Джихадистите настъпват към Багдад

Иракската армия засилва охраната на подстъпите към Багдад заради джихадистите. Турските въоръжени сили са в готовност.

Обратно в новината

Коментари - Джихадистите настъпват към Багдад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

някои народи просто не са дорасли за демокраця,визирам целия арабски свят,частично и нас,русия , турция и др.такива нации просперират само с явен лидер(диктатор,генерал,шеих или вожд).не съдя ,само констатирам.

ЕЙ БЪЛГАРИ ПОВЕЧЕ НАТО !!!!!!!НАЛИ ТАКА КАЗВАШЕ ИЙ!!!!МАЛЕ ОДГОРЕ ВОЙНА НА ИСТОК ВОЙНА !!! ЕЙ БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!!

Във ваканция съм. Оправяйте се сами. А и без това моята работа е да определям само кой в рая и кой в ада.

Спомням си далечната 99 та година, една позната от Туркменистан ми описваше ужасите на талибаните. И как я е страх да излезе по улиците , за да не я нападнат....Казваше че проблемът е много сериозен и те не знаят граници...Тогава САЩ си траеха, щото го нямаше още 11 септември. Но както виждате ектсремистите си ги има независимо от САЩ, който някои обвиняват просто защото им е УДОБНО.

Тъй-тъй, е те сега е момента на припомня че Джабер III, емир на Кувейт, отказа да предостави пристанища и друга логистична помощ на американските войски по време на втората война в Залива точно с мотивите че тази война няма да доведе до нищо добро. А и преди да ревнете срещу емира е хубаво да се сетите че той много по-дбре от нас знае кой и как освободи Кувейт;)

1 САЩ събориха диктатора Садам, основно заради петрола но под претекст че са застрашени. 2 После твърдяха че не били застрашени, но заблудени че са застрашени, но така или иначе, било по-добре за света, като го няма диктаторът. 3 Мина време, но и това се оборва , специално за Ирак, макар че много често смяна на диктатура е наистина добре дългосрочно....В Ирак обаче, кофти ислямисти завземат. 4 Но, да сме обективни - САЩ не са причина да ги има джихадистите, нито Боко Харам или Путин, който си вкарва в затвора собствените приятели, щото му пречат....Ако не е САЩ ще е друга световна сила, срещу която всички ще лаят

На път е поредния "демократичен балон" на САЩ да се спука, както в Виетнам, Афганистан, Либия и къде ли не. Добре, че послушаха Русия да не нападат Сирия, понеже сега щеше да бъде вече една голяма империя на терористи от Ирак, Афганистан и Сирия.

...и либия и либия

МмммДааааа! САЩ се превърна в империя на злото и постепенно се превръща в Горна Волта с ракети. Как се превъртяха нещата с течение на времето!

само едно да ви каза когато бесе садам нимасе воина мезду тях и не умираха хора сега има около 1 милион ираки убити за 12 години

а кой им помага на тези джихадисти,не ли е европа и америка с финансиране от саудстска арабия и катар.не са ли същите тези джихадисти в сирия,,само ,че в сирия ги наричате бунтовници а в ирак джихадисти.

Още ли ревете, че Америка се бърка където не и е работа? Когато тези превземат Ирак и преминат средиземно море, ще ви питам къде ще се криете и кого ще викате на помощ.

Ще се молиме за помощ на православна Русия! От тия хамерикански лайна дето боготвориш и целуваш земята по която вървят, може само Среден пръст да видим но не и помощ. То обикновено кат замирише на печено американците се посират и започват да молят за помощ....А тя помоща или е приятелски огън или идва във вид на товарни вагони с бебешки памперси!! Такаче НЕ, благодаря ...няма да се надявам на помощ от краварите.... Или на собственит си сили, на верните и достойни синове на майка България.....или на братята по славянска кръв, руснаците и сърбите...друг няма кой....

Ако не бяха закачали Садам сега САЩ нямаше да са 2 трилиона долара назад и да треперят пред ислямистите ... Май войната върви към загуба.

Точно любимите ти хамериканци създадоха този хаос! Той ги устройва идеално, глупак!!

Англичаните казват.... Счупиш ли го....Задължен си, Трябва да го Възстановиш !!!! ...... САЩ, Евросъюза ,засега само Трошат като слон в стъкларски магазин ! Трошат,Отнемат ,Заминават ! След "демократизирането" по ИдиотоАмерикански... Това видяхме в : Ирак -От Просперираща държава...в Нефункционираща такава ...и Много смърт и петродолари ! Либия ....Същото ! Сирия ...почти същото ! Египет-Разруха . Украйна-Разруха ! Няма Нормален човек да не го разбира !

За 10-11 години американски контрол в Ирак са загинали 1,4-1,5 пъти повече хора,отколкото за цялото управление на Садам Хюсеин! За мен все още не е ясно това съзнателно ли се прави или от некадърност?!Но и двата случая говорят лошо за американската демокрация!

Само преди няколко дена талибаните нападнаха летище в Карачи, Пакистан. Дори и дирника писа за това. Ама къде бяха мунчовците тогава да обвинят американците за това нападение? Талибаните са си талибани навсякъде. Затова американците ги трепят. Ако 0бонго беше оставил малко войска в Ирак, сега нямаше да се стигне до тук. Същото ще стане и в Афганистан, след като 0бонго изтегли войската от там догодина. Между другото, една новина за която дирника няма да пише. Днес президента Джордж Буш старши навършва 90 години. Чувства се отлично и ще скача с парашут (skydive).

малкия, дето трепеш наред, ти поне в казарма ходил ли си или познанията ти са от диабло ?

трепят ги бе пич, като хлебарки ги трепят :))) шибаните модератори ми изтриха предишния коментар

Наври си го в з... твоя Буш!!

президента Буш старши скача с парашут на 75ия, 80ия, 85ия и сега на 90ия си рожден ден. а вие даже не можете да доживеете до пенсия

както би казал един добре охранен български демократ -"това е хубав ден за иракската демокрация".Сега се създава възможност да има не един ,а 3 Ирак-един на централното правителство/Багдат/,един на кюрдите/Киркук/ и един на ислямистите!Това се получи от много голямата обич към Ирак,иракския народ и особено иракския петрол,която изпитват САШ и Великобритания!!

Поредната съсипана от САЩ държава.... Къде ви е демокрацията бе, пиндоски разбойници?! Нали щяхте да садите демокрация, нали затуй обесихте Саддам?? Нещастници...

Не е зле и ние българите да си спретнеме един фанатичен фронт за народно освобождение, от всички наши политици след 89, мутри, адвокати, прокурори и съди........ Че то в нашата любима родина си е пълна порнография....някакъв мутренски боклук убил малко дете и го пускат да си ходи, че видите ли нямало страшно той бил на разположение.....Да ама всички знаем че богатия лайнар си е платил на съдите и са го пуснали..Или като оня гръцки кенеф който прегази ученичка и го пуснаха да си ходи в гърция...казаха че пак нямало страшно, да си ходи момчето в къщи...пък ако потрябва ще го викнат. Или онова говно прокурорския син който прегази мъж и жена докато се състезавал, а съдите казаха че видите ли се подхлъзнал с над 100км/ч по асфалта ...то дъжда бил виновен.... Докат не почнем да бесим и изтребваме всички тия боклуци няма да се оправим....Така че евала на джихадистите, те поне имат вяра и идея за която са готови да умрат...като някога Левски и Ботев. А ние българите нямаме идея, нямаме дори народност..всеки мисли само за себе си и да си натъпче търбуха пък дреме му за другите....Така че да живеее ФФНО или ФФАК на политиците!!!!

Истинската демокрация е утопия - както и комунизма! Човека в сегашната си форма не е способен да участва и поддържа такъв тип общество! Масата е инертна, пасивна, повече иска отколкото дава, не обича да мисли и да поема отговорност! Свободата изобщо не е сладка - това е тежка, непоносима за "обикновения" човек всекидневна борба!

Както се казва: "Демокрацията е обществен договор, при който малка групичка от мерзавци управлява тълпа от идиоти ... "

Може да се обясни демокрацията както в тази история: Събрали се правоверните в едно село около джамията и започнали да спорят какво е това "демокрация", дето отвсякъде чуват да се споменава. Понеже имало много различна тълкувания на това какво означава, решили да попитат мюезина - все пак е по-мъдър а и по-близо стои до всевишния. Та извикали го и го попитали може ли да им обясни какво е това "Демокрация". Почесал се мюезина по брадата и рекъл: "Ами много просто е - като се кача горе на минарето мога от там да се изпикая върху вас... Е, демокрация имаме когато и вие можете да пикаете по мен."

Е, как един не се сети да каже, че САЩ са виновни за турското робство!

Нямат толкова дълга история.ако имаха при всички положения щяха да са бръкнати....

Откъде знаеш! Може пък да са си изтрили част от историята - ах тия конспиратори!

Ами всъщност да...виновни са за турското робство...И знаеш ли защо???? Защото американските фирми пройзводителки като Уинчестер и Колт са доставяли купища оръжие на турския аскер. А знаеш ли как го е използвал турския аскер а??? Трепели са и са кормели нашите прадядовци и баби, новородените и бременни жени. Но аккво да очакваш от армия от азиатци ......Така че да боклучавите американци са виновни и за турското Присъствие както го пишат по учебниците...

В историята и можеш да четеш, ще установиш, че всъщност има връзка . Същите хора, които докарах турците в Европа , днес управляват САЩ!...

Ето ти връзка: Англия е била голям съюзник на Османската империя, а САЩ са създадени предимно от англичани.

Стана модерно зад всяко зло да се търси чичо Сам! Да де, ама Америка няма и 300 години, а войните и конфликтите никога не са спирали! А за българите като царе на конспирацията и вечния рефрен "винаги друг е виновен" това е толкова удобно!

Що? Да не би патагонците на нахлуха в Ирак да търсят това дето го няма.Тези дето сложиха въжето на Саддам май бяха жители на екваториална Африка.

Що пък да не са преоблечени като американци извънземни! Малко ви е бедна фантазията и изтъркани конспиративните теории!

До, много точно казано. То е модерно от много години, горе доло от както са най голямата сила в света. Преди това може би е било модерно Англия да са виновни за всичко защото те имат може би много повече колонии по света.

През 2003г, САЩ нахлува в суверенен Ирак. Започва операция "Иракска свобода". Резултата 11 години по-късно? Гражданска война и напълно реална опасност Ирак да се разцепи на поне 3 части.

Абе, добавете към новината, че терористите взеха половин милиард долара в КЕШ в Мосул.

напечатим пъти по толкова.

Много мол1,това са борци за свобода, за какви джихадисти става дума? Нали преди време Буш обеща, почакайте и ще видите каква чудна демокрация ще има в Ирак, ми ето я, на една крачка от Рая са, това Сирия, Ирак, Латинска Америка, Косово, Египет, Сърбия, Либия, Судан, Украйна-чудесен пример за похода на демократичното американско турне Единствено се моля, тук да не открият я метан я петрол, много ще ни дойде тая американска лИбов

баси и лицемерите, тия избиха милиони, а на нас ни обясняват какво ужасно престъпление е Пражката пролет с 1250 убити и убийството на Г. Марков.

Каква стана тя ???? Голяяяяяма американска демокрация !!!

са измислили TOEFL, SAT, GRE !!! Който даде добри показатели е уелкъм ин американ топ юнивърситис. Останалите фасулькофци се залибват со сальфецкийо союс и дращат денонощно антиамерикански скудоумици.

Продуктите на топ америкън юнивърситите ни надробиха и кризата, и хамъриканската каша

популация - кой ми с.а в гащите.

Ти пробвал ли си да влезеш в Московският технически? Не е особено лесно!

Работата явно отива на зле в Ирак. Сега защо не се намесят САЩ а се занимават с Украйна. Лошото е че от там може да пламне целия близък изток и да го отнесем и ние. Не случайно някой пророци казват че от там ще тръгне трета световна война.Дано грешат.

500 хиляди подписа.

Че тя третата световна война започна приятелю, не от скоро. Дано не ни застигне и нас.

Задействан е етап 2 на плана за създаване на нова държава с територия сбор от Ирак, Турция и Сирия под ръковадството на Страната благословена от Джизос. за компенсация на ТР се дава БГ, маке и Албани. Това бе ясно казано от Контактната група на Костов още 1998. Това , че простият Бг народ не го разбра си е за негова сметка. Продължавайте да хрантутите бежанци, вермути и 240 дебели тарикати. От куршум можеш да избягаш, ама от простотия която е в главата Ти -НЕ!

На фона на случващото се и на американските лъжи започвам да си мисля, че Садам правилно е нападнал Кувейт, или са му подсказали да нападне, за да има повод. На Милошевич му казаха, че Югославия ще е цяла, Нобелова награда му дадоха, после, като го съдиха в уж международен съд, забравиха да кажат, че е първият подсъдим нобелист. От многото лъжи не съм сигурен и дали обамата е черен.

Черен е! Повярвйте ми!

А бе Псаки може да го изкара и блонди.

Стършел

Не е! Мелез е! И има опашка ;)

А си е баш клонинг...

Джихатисти, това са арабските комунисти, фанатици и гумени глави.

Кви комунисти, бе! Джихадистите са борци за демокрация.

Нали са демократичната опозиция на Асад бе

Какво епично платно пресъздава тази новина! Просто виждам в цветове настъпващите пълчища джихадисти, мобилизиращите се срещу тях армейци и племенни кланове, а над тях - прелитащите изтребители от базата в Диарбекир!

Нова човешка трагедия за милиони,вече,иракчани!Нови хуманитарни кризи,бежански вълни,изоставени домове,избити,ранени,инвалидизирани невинни хора.Браво на САЩ,БРАВО НА МЕЖДУНАРОДНАТА ОБЩНОСТ,БРАВООООО НА НАТО!Ето това,което се случва,е плод на усилията,на волята ви,за оправяне на Света,в частност,Ирак.Защото сте много добрички,много морални,много мъдри,много хуманни,ти да видиш!Всичко това е ваше дело.Джихадисти,ислямисти,талибани,муджехидини....вие ги посяхте,вие ги обучихте,вие им платихте масрафа.Вашата нагла,противохуманна политика на Вечните интереси,на разделяй и владей,на агресия и намеса във всякакви вътрешни работи,конфликти и дела.Какво ли пък ви пука?Човешката цивилизация не се е пръкнала в Айова или Уисконсин.Тя е родена между Тигър и Ефрат.В името на Израел,разбихте каквото можахте там.Беше Ирак,сега на ред е Сирия.Ако успеете,следва Персия.За да са доволни уахабитите и салафитите,вашите съюзници-камилари от Саудитска Арабия,Емирати и Катар.Тази панислямска вълна от терор и насилие върху невини хора,ще ви даде оправдание за нови войни,параноя,пари за Пентагона,ЦРУ,НАТО и пр.служби.Пари,които ще платим ние,не лобитата в Манхатън.

Вуте разтръсква/реорганизира от време на време, та сущуто требе да се прави периодически и с разните там джагатай-арабески.

И къде са сега задокеанските "братя-освободители" на иракския народ?!!! Или както винаги те размазват "л..й..ната" , а после някой друг трябва да ги бърше!

ама мноооооооооого си прогресивен, да живее цялото прогресивно човечество начели с феликия сальфецкий союс.

Ами учен съм. За разлика от тебе - - аналният продукт на "бей-ти-ви" - трътките!!!

Простееш,но може и да си нямаш ум.Тя природата не е витовна,че ти е дала само толкова.Повече не ти е нужно.

Спомня ли си вече някой през коя година Държавният терорист номер едно в света, тръгна да "демократизира" Ирак? Спомня ли си в колко смъртни гряха бе обвинен, свален, малтретиран и убит Садам Хюсеин? Спомня ли си някой, че това мащабно престъпление се командваше от "най-демократичният" президент Джордж Буш(старши)??? От тогава минаха повече от 20 год.! Да не говорим, че т.н. талибани, джихадисти и ....в годините бяха финансирани и въоръжавани от USA! Спомня ли си някой колко стотици хиляди Иракчани загинаха в тази отвратитерна агресия??? Спомня ли си някой колко "миротворци"(в т.ч. и българи) дадоха живота си в този котел на смъртта??? А знае ли някой, кой единствено има полза от тази месомелачка??? Това е хАмериканският военно промишлен комплекс, собвственост в голямата си част на еврейската мафия в US !!! ДОКОГА???

СПОМНЯ ЛИ СИ НЯКОЙ как ИРАК НАХЛУХА В КУВЕЙТ??? Ако Садам си бе седял на гъза и не беше нападал Кувейт - съюзник на САЩ, то нямаше да увисне на въжето!!! Иначе си прав, американците не вдянаха, че в МЮСЮЛМАНСКИТЕ държави е по-добре да има диктатори, които да изтребват джихадистите - с това съм съгласен. САЩ и Русия са ИМПЕРИИ и е нормално да защитават имперските си амбиции ...

Спомняте ли си как американски петролни компании (на сем. Буш) помпаха нефт от Иракска територия, макар базирани в Кувейт, използувайки новите технологии с наклонени щрангове за хоризонтално сондиране (изпод държавните граници)?

Тъпи, преди да беше нападнал Кувейт имаше дълга война с Иран.Американците продаваха оръжие на Садам.Но понеже бе лаком реши да си вземе сам пари от нефта на Кувейт,а то се оказа че не е на Кувейт а 73% е американски.

абе тъпунгер -това беше първата воина в ирак с клинтън начело!а каква коалиция имаше тогава.американците нямаха и 50%!а тук говотим за втората воина -дето ирак беше нападнат то 95% американци и 5% англичани!аме все има тъпунгери неразбрали!

Садам го изиграха и го "вкараха" в Кувейт, за да се случат нещата след това...та и до днес. На ам. език на това му се казва a set up.

Американците можели от 8 километра да улучат двигател на танк, а в средата на опиумно поле не могат да го намерят. Могат да уцелят маскирана цел, а едно цяло поле не могат да унищожат. Е това някой да ми го обясни. Ако наркотиците са държавна политика на САЩ, значи навремето нахлуха в Панама, за да премахнат конкурента. Каква я омацаха с тези ислямисти - уж бяха демократична опозиция, подкрепяха ги, че и евросъюза, Турцията, май искат да въоръжат и го направиха някакви ислямисти, които да дестабилизират района. Що не си ги вземат на Сентръл парк и там да ги подкрепят и да им правят държава на Ню Йорк и Леванте.

Държавна политика на USA е и ХV вируса създаден в тяхни военни лаборатории за "корегиране" (убийство) на част от човешката популация! Техни са и птичите и свински щамове на грипните вируси, създадени със същата цел и за извличане огромни печалби от фармацевтичните им компании!

След Багдад - Турция! След Турция - Румелия! Нашите вече са тук! Яжте дюнери!

Няма страшно, ние и сега на всеки ъгъл имаме по една дюнерджийница! Това са наши хора!

Малко забравихте, че Ирак нападна и презве Кувейт?

преЗве? остави кувейт и ирак - дай нещо по съвременно ... Кой нападна Ирак с оправданията, че знае на 100%, че там има химическо оръжие? Ти помниш ли?

Малко прочети кога,ка и от кого е "основана" държавата Кувейт. Чии са териториите на Кувейт.

От когото е основана и държавата Ирак. Преди сто години източните араби не са имали държави, създадени са от Великобритания и Франция след Първата световна война.

Този район си е така много преди да има САЩ изобщо.

Yes! Но ние направили всичко много по-зле!

това е абсолятно вярно....обаче точно диктатора Саддам Хюсеин успя да умиротвори района и да създаде поне някакво подобие на светска държава. Авторитарна, но светска! Между впрочем в този район и религия, като цяло западния тип демокрация и изобщо демокрацията не вирее. Да не би Саудитска арабия или Катар да са по-малко диктаторски и авторитарни? И след цялото това излияние да попитам: за какъв го чинеше САЩ там? Ама дай някаква идеалистична причина, ако можеш:))). Либия е абсолютно аналогичен случай. Просто и малките деца /поне тези с непромити мозъци/ разбраха, че САЩ е точно противоположното на свобода, демокрация и тем подобни идеалистични принципи.

САЩ са разтревожени нещо , явно петролът от Ирак не тече към тях и някой им мъти водата а. Ами те са тези дето ги въоръжавате бе ...

От "края" на Втората световна война САЩ са предизвикали , или подготвлйки участие в 94 военни конфликта и няколко "мини" войни!!?!? Там където е имало намеса на САЩ - ВИНАГИ остава "тлееща" зона!???!?Да си ПРИПОМНИМ : ЧИЛИ , ГВАТЕМАЛА , ВИЕТНАМ , ЛИБИЯ , ИРАК , ЮГОСЛАВИЯ и последното им "произведение" УКРАЙНА????! НЕЩО да кажете?? "Минусите" този път от кого са ПЛАТЕНИ??? ЧАО!!!

А преди да започнат САЩ да се намесват по-малко войни ли е имало? В Европа никога не е имало толкова продължителен мир, благодарение на САЩ и НАТО. Грешката на Клинтън беше, че не усмири изрода Милошевич по-рано.

напълно си прав и извинявай за минуса натиснах го без да искам.Считай го за +

Моя минус да го счита минус... Натиснах го нарочно.

Ирак и Либия ги"демократизирахте".Венецуела не успяхте за момента.Ех този петрол,ех тази алчност...

Пожелавам ти да постигнеш венецуелски жизнен стандарт!

ей, мърльо. недей да кълнеш.

Тотален провал на американската политика. Толкова време освобождаваха Ирак, менторираха и мироопазваха и сета те та гледай.

при демокрацията ценностите се отстояват в ежедневна борба, приянелю... при тоталитарния режим: в сичко е мирно и спокойно... ти ми лижеш задника - аз си гледам кефа.... ако очакваш демокрацията да ти сервира всичко на готово ти да не си мръднеш пръста... мястото ти е в Северна Корея... демокрацията ти дава инструментариума - всичко останало си зависи от тебе...

демокрацията дава инструментариум, но не на 'приятеля' ти. дава го на олигарсите. справка: червените, оранжеви, сини и кафяви олигарси в България.

Откъдето минат американско-ционистките "умиротворители" и "демократизатори" и техните аверчета от НАТО остават само разрушения, смърт и бъркотия!

А що се отнася до янките, те рано или късно ще горят в ада...в термоядрения ад с много радиоактивни гъбки или химически и биологически зарази пръснати по цяла америка. Целия свят им е набрал ......а да не говорим за всички чалнати чалматлии дето са им вдигнали мерника. Рано или късно всичко се връща...тъпкано. Жалко за обикновените прости американци...те не са лоши хора но правителството име е чисто юдейско-фашистко. Целия им едър капитал е еврейски...но всичко ще се плати някой ден...С много кръв...

Но чия кръв, тъпако!

В Америка отдавна няма правителство. Тези хора, които го играят са просто евтини актьори, което много добре си личи напоследък (особенно невероятни са способностите на Псаки ) ... Тази част от света се управлява от световните корпорации и противоречията между тях нарастват с огромна скорост ... Очертава се война между частните армии на корпорациите или техните коалиции, която може лесно да прерастне в гражданска война ... Но вече е очевидно, че 50-60% от хората насесяващи САЩ, са абсолютно ненужни, и нещо ще трябва да се направи по въпроса ... Но не могат просто така да ги избият. Трябва някаква причина, за да ги изтрият от лицето на земята ... Кога и как ще стане това, не зная, но ще е в близките 5-10 години ...

Наглостта на чичо Сам е безгранична.Та нали същите тези джихадисти бяха наричани борци за свобода и демокрация в Сирия а в Ирак същите тези лица са вече престъпници.Абсолютно същото се случи преди месеци в Украйна ДЕСЕН СЕКТОР/изповядващи фашистка идеология и борещи се за чиста украинска нация/ бяха наречени демократи и борци за свобода от САЩ и Евросъюза а тези граждани на Украйна които защитават правото си да говорят на майчин език в родината си бяха заклеймени като сепаратисти.Защо никой не поиска обяснение от САЩ и Великобритания къде са химическите оръжия на Садам Хюсеин, защо никой не обвини САЩ за геноцида върху коренното население на континента Северна Америка.Не сме толкова глупави и задръстени че да не можем да мислим, писна ми от лъжите и измамите на Чичо Сам.

Какъв мир и просперитет донесоха САЩ на Ирак! В Ирак близо 30 години нямаше гражданска война, но хубавото е, че САЩ надушиха тази несправедливост и я оправиха!

При управлението на Хитлер, Сталин, Мао и Чингиз хан също не е имало граждански войни в техните държави.

В САЩ нещо също няма граждански войни напоследък. В Русия -- има. нали така, Иречек?

Саддам за 30 години е убил 2000 човека и то не е много сигурно. 165 000 са ОФИЦИАЛНО убитите от американската армия. Вие сами преценете.

абе тия от ИДИЛ довчера не бяха ли сторожници на демоКРАДЦИята и плурализЪма и борци срещу тиранина Асад?Кога станаха джихадисти?

тотално не си в час май. точно от тази пасмина се снимаха как ядат сърца на хора и прочие извращения. но това разбира се не е пречка за приятелите им от Фашингтон да ги подпомагат.

Един колега по долу каза че фундаменталистите и джихадитите си купували оръжие от руснаците. Е това наистина ме разсмя, колега грешно сте информиран. Оръжията се доставят от Хамериканските кравари и гейевропейските им подмазвачи...Тези оръжия са същите които ЦРУ, МИ 5 и Мосад доставят на джихадистите в Сирия. Просто фанатиците излязоха от контрол и решиха да си създадат своя ислямска държавица в Близкия Изток. Слугите се обърнаха срещу западните си господари. Така както стана с Ал Кайда в Афганистан, нима не бяха янките тези които им доставяха оръжие за да се бият срещу СССР? Това е въпроса иотговора на вашето питане....

ето какво става след американското нашествие което щяло моля ви се да 'демократизира' тази страна. покрай разни приказки за наивници половината свят потрошиха дрОгарите от Фашингтон, че и на останалата се канят... ха ръкопляскайте им сега, човечета с най-висша ценност голяма чиния с гмо боклуци!