ЦИК: 10 000 машини са необходими за гласуването

Все още не може да се каже какви ще бъдат и кога ще бъдат доставени у нас, казва Александър Андреев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И какъв е проблема производството им да е в България?

Непременно трябва машинно гласуване,защото ГЕРБ пак ще фалшифицират изборите.Нинова, отваряй си очите на четири

На скапания уй (комунягите), вълната (начина на гласуване) му пречи. Тези червени идиоти не могат да разберат, че отдавна са трупове, и народа няма да гласува за тях.

Машинното гласуване е една скъпа идиотия, наложена от идиотите Радев и БСП. То ще струва стотина милиона грешни народни пари, които можеха да бъдат похарчени в здравеопазването например. Комунистическите дебили търсят причината, че не ги избират не в себе си, а в начина за гласуване, който считат за нечестен...нека отговорят тогава, нечестен ли беше избора на тулупа Румен Радев за президент?

Ние няма да ви простим ! България е била и ще бъде вовеки веков !!!

Не са необходими тези скъпи машини.! Електронно може да се гласува от мобилно устройство. Евтино и бързо и безопасно, но крадливата власт не желае това

Само бунак може да поиска електронно гласуване. Тогава мафията от всички, ама от всички партии и кандидати ще се израдва, защото матряла ще идва пред раздавачите на кебапчета и ще гласува на 4 очи за когото му кажат. Не бъркайте възможностите на технологиите с правото да избираш.

цик, абе машините ви ционистки и съ маски ли ще бъдат оборудвани, щото аз ви немам доверие и в червата... :-)))

за машинното гласуване са само машините... робокоп е извън играта. и слава богу! инак щеше да ни оплита маски пред носовета, като един спайдърмен.. :-))))

10.000 машини, купени от магазина за един лев правят 10.000 евро -чиста печалба... но никой политик не си играе на магазин за едно евро, нали?? :-)))

В гербераския ИК от миналата година беше заложено САМО машинно за следващите избори?????? Какво правиха цяла година тези от цик???Защо в бюджета НЕ бяха предвидени пари за закупуването им??? За какво сега гербавите пак променят собствения си закон за да оставят чувалите на ново????? Топкането на топката за да продължават да властват все някога ще спре и тогава няма как с такова топлане да забавят реалната отговорност дето трябва да понесът...Цяла година не са си изпълнявали задълженията и сега даже още незнаят къде комисионната ще им бъде най добра..

Парите са никакъв проблем за държавата, след като се реши как ще се гласува. Прави се от до за 2 седмици време.

"Въпросът с машините не е само до осигуряването им. Машинното гласуване засяга и въпроси като тяхното съхраняване, охрана, логистика, техническо обезпечаване", допълни още говорителят на

ЗАЩО да не мога да гласувам по интернет !? Чрез телефона банкирам ..е гласуването да не е по-важно от плащанията ми чрез интернет та да не мога да пусна гласа си по интернет !

Защото не им отърва на властващите дето толкова години електронно управление ''правят'' и милионите ги нямакакто и управлението липсва..

На бай ангал му дават 10 лева на място и гласува за когото му кажат. И никой не присъства на мястото на сделката. Това ще е най-голямата тъпотия да се приеме.

е как 10 хиляди машини като избирателните секции са 12 хиляди????? освен това задължително трябва да има 5-10% резерв в случай, че някоя машина откаже. Въобше в тоя ЦИК са вземи единият удари другият.

В секции с над 300 избиратели само с машини. Колко са до 300 от всичките обаче не поясняват

Защо не се направи поръчка българска фирма да ги разработи и обслужва? Вярно е, че ще отнеме повече време, но така въпросните пари ще останат в БГ.

От миналата година българска фирма им предлага ама те не си мърдат пръстаа защото не им отърва...До сега е трябвало да еминалаобществената поръчка и да се действа ама както от цик се изпуснаха - не действали защото гербавите им казали че промени на есен ще си правят...

До колкото знам,в Белене е на склад старо желязо/уж оборудване/ на стойност милиард и двеста милиона лева/1 200 000 000лв.Това желязо е за АЕЦ,която никога няма да се построи.Пресметнете колко машини за гласуване е тази сума,кой е направил поръчката и колко комисионна е взел!

не е желязо, а висококачествена специализирана стомана, но парите са толкова.

защо не вземат по по два таблета на секция и да направят софтуера по добър

Някoй

А михаил константинов лъжеше, че ни трябват 20 000 машини, което ще струва между 70 и 120 млн. лева сега излиза, че са 10 000

Не е лъгал. При 9500 секции са необходими по 2 машини. А във всяка РИК понепо 4-5 резервни.