В Русия отчитат повишено търсене на почивки в България

Търсенето на почивки в България сред руснаците, което в началото на лятото бе по-слабо, отново започна да се засилва.

Обратно в новината

Коментари - В Русия отчитат повишено търсене на почивки в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГЕРБ ЛЪЖАТ. ГЕРБ ПРОВАЛИХА ТУРИЗМА. ГЕРБ СА ПРОВАЛ. БЕЗВРЕМИЕ И РАЗРУХА. ФАЛИРАМЕ КАТО ДЪРЖАВА.

loyola

Бългрия като туристическа дестинация е много зле, осве ако не се ходи за евтини наркотици, пиратски дискове и свежа плът. На повечето места се държат с туристите като с неканени гости. Почистването по хотелите започва след 8.00. За сравнение в Турция почват да подготвят деня към 5.30, и не е като тука - една мързелива леля да замазва пода с мокър парцал. Изобщо има какаво да се желае.

Има какво да се желае още относно обслужването на туристите, но положението се подобрява. Зависи в какви хотели ходиш.

Да си ходят по Крим и Сочи. Не ги искаме тука.

Това го кажи на хотелиерите и да видим какво ще стане.

О наразумни и юуруде! Поради що се срамиш да се наречеш БОЛГАРИН И НЕ ПИШЕШ НА СВОЙ ЕЗИК и НЕ ГОВОРИШ Поради каква причина българските магазинери говорят с руснаците на руски, а и табелите са на руски? Защо само на руски? Защо няма табели на полски? Официалния език в България е БЪЛГАРСКИЯ! Да не сме им слуги на руснаците, та трябва да говорим техния език и да им се кланяме? В Германия, Италия, Франция и Испания няма табели на руски! Руснака трябва да се научи да говори БЪЛГАРСКИ, който е много по стар език от измисления им руски!

Аз по скоро ще попитам, защо всички са на английски в цяла България, не само по морето?!?!?! А между впрочем в Италия има цял град където уличните табели даже са на руски!!!

Просто не предлагайте туризм в Русия и омразни руснаци, с омразния език няма да идват в българия. Апропо, бях на почивка в Талин - обслужваха на руски, благодариха за посещения и канеха за следващи почивки. И това е било във всички заведения и хотели. Така се прави бизнес. А ти седи и се гордей с езика

Какъв бизнес с Русия при силно отрицателния търговски баланс...Да се греем на газ през лятото ли!

Щото навсякъде се говори на един език - тоя на парите. Дали ще е на английски или руски - не е от значение. С който език идват парите, на него се говори. А руснаците, които учат български са много малко, предимно преселили се тук, които няма да ходят да правят оборот в българските хотели. Аз поне с това си вадя хляба. Да знаеш руски и английски е много важно - имаш достъп до 90% от информацията по света, докато знаейки български - оставаш ограничен между 8 милиона носители на езика. Иначе говоря повече или по-малко на няколко чужди езика освен тия двата, но не ми се е налагало да ги ползвам от години. А българският извън България е също толкова безполезен.

не отчитаме повишено търсене за Русия..Мерси от руските пионерски лагери в България.

Рускините идват в Българи да подобрят гена на руската нация..ха.ха А на руснака му дай бутилка водка и-нас всьо равно....ха..ха

А по ТВ постоянно дават пияни Англичани и Немци

Щерев от кога те интересуват жени , нали си от третия пол !!!

Щерев, да се надявам,че мъже в България не са като тебе. С подобни на тебе млекопитаещи навряд ли подобрим човешки генофонд, разве що на плъхове

Ей че наежена и бойна кака! А така рашън гърл,кажи му го!

Незнам..., по нашето крайбрежие напукани до козирката се виждат предимно англичани.

Най-голямата лъжа която прочетох днес !

Горките хора как ги обират като знам какво е нивото и на хотелите, храната, обслужването и на всичко! Как ще им дам 550 евро на тия по морето бе! За тези пари предпочитам Турция!

В тези 550 евра влиза и самолетния билет и Ултра олл инкрузив в 5 - звезден хотел. Е, шумно е, стаите са маломерни и алкохола им е гола вода, освен Йени ракъ и бирата , ама храната и сладкишите им са върха! НО за цените на допълнителните екскурзии и по магазините лъжат, като дърти цигани ! Преди месец се върнах от Мармарис.

един мой познат, който много години е работил на "слънчев бряг', а после и на 'златните' казва за руснаците така.те са ни най- добрите клиенти.никога не се пазарят.никога не си броят стотинките.руснака му даваш вода от чешмата, и му я таксуваш за минерална, а като пийне малко му буташ българска водка, и после я минаваш на цените на "смирноф", и "абсолют".надпишеш му сметката с 30 процента, а той ти хвърля още 20 процента бакшиш, и си тръгва щастлив и доволен.много от тези трикове при англичани и , и особено при немци не минават...

тъпи комунета хаха като путлер хаха кфо да ти кажем никога нема да се научат

Колко е порочно всичко?!? 1. Твоят приятел намерил с какво да се хвали - че удрял 30% в сметките?!? 2. На руснак и вода от блатото да му дадеш, той ще е доволен, защото е живял в егати мизерията. 3. А твоя приятел го съветвам да попътува и по кораби, за да види кои са най-щедрите и добри клиенти, защото България изобщо не е представителна извадка по простата причина, че не можем да привлечем тук качествени туристи.

Руснаците да се научат да говорят Български,или да говорят на някакъв `истински`език.Това тяхното мяукане на развален Български диалект от преди не знам колко века дразни в България!

Като гледам, ника ти е на чист български, и то на кирилица е изписан.

Поне от някакво уважение правят опит да говорят на местния език, за разлика от пияните англичани и скандинавци!!!

Е да, заможните руснаци отиват на почивка. Но те са 10 процента от населението - около 15 милиона. Другите се самозапалват от бедност и отчаяние. Поредното такова самоубийство се случи днес в град Калуга.

Koi ti kaza 4e e taka i kakvo te kara da sledi6 ruskite novini za ubiistva?

А в българия само 5 самоубийства за деня кога ще ни стигнат руснаците питам ас

"СЪС" З , или "СЪС" С.. Не ми се вярва да си го написал неграмотно от незнание, ноо знае ли човек ?!?

няма отърване от тази сган. Уж ни мразят, па пак у България ще идват. Няма да отидат до Гърция, няма да отидат то Крим. големи братя бе... ще си пръскат парите по ЕС. Нали било по-добре в Гърция бе? Нали трябва да се спонсорира икономиката на Крим... май никой не дава и 5 рубли за мнението на Путлер.

я се кротни бе и.....т. вземи си ракята и марш

Щерев, липсваш ни! Или се вече на почивка с руската си група?

В курортите по морето това лято рядко се чува руска реч. Търсене, запитване и т.н определения още не означават пълни курорти. Не бих препопъчал българското море нито на свои , нито на чужди туристи, защото там вилнее алчна, бясна сган от байганьовци.

зимата ги нямаше на пампорово и ръст на печалбата 14% , защото дойдоха нормалните хора !

ли идват нормални англичани с балконинг и бутика в ръка по цяла нощ из улиците надрусани и непомнещи? Алкохолния туризим тук не е открит от руснаците.

Прав си, че не е измислен от руснаците, но приключва с тях... :) Същата сган като ингилизите са.

Реве туристическия бранш за руснаците, щото много пари били пръскали - не били скръндзи като германци или опази боже израелци ;-) Обаче тука аз искам да питам - сега, като нямат пари - пак ли ще ги искат? Щото руснак без пари освен да пие евтина водка за друго пари няма да даде - а британци пияндета си имаме достатъчно на Съни Бийча.

ако нямат пари, няма да дойдат. Нали трябва да си похарчат заработеното в Сургут, Ханти-Мансийск, Далече изток ... това да не са евро или две!?

Rusnacite sa intiligentni i umni.Kakvo praviat tuk ne gi znam.Iyalianci niama da doifat nito pak Izpanci,Germancite od srednata klasa kato doidat sus zenite Kazvat billig e tuk a nie im se radvame ce Germanci.Kogato otidem vuv Germania Germania ne imat za cigani.

Ще "освобождават" Черноморието ни, навярно ;-(((

Rusnacite sa grazdani na Rusia kakto i nie sme na Blgaria, Te sa mili i priatni za obstuvane.tozi koito ne e kontaktuval sus cuzdi grazdani vinagi ste ima omraza kum drugite nacionalnosti.Ne kritikuviate vsicki hora od edna drzava.Ako kazem ce vsicki Blgari nestavat Tova e obida za cialata nacia.

"Rusnacite sa grazdani na Rusia kakto i nie sme na Blgaria" Те са `граждани`,ние сме Българи.Етнонационална държава сме.Разликата е огромна.Иначе за другото си прав.

Прекалено свободно им даваме визи на тия, а не е правилно, защото твърде много от тях не си тръгват. Имат си вече техни хора на всички нива в администрацията, и си фалшифицират каквито си искат документи. Трябва да се проучват както се проучват бежанците, и да се държат в лагери, докато получат статут на турист.

Като чуя руски език и ми се доповръща!!

ти запее на уше приятелят на Воленка-Йосиф Кобзон?? Ами ,ако в 20.00 часа се загледаш в прАграмма "Время"???За да разбереш истината и само истината:-))??

Да не би да ти звучи в ушите само ингилизки , бе обратен???!

Като вдигнат още джамии "новите заселници" от "освободените" територии на ИДИЛ, мюизините ще заглушат всяка руска реч!

Никога няма да приема,че руски,сръбски,да не говорим македонски са самостоятелни езици.

Руснаците сами по себе си са мили и възпитани хора. Друго, което ми е направило впечатление е че това са единствените чужди почиващи у нас, които посещават музеите и водят и децата си в тях говорим най-вече за неорганизираният вариант. И те са хора като вс останали, т.е. и такива и такива. Аз уважавам отделния нормален руснак, но съм против сегашната им политика.

Руснаците да се спрат, рускините - да се пускат на морето. Мир и любов, обратното също важи. хе-хе

Ти си пълен пиндел, бе момче!! С руснаците си пием добре , а рускините ебем - който може!!! НО- ти не си от нашата боя!?

Браво ,наборе, нищо ,че ми пада рейтинга летото!? Добре му го натресе!!

Да си ходят в Крим!! Ама там никой с малко мозък не ще да ходи!! не е хубаво да си на почивка в казарма!!

Педро , просто искат да додат и на Харманите - да лапнат някое и друго лайно , осолено добре от водата!?

те ако знаят с какви брадви ги чакаме тука и с кви чадъри по 20 евра

Млади Другарю Троле от Варна, що се пънеш като Матросов ( ако знаеш кой е ) да защитиш партийната линя на новото БКП - ГЕРБ. Няма да има руснаци в БГ , защото има промяна в геополитиката - те ни считат за вражеска страна - руснаците отиват в Сочи ( инвестиции за 55 млрд. долара през последните1-2 години) или в Крим, където им се субсидират полетите. Какво лощо има да се каже истината , или трябва да заслужиш мизерната дневна надница с простотии.

Нито ходят в разбитото Сочи, нито ходят в Крим!! 55 милиарда ги изпапкаха Путлер и компания!! Сочи вече се руши само.

Ако не си бягал от час по руски език навремето и поназнайваш малко от езика,отвори която и да е електронна руска медия и прочети за СОЧИ!!!Дори и проправителствените такива(те са 95% от всички) ще те информират подробно за Сочи.Никакви туристи(освен служителите на техното мВР),никакие иностранцев(ах какая неожиданость).Дори и туристите от Беларус и Казахстан били намаляли с ПЪТИ!!!За разрухата няма да говоря. А що се отнася за КРИМ......пълен крах на туристическата индустрия.Но затова там си има обективни причини.Няма мост(директен път),пътува се с ферибот и се чака по 20ч......бе не им е първа радост на руснаците Крим и Сочи.Дай им на тях хотелите- казарми с безплатен алкохол в Турция и България.(все пак говоря за масовия и беден руски турист).Богатите гледат да са възможно по-далеч от Сочи.

Поназнайвам малко руски - доста руски хляб съм изял. И най-важното - поддържам контакти със старите приятели. Та така - в Русия в момента цензурата е повсеместна. Преди поне премълчаваха лошото (за тях) - сега откровено си лъжат. В Сочи инфраструктурата от Олимпиадата се руши - никой не я поддържа, понеже на никого не е нужна. Имаше и едно наводнение преди дни (потърси по електронните медии), така че там скоро наплив не се очаква. За Крим - в момента темата е, че с кола ти трябват ДНИ за да се добереш до курортите - такива задръствания има. А като се добереш те очакват високите цени и соц. реализъм.

Колко хубаво е да отреагираш навреме. Докато получат разрешение да почиват в България на руснаците ще им свършат отпуските. Абе, има си значение кой те управлява.

Понякога се питам дали не им е твърде горещо на руснаците в България като си мисля, че при тях като е студено сигурно няма да понасят нашите жеги. После пък се сещам, че хАмериканците ходиха на Луната където е +120 C денем и 160 C нощем и нищо им нямаше, така че и руснаците не би следвало да имат проблеми с нашите температури.

Остави "ходенето по луната". Гледай доста по-реалистичните американски филмчета "Том и Джери" и "Зайчето Бъни".

Що бе? Че и "ходенето по луната" е доста реалистично филмче. Че и най-скъпото в цялата киноистория! $40млрд.!

Да бяха ходили поне до луната, ама и това се оказа в последствие лъжа.

Че то НАСА официално призна, че на Луната космонавти не са стъпвали никога, а Роскомос потвърди в официално обръщение, като добави "там са стъпвали само астронавти".

Не знам къде са тези руснаци... Не че ме интересува. Летището Варна е празно в сравнение с предните години. Няма и западняци.. Камчия, лодкарите негодуват - от 2000 руснака на 20 дни смяна без месеците декември и януари, тази година няма никой. Таксиджиите роптаят- няма клиенти. Не съм компетентен да тълкувам политическата линия на правителството- но, има БГ поговорка - не плюй в стария бунар, докъде не е готов новия. Мизерията в БГ туризма и отсъствието на туристи ще съсипе много фирми, но кой го интересува. Важното е да го докарваме от лаф.

Лъжеш нагло, другарю! Чартърите ни най-малко не са намалели! А бакшишите станаха прекалено много - от цялата страна са обсебили града в желание за бързи печалби ....

Путлерастки простотии. Слънчев бряг е препълнен.

Тази година е щастлива за българите...хем по-евтин руски петрол и газ,хем руските окупатори нямаха пари да дойдат да им слугуваме..ха.ха

Какъв им е проблема на руснаците? Ние нямаме санкции за руски туристи, освен няколко милиардера от черния списък! Да идват! Приятелството си е приятелство, но сиренето е с пари.

американофилските дебили, що не викнете краварите да почиват на осраното черноморие, ъ?! само руснаците могат да преглътнат ганьовската туземна обстановка и ако не са те, бизнесът по морето направо ще замре

Щом е така, да им построим кочини. Много ще се радват.

Един познат руснак ми каза така: Ако искаме многозвездно обслужване и глезотийки, ще отидем в Гърция, Турция или където и да е по света. Но ние идваме тук, защото се чувстваме добре сред хора които ни разбират и които и ние разбираме, които са ни близки... Обикновения руснак наистина ни обича.

Що?! Ти сигурно живееш в кочина и ти харесва.

Що?! Ти сигурно живееш в кочина и ти харесва.

Путя видя, че раждаемостта пада и реши пак да пусне рускините при българските еврогейци...

Интересен факт! Няколко стотина милиона от Европата и около не я не искат да видят следните факти: Тъпата Европата е просто един полуостров-сметище на Азия Целият Европейски държавен дребосък е отломки от една империя от чиято най-голяма част е Руската Федерация *Европейките смотани езици са изкуствени творения базирани на стар руско подобен език.... Странно защо при няколко милиона хора с докторати, доцентури и професури в Европата и покрай нея, то никой от тях не вижда това... ----------------------------------

Интересно. kominarod . ru /gazeta/papers/paper_822 . ht ml Так в самом конце XVIII века Россия отказалась от следования болгарскому языку, который ее веками, как веревочка, удерживал в славянском поле и обращал во славянство Та какъв е този древноруски език? Днешния е с произход църковно-слово-енскиям който пък си е старобългарския на Цамблак, който носи църковна литература в Русия. Да не се окаже, че този "древноруски" ПАК е с произход една Древна Велика империя, дето ни се внушава, че е основана около 5 ти век, но все пак името и е Древна Велика ... :)))) Добре дошли във времето, когато всики тайни се разкриват.

Не беше нужно да ни го припомняш. Всеки знае ,че от руския език са произлезли всички европейски езици:-))). Всички знаем ,че руския черен дроб е най-големия дроб. Руския болен е най-здравия болен. Както и всички знаят ,че Путин на всички езици на света(произлезли от руския) означава само едно:МИР,Свобода,Мъдрост,Потентност,Разум,Справедливост и Благоденствие:-)))))

Е, откри Америка!

Руснаците са въпреки всичко европейци. Докато са мнозинство , те ще определят европейски облик на Русия. Политическот ръководство на Русия е друго нещо. Моментната целесъобразност - над всичко.

Наборе, да не би Петроград да е Чукотка , бе??

гледах английски филм по шведска ТВ. Разправят и показват нова Русия от юг до север, и от запад до изток, и само възторг. А ако почетеш нас тук по форума, като че ли станахме неграмотни. Нали имаме интернет, аз не казвам телевизия. Например filmon дава английска ТВ без пари.

Да ама властта е в азиатците! Погледни само списъкът им с милиардери - повечето са русламци! А моголоидите: Милер Шойгу Путин - лек монголоид, но със сини очи и руско име. Пред фактите и болшевишките тролове мълчат...

То щото Барак ХЮСЕИН Обама не е от Кения...

Европеец не може да е толкова тъп. Руснакът няма да стане никога европеец, защото няма потенциал за развитие.

Да идват рускинчетата, за да ги поизчукат българските младежи, че с ония импотентни пияндурници, за никъде не са!

Не съм сигурна,че ще те падне еб....е с рускиня!Няма кого да заинтересуваш,-балкански коч върши работа само в обора с балкански гъзки,-твърдо примитивен,а и смърди!

Гледай само балканският коч да не те целне на грешното място. Но пък може и да ти хареса. Примитивен, ама твърд, не ми разправяй, че си падаш по мекото.

Пробвай с украинки,-те заради х..я и зарята не забелязват!Това им в кръвта!

Акаш в дюните и още 99 причини да избереш българското Черноморие

Абе каквото и да си бялаботите,аз тържествено обещавам,че на нашето посрано и скапано муттренско черноморие не стъпвам,ако ще и да ме каните без пари!!!!!!! В Турция храната е ДЕСЕТ пъти по-добре,макари ,че не ги дишам фесовете.А в Гърция е поне 20 пъти по-добре ,като обстановка и като природа.

Като добавиш нахални рускини, пияни англичани и руснаци и картинката се завършва.

Много ясно, че ще търсят, защото тук е по-евтино от местата на които някои руснаците са ходили досега - та нали за около година обедняха наполовина...

БЕДНОСТТА НЕ Е ПОРОК!?.....

Не казвам, че са беди, а и не са, ама един гений им такова майката на спестяванията за една година...

ТОВА Е ПОРЕДНАТА ЛЪЖА, С КОЯТО ВИ ЗАЛИВА ДИРА ДЕНТ И НОЩ.

Много харесвам да похапвам скарабейчета!!!? .. колкото -лъжа, толкова и истина!

Как може 2-3 тука да ни въргалят .. като гръсти?!?!

Руснаците ли?? Ами радвайте се на еврогейове, цигани, кюрди - нали за това ви плащат

Всъщност в Русия има много повече обратни от Европа, но просто го крият и не го толерират...

Ами, не го крият, ама него разгласяват. Инак си имат статистика и тя товапоказва

не пускаите много руснаци да не се окаже, че ни анексират

Разумът ти е ..анексиран!?!?...

Руснаците като чуха че американците ще изпращат танкове отнове се юрнаха на курорт в българия. Ама нещо за танковете спряха да приказват.Да не изтървем атракциона за руските туристи?

Най добре е че сме в НАТО и Русия ние може да на нападни както нападна Украйна.

Смотан, че тя Ръшата си е тука!? .. Я се огледай!!!

Ей , ние сме си братя по кръв , вяра и език!!!!! Нима Покрайнските циганели и Еврогейовете ще ни сбъркат??! .. Аз - не вярвам!!!

" Ще ги освободим нашите братя от турцити.Много скоро след това те ще поискат признание от Европа.Ще започнат да сплетничат и да работят срещу нас...Ф.Достоевски Във вода е гледал геният.Вероятно е знаел максимата на Цезар, че на роб държава не се създава, защото робите са винаги неблагодарни и предатели....

Тъпак!

Тая сган не я ща в България

Кой те пита теб бе плебей продажен...Марш в Анадооллу...

Добре че руснаците са много и не обръщат внимание на нашата цинагния и ромите но ако ги ипуснат като туристи (а имам и приятели които не искат повече да стъпват на морето от тази цигания която е вулгарна и мерска!!! МОЖЕМ И БЕЗ ТЯХ НО БЕЧАЛБАТА Е ЗНАИТЕЛНО ОТ ТЯХ ! А ЗНАЧИ В КАЗНАТА МОЖЕ ДА ПАДНЕ НЕШО

Рускинките са кът!

Колкото по-малко рускини на Черно море,толкова по-малко венерически болести и шап по животните..

Злите езици говорят, че кравата починала от антракс във варненското село е имала близки срещи от третия вид с пиян руснак работещ във военна лаборатория за биологични оръжия!