Турция блокира достъпа и тока на ”Инджирлик”

Достъпът до военновъздушната база "Инджирлик" в турския окръг Адана е бил блокиран, а електричеството там е спряно.

Обратно в новината

Коментари - Турция блокира достъпа и тока на ”Инджирлик” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не е ясна причината, поради която електричеството е било прекъснато. Не са си платили тока, ясно е!

гледат по-бързо да изгонят американците и да идват руските туристи.

РУСКИ ТУРИСТИ В ТУРЦИЯ ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА - ПЪРВО РУСНАЦИТЕ НАИСТИНА ОБЕДНЯХА И НАБЛЯГАТ ПРЕДИМНО НА СОЧИ И ВТОРО В ТУРЦИЯ НАИСТИНА Е ОПАСНО... ВПРОЧЕМ ЧЕТЕТЕ СТАТИСТИКАТА КОЛКО РАШКИ ЩЕ ПОСЕТЯТ ТУРЦИЯ ВЪПРЕКИ БРАТСКАТА ПРЕГРЪДКА ЕРДОГАН - ТУРЦИЯ.

Сега е времето с общи усилия на кюрди,арменци,българи,гърци с помощ от Русия да нападнем болната помиярска държава Турция с тъпото ислямско прасе Ердоган.

И с какво ще ги нападаме?

Предвиждам до седмица първите руски военно-транспортни самолети да започнат да кацат в Инджирлик, ако краварите продължават да се опъват и да игнорират обкръжението, на което са подложени от турските военни.

КОЙ СТОИ ЗАД ПРЕВРАТА?! Не мога да разбера, защо бягаме от логичното, към нелогичното и конспиративното?! Имаше едни действия, на Президента на Турция, които останаха не добре РАЗБАНИ! Това е ПРЕГЛЪТНАТАТА ГОРДОСТ на г-н Ердоган и възобновяването на взаимоотношенията с Русия! Понеже, "анализаторите" не успяха да намерят 100%-нова логическа връзка, затова оставиха, ФАКТА висящ, като че ли никога не се е състоял! Защо не приемем, че причините за преврата, са видими, и да не ги търсим като айсберг, под водата. Фактите са : Г-н Ердоган, протегна ръката на СГОВОРА към Русия. Възстанови отношенията си с г-н Путин, и си насрочиха СРЕЩА за края на ЮЛИ! Освен това в медиите излязоха съобщения, че Турция би могла да даде възможност за ползване на летището в Инджирлик на руснаците, което е КРЕЩАЩО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО за САЩ! Също така, факт е, че има ЕДИН лидер, ВРАГ на г-н Ердоган в САЩ и САЩ може би имат причина да сменят един НЕНАДЕЖДЕН и НЕЛОГИЧЕН в действията си ДИКТАТОР.

Със същия 'успех' можехте да Се таковате Тъпчо Тъпчиев (Извинете !) - Таип е парекселанс С Америка.

От тук нататък в Турция настъпва мракобесие ,терор,фашизъм.Нещо като сталинисткия режим.Жалко ,има интелигентни и прогресивни хора ,ще бъдат смазани ,но повечето са с манталитет от 15 век,щом си харесват терориста Ердоган.

Няма да е диктатура на пролетариата, а диктатура на султана.

Терорът и мракобесието са в същината на турската държава от самото и създаване. И не ми хвали ататюрк и военните. С нищо не са по различни. Поинтересувай се каква е съдбата на малцинствата. Поинтересувай се какво направиха в кипър. Какво правят и сега в кюрдистан, сирия, ирак. Същите тези военни. Не са стока.

Интересно е в интернет...."16 юли 2016, 22:04 отговори Между другото става интересно и около Инджирлик... ))) 1500 бойци на ФАЩ, от които само 400 - морска пехота са обкръжени абсолютно от огромен турски аскер - 1 бронирана, 1 пехотна дивизия и бригада специални части - общо над 12000 души... Оказва се, че неизвестен брой от ракетите, които са складирани в американските силози в базата май са с ядрени бойни глави... Краварите фортифицират техните територии от базата и копаят траншеи с булдозери... Междувременно британци, саудитци и германци вече се предадоха на турските спецчасти..."

Глупоствате. - Защо ?

ВСИЧКО Е ЕДИН ГОЛЯМ, ДОБРЕ ПОДГОТВЕН , РЕЖИСИРАН И ИЗИГРАН ЦИРКОВ СПЕКТАКЪЛ. Въпрос: от кого? Отговор: от този, който ще има най-голяма изгода. Помните ли какви ги вършеше Кадафи докато беше жив?

Абе от къде се взеха тук пак толкова идиоти.

Питай майка си как се появяват идиотите.

какъв преврат как така ген. щаба няма да знае къде е главнокомандващия Ердоган сам направи преврата за да се разправи с опозицията, журналистите,воените и всички други. На изборите ще спечели с 99,9% каква инсценировка

Ердоган, ер Осман, все тая. Аз едно знам- гори ли чергата на комшията ти, ще пламне и твоята. Сатрапите от САЩ само това и чакат- ето ти прекрасен повод да разположат още войски, самолетоносачи, танкове, самолети на Балканите. Има нещо гнило в тая история. И гнилочът идва откъм Тихоя океан и мирише на кравешка фъшкия. Не може говедарите да нямат пръст в тая работа, искайки да ускорят разполагането на повече американски войски в Турция, Гърция, България и Черно море.

Зад събитията в Турция, стърчат ушите на Вашингтон. Най-малкото Кери избърза с изказването си, че между новата и старата власт в Анкара трябва да има приемственост, вероятно си мислеше, че процесът вече е необратим и превратът ще успее. Подрани. Така новата ситуация още повече тласка Турция в обятията на Москва. Ердоган разбра, че във Вашингтон му кроят шапката и не се шегуват. Там не гледат на него като на съюзник. А това коренно ще измени и поведението му. Очаква се да коригира позицията си и по сирийското направление. Асад е човекът, зад който стои Кремъл, а зад ДАЕШ, досегашния съюзник на Ердоган е Вашингтон. Ердоган неизбежно ще се сближава с Дамаск и ще се отдалечава от ДАЕШ, независимо, че доскоро заемаше точно обратната позиция. Въобще всичко, което се случва в Турция напоследък я тласка активно към Москва Остава единствени въпросът, а дали Вашингтон не прави всичко това напълно съзнателно???? Още повече, че вече се знае, че след като Тръмп влезе в Белия дом всичко на изток от немската граница ще влезе в зоната на отговорност на Кремъл...Май играта е по-сложна и голяма от това което ни се обяснява?

Отличен анализ!Поздравления!

Конци. Бели. Много. ...а съшиването - Непродаваемо.

ще поживеем и ще видим.......

При този опит за преврат според официалните данни са убити 250 души!Всичко е възможно,но така или иначе е организиран ужасно некадърно и безотговорно-бих казал,че такава некадърна организация виждаме само в Европейската комисия!Все едно ,че превратът е организиран от Меркел,Оланд и Камерън!

инсцинировка 100%!

Няма ли някой темичка за Украйна,та да се включиш там?

достъп нямаше 2-3 часа, но след като американците звъннаха на ердоган и го навикаха, веднага я отвориха.

Има нещо доста смущаващо в американската позиция по време на преврата!Лавров веднага направи изявление ,че Русия подкрепя законната власт,а Кери направи едно уклончиво изказване.Едва след 3 часа САЩ обявиха ,че подкрепят Ердоган!Като имаме пред вид и това ,че главният противник на Ердоган се крие в САЩ- Ердоган няма да пропусне подробност!

Не мислители , че Ердоган сам е инсценирал преврата, за да може да се разправи с военните и враговете си

Дори сам си е бомбардирал вилата в Мармарис с цели 5 бомби,когато е бил там,нали така ?

Егати аргумента

дали изобщо е бил там - ти видя ли го ? така ни се казва .

По команда от Козяк всички соросоиди запяха дружно...

Ако не друго поне се видя че такова понятие като независими и свободни медии няма (не говоря само за Турция).Медиите са единствено средство за пропаганда и манипулация.Защо мислите превратаджиите първо спряха интернета и телевизиите?

Айде после по-късно да обяват жертвите защото сега започва клане,бесене,разстрели. Ние българите сме го изпитали на своя гръб-кланетата от турците. Хубаво е ,че гените са ни много здрави и не че не помним а искаме просто да подишаме малко свобода. Ако има народ в Европа който би трябвало да мрази най-много Турция -това сме ние.

Ако Ердоган чрез службите е вдъхновил метежа и фактически го е контролирал, той постига невероятен успех. 1. Разкрива и отстранява всичките вътрешни врагове, особено нелоялните лица в армията. 2. Ако чужди тайни служби сътрудничат на метежниците, това ще се засече от турските служби. 3. От жертва се превръща в национален герой, особено ако се окаже, че има заигравка на чужди сили срещу него. Турският народ се превръща в юмрук! 4. Нови възможности пред политическите опоненти. Един бивш български разузнавач изключи възможността турските служби да не са прихванали сигнал за подготвян военен преврат. Това, че разиграването на подобна постановка е прекалено жестоко начинание и ще струва живота на стотици невинни турци, разузнавача каза, че стойността на човешкия живот за мюсюлманския свят е по-ниска от тази на Запад!

Незнам какво става,но укв ефира е само с турски станции. Това от Бургас до Пзарджик.

Pesh0

Не мога да разбера , какъв е бил този преврат ,като не са задържали първо Ердоган и най приближените му ????????? На какво са разчитали???????

Проблемите в Турция тепърва започват. Ердоган иска да ислямизира Турция. Разколът в елита им обаче е голям- всъщност истинските му противници (кемалистите) снощи останаха встрани или подкрепиха Ердоган като по-малкото зло. Превратаджиите са искали да сменят Конституцията, която е СВЕТСКА. Въпросът е - с какво?!

Против преврата са се обявили всички,дори опозицията и ПКК !! Те са доста наясно,кой иска да им съсипе държавата....

Империята на сатанистите върви към пълен провал! Едни бягат панически (Брекзит), други през месец им устройват атентати със стотици жертви (Франция и Белгия), трети са на път да се разпаднат и си правят водевилни превратчета (Турция), четвърти им изнасилват жените по площадите (Германия), пети ги управлява Маймунарник (България)... Пълна скръб!

проспериращ путлеристан.

Ако се стигне до там вие както винаги ще сте първи - знаем колко лесно сменяте цветовете. Допреди 30 години носехте плакати "Вечна дружба", пък сега мразите Русия. Прозрачни сте.

Турция иска да въведе смъртно наказание за да не се повтори опит за преврат. Меркел и всички други подкрепят напълно Ердоган. Прочетено по норвежския интернет току що.

На третия път Ердогана ще увисне на бесилото. Слава на Ататюрк! Да живее ПКК!

Първа и основна грешка на пучистите е, че изкараха малко и недобре охраняеми с пехота танкове на мостовете и в центъра на Истанбул. Напълно излишно деяяние, ако бяха се поучили от преврата срещу Горбачов, танковете по улиците фокусират омразата на тълпата и са лесна цел, когато са неподвижни. Без танкове, тълпата щеше да разбере чак в понеделник че има нещо по-особено. Второ не блокираха телевизията и интернет, което послужи на Ердоган да призове ислямистите по улиците. Отделно, явно в средите на пучистите имаше предателство, защото не бяха подкрепени от колегите си, а те едва ли са такива малоумници да разчитата на тези малобройни части които излязоха за преврат. А все повече се налага и версията, че Ердоган в типичният си атентаторски стил организира преврата или подкокороса извършителите за действия, за да укрепи влестта си завинаги, като падишах.

Може би някой няма да се съгласят с мен, но все пак имам право на мнение. Много ми е интересно едно друго нещо, защо турските власти отстраниха от длъжност 2745 съдии в цялата страна - и те ли са участвали в преврата??? Най-вероятно, за да назначи свои хора в съда Ердоганчо жертва 260 човека организирайки "преврат" и успя да премахне 2745 неподкупни и неудобни съдии. Запомнете, Ердоган е вреден за Европа и най-вече за България!

За мен е още по-интересно, че въобще правителството има подобни права! Дори си мисля, че някой нещо не е разбрал! Но в целия "преврат" има толкова невероятни неща, че не знаеш дали всичко това е реално!

Изобщо дали има толкова жертви?? Или са пак измислица на Ердоган??

Неподкупните съдии не са сред живите.

1. Военен преврат. 2. Оставка на правителството след граждански протести. Какво общо може да се види при тези два начина за падане от власт, освен предсрочността!

Тоя преврат беше само за разгрявка, нещата само започват за Турция. Армията е стреляла само по полицията. Иначе на тълпата и стига само един от леопардите дето бяха изкарани. Няма нужда дори да стреля, само да мачка е достатъчно.

Нали преврата се прави в името на гражданите! След като вземат властта военните, трябва да я предадат на тях. Те правят временно правителство, каквото при нас е служебното. Така че военните не могат да воюват срещу гражданите.

Тц! В градски условия танкът е много уязвим. Не трябват ни РПГ, ни Джавелин. Даже няма нужда и от коктейл Молотов. Само бутилка бензин счупена на бронята му.

Западни лицемери. И в Украйна имаше преврат, но там беше нещо хубаво, а в Турция лошо.

Не е ли време да затворим нашата граница, та да не преминават от там към нас?

Какъв преврат е имало в Украйна?? Я ни обясни?? Там бяха народа срещу Беркут!! Армията не участваше, защото тя беше разбита реално и разграбена от руските марионетки.

Не се правете на чак толкова непомнещи и безмозъчни. В Украйна бяха инвестрани 5 млрд. долара в обучение на паравоенни фашистки банди, които извършиха въоръжен преврат и убийства на майдана, докато полицията излезе без оръжие съгласно договореностите на 3-те западни дипломата и президента.

Абе селски бърдуко спукан.Още ли си жив бе керата.Марш в Донецк да ядеш миньорски.....

Радост за Козяшките туркофили. Техният човек остана на власт.

Козяк са против Ердоган!! Само русофилите са за него, щото с Путя са гаджета!!

Какви са тия Айшета и Изетовци дето напълниха БНТ?

Всичките атентати в Турция и този преврат са организирани от Ердоган ,само с една цел, установяване на еднолична власт.

Всъщност превратът в Турция бе организиран за да отвлече вниманието от градушката в Пловдив.

"Разчитаме на ПРИЕМСТВЕНОСТ .." ..каза Кери снощи когато Превратаджиите контролираха положението ! САЩ си мислеха че Преврата е Успешен ,и СНН вече започна да го Атакува ,както и други официални говорители ианализатори ! Турският Мегдан Не Успя . Но по-добре Ердоган но без Война на границата ни , отколкото успешен САЩски Мегдан в Турция и гражданска война с непредвидими последици.

Да Атакуват Ердоган имам предвид.

защо лъжеш бе?? Къде го е казал, по ТАСС ли?? Ако САЩ участваха преврата щеше да спечели, а те няма как да участват в цирка разигран от Ердоган.

Както казваше лютвито местаноглу, това е добре подреден и организиран сценарии. Пълен цирк.

Къде го е казал ?

Янките ПАК се провалиха ! А защо са Янките ли ??? Ами защото базата в Инджерлик е Хамериканска ! За да и спрат НАРОЧНО тока , значи ИМА защо ! Неслучайно от САЩ мълчаха до последния момент от преврата и се правеха на прясно ощипани ... Апропо - НЕ СЪМ фен на Ислямиста Ердоган ...

Американците се провалили ? Дори и името не смееш да им напишеш в прозорливите си анализи! И защо са се провали ли ? Май не ти стига пипето че ако те го бяха организирали сега нещата биха били както в Панама, Гренада, Ирак и т.н. Бегай да спиш "анализаторе" !

Т.е. целия свят щеше да ги види как убиват както в държавите,които си изброил,и турския народ щеше а ги види,а те искат Турция стабилна, за да я използват. Провалиха се, но ще опитат пак. Получава им се от 8 път обикновено.

Имаш ли бегла представа колко неуспешни опити имат ЦРУ да убият Фидел Кастро?

пред ЩАТСКИТЕ посолства по Цял Свят се редят огромни опашки за визи за "провалилите" се Янки.

И как това означава, че във всички конфликти, в които те се месят са прави? Че ръцете им не са оцапани с невинна кръв? Мантросваш на президентчето опорните точки. Не ти отива.

За разлика от бивша Украйна, в Казахстан и Турция, Вашингтон се провали. Прави ли ви впечатление обаче как се отразяват събитията в Турция? Като нещо лошо, което се е случило и не трябва да се повтаря, точно обратното ни разправяха когато в бивша Украйна също се осъществяваше държавен преврат... Усетихте ли разликата????

Тъпа мурзилко , пак сбърка!! В Украйна народа свали руската марионетка, не го направи армията!! Няма държавен преврат ако зад преврата стои народа, народа не прави преврат срещу себе си. народа сваля продажните руски марионетки!!

Хахахахаха! Браво, разсмя ме!

НЕ СА СИ ПЛАТИЛИ СМЕТКАТА ЗА ТОКА.САМО НИЕ ИМ ДАДОХМЕ БАЗИ БЕЗ ПАРИ И НИЩО НЕ ПОЛУЧАВАМЕ НИТО ТАНКОВЕ НИТО САМОЛЕТИ НИТО РАКЕТИ АБЕ НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА.

Значи преврата е бил истински, а не на ужким ? Спасили го хората излязли на улиците и объркали плановете на превратаджиите ? Егати и военните. Тръгнали да вземат властта, ама бавно, за да може хем Президента да си смени хотела, хем хората да излязат на улиците. Междувременно Правителството е арестувало стотици съдии. Тези последните явно са решили да участват без да знаят. Сега очаквам да обвинят и банкерите, щото и те са виновни за икономическата и финансовата криза заляла страната. Кой остана невиновен ? Май само ИД.

Крaвaрските тролове кaто Зъл дух сa педaли,трaвестити,третополови мутaнти,духaчи и спермояди !

путлеристан ще бъде изхвърлен 16.07.2016 20:36 ТОК НЯМА! ТОК! КАКВИ ОЛИМПИАДИ!

Преврата е организиран от Ердоган. Това е ясно, някой е излъгал войниците че участват в учения. Защо се обстрелва празен парламент през нощта? И как се прави преврат като не е ясно къде е президента???? Ако наистина е имало преврат, щяха да заловят първо Ердога.

Освен всичко друго Анкара заявява, че летателните средства използвани от превратаджиите са зареждани от американските бази в Турция.

Това Москва ли ти го каза?? Като превратаджиите са държали една от базите на ВВС?? Не се мъчи с лъжите си.

Tъпунгрр в западните преси го пише и го казват по новините.

Разни мнения:Сирийската кюрдска партия -може да е някакъв сценарии за укрепване на позициите на Ердоган.Не му личало Ердоган да се вълнува..Неговата политика за ислямизация обаче не се харесва от много хора.Кери-Сътрудничеството със Турция и ангажименти към Нато остават в сила.Съвета по федерация на международните дела-Анкара е започнала рискована игра на нерви с американци и европейци.Кюрдски политик-Населението на Турция е оставено да избира м/у чумата и холерата.Военният преврат не е пътя към демокрация.Конституцията не може да се промени по недемократичен начин.Други наблюдатели-Закон на Нютон-Силата на действие е равна на силата на противодействие.Когато правителството действа в противоречие с очакванията на хората ,сетуацията става непредсказуема,риск от военни превратиТакива е имало-1960,1971,1981,1997.,метежниците действали подкрепени от вън.Между другото Ердоган от летище Ататюрк е излетял в неизвестна посока.

Явно мнозина от пишещите не знаят, че републиканската система създадена от Ататюрк залага на ПЪРВО МЯСТО на армията, като ГАРАНТ за светските устои на нова Турция. Самият той и съмишлениците му, са били турски националисти, атеисти* и врагове на Османската империя, която, според тях е задушавала турската идентичност. Мустафа Кемал е бил реформатор от световна величина. С един замах прави следното: - прави правосъдието САМО светско и оставя Шариата само за религиозните дела - отделя мюсюлмянското вероизповедание НАПЪЛНО от държавата - изравнява правата на ВСИЧКИ граждани, незав от пол, религия, социално положение - забранява покриването на жените под каквато и да е форма - въвежда задължително европейското облекло в цялата администрация - въвежда нова азбука - латиница, вм арабската - въвежда Грегорианския календар вм мюсюлманския - въвежда европейската раб седмица (с поч ден неделя) - въвежда всеобщо европейско образование

Дъртио, как са внучетата, избелеха ли? Мениджърът на щерка ти, пердаши ли те, като предруса?

затова американците им спретнаха преврат.

спретнаха защото нищо от това не е останало! през 80-те години пак имаше преврат, и преди .... преврати е имало много в Турция. След установяване, връщане на светски режим, военните връщата влатта на цивилните чрез избори. Всек път! Досега! Инсценировката на Ердо е да разруши гаранта на светската държава и да въведе ислямска държава, посредством предидентско управление. Повярвай ми, след два месеца ще има извънредни пълномощия за Ердо и ще стане пожизнен президент.

Разликата между туркито и демокрацията е от тук до небето, но разликата между туркито и средновековието е само от Анкара до Истанбул.

Въпросът е, дали ти не си на небето, а?

от Олимпиадата в Рио, следва отнемане и световното по футбол 2018-та.

темата е Инджерлик и тока там ...... от Козяк така ли ви казаха? За всичко друго, ма не и за Ердо да пишете ...

ТЪПОТИЯ ,ТЕМАТА НЕ Е СПОРТ БЕ АЛЛААААНКОООЛУ

Ти май току що се събуждаш от сън и бързаш да натиснеш клавиша за да споделиш съня си.Ако беше нормален,първо щеше да прочетеш до три,да тръснеш глава,и тогава да вземеш думата в най подходящия сайт,"Смешни вицове и закачки".Поведението ти ме навява на мисълта, че трябва да потърсиш веднага помощ при някой добър психолог.Може пък/което много ме съмнява/още да не е станало късно,но какво пък и лудниците за хора.

ЦИРКА СИ ПРОДЪЛЖАВА ОТ СНОЩИ - МНОГО БЪРЗО И ТЕКСТОВЕТЕ ПО ТВ НАПИСАХА И КУСУРИ МНОГО НО С ЕДНА ЦЕЛ -ЕРДОГАН ЕФЕНДИ ШЕИХ НА ВСИЧКИ МУСОЛМАНИ ! МАЙ ИМА НЕЩО И ОТ ХАМЕРИТЕ - КРЪЦ КРЪЦ НО ИМА

Ти си гледай Московския преврат! Остави анадолския на нас!

Много си прав, всеки да си гледа в собствената си страна!

Cкоро ще гледаме и българскияT.

Къде е посланичката ни в Турция, когато наши сънародници имат нужда от нейното съдействие? Изглежда се е изпарила. Няма я, не отговаря на телефона си, а е имало хора, които са я търсели за помощ. Възмущението на хората в социалните медии от безотговорното поведение на посланичката нараства. Georgi- Momchil Popov: Лицето Надежда НЕЙНСКИ - посланик на РБ в Турция, изчезна в нощта на опита за военен преврат. Въпреки че пред БГ посолство в Анкара я пазеше танк, тя не вдигна нито телефона си за евентуално пострадали наши съграждани, не мъцна дори по нито една БГ медия... Не съм забравил и приноса на това лице към трагедията на БГ медицински сестри в Либия - Нула, Зеро, Епсънт. Да си похапне на закуска, пък в понеделник я чакаме в София с оставката й!

имаше заповед от америка да не вдига нито един телефон,по времее на преврата.

Абе, кажете и на тая, че овладяха преврата, сигурно още се крие под леглото от страх, че трябва да обясни какво става, а не разбира

Само от любопитство: Как един посланик може да помогне на някого в страна по улиците на която се търкалят танкове?! Ще звънне на полицията да глоби танковете за неправилно паркиране или собственоръчно ще се втурне с линейка по посока на звънналия и за помощ шемет?! Не ме разбирайте погрешно: Не заставам на страната на никой политик или подобно. Просто ми е любопитно какви според вас би трябвало да са действията на един посланик...

Най малко да отвори портите на посолството за наши сънародници, да ги приюти дори в двора на посолството. Да им осигури достъп до телефон да се обадят на близки в Родината че са добре и в безопасност. Капиш ???

Най-добре за Турция сега е да излезе от БЛАТО, след като БЛАТО най-нагло се опита да свали властта в Турция с въоръжен преврат!