Операция ”Палките” улови 10 магистрални катаджии

Десет служители на КАТ „Пътна полиция” са задържани при полицейска операция "Палките" срещу изнудването на шофьори и искането на подкупи от пътуващите.

Обратно в новината

Коментари - Операция ”Палките” улови 10 магистрални катаджии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

г-н Цветанов, защо Пазарджик и Пловдив? Най-вероятно столичните катаджии са безупречни ... просто нямам думи. Ако това е операция "Палките" страната ни ще остане без катаджии, защото 99% от тях трябва да са в ареста

Какво само преливаме господа управляващи,и повтаряме от 20 години все едни и същи грешки? За да спре корупцията в ката се прави следното:Цялата процедура по спиране на даден човек за проверка или каквото и да е ,се записва и веднага изпраща до кат.Нещо подобно както се прави с касоеите апарати директно до НАП.Да видим тогава на тия катаджии,дали ще могат да рецитират хората.От това по просто няма.Стига да има някой воля да го направи.А парите дадени за техника ще се върната само до месец.

БОГ да пази правителството на Република България, сформирано от Бойко Борисов.

Цинична статистика: За последните двадесет години от България са заминали да живеят в чужбина 14585 доктора, 1251 физика, 850 химика и нито един катаджия.

абе не ги оправдаваите тапите ченгета, преварнали сас е на просяци и все реват че нямат пари и като почнат сас това: ами сега какво ще правим, знаете ли колко е голяма глобата за това нарушение и тем подобни щуротии!!! нали знаете, ако никои не си иска, никои няма да му даде!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

и на мен ми написаха измислен акт в Благоевград че съм влязъл в улица срещу знак забранено влизането а такъв знак нямаше

В софияяяяяя в софия са лапа4ите 90 процента от катаджийте са покупни смърдели.

нека бъдат 100

Разбира се това е поредната постановка на театър "Цветанов". Всички знаем, че корупцията е повсеместна и на практика закона за движение по пътищата е просто лицемерие и повод за рекет. Ако законността и реда бяха интерес на Цветанов, защо той си губи две години времето в оторизиране на съмнителни операции по неясни и уклончиви закони - не говоря за десетките шумни акции, а за хилядите безумия, които парализираха цели сектори от икономиката, карайки едва дишащия малък бизнес да се занимават повече с държавата отколкото с клиентите и работата си? Та какво по-очевидно нарушение има от това на този, който трябва да въдворява ред, че трябваше да се започне с "нарушенията" на пострадалите от корупцията вместо със самата корупция. Не е ли сивата икономика резултат именно на факта, че у нас е по-опасно да си на светло, отколкото да поемеш риска на полусенките? И още нещо - корупцията не е просто резултат на злонамереност, а еволюция на бедняшкия манталитет върху плодородната почва на прекалено овластената държава. Има нужда не от емоционално, а от мъдро решение.

Най наглите корумпирани полицаи са от ДУПНИЦА.Там директно се казва-Плащаш , или акт.Явно плащат на някого,но от години едни и същи герои скубят преминаващите по Е-79.Направо са безкруполни.

Физкултурникът проглуши медиите за 10 катаджии, като че ли е изловил всичките.

Може да не ги е изловил всичките, но излови с 10 повече спрямо предишните правителства. До момента.

Естествено, че при възможност ще дам пари на ръка и няма да се занимавам с глупости. И аз пестя, и полицаят печели, а Дянков може още да отслабне!

ами ако един ден те тикнат в дрънголника за даване? после пак ли ще даваш?

И сега какво ще правим? Ми да почерпят хванатите - всички нас, с редовно платените данъци, такси, глоби, винетки, минетки и какво ли не!!! Айде де?!!!

Аз пък съм ЗА подкупите: по добре да дам на полицая 20-50 лв, отколкото на държавата 50-100 лв. Защото в нашата държава, за съжаление, държавните пари отиват не там за където са предназначени!!!

И аз съм ЗА ! Всеки депутат получава по 15000 лв. месечна държавна субсидия. Аз не съм съгласен, и много други също. Можем ли да променим това? Не можем. Тогава ще даваме рушвети.

Честно ли?Ако ми поискат подкуп - ще дам. Да, грешно е и давам своя принос в корупцията. Осъзнавам го. Обаче да видим какво ме очаква, ако не дам подкуп. Пишат ми акт, а наказателното постановление се бави 4-5-6 месеца, което значи всеки месец да се редиш на опашка в КАТ за презаверка на акта. А недай си боже книжката ти да е от друго населено място. Това значи всеки месец да отсъстваш от работа 1 ден, да сипеш гориво за отиване и връщане. Ненормално е!!! За едни 4т. и 35лв ходих 5 пъти до Пловдив. Е то само транспортните разходи ми бяха над 100лв. значи вместо 35лв глоба съм платила 135лв. А за тези, които ще ме нападнат с думите "ами да си спазвала закона", ще отговоря така - няма безгрешни хора. Правя грешка -> има закон -> наказват ме според закона. Толкова. Но тия "бонуси" дето ги дават от КАТ с ненужното разкарване всеки месец е олигофрения и ги няма в закона!

И аз съм на това мнение !!!

И аз съм на това мнение! Предпочитам да платя на катаджията дори цялата сума по глобата, вместо да загубя няколко дни да ходя до града, където ми е издадена книжката. Ако го направя = ще ме уволнят от работа. Като наруша нямам нищо против да платя, но в закона е указано колко. Ако КАТ са готови да ми поемат директните и индиректни разходи по плащане на глобата - няма да давам рушвети вече. Едни смотани 20 лв ми струваха над 500лв - разходи, които мога да докажа. Ако бях си дал рушвета равен на глобата 480 лв нямаше да изгладува семейството ми.

Аз и на новината, че са уловили продавачите на цигари на пазара пред нас вярвам. Всеки път викам "Ура!" и слизам да си купя една кутия за 2 лева?

Новоизпечените български демократи - довчерашни мутри и хулиганчетата на махалата - проглушиха ушите на опиянчените си лумпенизирани избиратели, че са направили като Тато една нова България. Действително е нова и невиждана в Европа. Последна по всичко, в т.ч. и по възнагражданения за силовите структури. Момчетата ни тънат м мизерни РПУ, без техника, без униформи, жалки със своите смачкани кифли на главите, с липсата на стимули, на образование, на чужди езици и поглед върху съвременна Европа. В страните -членки на ЕС при песиониране на полицаите им се дават такива облаги, за каквито обикновените гарждани дори и не са мечтали. Тук такова нещо няма, защото 133 години ни проглушиха ушите с лъжи за бедната ни държава, за обречеността ни на мизерия до смърт, за куп други космати и валчести идиотщини, които поржарникари, спортисти, билетопродавачи, келнери и прочее аутсайдери използват то висотата на тъпите си останки от мозък. И догато полицаите - нашите пораснали деца - не се вземат в ръце и не обърнат хода на нещата, ще тънат в мизерия и корупция, както и цялото ни нещастно опростачено общество.

Кой ги избира тез човекоподобни с Българско поданство да стават политици в БГ??? КОЙ ??? Е, хак му за избора!!!

тапанарка!!!

По време на съвсем нормално каране,а аз карам винаги така / дори съм притежател на "златен талон"/,ме настига катаджийски автомобил каран от един мъжага с мустаци като на Панайот Хитов / да ме извини войводата,че го споменавам за сравнение с боклука/ и до него една наперена мадама с униформа.Наду сирената и аз спрях.Поиска ми документите и ми заяви,че съм бил карал с превишена скорост.На въпроса ми как е установил това,ми отговори,че ме е засякъл по километража на неговия автомобил.Естествеуно беше да му поискам сертификат за измервателен уред на този километраж.И двамата се облещиха като паднали от друга планета,като чуха непознатото за тях понятие.Върнаха ми документите със заканата : "...ще ми паднеш друг път!" И аз така им казах - ще ви падна,ама друг път! И си продължих поживо,по здраво.

От 20 години карам из България и нито веднъж не са ми поискали полицаите подкуп! Имам написани два фиша и един акт за това време, ама аз си бях виновен.Смятам, че основната вина за подкупите не е в куките, а в манталитета на джигитите по пътищата!!!

Съгласен съм. Те предразполагат да дадеш, ако не дадеш може и да минеш без фиш. Колега, който кара без ГО си носи 20 лв. и ги даваше когато го спират.Не знам къде му е сметката, но го правеше. Пред мен при спиране успя да се отърве с 10 лв.

Веднъж ме спряха полицаи до Долни Дъбник по член 228??? - за малка дистанция. Като видяха, че карам с акт за превишена скорост /изпреварих яростно камион, от който почнаха да падат дървета, а знаех че има патрул, който в последствие каза, че радара не засича падащи дървета и оставиха камиона да си завие към Полски Трънбеш/, след като отказах да им дам 10 лева ми направиха акт за превишена скорост????!!!! Веднага се обадих, че ми искат рушвет, но ми отговориха че е сложна процедурата по подаване на оплакване и трябвало да се отиде при началника им, да пиша обяснение и ако имам време за губене да ходя и да чакам по опашките..../

И аз съм патил от тези полицай в Долни Дъбник - големи рекетьори ,като вземат да си измислят някакво нарушение направо да се побъркаш как е възможно да има такива лъжливи изроди.В панделата всички изнудвачи.

Та,въпросът ми е: какво е станало с осемте задържани полицаи от Бяла Слатина? Ако някой знае ,моля да ми отговори.Или наей-вероятно мъглата вече се е разсеяла?

Те гледат от министъра си

Управляващите не разбраха, че рушвети се дават и заради изключително тежката и безумна бюрократщина свързана с налагането на глобите. Хората дават рушвети, освен за да минат по-тънко и заради абсурдното разкарване и загуба на време, за да си върнеш документите в редовен вид - акт, чакане 1 месец, постановление в КАТ, плащане в банка, взимане на талон. А ако талона ти е взет в друга област да не говорим... Трябва да се интегрира компютъризирана система и човек да не го правят на маймуна по гишетата. В САЩ напр. полицая въобще не коментира с теб какво си направил, дава ти плик с описанието и глобата, а ти написваш чек и го пращаш в КАТ. Няма взимане на талони, постановления, банки, гишета...

Хората НЕ дават. Дават нарушителите.

нямам тарпение да подгонят и тези на кпп на изходите от софия.а там за какви пари става вапрос............

ББ и ЦЦ ли трябва да дойдат, за да се заемат най-после с тези катаджии ? Мислете си за кой ще гласувате после.

Всяко чудо за 3 дни. Ще ги уволнят дисциплинарно, ще ги пуснат поради липса на доказателства, макисмум някоя условна може да отнесат, която ще обжалват и.. така. Няма да се притеснявате момчета - в България сме !

Предлагам да се направи подмяна и на тези дето са с наднормено тегло! Няма как да тичат след престъпниците!

Направо да се нариват у дома и да чакат присъда за престъпления по служба! Никакви оправдания, сълзи-сополи, възтановяваници, а ако велик СЪДИЯ ги оправдае, направо него под съд за престъпление по служба!!!

Новият председател на Софийския градски съд и семейна приятелка на вътрешния министър Цветан Цветанов Владимира Янева една година протака дело срещу шефовете на "Софийски имоти", които са продали два имота на баща й. Това съобщи "Медиапул". На 21 юли 2010 г. Янева получава за разглеждане едно от десетките дела за злоупотреби в общинското дружество по времето на директора Тошко Добрев. Справка в системата на градски съд показва, че извън всякакви срокове на 20 декември 2010 г. тя прекратява делото и го връща на прокуратурата. Мотивът е "съществени нарушения на процесуални правила". Два месеца обаче прокуратурата не е уведомена, че съдия Янева е прекратила делото. Едва през февруари обвинителите научават за това и обжалват. На 1 април Софийският апелативен съд отменя разпореждането на Янева за прекратяване на делото като неправилно. При получаването на обвинителния акт срещу Тошко Добрев и още 11 души от Софийски имоти" и оценители Янева спестява една съществена информация, която може да е основание да й бъде поискан отвод от делото баща й Яне Янев е купил два имота от общинската фирма, докато я управляват същите хора, които са изправени пред нея на съд. Справка в имотния регистър показва, че на 17 май 2002 г. Янев е купил от "Софийски имоти" магазин в кв. "Зона Б5" от 74 кв. м. Цената на сделката 52 726 лв. Месец по-късно бащата на настоящия шеф на градския съд купува още един имот от общинското дружество. Този път в самия център на София на ул. "Искър" в близост до Министерския съвет. Той е от 17.35 кв м, води се магазин и бивш билетен център. Странното е, че в имотния регистър пише само, че материалният интерес от тази сделка е 0 лв. През 2005 г. бащата на Янева ипотекира магазина в "Зона Б5" за 50 000 евро и две години по-късно успява да изплати заема.

Проблема с КАТ-аджиите се решава много лесно, но явно в управлението на МВР има само кухи кратуни, които нямат хабер от нищо, освен да правят тъпи изказвания по медиите. Аз ще им подскажа: 1. Премахване на безумните и взаимнопротиворечащи си знаци по пътищата. 2. Подобряване на пътните знаци и маркировка с добре видими. 3. Персонални санкции за органите, от които зависи пътната обстановка като цяло, когато не е в добро състояние. 4. Премахване на "капаните" на КАТ. Не може за 300 км да преброиш 23!!!! поста на КАТ, скрити като съсли по храстите. Функцията на МВР трябва да е изцяло превантивна, а не да лови нарушители. Ако един шофьор вижда, че има КАТ, ще кара бавно. Ако не вижда, ще кара бързо и ще го хванат. 5. По-добър подбор на кадри. Полицай става всеки, от който не става нищо друго или има връзки. 6. Само ефективни присъди (мин. 5 г.) за полицаи, хванати с подкуп или да вземат "пътна такса". Те веднъж да влязат в затвора, там ще им покажат. Също и персонално наказание за началника им, защото и те са в "схемата". Айде Цецко, пробвай това, и виж дали ще има резултат.

5-те години ще помогнат само на хора, решили да се измъкнат от наказание. това е нелека присъда... между другото 5 години за изнасилване не се дават ....

Така е, но за изнасилване трябва да е 10. Пробвай в Германия или САЩ да си полицай и да те хванат с подкуп. Тогава 5 год. ще ти се сторят "награда", а не наказание. И ако вкарат 100-200 полицая в затвора за по 5 год., които да раказват как са се чувствали в затвора, резултатът ще е в 2 варианта: 1. Ще има масов отлив на желаещи да работят там и масови напускания, защото с 500 не се живее. 2. Ще спре вземането на подкупи, закона ще се прилага независимо дали си богат, беден, депутат или мутра, в следствие на което ще се повиши дисциплината. 1.

Липсва предложение да не се правят нарушения, но това изисква друг начин на мислене!

Правилно, но пропускаш най-важното. Нарушения се правят не защото хората искат, а защото им се позволява. И рушвети се дават, защото им се позволява. С/у 20 лв. спестяваш 50. То полицая ти казва: Еййй, сега знаеш ли какви са глобите-200 лв. е акта за твоето нарушение. Даваш 20 и чао. И най-важното-Нека някой да извади статистика колко полицаи има санкционирани за каквито и да било нарушения-отговора клони към 0. Нима те са най-примерните водачи?

Да се направи списък на тези, които не вземат подкупи. Аз лично познавам един такъв. Кат Варна да си проверя патрула от 14.02.2011г. до летище Варна. Тенденциозно ми намокриха документите под дъжда, и 10 минути се тюхкаха, че на Трифон Зарезан не могли да спрат нито един пиян. После направо ми се повръщаше от такава дебилщина. И рижия катаджия да го питат как взема пари без документ за да свали скобата от колелото на автомобила.

Браво на родната милиция!!!Аз винаги съм казвал- бандитите са разделени на две- едната половина в милицията,другата от другата страна...всички са близки и познати... И спонсори имат... И един идиот-велик командир ,който казва че това е нормално.

Браво! Само да не стане така, че да ги уволнят "с почести" и да им наброят 20 заплати при напускането!

Алооо журналиста и какво стана с полицаите от Частния КАТ. Пуснаха ги поради липса на доказателства

...а основните събирачи...софийските, ко да ги правим...или те се отчитат другаде

Подкупите - особено дребните ще намалеят значително , ако МВР се сетят да намалят безумната бюрокрация и чакане при плащането на актове. И аз като си представя колко съм чакал в КАТ предпочитам да дам 20-30 лева и да си спестя поне един ден разтакаване.

Това е решение на половината задача. Много ще ми е кеф, ако намерят трима честни полицаи и започнат да закопчават отворковците, които съвсем невинно предлагат да почерпят. От там тръгва всичко! Защото мен като ме хванат в нарушение/никой не е безгрешен/ просто им казвам:пиши мой човек, по добре да отидат за пенсийте на възрастните хора, отколкото за парцалки на жена ти. Това направо ги влудява. Даже последния път една от фуражките ми хвърли документите на пода на колата без да ми напише акт. Опитайте, интересно е.

Дааа, като попадне в затвора, ченгето става любовница.

Станах полицай защото не можах да стана нищо друго, и защото в училище не ми вървеше по нищо освен по физическо. Добре че не у учих повече, сега щях да се гърча за едната мижава заплата. А сега, с палката, като застана на магистралата, с по-малко от 500 лева на ден не се прибирам! А тази акция ще е ден до пладне! Ще се скатаем за едни-два дни и после - хайде пак на пусия на магистралата!

ало палките !!! и да махнете червения цивилен голф с камерата от пътя ст. загора казанлък защото се излагате вече

... и светлокафявия опел във Враца.

Верно е за Берковица- изхода на Берковица към Монтана - извън града вече. Има един плешив катаджия от РПУ Берковица,който се възползва от оставените безхаберно знаци- ограничения без нужда от 50 км , ш0 км..... през 200 м и се кефи като те спре , дори и за 5 км превишение -примерно си карал с 55 км/ч . Нахален е , изпитва удоволствие,че ти пише акт,вместо глоба с фиш ,както изисква закона. Такива трябва да бъдат изритани .Пред това време келемета с мотори бясно препускат с над 100 км в час.

А някои провери ли го това или просто слушаме какво каза пресцентъра на МВР...Корупцията е тотална и на всички нива, особенно в провинцията - рекета е безспирен и незнам как искаме да живеем нормално като тези които трябва да спазват закона първи го нарушават?

Да се уволни незабавно! "10 катаджии задържани за подкупи на АМ Тракия ???? Ние си работихме кротко, кротко на магистралата за скоростта и пр. реда... и труженичките държим под око! Ползваме магистралата, та да не е негова?!?!

Браво на Цветанов!

Мисля,че ако това правителство имаше волята да се справи с крадците и бандюгите както обещаваха предизборно,отдавна да са го направили.А проблема започва от МВР и Б.Б. го знае много добре но за тях или добро или нищо......

Независимият БГ Съд!!! Дали ще търси годни доказателства, т.е. че катаджиите лично са си издълбали палките????

Бла-Бла-Бла

Браво г-н Цветанов! Успех в борбата!

Малки ни са заплатите и ние семейства храним!!! Нямаме убави кубинки даже да работим... За туй стоим пушим, пием вода и "И к'во шъ прайм сега??!" за кафе и закуски

Добре изкарват...