ердоган към иракския премиер: Ти не си ми на нивото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не се безпокойте, българи! Русия никога няма да постави отношенията си с Турция НАД тези с България! Още повече, че са дълбоко християнска православна държава, че дълбоко изучават и славят Ванга. Те знаят: Не може АНТИХРИСТИЯНСКО дело да е увенчано с успех. По-скоро с ПРОКЛЯТИЕ и НАКАЗАНИЕ от БОГА, ще е увенчано! БОГ НИ ПАЗИ -нас, БОГОИЗБРАНИЯ НАРОД! Дал светлината на Божието слово и промисъл на Русия, чрез християнство, писменост, патриарси - 14 на брой български патриарси в руската история! Ако Русия руши и крие нашите археологически доказателства за величието ни на руска територия, нека не се чуди защо е обречена на трудности и бедност. Ако подцени този божествен урок, ако застане срещу нас и предаде нас - бащата на тяхната култура православна,ще следва още по-жестоко наказание Божие! Русия има много научни и изследователски теории на тая тема! Не признавайки нашето Съединение, признато от победената от тях Турция, ВОДЕЙКИ ВОЙНА СНАС в ПСВ, само до месеци Русия е съсипана от метежи, рвеволюции, жертви.

Боже, каква наглост! Какво безкруполно вмешателство в чужда държава. Все едно, да кажа на комшийката си - "Не си ми на нивото, не знаеш как се трепят комари и аз ще вляза у вас да ги избия, щото може да дойдат в моя апартамент!" ПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДИТЕ, БЪЛГАРИ! ДОСТ на посещение в Турция предизборно. БСП, печелеща винаги управлява с ДПС, а вече и с ДОСТ!

А бе, ако ставаше въпрос за змии, които по някакъв начин пропълзяват в апартаментите, като нищо щеше да влезеш в комшийката си, ако не се справя, въпреки че тя не иска. Не, че защитавам Ердоган, но това е по повод примера ти.

Направо не е за вярване, колко нагъл може да бъде този самозабравил се диктатор-ислямист!! После нека пак някой глупак да обяснява, че имало и "умерени" ислямисти!! НЯМА такова животно, като "умерен ислямист"... Изобщо, добрият ислямист е САМО мъртвият ислямист! Докато ТОЗИ ФАКТ не се разбере от псевдо-демократите и толерастите, управляващи Европа в момента, тази война и тази ислямската инвазия в Европа няма да спрат скоро!

Русия, Асад и Иран като умерят наглите ислямисти от един - вече стават умерени демек демократични, но на оня свят.

Главнио диктатор на фесовете хептен изкукурига!!!!!

Страничен ефект от атлантизма.

На българските турци късмета им е, че са български и с български паспорти! Най-вероятно много от тях ще спечелят от това обстоятелство. Какво ще правят другите турски граждани, дето не са кюрди, не знам проблема си е техен!

Не симпатизирам на ердогановата политика,но в момента не мога да не се съглася че е прав.Докато иракския държавен глава е една марионетка поставена от САЩ и не поддържана от иракския народ то той макар според мен грешен,но е избор на турския народ. Това му дава правото да се държи така с една безгласна фигура на политическата сцена.

Абе, тулуп! Ти чуваш ли се какви ги говориш бе!?... По твоята логика, Ердоган утре може да влезе и у нас, за да освободи т.нар. турски граждани от българския гнет!! Ти изобщо, нормален ли си или просто си поредният недоклатен фес?!

Кво ни занимавате с тоя, при него всичко е ясно, ще се пери, докато световните сили разпарчетиливят страната му, той е удобният наивник! Кажете ми ние и нашето разузнаване какво правим?! Какви отношения ще градим с новите държави съседи?!

Реджеп Ердоган към иракския премиер: Ти не си ми на нивото Какво ли е казал тогава на Борисов.

...карай като мен, че сам ще ми е трудно, Доган и мен иска да ме стреля...

Изказването на Ердоган е много показателно за това ,което става около нас.То е нагло и цинично-просто такава е реалната политика,където правото и справедливостта се определят от по-силния.Винаги е било така,а сегашните приказки за демокрация и евроатлантически ценности са само прах в очите.Ердоган никак не е глупав ,вижда накъде отиват нещата и гледа да се възползва.А нещата отиват към световна икономическа буря,която ще помете по-слабите.Световните дългове са 2,5 по-големи от световното производство и слаби ще се окажат естествено тези,които имат най-големи дългове и не мога да ги прехвърлят на по-слабите/така се прави!/.Бурята ще дойде независимо от това дали ще има или няма да има война.Сега се сформират лагерите -както преди ВСВ.И след края на войната ще има победители и победени.Ние още от сега сме в лагера на победените и тоя път ще пием горчивата чаша докрай./Един дребен щрих-защо се прави атомната централа в Аккую,как ще се управлява и ще просъшествува ли нашият Козлодуй при това положение/.С отказа си да реализираме Южен поток ние ,т.е.ББ и ГЕРБ,поставихме под съмнение смисъла от целостта на България при бъдещото разделение!?...Уви,това е е реалната политика!?

Турция е най-самотната държава в света, държи се като стара мома или стар ерген, зла/зъл и с никого не може да се разбере!

Но е силна във военно и икономическо положение и се управлява от един умен, хитър и силно алчен политик. При него силата и икономиката прави политиката. А ние, ако караме така както досега- тежкони.

Щото Садам, Милошевич и Кадафи, бяха глупави, ама виж какво остана от страните им?! Ами Сирия богата и подредена страна превърната в коптор?!

Силна е военно не заради многочислената си армия а заради ЗАПАДНАТА военна техника.

Изобщо не е самотна. С Пакистан например са си първи дружки. И не само с него.

сънуваш

Ердоган никога нямаше да си позволи такива обиди към Саддам.

Враговете на Ердоган, вие си правете изводите сами: - Кюрдите - САЩ - ЕС - Гърция - България - Армения - Иран - Ирак - Сирия - Китай - Израел - и др.

И уж съюзника Русия, колкото могат да бъдат приятели мечка и чакал! Въпрос на време е някой да бъде изяден!

приятели на Турция- САЩ, Русия, Азарбейджан, Италия, Испания, Англия, Българя, Румъния, Сърбия, Хърватска, Македония, Албания, Холандия, Германия

Абсолютно невярна теза и смехотворна! Турция има териториални претенции към всички съседи! В ЕС имат Турция за изнудвач и заплаха! Няма нужда да продължавам! В момента Турция най-вероятно на картите в щабовете на САЩ и Русия отдавна е парцелирана на нови държави!

Защо мислиш, че Русия правят "Турски поток"?! Защото знаят, че територията през която ще мине ще е подвластна на тяхната политика и най-вероятно ще е част от ОНД!

БРЦК

В НАТО не са ли приятели?

Май не са - преврат му били правили, само Путя била честна невеста.

"Успешният" политик Ердоган скара ще превърне Турция в история! Не казвам, че това е добре за нас, защото нови държави на Балканите и в Азия, наместване на отношения и граници - не е голям кеф! Обаче фактите са си факти! Който се зъби на всички и си го пери нависоко, винаги накрая го отнася от всички страни!

Ирак може да е разсипан от САЩ, но си е сериозна държава и не е разумно да бъде подценяван!

... ама преди САЩ да го разсипе. Ердоган си е избран турски президент, над нивото на този Абади, сложен от Обама начело на една разсипана държава.

Те и германците си мислиха така за Русия ВСВ, ама нещо се бяха пообъркали малко!

зарежете патриотарството и националфашиските си убеждения. Или ако не можете се опитайте да се успокойте. Ердоган наистина е политик от световна класа. Изведе икономически Турция напред, така води вътрешната политика че да се променят някои неприемливи навици на турците от миналото, а те се променят и под натиска на новите икономически условия. Особено в градовете повечето турски семейства живеят самостоятелно, а не цялата фамилна сурия на едно място. Това разчупва патриархалните отношения, а от там и някои лоши черти произлизащи от това. На кюрдите бяха признати много права- на език, на култура, на политически сдружения. Ердоган води не само регионална, но и световна политика. С него се съобразява и Русия и САЩ и ЕС. Ердуган пречи амво на нашитие КЪСОЧЕЛИ националлисти, иначе при една умна наша политика, ние може само да спечелим от добра отношения с Турция. И да е..м.. на ДПС, между другото. Защото не Ердоган ни носи неволите, а до сега САМО ДПС НИ ГИ Е ДОНЕСЛО. затова нацитата на Антака, ВМРО, НФСБ правят услуга на ДПС, докато Ердоган даже не ги забелязва. НАШАТА ЗАПЛАХА Е ВЪТРЕШНА И СЕ НАРИЧА ДПС

Това, че Ердоган е голям политик е безспорно. Плонжира пред Путин и като резултат Турция ще прави 100 млрд. оборот. Какъв оборот правим ние ? За 25 г. се стопихме от 9 млн. души на 5 млн. 75% е импорта. Превърнахме се в американска колония. Американците са изклали и обрали коренния народ на Америка та им дреме за нас българските потурнаци.

де да се бяхме превърнали в американска колония. това го говорят само нацитата представени в Атака и ВМРО, както и комунягите. Само че децата и на първите и вторите особено тези по върховете на тези партии все ги тегли в Америка да учат. А в Русия да правят бизнес защото там далаверата, корупцията и под масата по върви.

Съгласен съм, че последните години турция се развива доста успешно. На да се приписва това само на ердоган е смешно. Това е световна тенденция, която може да се наблюдава включително и у нас. Интересното за ердоганова турция, обаче, тепърва предстои. Новата форма на управление ще изяде всичкия успех, постигнат (сигурен съм) с много труд от всички турци. S&P вече даде оценка Junk за цяла турция. Инвеститорите се оттеглят, а готовите пари се топят като ланския сняг. След 2-3 години, турция ще бъде една обикновена диктаторска държавичка, прояждана от корупция и гражданска война.

През последните години Турция се развива доста успешно за разлика от България която с управниците след 1989 г. унищожи икономиката си и падна под нивото което е заемала преди 1989 г. Факт е че сме на последно място по доход на глава от населението, продължителност на живота, смъртност и намаляване на населението сравнение с другите страни от ЕС.

напълно съм съгласна. Не спорете с комунисти и тези от Атака. Те са късочелите. Те работят на принципа на Гьобелс - една лъжа повторена 100 пъти се превръща в истина. До втръсване ще повтарят че сме американска колония. Никакво доводи и познания не могат да ги убедят в противното. Оставете ги да пасат в руските степи.

Споменах в предишни коментари, че обективно погледнато, Ердоган е голям политик. Ето още едно потвърждение. Турция уж е партньор в НАТО, Което не и пречи за ги държи в шах с мигпрантите и да поставя условия и ултиматуми. Че даже си позволява да се зъби и на американците. Може това и да не е кой знае какво, на друг не смее да го направи. Даже не смея да направя сравнение с нашата лакейска политика. И разбира се той получава свойте дивиденти от тази си независима политика. И разбира се, най големият му дивидент са близките отношения с Русия, което още повече му развързва ръцете да прави каквото си иска в Близкият Изток.

portal

Доакто се зъби... скоро ще му избият зъбите...

НЕ СЕ ПЪЧИ ТАНЬО. Не си дорасъл нито умствено, нито по мускули.

Зъбенето но Турция на техните създатели, налели им пари - САЩ и НАТО, не е признак на достойнство, а е последствие, разглеждано като народопсихологията на един народ -лют, див, агресивен. А неспазването на правилата пред голям по размери и пари съюзник води до атентатче, етническа война, икономически упадък... разруха, според Закона на парите, управляващ днес света. ПРИМЕРИ: Югославия, Либия, Египет, Мароко, Тунис, Ирак..... А турските /мюсюлмански/ метани обясняват неискрените интересчийски добри взаимоотношения с Русия, но тя знае отлично за лицемерието от полза и коварството на тези взаимоотношения. Приятел-турчин има до разваляне на интереса. Не че там няма достойни единични хора, неправилно пръснати по цялата Земя.

Тоя рязан фес напълно се е самозабравил. Обама го натири от Вашингтон, но тоя е забравил много бързо урока, значи трябва още. Кой ли ден и той ще свърши като кадафито... Като куче, та да си отдъхне регионът най-после.

Този се самозабрави. Следващите военни конфликти няма да са от терористи, а от редовна агресорска , цигнск армия.

portal

По циганска армия от руската не мисля че може да довтаса...

Отвратително е мълчанието на САЩ и ООН, когато те или техните съюзници извършват престъпления по света! Ако руснаците пратят войски в Украйна, "за да освободят Източна Украйна от фашистите", ще се вдигне пушек до небесата. Когато Турция без разрешение на съответните правителства нарушава границите на Сирия и Ирак, реакция няма! Когато Саудитска Арабия и Катар вършат претъпления, бомбардирайки умишлено мирни хора като тези в Йемен, реакцията е меко казано мека... По този начин светът уверено върви към конфликт, в сравнение с който двете световни войни ще бъдат като военно учение...

Само преди броени дни Франция предложи мирен план за Сирия в съвета за сигурност на ООН. И....Русия наложи вето! Да, Русия играе за Турция и Ердоган в ООН!ТОВА Е БЕЗСПОРЕН ФАКТ!

Много добре ги следя! "Мирният план" на Франция съдържаше забрана за полети в района на Алепо. Общо взето тези "мирни планове" имат единствено за цел да прекъснат настъплението на правителствените войски и да осигурят възможност на джихадистите и "умерената опозиция" (която също се състои от джихадисти, но "по-умерени", плюс 2-3 групировки под пряк контрол на ЦРУ) да се прегрупират и въоръжат. Решението е да се отделят джихадистите от "умерените" и заедно с Асад и кюрдите да се започнат преговори за спиране на войната и формиране на преходно правителство. Но проблемът е, че даже американците вече не знаят кои са "умерени", кои са "джихадисти по контрол на Саудистска Арабия и Катар", кои са "под контрол на Турция", кои са извън всякакъв контрол (Ал-Нусра, ИДИЛ)...

косъм да падне от главата на Ердоган! Тези договори за Турски поток и атомните централи, се пазят с цялата мощ на руските ядрени сили! За това Ердоган вече открито се противопоставя на САЩ и не се плаши от нищо ! Не знам какво ще стане с България, когато Русия и Турция решат да си я поделят ?!

Много кръв ще се пролее. Не само българска. Историята ни учи, че диктаторите винаги са свършвали зле, а държавите им са губели територии. КОЙТО ВАДИ НОЖ ДРУГИМУ, ОТ НОЖ УМИРА

Ердоган преди месец каза и на българския премиер "Не си ми събеседник, не си ми на нивото, не си ми равен, не си от същото качество като мен, тичай с тази бележка при Меркел, а аз ще ти дам небетшекер.". Само, че унижението тогава бе изтълкувано от не особено интелигентния български премиер като знак за нарастващото му влияние в международните отношения. :)

ей сега ще се направя че съм ти повярвал за това.

Путин е предупредил Ердоган за преврата готвен му от САЩ! В резултат на което турчина се е врекъл в пълна вярност на Русия и е обещал двете държави да работят заедно за да изритат САЩ от региона! Интересно е ,когато Ердоган си оправи бакиите в Анадола , дали заедно с Путин няма да ''разорат'' и балканите! В общо линии, най-голямото зло за България е руско-турска обич и любов, която Путин и Ердоган потдържат открито !

Не само това!Според един турски вестник,когато двата F16 са решили да атакуват самолета на Ердоган,на екраните им са се появили маркерите на руските ПВО -"една погрешна стъпка и ще бъдете атакувани!"Затова те са се върнали в базата!

Руската С-400 не покрива територията около Анкара.Отделно имаше ли един мармот да увива в станиол нещо?!?

Каква ти сурдинка? То по-логично обяснение от това за станалото по време и след т. нар. преврат няма. Това е възможно най-разпространената версия.

Само това може да е причината нещата да се обърнат на 180 градуса.

Мисля, че сценария за разпада на Турция върви с пълна сила!

Дай Боже! Това би било много добре за България!

По какво се познава дали една страна е демократизирана? По това има ли Американски бази. Ирак е демократичен и никой друг ( освен Американците ) не трябва да влизат. Сирия, понеже няма Американски бази не е демократична, и поради това може да влиза който си поиска ( докато стане демократична)

Употребявай кавичките, пич !

portal

Ти на ой свят живееш бе пич ... да не търсиш справедливост и честност...да мнго ясно че като няма бази и не си си вързал гащите там трябва да го направиш... супер просото и логично нали си реалист... или мислиш че българо хазарите демек руснаците или китайците или който и да било друг с поне един самолетонасач мнго бомби самолети вскяви други играчаки за убиване ще прави друго...

Ами правеше. Имаха училища, болници. Имаха не нисък стандарт. Бяха социални държави. Къде са сега?

По твоята логика Куба е най-демократичната държава, щото базата на САЩ в Гуантанамо е от 100 и кусур години. Ердоган ще ръси глупости, докато не дойде момента лагера на турците край Мосул да бъде засипан с тежки крилати ракети.

И Русия е същата - недемократична и трябва всеки да може да влиза и излиза, когато си поиска, а не само Китай.

Както и да го погледнеш това е една много хитра доктрина. Трябва ти само вербално разкрасяване за да минава и си ти. Всяка империя от край време хероизира/възхвалява/идеализира проникването си и оценява с противоположен знак сферите в които не присъства достатъчно стабилно.

portal

Тоя ислям дето разсипа хубавата държава оставена от(части бълагрина) Кемал Ататюрк или да поведе аскера да видим къде ще я докара... или да най-накрая да миряса, че само поразии....

"Всички чуждестранни сили ,намиращи се на територията на Ирак трябва да действат с разрешението на властите"!!??...И това го казва американски представител.За Сирия американците вероятно са решили ,че международното право не важи...

Атакистите преди бълваха огън и жупел срещу Ердоган след като свали руския самолет, сега пак трябва да го заобичат. Ама то парите не се изкарват лесно, всяка работа си има неприятни страни.

Според някои твърдения н турски вестници,руският самолет е свален от американски пилоти и е имало не един ,а 2 американски самолета.А Турция е трябвало да поеме вината,а Ердоган не е бил наясно какво му се готви.Идеален сценарий,,развален от руснаците които не са позволили на 2 самолета F-16 да свалят самолета на Ердоган.И не е ясно какви са били пилотите на тези самолети...Така поне се твърди ...

Чакайте сега, нещо бе разбирам... В Ирак няма руско присъствие, няма Асад, няма Саддам... Защо тогава има проблеми? Защо изнасят повече бежанци от Сирия?...

Путин ги бомбардира. И то по училища и болници. Изби маса народ, повечето деца! Срам! Къде да ходят хората? Бягат!

БРЦК

В Ирак Путин нито лети нито бомбандира. Там цъфти 'демокрация' от поне 10 години.

Ами те така почват войните. "Махни си армията" - "Няма да я махна, къв си ти - никакъв. " Процесите започнали през 90-те в БИ се задълбочават, но от известно време насам върви и нов процес - на ревизия. Или едни хора ще си поделят наново влиянието, или конфликта е неизбежен. Пък ние - с голо трибуквие, обран бостан и население съкратено на половина сме баш на топа на устата.

Нали политиката е изкуство на възможното? Няма значение дали харесваме или не Ердоган. Истината е, че той е голям политик. Ирак се разпада, всички знаем защо. Всеки граби от него, колкото може. Ердоган също иска и може. Същото е и със Силия. Щом има възможност, той си взема северната част. За по приемливо я нарича "зона на сигурност". Сигурност, на кого? Ето защо наричат политиката изкуство на възможното. Ето защо аз казвам, че Ердоган е голям политик. Винаги, когато е възможно, не пропуска да си вземе своето. Приятен ден.

С две думи ти смяташ, че е правилно и морално ако някоя държава по някаква причина е в безпомощно състояние всеки който може да граби от нея? И освен това, ти смяташ, че грабителят е "голяма работа"? А ако утре тази "голяма работа" посегне на България, на жена ти и на дъщеря ти, понеже ти си кекав и не можеш да ги защитиш?

Ердоган протяга ръчички към окупирания от САЩ петрол на Ирак. САЩ му устроиха военния преврат - сега той си го връща на партньорите от НАТО в лицето на САЩ.

глупости говориш. този преврат сам си го инсценира, за да може да убие най-малката възможност да се зароди опозиция. господ да пази България от този изруд. дано му видят сметката скоро

САЩ започнаха да се оттеглят леееко от Турция! Скоро ще има БУМ! Ако някой си мисли, че ''едни хора'', ще оставят Турция да стане регионална сила, за сметка на една малка немюсюлманска държава от региона, жестоко се лъже!

А дано, ама надали!

Турция има една от най-многобройните и добре екипирани армии в региона. Само Русия или САЩ могат да спрат Турция и никой друг.

защото чувства подкрепата на Путин! Това е ясно на всички! Путин за 3 месеца има три лични срещи с Ердоган и безброй телефонни разговори! Ако си мислите, че Русия и Турция нямат общ план за региона, значи сте много назад с материята!

И дали това те учудва ! За съжаление има вариант , при който и България ще пострада !

баце Ардуган що тей параш ва... аз когато съм бил на тва ниво ти още на тетрис си цъкал бре мустакат нерез

Тея от ИДИЛ ще излязат най-свястните от цялата ситуация май :)))))))))))))))

САЩ си организираха конфликт в Близкия изток и успяха да прекарат Русия да се намеша,като по този начин си направиха отново един основен враг... Такъв е планът! Те искаха Русия да се намеси в Сирия!!! Така сега ще могат да се отпускат милиарди за оръжия,за въоръжаване на Европа и Америка,че и Близкия изток! Огромен бизнес процъфтява!!! По на там може и до сблъсък да се стигне със самата Русия,но на територията на Близкия изток,за да не пострада никой друг освен самите араби... Ще разрушат всичко там,а след това ще се наливат трилиони долари за да ги възстановяват,та това са огромни печалби!!!! Русия сега играе по свирката на Запада,защото на тях им трябваше точно такъв противник за да може да си продават оръжията!Русия си играе нейната роля в Сирия и Ирак,но Запада това иска!

След като Русия му построи двете ядрени централи и прокара Газопровода Турски поток, Ердоган ще прави с ЕС каквото си поиска! Време е България да напусне ЕС и да се присъедини към всемогъщата и непобедима руско-турска общност!

Турция е една голема дрисня!

Тя щото Русия е прокопсала. Ако сме извън ЕС и на Борисов така ще се репчи Ердоган.

Демек да се присъединим към бъдещата Османска империя... Брех,че си умен...

към руската

Боже пази тази древна планета Македонска от говеда и крави в критическата възраст като тоя мангау, Тръмп, Хилъри, Меркел, Путин и всякакви други неизвестни малоумници.

Хахаха ей луно, луно македонска!! Смешкооо "македонски"

"Утре " да не кажат и на нас подобни неща !Все пак да си кажа мнението.

Ердоган черпи сили от братската си обич с Путин! Двамата братя диктатори когато са заедно ,се чувстват като властелини на света!

Турция е член на НАТО. Не търсете телета под воловете!

Така както е член, така за 24 часа ще денонсира членството си!

Турция е поръчала на Русия военна техника ! Путин и Ердоган имат планове да завладеят света! Това не са телета под вола, а е живата истина!

БРЦК

Ирак е окупиран от САЩ. Следователно враг на руснаците в региона. И понеже Ердоган измоли прошка и се ориентира про-руски Путин му е разрешил да си вее нео-османските интереси в Ирак в замяна на подкрепа за Асад. След като иракчаните свалят марионетното правителство и се ориентират към Русия или поне станат неутрални и изгоням американците - тогава Путин ще дръпне каишката на Ердоган. Просто е.

Ердоган и Путин са приятели и покровители на България. Никакъв ЕС! БСП/ДПС Е КОАЛИЦИЯТА КОЯТО БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ НА ВЛАСТ!

Не говори от името на всички българи!

Тоя съвсем откачи. Би трябвало да го изхвърлят от Нато.

А дано, ама надали!

Как се нарича нахлуване в чужда територия с войска без съгласието на законната власт? Окупация или ердогански номера? Няма кой да се мери с великия султан Ердоган особено когато се е устремил с башибозука към чуждия петрол.

Трябва да се въведе зъдължителна военна служба. Всеки български мъж трябва да целуне знамето на република България. Иначе...сбогом Мария...

кучето само лае, не хапе. Това му подържа електората и властта в Турция. Външно политически Турция не е никакъв фактор.

Същото отношение Ердоган има и към управляващите рушветчии на Дунавския вилает

Абе то хубаво ама в съвременната война със знаме и калашник няма да спечелим. Най-ценното, което имахме бяха ракетите СС 23 и Скъд, които нарязахме точно по заповед на Турция и САЩ.

Тия ракети вече щяха да са станали по-опасни за изтрелващия ги от колкото за противника. Всичко старее, а разните уплътнения особено бързо. Също макар и бавно, горивото им си променя характеристикиите и става по-избухливо. Да не говорим, че последните истински обучени как се борави с тях се пенсионираха отдавна. Ракетите може да бъдат гарант за сигурност, ако сами си ги правим и редовно ги подменяме.

мустакатия бей кърти мивки с изказванията си. Това е ивазия срещу друга държава която няма нищо общо с тюркието. Гледайте и вижте каква е "международната" реакция за този случай - той е огледален на това какво ще стане ако утре тюркието реши да влезе в БГ и да "освободи" определени региони. Тогава ердоган ще каже същото и на Тиквата "ти не си ми на нивото и не ме интересува какво говориш...ние ще си следваме нашия път". Ние, като Ирак, няма да има какво да направим защото сме едно нищо!

Нали онзи ден кремълското джудже му лапна патката не си ли доволен? Нека Българите да знаят, че русофистилиците в България по новите директиви от мАсквА са най-верни съюзници на тюркието и трябва да бъдат неутрализирани.

sonibvc@gmail.com

Не си ми на нивото да те слушам :-) Не вярвам да си толкова прост че да вярваш в това което си написал. Но ако си, кажи, ще ти помогна!

Държавата, която владее Босфора, е буфер между два свята. Ние като българи трябва да следим с внимание всички тези гнезда на напрежение, които съществуват в Близкия изток. Трябва да следим бежанския поток. Трябва да следим Турция.

Ердоган така говори,все едно ,че няма да излезе никога от Ирак! Той си следвал своя път,ще си спасява главорезите от Ислямска държава,ще премине и южно от река Ефрат,пък после няма да иска да излезе от Ирак,защото трябва да се избиват кюрди,а и трябва да се гради наново Османската империя!!!! Ердоган е нагъл и се опитва да пренапише историята... Много станаха интересите в Близкия изток,нещата там вървят към един тотален сблъсък,една малка световна война между Запада,Турция и Русия...