Туризмът се пребори за по-нисък ДДС

ПГ на ГЕРБ настоява ДДС в туристическия бранш да не е повече от 9%. Това казаха на пресконференция депутати от партията, избрани от туристическите райони в страната.

Обратно в новината

Коментари - Туризмът се пребори за по-нисък ДДС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Туризмът се пребори за по-нисък ДДС! Аз питам: Туризмът ли се пребори, мутрите ли, олигарсите ли или вожда Борис - вожд на целокупния български народ!

Вече на "платил рушвет за закон", "преборил се е" ли му казват за по-съкратено?

БОГ да пази правителството на Република България, бъдете живи и здрави.

Еми, ще се пребори. Как няма да се пребори? Една проверчица и ще се окаже, че всичките депутатчета дето ги дондуркаме ние, плащащите по 20% ДДС, имат дялово участие в хотелските компекси по черноморието. От такива "добри" новини направо ми се драйфа вече. Шибана държава, ей!

Та чий беше туристическия бизнес?Чии са хотелите и ресторантите по море и планини?Не са на обикновените български граждани от градове и села.Същите тези граждани едвам свързват двата края,едвам си плащат сметките и издържат децата си.Те или изобщо не ходят на почивка,или ако ходят ,то е при не особено привлекателни условия.Е за кого е по- ниския ДДС?Нали на всички е ясно ,че той обгрижва само и единствено богатите ,без значение как са станали такива за по една нощ.Ако някой мислеше за българскияя народ,то щеше да има по-нисък ДДС за храна,лекарства ,образование.

Министерството на финансите с подписа на Симеон Дянков обяви отворена процедура за комуникационна стратегия с точното име "Разработване на стратегия и реализация на кампания за стимулиране на вътрешното потребление в подкрепа на фиска". Финансовият министър вади от опоскания държавен бюджет грешни пари, за да убеждава хората да харчат парите, които нямат. Кой да "потребява" повече: 250 000-те безработни, мизерстващите пенсионери, социално слабите, младите семейства, които едва свързват двата края кой?! Кому е нужно насред буреносно вихреща се криза и истината по-добре от всички други в този или някой друг сайт: Нещата са ясни: държавата не се разплаща навреме с изпълнителите на държавните поръчки. Те от своя страна бавят плащанията към снабдители и подизпълнители. Които пък задържат парите на собствените си снабдители и служители, като за да оцелеят, режат поголовно всеки разход, без който могат да минат за известно време. Множеството от фирмите пускат целия си персонал за месец в неплатена отпуска, други режат заплати наполовина, трети пъхат глава в торбата и се опитват да лъжат държавата, като не плащат осигуровки.

Министерството на финансите с подписа на Симеон Дянков обяви отворена процедура за комуникационна стратегия с точното име "Разработване на стратегия и реализация на кампания за стимулиране на вътрешното потребление в подкрепа на фиска". Финансовият министър вади от опоскания държавен бюджет грешни пари, за да убеждава хората да харчат парите, които нямат. Кой да "потребява" повече: 250 000-те безработни, мизерстващите пенсионери, социално слабите, младите семейства, които едва свързват двата края кой?! Кому е нужно насред буреносно вихреща се криза и

Тъй като имам захарен диабет, т.е. имам захар в повече, да ми се начисли акциз И за това!! Зер това си е захар все пак. Лекарствата ще си плащам с 20% ДДС - кво ме бърка? Важното е, че КОГАТО И АКО сколасам да ида в хотелчетата ИМ, било то организирано или спонтанно, ДДС ще е я 7, я 9 % Българиооооо???

Намалете ДДС за лекарствата, всеки месец се налага да ги получавам от Гърция, тъпани нещастни, че от там ми излиза по-евтино

Идеята на ДДС е да го плаща крайния клиент. Хотелиерите защо натискат? Щото крият оборот.Сложете им 0% ДДС и го сменете с данък на легло на сезон.Да не се оказва ,че били заети на 10% пък реално 90%. Ами оборота на лекарствата ? Защо бплните да плащат ДДС на държавата? Щото ни е висок стандарта ли? Но виж, хазарта си е болест , що пък да не е преференциален!

А Божественият каза: "Ставката за ДДС в туризма ще бъде 9%, прогнозира министър-председателя Бойко Борисов пред журналисти в парламента с уговорката, че първо експертите трябва да приключат с консултациите. Най-вероятно новият размер на налога ще бъде въведен след края на този туристически сезон, както искат туроператорите. За няколко месеца не е редно да им объркваме бизнеса, но иначе това е изгодно за всички, които ходят на море сами, коментира Борисов." Баси кефа, майна - догодина ще ида три пъти на море с две дисаги мръвки Стара планина! На всяка манджа мерудийка, мутрата самовлюбена! Храната ни оправи, сега и туристи ни направи!!! Чудя се как е имало живот на таз Земя преди Него!!!!!!!!!

БОГ да пази ЦАРЯ

Това ... за техните далаверки 9% , а за лекарствата 20 %. За чужденците има намаление а в България да мрем :)

Къде си ти бе, Обичащ отечеството, къде се скри в кучи г.з. Домъчня ми за тебе, а също и на всички останали във форума, да прочетем две хвалебствени думи за новото (от 1 година) правителство, за неговите "мъдри" решения и непрестанна грижа за нар,...пардон за мутрите и олигарсите.

Е,па то е ясно.Сите,дето крадоо пари ги вложия на морето и по балкано.Е,те за това сакат ниско ДДС,да има повече за тех.Ясно като бел ден.Другото е кьор фишек.

"Депутатите от ПП ГЕРБ се били преборили". Такмо и да им повярвам, че са се опълчили срещу Дянков. Просто се видя, че никой няма да търпи 14% и както обикновено по команда на Огнебойко, сега го играят доброто ченге...

А кога ще вдигнете заплатите? Все ни хвалят, че кризата не ни се била отразила като на гърци и др., че данъците ни били най-ниски в Европа и т.н., а за заплати никой не говори. Я да да вземат по 400лв. на месец друга песен ще запеят.

Откъде намериха толкова милиони за да построят хиляди хотели, а нямат пет пари за домовете за сираци, та просят от хората с разни залъгалки като "Великолепната седморка". А сега искат и хотелчетата им да са пълни и да не плащат на държавата ДДС! Всички БСП, СДС и ДПС велможи имат по някое и друго хотелче, я в планината, я на морето. Да защитим "частния" "честен" бизнес на българските политически олигарси. Да живее латиноамериканската демокрация!

ББ и ДЪРЖАВАТА защо не искат да защитят принудените от състоянието на икономиката хора да работят в сивия сектор!! Същите чорбаджии имат и хотели по морето? Нали проверките на държавата през този сезон ОТКРИХА УКРИТИ МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ от оборот? За туристическите босове по курортите може ДДС да не е 20%, както е за всеки гражданин в тази страна - за храната на неговото семейство!!! Нещо повече - работникът в туризма догодина като го хванат, че взима заплата на ръка от СИВИЯ ЧОРБАДЖИЯ ще търчи да внася на всичко отгоре и 25% от заплатата си като глоба!!!За таксите, комисионните и ПРАВИЛНАТА банка не си заслужава повече да се говори!

Лобито на най- сивия сектор се наложи. Жалко, че повечето хулят Дянков. Видяхте кой пак клекна. Толкова отмятане от първоначалните решения никога не е имало.

Остава да се "преборят" детските храни и лекарствата...Вдянкооооф

Аха, всичко ми е ясно вече! Проблемът беше да се вдигнат акцизите на горивата техомълком...

Държавата започна да си личи !!!

Мафия, какъв туризъм. Туризъм има в Турция, в Швейцария, в Испания, в Гърция, във Финландия ..... Това, че 1%от стопаните са отзивчиви и те обгрижват по време на престоя, не означава, че в България има туристическо обслужване. А защо не е 20% ДДС там, ако не е мафиотски теренът. Мафията не обича да плаща данъци, а с данъци бизнесът се чисти от мафията! Светът не е намерил друга схема, освен Северна Корея!

Слабо правителство и смешни министри. Едно кажат днес - друго става утре :)))

забрави да кажеш " глупав народ" , но е разбираемо, по исказването ти личи че си ярък пример от народа ... или някой на който кранчето му спря а ??

Добре - 9%. Трябва да защитаваме интересите на родния туризъм. НО...при 20% ДДС за лекарства, за книги и т.н., не трябва ли за тези, които крият доходи от туризъм, санкциите да са по-високи, вкл. затвор?! И не пробутвайте пак приказки за конституционно равенство, защото тогава трябва направите ДДС 9% и за всичко останало.

Туризмът никога не е бил приоритетен отрасъл в България, а чиста перачница на пари! Къде е цялостната визия за туризма, къде са пътищата, инфраструктурата, училищата за кадри, рекламата! Та затова основно се говори за ДДС, а не за главните проблеми - щото колко ще се плати за изпирането на парите е най-важното за нашите "туристически" босове!

Надяваш ли се че ще се опълчи на своите и на ББ аз невярвам защото от самото начало всички лобиски закони са предложени и приети от МНОЗИНСТВОТО НА ГЕРБ А НИЕ ДА ГО ДУХАМЕ. Нима търизма е по важен от лекарствата, хляба, книгите

Всяка мутра си направи хотел (повечето са бетонни боклуци, които за нищо не стават). Сега е ред да се перат пари от наркотици и други незаконни бизнеси чрез туризъм (за това с енаправиха и хотелите). Ако при пране парите се прекарат през легален бизнес, тр. да им се плати 20% ДДС. Ако има отстъпка за туризма, то прането става с 11% по-изгодно. Пари има за всички лапачи, включително за народни представители от ГЕРБ. Няма друго основание туризмът да е с такива преференции при всички гафове, които прави и ще продължи да прави. Очевидно ще се плаща на джоб на народните представители и от това НС. Така беше и с пушенето на обществени места, и още много други. Само че тези някак си изглеждат по-нагли, защото много силно пледират, че работят за интереса на българите. Всъщност са една лопата боклуци и няколко свестни. Боклуците вече понаучихме кои са. Срамни личности с нисък интелект...

ДДС в туризма за всички трябва да е еднакъв!!!! Не може да се прави разлика за туроператори и единични посещения. Да не се връщаме когато цените за българи бяха едни, а за чужденци други

Интересно колко е ДДС в образователния сектор. Туризмът като водещ отрасъл в България е набутване, защото ЕС може най-лесно да управлява именно чрез него. Нещо сгафим, веднага се спира туристическият поток от ЕС по познати начини. Ако пък имаме интелигентно население, сме трудно управляеми. За това ДДС на образоването няма как да е ниско. По-скоро държавата задушава образованието. Това е генетичната сбърканост на българина. Ако турчин не го мори, българиннът сам ще си намери българи, които да го морят.

Като си платят на когото трябва ще се "преборят" я.щом знаят как да се борят и къде.

какво му разбира на боко главата от отражение на увеличено или намалено ддс върху икономиката, че се намесва....

БРАВО

Кой депутат с 1, кой с 2, кой с 3 хотела. Къде е тръгнал Дянков на война с дървен нож?!?

Да се намали ДДС на храните в тази криза. А хотелиерите да вземат да си изкарат доходите на светло и да оцеляват, както другите браншове!

За пореден път се появяват мнения на неподготвените хора. Деференцираната ставка е само за туристическите пакети, а те са 95 % от общия оборот на настаняването в хотелите. От друга страна договорите за 2011 година са подписани и хотелиерите в тези "пакети" нямат повече от 6-8 % чиста печалба. Защото Некерман и Туи изтискват цените до последно. ДДС ставката в Гърция за туризъм е 0 %. Така се насърчава сектора, а туристите плащат за всичко друго по 20 % ДДС - храна в ресторанти, горива, подаръци и т.н. ПП. ЕС настоява ставката да е единна, но не настояват да се вдига !!!!!!!!

Плащат ДДС!! Само ако оборотите не се укриват - а това се прави в 80% от случаите!

Извинявам се Градев - имах предвид, че след промяната ще е диференцирана ставката. За текущото положение си прав:)

Браво! Най-сетне едно компетентно мнение!

в гърция ддс е 12 % снощи го казаха по новините най ниското ддс е в люксембург 5 %

Градев, в тези страни от ЕС, първо са се погрижили за образованието, здравеопазването и възпроизводството на населението си и едва след това се нарежда туризма! В тези страни от ЕС, се заплаща средно по 800 евро на ден, за един болен! В БГ един пакет за спа е 450 евро за седмица със самолетния билет! Когато една държава си е насмогнала на масрафа, може да си позволи и 0% ДДС, когато не може да си поддържа основните държавни функции, си е лобиране на интереси! Както винаги, приоритетите в БГ са комерсиални и в пълна противоположност, на приоритетите от ЕС! И 14% ДДС си е лоби в туризма!

Това НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ - става дума за нещо, от което аз и вие няма да разберете нищо, колко ще плаща германеца и англичанина като идва на море на ол инклузив - за това иде реч. А по морето реално чужди туристи - имам предвид европейци вече НЯМА - изгони ги българската простотия и алчност. Вече има само Наташа и Серьожа... Та с други думи бат Гойко като вдигне цената с 2% на Ханс просто няма как да го върне обратно, дори и тази цена му е висока на Ханс и той си ходи в Турция, Гърция и незнам си къде... Та това е поредната безмислена маневра на тъпото ни правителство и набиването на големия тупан

И аз питам - защо не се намали ДДС на книги, лекарства, основни хранителни продукти? Туризмът по-приоритетен ли е и защо? Защото мутрите построиха хотели, които не могат да напълнят, ако не подбиват цените на семейните хотелчета?

Ако се опъне на лобистките интереси на съпартийците Дянков няма да е повече министър ...

Вече и слепите разбраха, че туризма е не в сивия, а в черния сектор на икономиката, така, че това е смешен плач. Укриване на обороти, генериране на престъпност, офшорки.

зашо груповия туризъм ще е със 7% ставка, а индивидуалният - с 20%? Естествено, че трябва да са еднакви. 14% е достатъчно преференциална ставка, от която никой друг бранш не се ползва. Но понеже мутрите си настроиха хотели, кръчми и дискотеки, очевадно е, че преференциалният % ДДС е запазен специално и само за тях. А производството, ВЕИ и т.н? Кучета ги яли... ГЕРБ защитават комунистическите мутри.

Намалете ДДС за книгите!

хахаа наивник, каква печалба носят книгите на страната? те са на чужди автори на 90% и парите заминават навън. Това е маловажен случай, а и кой си купува книги, като има chitanka ? :)

Дянков, какво искаш да прецакаш и Туризма, където е основно звено в нашата Икономика? Оставете го поне на 9%.

Основно звено на икономиката което крие 80% от оборота си! Да си покажат оборота поне на 90% и тогава ДДС да е 7-9% за тях. Към момента и 50% са им малко!