Реформаторският блок избира председател на 10 ноември

В Реформаторския блок няма разделение, а търси съгласие, с което да се яви на изборите, казаха негови лидери. Председател на блока ще бъде избран на 10 ноември.

Обратно в новината

Коментари - Реформаторският блок избира председател на 10 ноември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Туко що гледах Радан при Цветанка,голямо интервю ,каза защо и кой няма полза от ВНС и промяна на конституцията и законите,защо нямат полза другите партии за реформи в правосъдието и навсякъде другаде,заради личните партийни интереси и административните кърлежи и назначения . Браво Радане с вас сме!!

Тая Кунева направо им разказа играта!

Дали? На последните избори на Пръмова й разказаха играта. :)

Тия недоразумения вече преминаха от категорията "един файтон хора" в категорията "орел, рак и щука" - типично за безпринципните коалиции от лидери с болни амбиции, но без партии! Кой човек с поне малко разум би подкрепил подобна "формация", която поне за изборите на е способна да се оформи някак, че да хвърли прах в очите на потенциалните гласоподаватели, живеещи в някаква своя синя мъгла?! От цялото им поведение досега и в момента е ясно, че на тях след изборите не може да се разчита за абсолютно нищо - ако изобщо някой от тях влезе в парламента, моментално ще се изметне от "принципите и платформите", за които сега мрънкат, и ще се направи на независим с едничката идея да се прилепи към партията ,която му даде повече - изгодно министерско кресло, назначение в чужбина, суха пара в края на краищата! ... Как може човек да гласува за такива - не мога да схвана, явно не ми стига "реформаторско лицемерие" и седесарско нахалство за тая работа ... А и нямаме повече блокове в АЕЦ за затваряне, и Южния поток ще трябва да се строи все пак - имаме някакви поети ангажименти ... за какво им е на тях да влизат в парламента, като темите им отпадат ... А че на избирателя тези не му трябват под никакво име, е повече от ясно! Дрънкалки с болни амбиции!

Четох с интерес, докато не видях, че се опитвате да говорите от името на избирателя. Типична болшевишка пропаганда! Без като Вас да обобщавам и да говоря от името на всички, мисля, че ще е добре за страната в парламента да влязат хора като Мартин Димитров (24 МИР), Петър Москов, Вили Лилков, Радан Кънев, Атанас Атанасов и т.н. Ясно е, че не можем да спрем да се намърдат в парламента и разни комунисти, руски подставеници, крадливи депесари, мутри като Борисов и т.н. Разни хора, разни идеали!

Не се "опитвам", а точно говоря от името на избирателя, защото съм избирател - споделям си размишленията във връзка с поредната говорилня на всичките тия маргинални останки от някогашни партии на клиентелисти! Типично по болшевишки (без правописни грешки, както е в ника!) е да отказвате на някого правото му на мнение! Не е необходимо да си натрапвате вашите любимци, обвинявайки непознати хора в собствените си грехове! Изброените пет-шест фаворити, ако влязат в парламента, ще ни побъркат с разводнените си приказки и теоретични разсъждения, нямащи нищо общо с факти, събития, решения и закони, които трябва да се приемат, за да се управлява държавата! Колко пъти съм се опитвала да слушам дългите им и усукани лакардии - не става, нито парламентарната трибуна, нито предизборните студиа, са места за разтягане на локуми и лични нападки към някакви уж съратници ... А това е единственото, с което те "блестят" по всички места, където се появяват! Допускам, че на някакви хора им е приятно да седят и да слушат в захлас такива тиради, обилно поръсени с вносни думички и сложни, засукани формулировки, от които, обаче, никога не произтича действие в някаква посока, което би било необходимо или полезно за обществото и неговата икономика! И тъй като аз си знам и без тях вносните думички, не ми е нужно да губя дни и часове в едни безплодни разправии ... Това е положението - управлението не е говорилня и надприказване на хора без цел, освен личното си наместване на парламентарната хранилка! Затова мнозинството от избирателите ще предпочете други кандидати - бъдете готови за поредното разочарование, което ще ви поднесат тези неорганизирани и неориентирани, макар иначе с дипломи и сертификати от курсове по света и у нас, фаворити!

Май завист те гони, щото наистина са добри и умни.

Макар че в РБ има хора, които не заслужават да бъдат в парламента, аз ще гласувам за тях поради две причини: 1. Преференцията ще ми даде възможност да дам гласа си за някого достоен (В моя случай Вили Лилков); 2. Трябва да се опитаме да противопоставим на комунистите и ДПС нормалното дясно.

"Макар че в РБ има хора, които не заслужават да бъдат в парламента, ще гласувам за тях ... " - е, това е то! Мазохизмът си е сладка болка .... Истината е, че там няма хора, които заслужават да им се довери управлението на държавата! А дали някой "заслужава да бъде в парламента" или не - ще определи народът, който иска да има действащи политици, не просто "заслужили говорещи кукли"!

О, народът беше опредлил, че и Бисеров заслужава да е в парламента, помниш ли Аврорке. Същият този народ вкара и лъжеца Дмитриевич, Данчо Ментата, велзевула Местан, уреждача Емил Димитров /по-миналия парламент/ и много други боклуци. Истината е, че мнозина от РБ има какво да дадат на България. Мартин Димитров е пример за това.

Ще гласувам за РепубликаБГ. Току що го реших. Благодаря ви от сърце, Дир.БГ! :)

Обезателно ще гласувам, но засега със сигурност знам само за кого няма да гласувам - нито за БСП, нито за ГЕРБ.

Рапона ще спечели, не се карайте.

... без да членувам в политическа партия и без пристрастия, но понеже заради принципа трябва да гласувам и понеже няма на коя друга политическа сила да предоставя гласа си...а РБ тези дни показа воля да превъзмогне вътрешни противоречия ... вече избрах - гласувам за Реформаторите...

Господата от реформаторският блок с жалкото им пазарене за лидерство успяха да ме накарат да не гласувам! Благодаря ще си подремна по време на изборите, вместо да давам глас за Кунева и компания.

С вас сме реформатори, под 20% не падайте, комундетата и калинките нямат потенциала,който го имате вие.Нови реформи,промяна на конституцията,от които другите партийни лидери нямат полза.

То борбата е да минат бариерата бе пич... Какъв потенциал видя? Я кажи какво е постигнал Радан, например?

Как може да си заедно с човек, който казва, че не трябва да се провеждат избори по време на курбан байрям? Ти сериозно ли?

А ти сериозно ли?

''ФЪФ'' Ръ Блъ,....НЯМА ЯДРО ,ВСИЧКО Е ПЛЯВА !

''ФЪФ'' РБ ,са хора ,които са обколили ,всички Бг-политич.партии ,без ЕВРОРОМА ... ''ТЕ'',....НИКОГА НЯМА ДА СЕ РАЗБЕРАТ .

Касим Дал е достоен мъж. Ставаше за вицепрезидент.

Бойко мачка десняците, както никой не ги е мачкал.

" По-добре да бъдеш Дон Кихот , а не мелницата, възприемана за великан." Лион Фойхтвангер

"Умните хора гонят общи интереси, а глупавите се фокусират в своите различия." китайска мъдрост

Два дни да ви треперя за номерата и цирка дето го направиха Кунева и Лукарски няма да ми се случи за напред. Съжалявам за ДСБ,когато се явят самостоятелно ще гласувам за тях. Но да вкарвам патерици на Герб няма да стане.

Много си прав!Напълно те подкрепям!Кой знае защо и тук съзирам дългата ръка на Бойко!

Гласувай с преференция и ще имаш представител на ДСБ, имаш избор, отиването за гъби не решава проблема. Нека видим тежестта на ДСБ. Успех и гласувайте, ако сте истински десни и държите на ДСБ.

Би ли ми пояснил колко преференции имам право да отбележа в бюлетината,не съм наясно.

Само да не стане така, че избраният на 10 ноември лидер на РБ да се казва Бойко Борисов.

Като Нострадамус си! Не че и другите не го виждат, ама само един пита защо царят е гол.

Макар, че се правят непрекъснато опити да се дискредитира РБ чрез инсинуации и полуинформации, призовавам тези, които са решили да сложат КРАЙ НА 25 ГОДИНИ ПЕРЕСТРОЙКА, да гласуват за РБ! При по-висока изборна активност ДПС може да бъде елиминирано като балансьор!

И как ще сложите край? Вариантите са 3 1. РБ ще управлява сам. (смешно нал). 2. РБ ще подкреби ГЕРБ. (Според Рамаданчо, не) 3. РБ ще подкрепи БСП (така де, ще се постави усложливо в "опозиция", точно както Болен Лидеров до сега).

Като гледам как се развиват събитията,не само,че няма да гласувам за РБ,а направо ми иде да гласувам за БСП,защото ако не гласувам направо ще налея вода в мелницата на ГЕРБ.

ПРЕФЕРЕНЦИЯ !!!!!!!!!!!!!

Какъв Конгрес - това е провока- ция срещу суверенни партии, които Лаборатория мавърКостов е измислил за да ги заграби и след това съсипе /виж СДС/, като ги използва срещу ГЕРБ/разобличили го/ в услуга на БКП.дс.дпс, а Радан.смотаняк е провокатора му!

"Мавър" беше псевдонима на вашия Карл Маркс! Бъркаш се нещо!РБ не лъжица за твоята уста!Моля, отиди при други новини или форуми, вместо да дрънкаш глупости

Битката на тези малки коалиции е за минаване на бариерата. Ако и това не стане, поне за субсидията...

Искаш ли да се обзаложим ,че ще останете изненадани и процента ще е между 6 и 10

Възможно е, всички малки имат някакъв потенциал, и най-вече мерак, но това не променя особено нещата. Влиянието им в управлението най-много да стигне до някой "златен пръст", 5-6 зам. министри и шепа средни чиновници. Нито ГЕРБ, нито БСП ще позволят повече в една коалиция с тях.

Хубаво, но ние едва ли ще се изненадаме. Да не се укажете вие изненадани, когато умния Рамаданчо подкрепи за пореден път БСП? Щото веднъж дата изненада "феновете си", та на следващите избори остана да размишлява извън парламентът...

Ясно....от сега мирише, чак смърди как БиБи ще отцепи Кунева след изборите....мама му стара, да няма човек за кой да гласува в тази нашата държава, какво се случва с нас, идея нямам

Ще отцепи, като няма с кой друг да се коалира. Какъвто и да го изкарвате, Борисов е едниствената алтернатива на БСП/ДПС. А след поредната катастрофа е повече от желателно те да не видят повече власт. За сега политиката на РБ е твърдо с/у ГЕРБ което е непряка подкрепа за БСП. Сори, ама предпочитам да подкрепя директно ГЕРБ, вместо индиректно БСП. Докато няма нещо работещо в дясно, това ще е положението.

Реаниматорски Блок

Аз се движа в среди на квалифицирани хора и там няма човек който е за ББЦ! А освен един разкрит сътрудник на ДС и портиерът ни (бивш пагон) - други не казват че са за ГЕРБ! 4/5 от 'сините' са за РБ, 1-2 за десните, дори 1 за ОНБ. 'Червените' са за БСП', някои за АБВ или други левичари. 1 е за Дончева, няколко млади за зелените и 1 за "глас народен"! Може би герберите не си признават - срам ги е! Ама то си е за СРАМ - кой интелигентен човек ще гласува за мутромилиционерите от ГЕРБ!!! И няма 'син' който ще гласува за пазвантина и хвалителя на живков, Не сме "прости като ББ". Изключенията са само сътрудниците на ДС (Сугарев, Г. Марков, Сидеров(КГБ); .....)!!

Вместо да направят дясна коалиция с ГЕРБ и да прекършат БСП из корен, тия служат на БСП с цялото си поведение.

А аз си мислех че БСП, Реаниматорски Блок и ГЕРБ/ГРОБ са все едни - КОМУНИСТИ ...

Че кой ти каза, че геРЪБ е дясна партия? Целия им "елит" е свързан по някакъв начин с БКП/БСП! Същото важи и за трансформаторите! "Дясно" няма! Това е измислено от "лявото", за да държат другата половина от народа, в заблуда!

Няма значение кой, какво казва. ГЕРБ са го ДОКАЗАЛИ.

Забелязвам, че пишейки за РБ стилът на бесепарските и Герберски тролове е сходен - може би имат общ инструктор(ДС, КГБ?)! Анализирайки постовете им стигнах до някои общи инструкции, които явно те имат: Обща постановка - максимално да се разпалва противопоставянето между отделните партии в РБ - Кунева да се нарича Пръмова, червена кукувица, Радан да се нарича - Костомолец, талибан, Костова марионетка , Корман -турски агент, Лукарски - мазен адвокат, хамелеон, лицемер.. Общо начало :Аз досега бях за РБ но ме разочароваха защото: 1. Ако РБ каже че ще прави коалиция с ГЕРБ - уууу, и тези се борят се за власт но ако РБ каже че ще няма да прави коалиция с ГЕРБ - уууу, за какво да гласувам за партия, която не иска да е на власт 2. Ако РБ има опитни хора в листите -Нов бардак със стари к-ви... но Ако РБ има млади, нови лица в листите - никому неизвестни, неопитни.. 3. Ако РБ има активисти на партии в листите - партийни кадри, апаратчици! Но ако има непартийни - неизвестни, не им се знае позицията 4. Ако РБ има твърдолинейни в листата - чугуни, талибани, секта... Но ако РБ сложи в листите хора прагматици, привличащи и извън твърдото ядро -позор, нарушават принципите, 1% да сме, ама само наши! 5. Ако РБ сложи в листите местни бизнесмени, дори и на досега неизбираеми места - позор, продават места! Но ако няма такива - РБ не контактува с бизнеса, каква дясна партия е тогава!

Ко се активизирахте из форумите, нямаше толкова реаниматорски тролове до преди 2-3 дена !!!

В РБ няма нито един, който да заслужава доверие, като личност. А който иска - нека да гласува за обещания.

Тия са много гладни !!! Личи им много...

Още със създаването на блока, като се събраха от кол и въже и все изпаднали неуспели партии, особено като начело им застана дамата от политбюро имаха моето пренебрежение, но сега съвсем. Те разпределиха ли си листата - нещо мина тихомълком.Слагам ги на едно ниво с Дудука. Ама голям хитрец, т.е. много сме тъпи и бедни.Мисля,че с платени вотове го пратиха циганята и тъпите в Брюксел.Поне ще си отживее - той го може.

О,соле мио

Това е просто чудесно ,празнувайте си байрама ,яжте локум и баклава и въобще ама въобще не ходете да гласувате защото е грях .

Аз чак сега загрях колко хитър ход е това! Изчакват изборите и ако резултатите са добри боричкането ще е страшно! Ако са лоши - катарзис, смяна на името и просторни интервюта против Борисов - на практика РБ с това се занимава от десетина години насм.

че си " Краная" е ясно ама си и тъпа! Как така "РБ с това се занимава от десетина години насам" като РБ е създаден преди година! А а ако за теб Борисов е "свещена крава'' и не трябва да се критикува - за Мислещите не е! Толкова гафове направи, толкова калинки издигна.. сменя си мнението през ден! хората го подкрепят защото мрасят БСП, ама сега ГЕРБ има алтернатива - РБ! затова милиционерите вият!

О, вярно ;) Като си сменят името и стават напълно нови, а? Нещо като "Коалиция за България" - "България у лево"?

Много ги натискат ама ДАНО поне тия не влязат, че да се види истинския КОМУНИСТИЧЕСКИ и ТУРСКО ЧЕРВЕН цвят на ГЕРБ (ГРОБ) !!!

Много съм разочарован от тези хора. Първо се подложиха на Мутрата да се гаври с тях. Сега се боричкат за властта, която още не са взели. Трябва да си сменят името от РБ на Комиците ! Просто няма за кой да се гласува. Боко - тъпа мутра, комунистите - крадци, АТАКА - луди гласуват за измамник, Бюрека - маша на турската ЕТНИЧЕСКА партия ДПС... трагедията е пълна.

Шъ им рисуваме ".I.'',не че им пука,но така за адет.

Той обясни, че в Турция има най-малко 500 000 български граждани, които ще могат да гласуват на 5 октомври. За съжаление тези граждани имат турско самосъзнание, живеят в държава извън Европейския съюз и се управлява от диктатор силно привързан към исляма.

Щом е на тази дата, всичко е ясно! Ще възстановяват справедливостта и ще върнат Т. Живков на власт. Ако той е умрял - внукът му.

Тия на вързано куче хляб не могат да дадат, държава ще управляват! Сбирщина от костовисти, куневци и някви турци. До преди два дена неможеха да се разберат как да си делят баницата. Ако хванат 4 % ще ме учудят!

А бе тези"ръководители на деформаторския блокаж" толково ли са тъпи или нас считат за глупави щом твърдят, че нямало РАЗДЕЛЕНИЕ, но търсели СЪГЛАСИЕ????? И на децата е ясна, че СЪГЛАСИЕ СЕ ТЪРСИ САМО КОГАТО ИМА РАЗДЕЛЕНИЕ!!!! Кръгли глупаци са те или ние - всеки да избере сам!!!!

Е, Одисей, я земи оди сей!

Тея как сами се таковат направо немога да повярвам. Излагация... Трябва да изхвърлят Кунева тя е много нагла пача!

Страшна работа. Циганизирахме се и като политически взаимоотношения, даже и "аристократите" от РБ. Значи.... добре е да се коалират с ГЕРБ, а защо не и с БСП и всичко ще стане тотална циганизация. Жалко за идеалистите от деветдесетте години!

Голяма смехория - имало иделисти през 90 години. Още малко ще ги изкараш възрожденци.

злобни рубладжии марш в сибир

Демек, не успяха да се разберат и решиха да отложат конфликтът за след изборите. Жалко, че са с етикет десни.

Кви десни,кви леви у тая държава.Това ли,че едните прибират у деснио джоб,другите у леви левио.

Прав си. както казах, жалко е, че това е дясното. Защото само дясно правителство може да реши наболели проблеми като тия с тъмносините ни сънародници.

Куневица/Пръмовица,Найден Зеленогорския,Касим Дал и т.н и както и да го гледаш нищо убаво не можеш да очакваш.Абе въшки, яко сте се впили,кържелясахте държавата.Къде се е видяло кърлеж да проумява,ама не ставате,не чините за това що се гласите.Пардон вие се гласите да смучете.

Вече няколко дни каквото и да включа започват да ме занимават с проблемите на тия отрепки.Защо, по заповед на Ам. посолство ли пак?

Мнооого важно!

Пълна излагация! Но изпълнена с гордо вдигната глава и здрави аристократични претенции!

Само един лидер - бойко борисов и само една партия - герб, избрани единодушно със 100 % от всички може да донесе светло бъдеще на България ! Един вожд, една партия - завинаги ! Всеки, който не мисли като НЕГО, се излага и заслужава презрение ! На колене кухавелке - покорно свеждай глава и чакай ТОЙ да те забележи, за да разцъфтиш ! Ако не коленичиш си враг ! Какво е усещането да си роб - живееш ли в страх непрекъснато ?

Е, вие не отричате излагацията - просто нападате хипотетични мои възгледи, с което само потвърждавате политиката на РБ - "Плътно следване политиката на Партията до пълно изчезване!"

Само не мога да се чатна,що обра минусите.И изписвай ''негово достойнство'' с главни букви и по възможност с едър (по-напълнял) шрифт.

Не те знам какъв user си,но че си luser е точно.

Шегаджия...

Малоумие като твоето, не заслужава да бъде четено, коментирано и оценявано! Просто трябва да те пропускат, все едно те няма!

?