Слагат ”легнали полицаи” към Триград след трагедията

Общинската администрация на Девин ще монтира "легнали полицаи" по пътя към Триград, където намереният мъртъв 16-годишен Кристиян блъсна група туристи.

Обратно в новината

Коментари - Слагат ”легнали полицаи” към Триград след трагедията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Твоята позиция ми е ясна, аз питам за позицията по въпроса за каране на МПСта от малолетни на представителите на властта и населението на това село, а и на съседния град Девин, които пак слагат каруцата встрани от коня и решават да правят легнали полицаи, а не да се борят с всички средства срещу нарушенията на ЗДП и Правилника ... И срещу традиционните за региона, а и за цялата ни сбъркана територия също, напъни на тия пишман-родители да осигурят на отрочетата си всичко, от което имат и нямат нужда на тая възраст, за да се фукат по социални мрежи, пътища и пред разни чалгарки от съседния клас или съседното село кви са големи мачовци и как могат да седнат зад волана и натискат само газ, без да гледат ходи ли някой наоколо, кво се случва ... Иначе Венера е второто ми име, но то е по-тайничко, пазя си го само за свои хора, ти как така сам си се сетил?! )))))))))

Ей хорааа, как търпим да ни управляват кръгли ИДИОТИ???? Отгоре на всичко се разпореждат с народна пара!!!! А ние данъкоплатците, даваме ли даваме и то не само за заплатите им, а и за малоумните им идеи и разпореждания. Вместо да обезопасят и направят пътеката, легнари полицаш, щото не могат да мислят или не мислят с главите си. Жалко за младежа, но родителит му са виновни, кмета е виновен, съселяните му са виновни. Къде са били като са го гледали да кара????

Ни един от региона, от всичките изказали се досега, не чух да каже, че не трябва непълнолетни и без книжка да управляват автомобили, особено пък през нощта, по кривите им пътища с толкова много особености и без тротоари, и без осветление - макар че колите имат фарове все пак, нали така - и един опитен шофьор, който кара с малка скорост по завоите и в селото, може да реагира и да не прегази пет човека навежднъж ... Дори и нощем! А един неопитен младеж, с мадамата до него (която не я видяхме и не я чухме досега - и тя ли е в шок?!), пред която се е правел на фитипалди - ги удря, скача от колата и бяга напосоки из гората ... За радост на неговата мама, която кряскаше на репортерката, че много добре познавал местата наоколо, че бил много умен, отличник и отговорен, и не знам си още какво, и няма да го намерят, докато сам не излезе ... И никой досега не посочи точно това като причина - неправомерното шофиране от нафукано момче на нахална мама и тати, които са му купували мотори и коли и са му давали да ги кара, макар че отлично знаят, че няма право, няма подготовка и необходимите качества ... Но, след като бил отличник в школото - значи, всичко може, и е адски велик ... А сега траур и легнали полицаи - за наказание на всички други, които минат от там, а не за улеснение на туристите, които - лично аз се надявам, - да не ходят толкова много по ония краища - не са добре дошли, никой не им се радва на тях, не ги чака и не се грижи за тях! Искат парите им - и да не им се мотаят по техните шосета, където техните нагли изчадия си карат както си искат коли, АТВта, мотори и каквото там им купят мами и тати!

В България няма стандарт за полицаи пък били те и легнали. Ще насипят там един асфалт гьотере без маркировка и сигнализация и ще настане ....

Стандарт за тая измислена идиотщина има ... и максималната височина да е 7 сантиметра, ама това май не го спазват навсякъде.

А то има и някакви правила къде да се правят подобни съоръжения и как да се сигнализират, защото какво са виновни хората, които си карат нормално по шосето, без да натискат газ до дупка - според условията по коритото на рекичката, - та да ги сюрпризират сега и с легнали полицаи насред шосето?! Не се слагат легнали полицаи пред и след всеки завой! Потресаваща логика, няма що! Иначе си пускайте пак пишлегарчетата недорасли с ауди и АТВ, с мотори и джипки - да се изпопребият всичките там - щото те не гледат ни легнали полицаи, нито прави, нито никакви! Еле пък, като сложат една млада помакиня на втората седалка да им мрънка някакви глупости колко са велики ...

Няма да направят тротоари, нито ще създадат условия, само ще осерат още повече нещата, за да отчетат няква дейност. Изключително тъпа държава.

Само на индивиди с кратуни на полицаи може да им дойде на ум да слагат легнали полицаи. За да разрешиш един проблем трябва да отстраниш източника на проблема, а не да слагаш пречки пред следствието. Источника в конкретния случай е родителския контрол на младежа и въпреки трагедията би следвало родителите да бъдат наказани, защото утре другото им дете може да вземе ловната пушка на баща си да застреля без да иска група туристи след което да се хвърли от моста уплашило се от деянието си. Тогава от общината ще обличат туристите в бронежилетки може би като ответна мярка а? Изпотрошихте ни колите от простотии на кретени всякакви! Наслагайте легнали полицаи през 300 метра по цялата градска и републиканска мрежа за да не се кара въобще бързо и да решите проблема кардинално по вашата кретенска методика за кретенско население с кретенско управление!

Страх лозе пази, само че след дъжд качулка! Дано не ги направят като в Крушевец (дето граничния полицай уби детенцето). В Крушевец гърбиците са като бордюри - високи и ръбати, ама не е*ават да ги оправят!

Пътят там е особен. На места не може изобщо да бъде разширен. Но на места има банкети, които са обрасли. Като за начало може да ги окосят и притъпчат. Хората сами ще ходят по тях. Щото докато се направят тротоари, докато се разшири трасето - години може да минат. А има машини за косене на банкетите - да наемат и за един ден ще се справят ! Едва ли машиночасът им е повече от 200 лв. !

Да наричаме въпросното съоръжение ПЪТНА ГЪРБИЦА, а не легнал полицай.

Аз наричам това пътна идиотщина, защото накачва всички преминаващи с разбиване на колите им, а практическите мерки към конкретните нарушители са "горкото дете", "той е много свестен човек", "за първи път му се е случило", но защо наказват всички?

За подобна тъпотия е уместно да зададем въпроса: А защо не са сложили легнали полицаи преди случката? Абсолютна идиотия е да се досъсипва и така лошо направения път като му се слагат легнали полицаи. Само се усложнява движението и съответно рисковете за пешеходците не намаляват, но се появяват рискове за водачите. А най-вероятно слагат полицаи за да намажат от комисиони за ремонта.

Слагат легнали полицаи към Триград след трагедията поради липсата на ,,полегнали,,...!!!

Релефът там е такъв, че няма начин да направим удобен път и да запазим прекрасното природно място. А едно келешче без книжка с мощна коля може да убие и на най-добрия и обезопасен път в света.

какъв релеф, какви 5 лева, бе? ти да не си в трети клас, че измъкна егати довода. тогава в швейцариа трябва да има само кози пътеки, а?

Значи вместо да оформят тротоар за пешеходците тия решиха да изсипят асфалт че кяра от него е по голям от истинска работа...

А тротоар, респ. паралелна на пътя пешеходна пътека пак "забравихте", нали, скъперници ?

точно така описано е в закона, но не преиначавай - що не кажеш какво точно е описано, а? аз ще ти кажа - описано е, че пътв трябва да бъде подсигурен с пешеходен банкет - не е описано как пешеходците да подскачат между авомобилите. абе, ти да не си от община триград или от някоя друга та оспорваш видими неща?

Нима някой си мисли, че местната полиция и община не са знаели, че деца карат без книжки? За какво им плащаме? Всеки си затваря очите докато не пострадат невинни хора. Може би тогава са били на стачка за повече пари?

какво конкретно отношение има това дали си с книжка или без при тези примитивни условия на пътя? ти като си с книжка какво ще направиш като ти изскочат в тъмното на няколко метра пешеходци, които самите те са принудени да вървят по пътя? ами, тогава и циганорските каруци да си се движат необозначени в тъмното - на мен косата ми се е изправяла от такива неочаквани среши - а на теб?

Ти да не си си купил книжката? Не си ли чул, като не си прочел, че който кара кола, трябва да кара с такава скорост, че да не допусне произшествие?

Трябват им прави полицаи!

Браво, страхотна работа сте свършили. Докато "полицаите" са легнали, ощо много траурни дни ще имате.

само едно определение заслужават от триградската община - олигофрени. защо не направят пешеходен банкет покрай пътя, а директно прегради? типично за бг чиновника - не го е еня за нищо, гледа нищо да не върши и най-прекия път към разрешаването на проблема е забранителния. ами нали хората пак ще се движат по пътя, а пътят е за автомобили, защо не направят пешеходен банкет за туристите пешеходци? автомобила дори и с 20-30 км да бъде пак като ги блъсне ще ги попилее щото шофера няма как да реагира като му изскочат на 5-6 м - от едната страна е скала, а от другата пропаст. типична нашенска простотиа - сещат се и то пак неадекватно чак когато каруцата се преобърне. нещастници.

значе вместо да си свършат работата те наказват мен и всички съвестни шофьори и водачи на мпс да си трошим колите! браво!

И как по-точно си трошиш колата от легнал полицай бе.

няма как да се обясни.За останалите от умора на материала. От преминаването през един легнал полицай проблем няма,но прз 50000 полицая вече има-амортисьори,рама,шарнирни болтове, тампони и т.н.

а как по-точно пешеходец принуден да върви по път, който е за автомобили да избегне удар дори и 20-30 км - на слалом между автомобилите ли? абе, вие слепи ли сте всички - не виждате ли цялата гротеска в ситуацията - пешеходци принудени да вървят по път предназначен за автомобили и шофери изправени като във видеоигра след всеки завой да ги изненадат? къде е вината? в пешеходеца, вофьора или в община и държава, които не си вършат работат, а само прибират такси и данъци? ако беше напр. в гърция хората щяха да ги линчуват тези от общината. какво само прехвърляте от болната на здравата глава!

Помислих, че ще подгонят всички тези малолетни, и родителите им, които неправомерно и незаконно управляват МПС-тата на родителите си и мачкат невинни хорица по пътищата, а те щели да слагат легнали полицаи към Триград след трагедията.

пътищата са за автомобили - не за пешеходци, а задължението на държава и община е да осигури пешеходната зона, а не хората да подскачат като зайци по пътя, а на шофьорите да им се изправят косите от адреналин.

Нещата в България винаги се случват след трагедията.

"Легнали полицаи" няма да свършат работа. Прави ни трябват - проверки, санкции, сериозни глоби за всички нарушители и отнемане на МПС при шофиране без книжка. А, да, и родителите да прекратят порочната практика, че понеже на село няма оживен трафик, невръстни и малолетни деца да карат безразсъдно АТВ, мотори и "откраднати от тате" коли.