Царски орел стана жертва на бракониери, намерен е с 16 сачми в тялото

Състоянието на птицата е критично, специалистите посочват предполагаема възможност тя да остане обездвижена, ако оцелее

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преместете гнездата от този проклет град! Лешояда убиха, напълниха Пловдив... аман бе!

Тюфлеци

който е отстрелял това пернато е спасил живота на стотици бозайници!

Иска ми се да напълня задника на изверга със същите сачми, както и на цялата му рода! Тая сган не бива да оставя поколение!!!! Дано пукне простака от рак, но бавно и мъчително, както и всички около него!!!!

"....както и всички около него!!!!" Горкия мъж дето живее с тази женичка. Зле му се пише ако каже лоша дума.

Ловът е изконна ценност на мъжа. Напълни се с джендъри с бръснати крака, 3ти пол, глобално затопляне, еко пътеки, био продукти, четири лапи и прочие ценности. Българинооо събуди се правят те на маймуна България ВЪН от НАТО и ЕС!!!

ВАРВАРИ

Бахти изродите!

птица обездвижена...нямам думи от отвращение

Мръсни копелета! Застават с оръжие срещу животното и се смятат за голямата робота! Я се изправи сам, без оръжие и тогава ще те видя! Едно време ловът е бил необходимост, а днес е отживелица и трябва да се забрани. И без това животни не останаха. За сметка на това, бъка от дебили.

Спокойно, ковида ще реши проблема с браконерите. Тази птица нито става за ядене, нито вреди на някого по някакъв начин. Въпреки това я убиват - явно са някакви малоумнuцu.

Тая простотия лова трябва да я забранят вече.Никой от тия тъпанари не разчита на лова за прехрана.Ходят да си гъделичкат комплексите и садизма.Ако има нужда някое животно да се отстреля да го правят горските или специално наети хора.Дайте вече да пазим животинките наистина, щото в тая територия комплексари и дебили с лопата да ги ринеш, ама орлите са на свършване.

1. Има огромна разлика между бракониер и ловец. На този и ловците ще му строшат кокалите. 2. разрастването на селското и горското стопанство и ограничаване на ареалите им е убило много повече животни от ловците. 3. Ти не си спомогнал за развъждането на дори едно животно, докато това го правят всички ловни дружинки. 4. Смятам, че трябва да се забрани педерастията, но ето те теб с мека китка и лесно накърнима душевност. Какво да се прави - не може всичко да се забрани.

Кънчо, според теб само ловците имат оръжие? Е сигурно живееш в друга държава. Нямаш си идея колко незаконни оръжия има в РБ.

Дано някой шпион издаде тия келеши , та да им наврат пушките отзад до повръщане.Гадини мръсни!Половината боклуци на държавата, добре платени митничари и не само, общо взето тъпанари са се въоръжили с пушки и оптики и се правят на мъже.Трябва лова да се бъде забранен поне за 5 години, та да се възстанови флората и фауната- тия серсеми унищожават не само животинки и пилета, но и горите.От цел свет идат у нас да трепят срещу заплащане сърнета, елени и т.н.... те нямат ли си по Испания и другаде такива животинки, та ще стрелят нашите? Тия дето го разрешават са сутеньори!

тези които идват на ловен туризъм не убиват "твоите" животни. Те оставят огромни пари за да се сдобият с трофей. А трофейното животно е отгледано в ЧАСТНО ловно стопанство, от ЧАСТНИК и той е РЕШИЛ да разреши отстрела. Вече ще забраните и частната стопанска инициатива ли бе комунисти. Ти какво си отгледал - пинчер в панелката в Люлин, дето лае пречи на съседите да спят.

По-скоро стрелбата е извършена от гълабари. Но и между нас ловците има не малко идиоти. Както навсякъде...

В търсене на разнообразие Селските лумпени стрелят по всичко, което шава.

Инжекциите за кастрация кога ще ги прилагаме. Все пак са по-хуманни от това да ви отрежат топките.

Според мен на тия комплексирани мъжлета, които не им става, където трябва и затова се доказват... ама на лов като убиват защитени и беззащитни животни е най-добре да бъдат кастрирани - така и така се импотентни, но да им им умре поне желанието и мерака... Като падне хормона на скотовете, вече няма нито да им се стреля нито да им се....

Какви са тия простотии са кастрации и разстрел. Дори за убийство или изнасилване няма такова наказание в НК. Ставате по диви и от ония в Афганистан и Пакистан. Бракониера трябва да лежи ефективно в затвора поне 3-5 г. и толкоз. Вече няма да иска да види пушка, а те и без друго от КОС ще му отнемат до живот разрешителното. Ама сигурно и това няма да стане.

Докторе не тъй бе човек та тебе те клате и майка ти шибам как ще говориш не истини

всичко, което хвърчи, се яде. Всички, замесени в съдбата на орела, да си получат от същото спрямо заслугите си.

Хората с дълги пушки винаги са прикривали къс комплекс.

И кво, като го убие, ще го яде ли??!! Малоумни примитиви! На тия не трябва да им се дава оръжие.

Ловът не е спорт ! Убийство е ! Да се забрани ! Като тръгне на лов дружинката салтанати , карабини, хвалби-- После- ядене , пиене и пак същото !

Има и много отговорни ловджии и дружинки, които уважават животните и природата, слагат хранилки и поилки. Не слагай всички под един знаменател. Казвам го като някой неспособен да стреля по диво животно, но имащ добри познати ловци.

Тази малоумници не се научиха, че убийството на красиви животни няма как да компенсира за липсата им на умения в другите сфери. Бахти приматите с пушки.

Такова ни е нивото.

Малоумно изпълнение, характерно за региона.

Е, софиянци ги правят много по-изтънчено тези неща, знаем ние, приматите от "региона".