Коментари - Нови бонуси и яки глоби в сметки за парно | Днес.dir.bg

Нови бонуси и яки глоби в сметки за парно

Всеки клиент на “Топлофикация-София“, който е заплатил месечната си фактура за парно в тридесетдневния срок след издаването й и няма други просрочени задължения, ще получи 3% отстъпка.

Обратно в новината

Коментари - Нови бонуси и яки глоби в сметки за парно | Днес.dir.bg

Коментари

"Прийомите и методите на Топлофикация да извлича облаги чрез подправка на документи и рекет, да прониква в частната собственост чрез самоуправство, внушаване на страх, използване на сила и т. н. съответстват напълно на характеристиката на организирана престъпна група, дадена от Международния съд в Хага. Нашето законодателство възпроизвежда тази характеристика в чл. 93 т. 20 и чл. 321а на Наказателния кодекс и по-експлицитно в чл. 90 ал.1 т.9 на Закона за МВР (ДВ бр. 122/1997), дефинирайки: Престъпна организация или група е, която чрез използване на сила или внушаване на страх сключва сделки или извлича облаги. Вече никой не се съмнява, че става въпрос за група, която организирано е задействала престъпна схема за източване на милиони, огласи миналата есен Татяна Шарланджиева от Националното следствие. Следователката трябва да е стигнала в своето разследване до връзките на топломафията с най-високи етажи на властта, за да формулира подобен извод. Дали пък именно това обстоятелство не е причина за нейното отстраняване от следствието? " Да съдействаме ли?

inbonis. blog. bg/ biznes/ 2009/ 12/ 10/ pyrviiat-bylgarin-uspial-da-prebori-toplomafiiata. 452075

Като не искате шистов газ ще купуваме от Русия на двойна цена. Това директно в нашите сметки.

А ти защо не копаеш в Урановите мини? Там беше по-безопасно от шистовия газ.

Топлофикация не отчита реалното потребление (не иска)2006/32/ЕО т. 13; Без договор няма задължения( ЗЗД); Щом не искаш стоката - не плащаш (ЗЗП 1); Тя ползва нашите тръби и ни дължи на нас наем (извършва стопанска дейност ЗЗД); ние плащаме само за повреда по нашите тръби (по закон ЗУЕС). Няма право да ни влиза в жилищата (Конституция на РБ). Продажните ни политици я боготворят, защото финансира партиите и я правят недосегаема

Аз съм един прекалено лоялен клиент на "Топлофикация". От години плащам доста солени сметки за парно и до сега не съм получила към сметката си дори и едно "Благодарим Ви!" И не очаквам! сигурни ли сме, че лоялните клиенти действително ще имат достъп до тази програма или лоялността ще се определя от роднинството и приближеността до Топлофикация!?

Е щом те влече да плащаш нереални надписани сметки, вместо да търсиш отговорност от продавача - добре, но аз искам да плащам само това, което съм изразходил и искам Топлофикация да изпълни 2006/32/ЕО т.13 за да спрем монополния терор и да има реални сметки, а не да ме убеждават, че съм живял в абонатната и тя била входа на жилището ми

3% ли ни струва гладуването, за да си платим сметките!? А като се има предвид, че съобщенията пристигат без пощенско клеймо и седмици след изготвянето им ..., благодаря за този бонус! Индивидуални договори, гъвкави договорености между доставчика и потребителите, тъй като има различни инсталации за топлоподаване. Не на такса за сградна инсталация, тъй като тя на практика не съществува! масово са демонтирани радиатори и щрангове по входовете. "Топлофикация" трябва да понесе загубите по топлопреносната мрежа, за да направи инвестиции в нея и да я поддържа в изправност, а не те да бъдат за сметка на потребителите!

А кога кметицата ще сезира прокуратурата за престъпните нарушения и геноцид спрямо населението от страна на Топлофикация. До кога законите ще важат за нас, но не и за Топлофикация. До кога ще ни тероризират. Без договор няма взаимоотношения. Щом не ползваш нещо не си длъжен да плащаш, за какво са законите щом не важат за тях? До кога ще им плащаме глобите пред ЕС защото ни крадат безогледно. Абонатната не е вход на жилището, а само там има топломер. Стига с тези датчици. До кога Топлофикация ще диктува какво да бъде записано в закона и какво не. Стига монопол. Стига геноцид.

Защо да плащат хората сметките за парно, като може да не си плащат и после да им бъдат опростени сметките.В нашия блок има някои, които не си плащат от години, и от Топлофикация не ги закачат за нищо, и периодично им опрощават тези сметки, които са по-стари от 5 години. А това с пломбата на холендъра хубаво са го измислили, но какво се прави в случая, когато някой си е махнал официално радиаторите, а си ги слага нелегално през зимата. Като дойдат от Техем и видят, че няма радиатор и холендър съответно, къде ще сложат пломбата?

На 100% надута сметка на абонатите Топлофикация ще връща 50 % на лоялните си доживотни роби , пардон - абонати

Абе този лайнар на снимката явно се прави на ударен с мокър парцал. Хората протестираха съвсем наскоро не само срещу ЧЕЗ, те протестираха срещу монополите във България един от които е и Топлофикация. Явно този от културен език не разбира. Тогава има само една алтернатива: сопата. Сигурно си мечтае да се запознае отблизо с нея.

Това е гласът на един еретик,срещу който всички ще скочите ,но е гласът на истината!От 5 години плащам на разсрочени равни 11 вноски.От октомври знам по колко ще платя всеки месец и ми е лесно да си правя сметката.Накрая на годината получавам дребна изравнителна сума.Това е неприемливо за: -българина дето иска да има много пари през лятото за море,а не знае колко ще му дойде през зимата и изпищява на умряло с големи сметки около Нова година,когато пак му трябват много пари -циганина дето изобщо на плаща,научен така от "хелзинските" идиоти -наемателя дето отначало е решил да не плати и в края на сезона се изниже като остави луда неплатена сума на хазаина си -хитреца с анцунг или пенюар дето фиктивно си сваля радиатори и след това тайно ги качва или декларира че не ползва такива а ги ползва. Не можем да пренебрегваме и етажната обща сметка-тя е наша а не на Топлофикациящото ние се топлим от нея.Да приемем дистанционните уреди е лудост,защото ще стане същото както с ЧЕЗ - ще вземат да ни лъжат и надписват в един месец за 500 лв а в друг за 50.И пак не ще знаем предварително какво ще плащаме.Равното разсрочено плащане е най-цивилизованото и изгодно,ВЕРВАЙТЕ МИ!!!

Спри се, стига си говорил глупости. Много добре знаеш, че с парно не може да отчиташ реалното изразходвано количество, колкото и да пестиш това не се отразява на сметката. Стига рекет. Как починал човек и при необитаемо жилище е длъжник с по 3 хиляди на година. Щом си толкова умен би ли обяснил на нас непросветените

МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ...

КОЙ Е ТОЗИ НА СНИМКАТА, ЗА КОГО РАБОТИ, НЕ ЖЕЛАЯ ДА ГО ВИЖДАМ!!! КОИ СА ТОПЛОФИКАЦИЯ?! ХОРА, ОПОМНЕТЕ СЕ?!!!! ВИЖДАТЕ ЛИ, НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КОИ СА ТЕ!!! НИЕ ЛУДИ ЛИ СМЕ, ЧЕ ИМ ДАВАМЕ ПРАВО ДА ОПЕРИРАТ С ИМОТИТЕ НИ!!! НЕ ЗНАЕМ КАКВО ЩЕ РЕШАТ И С КОЛКО ЩЕ НИ ОЩЕТЯТ!!!!!!!!!! ОПОМНЕТЕ СЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЯМА ДОГОВОРИ И ЛЕГАЛНИ ФАКТУРИ, НЯМА ПЛАЩАНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

КОИ СА ТЕЗИ "ТОПЛОФИКАЦИЯ"? КАКВО ДОСТАВЯТ??? НЯМАМЕ ДОГОВОРИ С ТЯХ, КОЙ КАЗА, ЧЕ ТЕ ТРЯБВА ДА НИ ДОСТАВЯТ КАКВОТО И ДА БИЛО И НИЕ ДА ГО ПЛАЩАМЕ/ПОЛЗВАМЕ? А И КАКВО ПО-ТОЧНО ПОЛЗВАМЕ И ПЛАЩАМЕ ???ПАРНО...ТОПЛА ВОДА...КОЛКО??!!! ЗАЩО ЦЕНИТЕ СА ТАКИВА И КОЙ ГИ ОПРЕДЕЛЯ, НА БАЗА КАКВО?!!! КАКВИ ДЯЛОВЕ, КАКВИ РАДИАТОРИ, КАКВИ ФИРМИ ЗА ТОПЛИННО ОТЧИТАНЕ...?? КОИ СА ТЕ? НЕ ГИ ИСКАМЕ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ С КОИТО НЯМАМЕ ДОГОВОРИ...! КАКВО ПРАВЯТ С ЖИВОТА НИ, В ЖИВОТА НИ? КОЙ НИ ОПРЕДЕЛЯ ТОВА ЖИВЕЕНЕ ПО ТОЗИ НАЧИН С УЧАСТИЕТО НА ТЕЗИ, КОИТО НЕ ЗНАЕМ КОИ СА??? КАКВИ ГЛОБИ И КАКВИ СМЕТКИ, ОТ КОГО? ОТ УМРЯЛ ПИСМО ИЛИ ОТ ФИЛАНКИШИЯТА ВЪРНАТИ ПАРИ? КАКВИ ВЗЕМАНИЯ ЗА ПОТРЕБЛЕНИЕ И КАКВО ВРЪЩАНЕ ЗА ПРЕИЗПЛАТЕНИ КАКВИ СМЕТКИ, ОТ КОГО И ЗА КАКВО? ДО КОГА ГЛУПОСТИ И ЗАРОБВАНЕ? КОИ СТЕ ВИЕ ? ИЗЛЕЗТЕ НА СВЕТЛО, НАПРАВЕТЕ СИ ДОГОВОРИ, ЦЕНИ И ДА ВИДИМ КОЙ ОТ ВАС КАКВО ЩЕ ИСКА?! ИЛИ ЩЕ ФАЛИРАТЕ И СТАНЕТЕ ЗА ПОСМЕШИЩЕ! ИМЕННО ЗАТОВА "БИЗНЕСЪТ" В БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКА ДА ДЕКЛАРИРА ИМОТИ И ПЕЧАЛБИ, ЗАЩОТО СА КАТО НА ТОПЛОТО КРАДЕНИТЕ КИНТИ И ЗАЩОТО Е В СИВАТА ИКОНОМИКА ВСИЧКИЯ НИ БИЗНЕС!!! ЗАТОВА НЯМА НОВИ РАБОТНИ МЕСТА, ЗАТОВА ГЛУПАЦИТЕ ИСКАТ ПО 5 ЕЗИКА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА РАБОТА, ЗАТОВА ЕДИНИЯТ ОТ ТЯХ Е "ФРЕНСКИ"....БЕЗКРАЙНИТЕ ПИПАЛА НА МАФИЯТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

нямате договори, ама се топлите

тъпчо ти адвокат ли си им, как се топлим като няма нито радиатори нито тръби, нито договори. Дори починалите за необитаемите жилища имат сметки. Стига античовешка пропаганда гаден монополист

Решението е изключително просто. Такса сградна инсталация = 0, премахва се! Слагат се истински топломери БЕЗ ДИСТАНЦИОННО МАНИПУЛИРАНЕ на всеки прикачен, недемонтиран радиатор. Сключват се индивидуални договори за ВСЕКИ РАДИАТОР. Продажбата на топлоенергия става именно по ИНДИВИДУАЛНИТЕ ТОПЛОМЕРИ на ВСЕКИ радиатор. Загубите в абонатната станция, сградна инсталация и прочие остават за сметка на Топлофикация! За топлата вода - водомери, които се въртят единствено когато температурата на водата е равна или по-голяма от 50 градуса! Заплащането става като всеки отчетен кубик се умножава по специфичните киловатчасове за подгряването и от 10 до 50 градуса, тоест грубо около 40 киловатчаса на кубик. Ако има загуби от циркулация - са за сметка на топлофикация. Загубите в Абонатната станция и градската улична инсталация и сега са за сметка на Топлофикация по закон. Следователно и сградните загуби следва да се причислят към нея. Така последната ще има интерес не да чупи прозорците в мазетата, а да обновява и оптимизира цялата мрежа, ако иска да доставя с минимални загуби. Ако желае може да инвестира и в хоризонтални развивки. А абонатите ще бъдат отчитани и фактурирани по реално потребена и индивидуално отчетена енергия, без да заплащат чужди загуби, чужди кражби, данъци заради съседи и заради партийните лобита и мафия. Нужна е проста законодателна промяна и проблема е решен веднъж за винаги в унисон със Законите на ЕС, Третия енергиен пакет, Закона за защита на потребителите и Конституцията на РБ. Всичко друго е пунт и пластика и много гимнастика; хвърляне на брашно и правене на мъгла...

Длъжни са да има истински търговски уред за измерване като тези в абонатната на входа на всяко жилище за тяхна сметка.(за преработка на сега съществуващите вертикални инсталации са нужни по 300 лв. еднократно от жилище), но понеже ще им спре кранчето и произвола - не го искат, за това плащаме глоби на ЕС. Така който не иска не ползва и не плаща нищо, но явно законите са само за нас, не и за монопола и ...

Вземи и умножи по 10 споменатата сума за преработване на инсталацията на жилище и ще получиш вярната стойност. Инсталацията вътре в блока не е на Топлофикация, а е ваша - на блока - и затова не Топлофикация трябва да я преработи, а вие - собствениците в блока. Сега си направи сметка и прецени колко души от вашия блок ще платят по 3000 лв за къртене и преработване на инсталацията и си отговори сам дали това, което предлагаш, е реалистично :)

Когато предлагаш такива утопии, знаеш ли колко струва един истински топломер? Ако не знаеш, нека да ти кажа - между няколкостотин и няколко хиляди лева парчето. А що се отнася до искането загубите по вътрешносградната инсталация да отивали за сметка на Топлофикация - вътрешносградната инсталация не е собственост на Топлофикация, а е ваша - на блока (т.е. на собствениците в блока) и затова тези загуби са си за ваша сметка. Ако искате да ги намалите, то вие за ваша сметка трябва да си подмените тази инсталация с по-ефективна.

Точно така! ИСТИНСКИ ТОПЛОМЕР! А не тези електронни часовници за 50 стинки, дето ги продават по 40 кинта парчето такива лобисти кат теб и мен :) А колко е цената на един ИСТИНСКИ ТОПЛОМЕР, едва ли е повече от 150 лева парчето! Значи ще се изплати още с ПЪРВАТА МЕСЕЧНА СМЕТКА! Прав ли съм? :) Сградната отпада, иначе ТС да плаща наем! Ако не, да си пуска ТС външна инсталация! Елементарно е, нали? :)

Може и да бъде принудена ТС тогава да изкупи от собствениците сградните инсталации и да си поема разходите за обслужването им. И да си плаща наема на собствениците. И да продава енергията именно в точката на присъединяване на радиатора, а не на 50-100 метра от него. То иначе давай да продава на целия град накуп? :) Все едно ЧЕЗ да тури общ електромер на входа на София и да почне да събира пачки в калпака :)))))) Не става, нали смотльо?

Топлофикация, ЧЕЗ, ЕВН, ЕнергоПро/ЕОН, Софийска вода, ДКЕВР са най-големите мафии за кражба на пари от робите наречени абонати. От години нито една от фактурите им не е с вярно съдържание! Това са организирани престъпни групи покровителствани от ДС, от фашистко-комунистическите правителства от последните 23 години, от МВР и от Прокуратурата. В тях е скрито ядрото на мафията - в управителните им съвети и директорски бордове, където са назначени другарите от БСП, ДПС, ГЕРБ и други. От там се дърпат пипалата и конците на всичките дупетати в парламента, за да се приемат лобистки закони, за да се източват парите събирани от абонатите и от постоянно нарастващите цени. Само в България мафията си има държава!

на някои маика му трябва да буде опрашена!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На Вальо Топлото я опрашиха майка му и сега заслужено е от долната страна на тревата. Следват Р.Овч, Райков, Плевников.

АБСОЛЮТНО ТОЧНО ЗА СИТУАЦИЯТА И НЕЙНАТА МАФИЯ! МАФИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ!

Съгласен, но не и с уреда с дистанционно манипулиране, което го наричат отчитане. Иначе полза не нулева, а отрицателна дори!

1chovek

3%. На толкова вашите господари оцениха достойнството ви, съвестта ви и вашата свобода.

Само гражданско неповиновение ще ги управи тези от топлото, и танкове, танкове, та чак до последна тухла.

Това издевателство ли е, или първоаприлска шега?

Ей, нямате напрежение да измислите какво ли не, само и само да скриете огромната лъжа и манипулация с цените на парното! На видов ден ще има, в това не трябва да имате съмнение...

Топлофикация, вземете спрете парното и топлата вода за 1 месец в студено време, та всички тия, които плюят парното (но го ползват, а не щат да го плащат!) да разберат какво означава да се топлят на ток и на бойлери. И да ги видим какви сметки за ток ще им дойдат и какво ще правят като от претоварване им се запали ел.инсталацията в блока.

Hahaha, Аз нали съм на ток? Тук парно няма в нашата сграда. Жицата ми е само 2.5 мм, за да няма повреди, бушоните са настроени на 20А. Греем 2 бойлера и 2 климатика, готварска печка, чайници, кани за вода. Познай - нищо не гори в инсталацията! Но пък се греем от сградната инсталация от един блок през 2 улици от нас, греем се и от градската инсталация. Ако топлофикялия наистина спре парното, направо че изгинеме от мрак! :) :)

В нашия 14-етажен блок няма парно и 20 години нито един път изгоряла инсталация!

стига глупости, топля се на ток и бойлер, а сметката ми е 68 лв. в най- студеното време, но получавам сметка и за т.н. сградна, която варира от 90 до 150 лева месечно. Та умнико ти предлагаш да избера скъпото, защото щяло да има аварии. Целия блок е така, само един тъптемерут като теб иска парно и заради него всички го отнасят, защото тия не признават отказ, договор и закони. Долу Топлофикация и слугите и

Тези басни за сметката от 68 лв месечно за отопление и подгряване на вода на ток отиди и ги разправи на протестиращите на Орлов мост - те сигурно ще ти повярват и засрамени ще се разотидат.

в София и страната! В София за щранг-лира без топломер от 2 половин цолови тръби е определена мощност от 400 вата. Плаща се за нея около 80 лв на месец. В страната ЧЕТИРИ тръби по 3/4 ЦОЛА - т.е. ДВЕ щланг-лири е определена обща мощност от 250 вата. Месечно се плаща около 50 лева!! В отговорите на Техем така и не получих обяснение, с какво законите на физиката в София са по-различни от страната!!!!

Ей крадливи гадове, стига с тези прогнозни и изравнителни сметки, че ще летят камъни по крадливите ви кратуни! Ползваш и плащаш използваното - само това е варианта, а всичките ви останали лъжи са неприемливи!

3% супер!!!!!!! наи-големите мошеници! колкото си по лоялен и савестно си плашаш , следвашя мецец оше по-високи сметки.обцлужвам и крадливите си комшии-до кога така? опрошаване на сметки за неплашалите 3 година хазад,е как така? отврат. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Сетихте ли се накрая??? Това трябваше от началото да се случи, защото поне 45% от селските тарикати крадат от съседите си!!Топлинните счетоводители ще трябва да поставят пломба на всички отоплителни тела в имота на клиента и така да осуетят демонтирането на радиатори по време на отоплителния сезон!!!

докога бе свини ще издевателствате над нас? пускате максимално парно в топлите дни и искате да ви се плаща, а в студените се оправдавате и си намирате проблеми. Защо при тази топла зима сметките ги увеличихте - обяснение смислено няма. Защо като се отчита че има последователни дни с високи температури вие не спирате парното. Как ще обясните че заплатите ви са най-високи дори по-високи от тези в бизнеса, който ви храни. Защо не обяснявате каква вода подгрявате като няма консумация на вода бе търтеи. Нима малко грабихте та и продължавате и то за да финансирате разните му кампании, така както досега правеше Агенция пътища от милиончетата за пътно строителство се строеше не според изискванията и се насочваха парите за кампании и избори на наши хора. Вземете се в ръце, че вече ни писна от дебелашките разпоредби и мурафети. Явно и кметицата иска да си пооближе пръстите за последно

бърз фалит за тези крадци

А какво стана с обещаните плащане на стари сметки без лихва и отпадане по давност без да е нужно абоната да съди Топлофикация за спазва закона??????

А какво стана с това да си плащаме сметките навреме, наместо да чакаме да им мине давността. Най-лесната работа е като циганите да ползваш без да плащаш.

А какво стана с това сметките да са по реално отчетени киловатчасове от индивидуални уреди? Какво стана с индивидуалните договорни отношения, а не да се изнудват хората да плащат градски, селски, квартални, сградни инсталации?

КАКВА ДАВНОСТ ? ХАЙДЕ ВСИЧКИ ДА НЕ ПЛАЩАМЕ ,КАТО ТАКИВА КАТО ТЕБ И ДА ЧАКАМЕ ДАВНОСТ ? ТЕЗИ КОИТО ПЛАЩАТ РЕДОВНО, ПЛАЩАТ И СМЕТКИТЕ НА ТАКИВА КАТО ТЕБ. МИСЛЯ СИ, ЧЕ НЕ Е ЧЕСТНО КЪМ ХОРАТА, А НЕ КЪМ ТОПЛОФИКАЦИЯ.

В голяма заблуда си, хората искат да си плащат, но само това което са изразходвали реално, а топлофикация не ще и настройва такива като теб, че някой друг (съседа) бил виновен за безхаберието им. Според теб ако търговеца си изсипе стоката пред магазина безстопанствено или я загуби по пътя, като си купиш 1 л. олио ти иска да платиш за 5 л. - бил ти налял толкова в еднолитровата бутилка и ти начисли и загубите и за % печалба - той е прав, а понеже съседа ти не иска олио е крадец. Това за теб е правилно и съседа е виновен и е престъпник, че отказва да плаща за нещо, което не ползва. Много си умна, дано няма повече като теб.

Може да не е много, но е първата реална стъпка в правилната посока - БРАВО! То е ясно, че хейтърите тук ще оплюят каквото и да се направи, но мислещите хора очакват и още стъпки в правилната посока. А тя е ежемесечен отчет за всеки апартамент.

Отстъпката е супер!!! На 200 лева сметка - 6 лева отстъпка. За пет месеца, когато има парно, ще се съберат има няма към 30 лева. Как да не се радва човек!

Докато бях аз тия номера не минаваха. Вие защо търпите ?

Ха-ха, то по твое време смееше ли някой гък да каже? По твое време всички бяха щастливи, ако след 20-годишно чакане на 5-членно семейство му дадат гарсониера в незавършен блок без ток и монтиран асансьор.

Най-големите лъжци в страната са Топлофикациите, защото масово се използват като спестовен влог на управниците на власт. Затова никой от държавните служители в тях, злоупотребили за милиони, не са в затвора - мълчат и ги вадят след време от кауша, осребрили мълчанието им. А откраднатите пари се не връщат на потърпевшите. И всеки нов на власт използва това кранче, без значение от коя боя е. Впрочем всичките са си от едно котило. За справка: Вальо Топлото. А как се правят промените, без да се вземе мнение на страна по договора, също не е много ясно. За клиента, де... За другите, от хранилката, всичко си е ясно.

Не ме забърквайте мен. Аз снасях на софийското БСП, начело с Р.Овч. и за това съм недосегаем.

снасял си на майката на топлото - тарикатче просто

Да се построи една атомна централа в Кремиковци, която да произвежда ток за София и с Ток да се отопляват. Който иска топло - включва печката, радиатора, климатика и се топли, който не иска - печели! Какво? Не плаща за отопление на общи помещения и няма да се надлъгват едни други в блока. Тогава ще си плащат всичко навреме, защото ЕРП-то няма да си играе и ще дърпа шалтера на нередовните платци!

нас "клиентите", пак никой не ни пита, даже не ни и уведомяват какви точно промени ще има. топлофикация/едните измамници/ предлагат на комисията/другите измамници/ и готова работата. то сега хем съм отделен абонат, хем всички към абонатната сме заедно??? и ако някой може да ми обясни как две тръби топлят колкото, радиатор/който в магазина пише каква мощност има на глидер/???

Така ще е докато сме тъпи овце. Първите два дена бях на протестите опитвах се да кажа че топлофикация ни дере яко, много малко хора бяха на моето мнение. Повечето като зомбирани ревяха срещу ЕРП - та, такава била партиината повеля, на следващият ден партиините лумпени вече ревяха като недоклани свине "оставка". Така че какво като сте вбесени и възмутени все тая, когато трябваше да ги смачкаме тези гадове не го направихме и сега ще плащаме!!!

Прав си! Същото преживях и Аз за голямо съжаление ..... и РАЗОЧАРОВАНИЕ !

Kalin

пак прах в очите на хората и никво решение на най наболялия проблем-премахването на топлинните счетоводители чиито услуги са включени в цената,индивидуални договори,тръбите са си тръби но като не ползваш парно няма и да плащаш за тях,оправяне на тая простотия общи части,кражбите вълнуват топлофикация а не клиентите и!!!за да плащат за тях сякаш те са виновни за това.

Проблема е, че Топлофикация си получава това което стига до топломера в абонатната. Навътре в сградата всеки се оправя как може. Не е виновна топлофикация, че се крадем едни други съседите и всеки е по-"г"явОл от останалите.

е че не можем да и -бем майката като не плащаме сградната ама нейсе...ти знаешли как се отчита общия топломер? виждалал ли си кой го отчита? как? ааака не знаеш га не знаеш че си дуаш супата в проблема

Духайте супата мила ми топлофикация! Ще плащам при условие: 1. Да ми се предложи Индивидуален ЕДНОГОДИЩЕН Договор (КОЙТО И ДВЕТЕ СТРАНИ ДА ИМАТ ПРАВО ДА РАЗТРОГНАТ СЪС 7 ДНЕВНО ПРЕДИЗВЕСТИЕ) 2. Да се премахнат всички фирми за топлинно счетоводство! 3. Такса мощност - сградната инсталация при хоризонтална разводка = О 4. Никакви прогнозни плащания! Плаща се само реално изразходена и потребена топлоенергия! ТОВА Е !

Ха-ха, харесвам такива сладури, които още малко ще поискат на тях да им плащат затова, че ползват услугата на Топлофикация! Ти с мобилния си оператор така ли си се договорил - 1-годишен договор, който можеш да развалиш без неустойка със 7-дневно предизвестие? Или там си подвил опашка, защото усещаш колко си малък и незначителен, та никой не би те бръснал там за слива?

Уважаеми г-н Митко, ти от топлофикацията ли си .....? 1. Договора със Софийска вода можеш ли да разтрогнеш в едномесечен срок ? МОЖЕШ ! 2. Договора с ЧЕЗ - СЪЩО ! 3. С мобилния си оператор Договора ми е 1-годишен и също мога да прекратя ! ТОПЛОФИКАЦИЯТА НЕ Е ПО РАЗЛИЧЕН ДОСТАВЧИК НА УСЛУГА - СКЪПИ!

Докато не махнат плащането за тръбите,няма да плащам.

Но ще ползваш, нали? Ще ползваш с отвращение? А пък някой друг нека да плаща и за теб, щом е такъв балък? Е, те т'ва е морал.

Тръбите да си ги изолират! Евтино и достъпно, а те не го правят, за да вкарат в кошарата всички и завинаги!

къде са ви индивидуланите договори и ликвидирантео на таксата мощност ве капути....май искате с камъни да ви пребията начело с тъпата компирка от Самоков а?

Не с камъни, а с голи ръце!!! Пак вдигат прах. Аз не искам да чувам за тях, тръбите им, таксите им и каквото и да било. Да си омитат боклуците от дома ми и да се топля с каквото си искам!!!!!!

Тръбите в апартамента ти не са техни, а на етажната собственност... т.е. общо на всички в блока. Така, че няма начин да им кривнеш капата като разкараш въпросните тръби - най-много да се скараш със съседите си.

Като стане, тогава да коментираме. Иначе от обещания за светло бъдеще го докарахме до пълен абсурд. Топлинните счетоводители са напълно излишни. Нищо не чувам и за ежемесечно отчитане.

Нищо не може да се направи в София срещу кражбите.Ако ще и 20 % отстъпка да направят. Необходимо е да се изолират тръбите, да не се плаща сградна инсталация не само там а навсякъде. За крадците тежки глоби. За порядъчните платили в срок да има макар и нещо малко напр бонус 1 кубик топла вода както правеха ЕВН в Пловдив. Впрочем отново могат да го направят, това е начина за справяне с недоволството.

Аз пак не можах да разбера, как за моя апартамент във Сливен и Варна сметката е по 160 лева на месец, а при топлофикация е 430. Да махнат топлинните счетоводители, да се плаща на включен радиатор, като там се продава едно устройство наречено топлинен скенер. Ако се засече, че се потребява енергия, а не се заплаща да се праска по една солена глоба. Другият вариант е вертикалното отопление да стане хоризонтално. Тогава си плащаш колкото потребяваш. Това дето го предлага сега порнофикация си е пълна подигравка и не променя абсолютно нищо.

Чудя се ако човек си топли апартамента на ток какво ще покаже този скенер? :-) Как точно ще се докаже, че е пуснал парно, а не печка? :-)

Коментари - Нови бонуси и яки глоби в сметки за парно | Днес.dir.bg

Нови бонуси и яки глоби в сметки за парно

Всеки клиент на “Топлофикация-София“, който е заплатил месечната си фактура за парно в тридесетдневния срок след издаването й и няма други просрочени задължения, ще получи 3% отстъпка.

Обратно в новината

Коментари - Нови бонуси и яки глоби в сметки за парно | Днес.dir.bg

Коментари

"Прийомите и методите на Топлофикация да извлича облаги чрез подправка на документи и рекет, да прониква в частната собственост чрез самоуправство, внушаване на страх, използване на сила и т. н. съответстват напълно на характеристиката на организирана престъпна група, дадена от Международния съд в Хага. Нашето законодателство възпроизвежда тази характеристика в чл. 93 т. 20 и чл. 321а на Наказателния кодекс и по-експлицитно в чл. 90 ал.1 т.9 на Закона за МВР (ДВ бр. 122/1997), дефинирайки: Престъпна организация или група е, която чрез използване на сила или внушаване на страх сключва сделки или извлича облаги. Вече никой не се съмнява, че става въпрос за група, която организирано е задействала престъпна схема за източване на милиони, огласи миналата есен Татяна Шарланджиева от Националното следствие. Следователката трябва да е стигнала в своето разследване до връзките на топломафията с най-високи етажи на властта, за да формулира подобен извод. Дали пък именно това обстоятелство не е причина за нейното отстраняване от следствието? " Да съдействаме ли?

inbonis. blog. bg/ biznes/ 2009/ 12/ 10/ pyrviiat-bylgarin-uspial-da-prebori-toplomafiiata. 452075

Като не искате шистов газ ще купуваме от Русия на двойна цена. Това директно в нашите сметки.

А ти защо не копаеш в Урановите мини? Там беше по-безопасно от шистовия газ.

Топлофикация не отчита реалното потребление (не иска)2006/32/ЕО т. 13; Без договор няма задължения( ЗЗД); Щом не искаш стоката - не плащаш (ЗЗП 1); Тя ползва нашите тръби и ни дължи на нас наем (извършва стопанска дейност ЗЗД); ние плащаме само за повреда по нашите тръби (по закон ЗУЕС). Няма право да ни влиза в жилищата (Конституция на РБ). Продажните ни политици я боготворят, защото финансира партиите и я правят недосегаема

Аз съм един прекалено лоялен клиент на "Топлофикация". От години плащам доста солени сметки за парно и до сега не съм получила към сметката си дори и едно "Благодарим Ви!" И не очаквам! сигурни ли сме, че лоялните клиенти действително ще имат достъп до тази програма или лоялността ще се определя от роднинството и приближеността до Топлофикация!?

Е щом те влече да плащаш нереални надписани сметки, вместо да търсиш отговорност от продавача - добре, но аз искам да плащам само това, което съм изразходил и искам Топлофикация да изпълни 2006/32/ЕО т.13 за да спрем монополния терор и да има реални сметки, а не да ме убеждават, че съм живял в абонатната и тя била входа на жилището ми

3% ли ни струва гладуването, за да си платим сметките!? А като се има предвид, че съобщенията пристигат без пощенско клеймо и седмици след изготвянето им ..., благодаря за този бонус! Индивидуални договори, гъвкави договорености между доставчика и потребителите, тъй като има различни инсталации за топлоподаване. Не на такса за сградна инсталация, тъй като тя на практика не съществува! масово са демонтирани радиатори и щрангове по входовете. "Топлофикация" трябва да понесе загубите по топлопреносната мрежа, за да направи инвестиции в нея и да я поддържа в изправност, а не те да бъдат за сметка на потребителите!

А кога кметицата ще сезира прокуратурата за престъпните нарушения и геноцид спрямо населението от страна на Топлофикация. До кога законите ще важат за нас, но не и за Топлофикация. До кога ще ни тероризират. Без договор няма взаимоотношения. Щом не ползваш нещо не си длъжен да плащаш, за какво са законите щом не важат за тях? До кога ще им плащаме глобите пред ЕС защото ни крадат безогледно. Абонатната не е вход на жилището, а само там има топломер. Стига с тези датчици. До кога Топлофикация ще диктува какво да бъде записано в закона и какво не. Стига монопол. Стига геноцид.

Защо да плащат хората сметките за парно, като може да не си плащат и после да им бъдат опростени сметките.В нашия блок има някои, които не си плащат от години, и от Топлофикация не ги закачат за нищо, и периодично им опрощават тези сметки, които са по-стари от 5 години. А това с пломбата на холендъра хубаво са го измислили, но какво се прави в случая, когато някой си е махнал официално радиаторите, а си ги слага нелегално през зимата. Като дойдат от Техем и видят, че няма радиатор и холендър съответно, къде ще сложат пломбата?

На 100% надута сметка на абонатите Топлофикация ще връща 50 % на лоялните си доживотни роби , пардон - абонати

Абе този лайнар на снимката явно се прави на ударен с мокър парцал. Хората протестираха съвсем наскоро не само срещу ЧЕЗ, те протестираха срещу монополите във България един от които е и Топлофикация. Явно този от културен език не разбира. Тогава има само една алтернатива: сопата. Сигурно си мечтае да се запознае отблизо с нея.

Това е гласът на един еретик,срещу който всички ще скочите ,но е гласът на истината!От 5 години плащам на разсрочени равни 11 вноски.От октомври знам по колко ще платя всеки месец и ми е лесно да си правя сметката.Накрая на годината получавам дребна изравнителна сума.Това е неприемливо за: -българина дето иска да има много пари през лятото за море,а не знае колко ще му дойде през зимата и изпищява на умряло с големи сметки около Нова година,когато пак му трябват много пари -циганина дето изобщо на плаща,научен така от "хелзинските" идиоти -наемателя дето отначало е решил да не плати и в края на сезона се изниже като остави луда неплатена сума на хазаина си -хитреца с анцунг или пенюар дето фиктивно си сваля радиатори и след това тайно ги качва или декларира че не ползва такива а ги ползва. Не можем да пренебрегваме и етажната обща сметка-тя е наша а не на Топлофикациящото ние се топлим от нея.Да приемем дистанционните уреди е лудост,защото ще стане същото както с ЧЕЗ - ще вземат да ни лъжат и надписват в един месец за 500 лв а в друг за 50.И пак не ще знаем предварително какво ще плащаме.Равното разсрочено плащане е най-цивилизованото и изгодно,ВЕРВАЙТЕ МИ!!!

Спри се, стига си говорил глупости. Много добре знаеш, че с парно не може да отчиташ реалното изразходвано количество, колкото и да пестиш това не се отразява на сметката. Стига рекет. Как починал човек и при необитаемо жилище е длъжник с по 3 хиляди на година. Щом си толкова умен би ли обяснил на нас непросветените

МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ МАФИЯ...

КОЙ Е ТОЗИ НА СНИМКАТА, ЗА КОГО РАБОТИ, НЕ ЖЕЛАЯ ДА ГО ВИЖДАМ!!! КОИ СА ТОПЛОФИКАЦИЯ?! ХОРА, ОПОМНЕТЕ СЕ?!!!! ВИЖДАТЕ ЛИ, НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КОИ СА ТЕ!!! НИЕ ЛУДИ ЛИ СМЕ, ЧЕ ИМ ДАВАМЕ ПРАВО ДА ОПЕРИРАТ С ИМОТИТЕ НИ!!! НЕ ЗНАЕМ КАКВО ЩЕ РЕШАТ И С КОЛКО ЩЕ НИ ОЩЕТЯТ!!!!!!!!!! ОПОМНЕТЕ СЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!! НЯМА ДОГОВОРИ И ЛЕГАЛНИ ФАКТУРИ, НЯМА ПЛАЩАНЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

КОИ СА ТЕЗИ "ТОПЛОФИКАЦИЯ"? КАКВО ДОСТАВЯТ??? НЯМАМЕ ДОГОВОРИ С ТЯХ, КОЙ КАЗА, ЧЕ ТЕ ТРЯБВА ДА НИ ДОСТАВЯТ КАКВОТО И ДА БИЛО И НИЕ ДА ГО ПЛАЩАМЕ/ПОЛЗВАМЕ? А И КАКВО ПО-ТОЧНО ПОЛЗВАМЕ И ПЛАЩАМЕ ???ПАРНО...ТОПЛА ВОДА...КОЛКО??!!! ЗАЩО ЦЕНИТЕ СА ТАКИВА И КОЙ ГИ ОПРЕДЕЛЯ, НА БАЗА КАКВО?!!! КАКВИ ДЯЛОВЕ, КАКВИ РАДИАТОРИ, КАКВИ ФИРМИ ЗА ТОПЛИННО ОТЧИТАНЕ...?? КОИ СА ТЕ? НЕ ГИ ИСКАМЕ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ С КОИТО НЯМАМЕ ДОГОВОРИ...! КАКВО ПРАВЯТ С ЖИВОТА НИ, В ЖИВОТА НИ? КОЙ НИ ОПРЕДЕЛЯ ТОВА ЖИВЕЕНЕ ПО ТОЗИ НАЧИН С УЧАСТИЕТО НА ТЕЗИ, КОИТО НЕ ЗНАЕМ КОИ СА??? КАКВИ ГЛОБИ И КАКВИ СМЕТКИ, ОТ КОГО? ОТ УМРЯЛ ПИСМО ИЛИ ОТ ФИЛАНКИШИЯТА ВЪРНАТИ ПАРИ? КАКВИ ВЗЕМАНИЯ ЗА ПОТРЕБЛЕНИЕ И КАКВО ВРЪЩАНЕ ЗА ПРЕИЗПЛАТЕНИ КАКВИ СМЕТКИ, ОТ КОГО И ЗА КАКВО? ДО КОГА ГЛУПОСТИ И ЗАРОБВАНЕ? КОИ СТЕ ВИЕ ? ИЗЛЕЗТЕ НА СВЕТЛО, НАПРАВЕТЕ СИ ДОГОВОРИ, ЦЕНИ И ДА ВИДИМ КОЙ ОТ ВАС КАКВО ЩЕ ИСКА?! ИЛИ ЩЕ ФАЛИРАТЕ И СТАНЕТЕ ЗА ПОСМЕШИЩЕ! ИМЕННО ЗАТОВА "БИЗНЕСЪТ" В БЪЛГАРИЯ НЕ ИСКА ДА ДЕКЛАРИРА ИМОТИ И ПЕЧАЛБИ, ЗАЩОТО СА КАТО НА ТОПЛОТО КРАДЕНИТЕ КИНТИ И ЗАЩОТО Е В СИВАТА ИКОНОМИКА ВСИЧКИЯ НИ БИЗНЕС!!! ЗАТОВА НЯМА НОВИ РАБОТНИ МЕСТА, ЗАТОВА ГЛУПАЦИТЕ ИСКАТ ПО 5 ЕЗИКА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА РАБОТА, ЗАТОВА ЕДИНИЯТ ОТ ТЯХ Е "ФРЕНСКИ"....БЕЗКРАЙНИТЕ ПИПАЛА НА МАФИЯТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

нямате договори, ама се топлите

тъпчо ти адвокат ли си им, как се топлим като няма нито радиатори нито тръби, нито договори. Дори починалите за необитаемите жилища имат сметки. Стига античовешка пропаганда гаден монополист

Решението е изключително просто. Такса сградна инсталация = 0, премахва се! Слагат се истински топломери БЕЗ ДИСТАНЦИОННО МАНИПУЛИРАНЕ на всеки прикачен, недемонтиран радиатор. Сключват се индивидуални договори за ВСЕКИ РАДИАТОР. Продажбата на топлоенергия става именно по ИНДИВИДУАЛНИТЕ ТОПЛОМЕРИ на ВСЕКИ радиатор. Загубите в абонатната станция, сградна инсталация и прочие остават за сметка на Топлофикация! За топлата вода - водомери, които се въртят единствено когато температурата на водата е равна или по-голяма от 50 градуса! Заплащането става като всеки отчетен кубик се умножава по специфичните киловатчасове за подгряването и от 10 до 50 градуса, тоест грубо около 40 киловатчаса на кубик. Ако има загуби от циркулация - са за сметка на топлофикация. Загубите в Абонатната станция и градската улична инсталация и сега са за сметка на Топлофикация по закон. Следователно и сградните загуби следва да се причислят към нея. Така последната ще има интерес не да чупи прозорците в мазетата, а да обновява и оптимизира цялата мрежа, ако иска да доставя с минимални загуби. Ако желае може да инвестира и в хоризонтални развивки. А абонатите ще бъдат отчитани и фактурирани по реално потребена и индивидуално отчетена енергия, без да заплащат чужди загуби, чужди кражби, данъци заради съседи и заради партийните лобита и мафия. Нужна е проста законодателна промяна и проблема е решен веднъж за винаги в унисон със Законите на ЕС, Третия енергиен пакет, Закона за защита на потребителите и Конституцията на РБ. Всичко друго е пунт и пластика и много гимнастика; хвърляне на брашно и правене на мъгла...

Длъжни са да има истински търговски уред за измерване като тези в абонатната на входа на всяко жилище за тяхна сметка.(за преработка на сега съществуващите вертикални инсталации са нужни по 300 лв. еднократно от жилище), но понеже ще им спре кранчето и произвола - не го искат, за това плащаме глоби на ЕС. Така който не иска не ползва и не плаща нищо, но явно законите са само за нас, не и за монопола и ...

Вземи и умножи по 10 споменатата сума за преработване на инсталацията на жилище и ще получиш вярната стойност. Инсталацията вътре в блока не е на Топлофикация, а е ваша - на блока - и затова не Топлофикация трябва да я преработи, а вие - собствениците в блока. Сега си направи сметка и прецени колко души от вашия блок ще платят по 3000 лв за къртене и преработване на инсталацията и си отговори сам дали това, което предлагаш, е реалистично :)

Когато предлагаш такива утопии, знаеш ли колко струва един истински топломер? Ако не знаеш, нека да ти кажа - между няколкостотин и няколко хиляди лева парчето. А що се отнася до искането загубите по вътрешносградната инсталация да отивали за сметка на Топлофикация - вътрешносградната инсталация не е собственост на Топлофикация, а е ваша - на блока (т.е. на собствениците в блока) и затова тези загуби са си за ваша сметка. Ако искате да ги намалите, то вие за ваша сметка трябва да си подмените тази инсталация с по-ефективна.

Точно така! ИСТИНСКИ ТОПЛОМЕР! А не тези електронни часовници за 50 стинки, дето ги продават по 40 кинта парчето такива лобисти кат теб и мен :) А колко е цената на един ИСТИНСКИ ТОПЛОМЕР, едва ли е повече от 150 лева парчето! Значи ще се изплати още с ПЪРВАТА МЕСЕЧНА СМЕТКА! Прав ли съм? :) Сградната отпада, иначе ТС да плаща наем! Ако не, да си пуска ТС външна инсталация! Елементарно е, нали? :)

Може и да бъде принудена ТС тогава да изкупи от собствениците сградните инсталации и да си поема разходите за обслужването им. И да си плаща наема на собствениците. И да продава енергията именно в точката на присъединяване на радиатора, а не на 50-100 метра от него. То иначе давай да продава на целия град накуп? :) Все едно ЧЕЗ да тури общ електромер на входа на София и да почне да събира пачки в калпака :)))))) Не става, нали смотльо?

Топлофикация, ЧЕЗ, ЕВН, ЕнергоПро/ЕОН, Софийска вода, ДКЕВР са най-големите мафии за кражба на пари от робите наречени абонати. От години нито една от фактурите им не е с вярно съдържание! Това са организирани престъпни групи покровителствани от ДС, от фашистко-комунистическите правителства от последните 23 години, от МВР и от Прокуратурата. В тях е скрито ядрото на мафията - в управителните им съвети и директорски бордове, където са назначени другарите от БСП, ДПС, ГЕРБ и други. От там се дърпат пипалата и конците на всичките дупетати в парламента, за да се приемат лобистки закони, за да се източват парите събирани от абонатите и от постоянно нарастващите цени. Само в България мафията си има държава!

на някои маика му трябва да буде опрашена!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На Вальо Топлото я опрашиха майка му и сега заслужено е от долната страна на тревата. Следват Р.Овч, Райков, Плевников.

АБСОЛЮТНО ТОЧНО ЗА СИТУАЦИЯТА И НЕЙНАТА МАФИЯ! МАФИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ!

Съгласен, но не и с уреда с дистанционно манипулиране, което го наричат отчитане. Иначе полза не нулева, а отрицателна дори!

1chovek

3%. На толкова вашите господари оцениха достойнството ви, съвестта ви и вашата свобода.

Само гражданско неповиновение ще ги управи тези от топлото, и танкове, танкове, та чак до последна тухла.

Това издевателство ли е, или първоаприлска шега?

Ей, нямате напрежение да измислите какво ли не, само и само да скриете огромната лъжа и манипулация с цените на парното! На видов ден ще има, в това не трябва да имате съмнение...

Топлофикация, вземете спрете парното и топлата вода за 1 месец в студено време, та всички тия, които плюят парното (но го ползват, а не щат да го плащат!) да разберат какво означава да се топлят на ток и на бойлери. И да ги видим какви сметки за ток ще им дойдат и какво ще правят като от претоварване им се запали ел.инсталацията в блока.

Hahaha, Аз нали съм на ток? Тук парно няма в нашата сграда. Жицата ми е само 2.5 мм, за да няма повреди, бушоните са настроени на 20А. Греем 2 бойлера и 2 климатика, готварска печка, чайници, кани за вода. Познай - нищо не гори в инсталацията! Но пък се греем от сградната инсталация от един блок през 2 улици от нас, греем се и от градската инсталация. Ако топлофикялия наистина спре парното, направо че изгинеме от мрак! :) :)

В нашия 14-етажен блок няма парно и 20 години нито един път изгоряла инсталация!

стига глупости, топля се на ток и бойлер, а сметката ми е 68 лв. в най- студеното време, но получавам сметка и за т.н. сградна, която варира от 90 до 150 лева месечно. Та умнико ти предлагаш да избера скъпото, защото щяло да има аварии. Целия блок е така, само един тъптемерут като теб иска парно и заради него всички го отнасят, защото тия не признават отказ, договор и закони. Долу Топлофикация и слугите и

Тези басни за сметката от 68 лв месечно за отопление и подгряване на вода на ток отиди и ги разправи на протестиращите на Орлов мост - те сигурно ще ти повярват и засрамени ще се разотидат.

в София и страната! В София за щранг-лира без топломер от 2 половин цолови тръби е определена мощност от 400 вата. Плаща се за нея около 80 лв на месец. В страната ЧЕТИРИ тръби по 3/4 ЦОЛА - т.е. ДВЕ щланг-лири е определена обща мощност от 250 вата. Месечно се плаща около 50 лева!! В отговорите на Техем така и не получих обяснение, с какво законите на физиката в София са по-различни от страната!!!!

Ей крадливи гадове, стига с тези прогнозни и изравнителни сметки, че ще летят камъни по крадливите ви кратуни! Ползваш и плащаш използваното - само това е варианта, а всичките ви останали лъжи са неприемливи!

3% супер!!!!!!! наи-големите мошеници! колкото си по лоялен и савестно си плашаш , следвашя мецец оше по-високи сметки.обцлужвам и крадливите си комшии-до кога така? опрошаване на сметки за неплашалите 3 година хазад,е как така? отврат. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Сетихте ли се накрая??? Това трябваше от началото да се случи, защото поне 45% от селските тарикати крадат от съседите си!!Топлинните счетоводители ще трябва да поставят пломба на всички отоплителни тела в имота на клиента и така да осуетят демонтирането на радиатори по време на отоплителния сезон!!!

докога бе свини ще издевателствате над нас? пускате максимално парно в топлите дни и искате да ви се плаща, а в студените се оправдавате и си намирате проблеми. Защо при тази топла зима сметките ги увеличихте - обяснение смислено няма. Защо като се отчита че има последователни дни с високи температури вие не спирате парното. Как ще обясните че заплатите ви са най-високи дори по-високи от тези в бизнеса, който ви храни. Защо не обяснявате каква вода подгрявате като няма консумация на вода бе търтеи. Нима малко грабихте та и продължавате и то за да финансирате разните му кампании, така както досега правеше Агенция пътища от милиончетата за пътно строителство се строеше не според изискванията и се насочваха парите за кампании и избори на наши хора. Вземете се в ръце, че вече ни писна от дебелашките разпоредби и мурафети. Явно и кметицата иска да си пооближе пръстите за последно

бърз фалит за тези крадци

А какво стана с обещаните плащане на стари сметки без лихва и отпадане по давност без да е нужно абоната да съди Топлофикация за спазва закона??????

А какво стана с това да си плащаме сметките навреме, наместо да чакаме да им мине давността. Най-лесната работа е като циганите да ползваш без да плащаш.

А какво стана с това сметките да са по реално отчетени киловатчасове от индивидуални уреди? Какво стана с индивидуалните договорни отношения, а не да се изнудват хората да плащат градски, селски, квартални, сградни инсталации?

КАКВА ДАВНОСТ ? ХАЙДЕ ВСИЧКИ ДА НЕ ПЛАЩАМЕ ,КАТО ТАКИВА КАТО ТЕБ И ДА ЧАКАМЕ ДАВНОСТ ? ТЕЗИ КОИТО ПЛАЩАТ РЕДОВНО, ПЛАЩАТ И СМЕТКИТЕ НА ТАКИВА КАТО ТЕБ. МИСЛЯ СИ, ЧЕ НЕ Е ЧЕСТНО КЪМ ХОРАТА, А НЕ КЪМ ТОПЛОФИКАЦИЯ.

В голяма заблуда си, хората искат да си плащат, но само това което са изразходвали реално, а топлофикация не ще и настройва такива като теб, че някой друг (съседа) бил виновен за безхаберието им. Според теб ако търговеца си изсипе стоката пред магазина безстопанствено или я загуби по пътя, като си купиш 1 л. олио ти иска да платиш за 5 л. - бил ти налял толкова в еднолитровата бутилка и ти начисли и загубите и за % печалба - той е прав, а понеже съседа ти не иска олио е крадец. Това за теб е правилно и съседа е виновен и е престъпник, че отказва да плаща за нещо, което не ползва. Много си умна, дано няма повече като теб.

Може да не е много, но е първата реална стъпка в правилната посока - БРАВО! То е ясно, че хейтърите тук ще оплюят каквото и да се направи, но мислещите хора очакват и още стъпки в правилната посока. А тя е ежемесечен отчет за всеки апартамент.

Отстъпката е супер!!! На 200 лева сметка - 6 лева отстъпка. За пет месеца, когато има парно, ще се съберат има няма към 30 лева. Как да не се радва човек!

Докато бях аз тия номера не минаваха. Вие защо търпите ?

Ха-ха, то по твое време смееше ли някой гък да каже? По твое време всички бяха щастливи, ако след 20-годишно чакане на 5-членно семейство му дадат гарсониера в незавършен блок без ток и монтиран асансьор.

Най-големите лъжци в страната са Топлофикациите, защото масово се използват като спестовен влог на управниците на власт. Затова никой от държавните служители в тях, злоупотребили за милиони, не са в затвора - мълчат и ги вадят след време от кауша, осребрили мълчанието им. А откраднатите пари се не връщат на потърпевшите. И всеки нов на власт използва това кранче, без значение от коя боя е. Впрочем всичките са си от едно котило. За справка: Вальо Топлото. А как се правят промените, без да се вземе мнение на страна по договора, също не е много ясно. За клиента, де... За другите, от хранилката, всичко си е ясно.

Не ме забърквайте мен. Аз снасях на софийското БСП, начело с Р.Овч. и за това съм недосегаем.

снасял си на майката на топлото - тарикатче просто

Да се построи една атомна централа в Кремиковци, която да произвежда ток за София и с Ток да се отопляват. Който иска топло - включва печката, радиатора, климатика и се топли, който не иска - печели! Какво? Не плаща за отопление на общи помещения и няма да се надлъгват едни други в блока. Тогава ще си плащат всичко навреме, защото ЕРП-то няма да си играе и ще дърпа шалтера на нередовните платци!

нас "клиентите", пак никой не ни пита, даже не ни и уведомяват какви точно промени ще има. топлофикация/едните измамници/ предлагат на комисията/другите измамници/ и готова работата. то сега хем съм отделен абонат, хем всички към абонатната сме заедно??? и ако някой може да ми обясни как две тръби топлят колкото, радиатор/който в магазина пише каква мощност има на глидер/???

Така ще е докато сме тъпи овце. Първите два дена бях на протестите опитвах се да кажа че топлофикация ни дере яко, много малко хора бяха на моето мнение. Повечето като зомбирани ревяха срещу ЕРП - та, такава била партиината повеля, на следващият ден партиините лумпени вече ревяха като недоклани свине "оставка". Така че какво като сте вбесени и възмутени все тая, когато трябваше да ги смачкаме тези гадове не го направихме и сега ще плащаме!!!

Прав си! Същото преживях и Аз за голямо съжаление ..... и РАЗОЧАРОВАНИЕ !

Kalin

пак прах в очите на хората и никво решение на най наболялия проблем-премахването на топлинните счетоводители чиито услуги са включени в цената,индивидуални договори,тръбите са си тръби но като не ползваш парно няма и да плащаш за тях,оправяне на тая простотия общи части,кражбите вълнуват топлофикация а не клиентите и!!!за да плащат за тях сякаш те са виновни за това.

Проблема е, че Топлофикация си получава това което стига до топломера в абонатната. Навътре в сградата всеки се оправя как може. Не е виновна топлофикация, че се крадем едни други съседите и всеки е по-"г"явОл от останалите.

е че не можем да и -бем майката като не плащаме сградната ама нейсе...ти знаешли как се отчита общия топломер? виждалал ли си кой го отчита? как? ааака не знаеш га не знаеш че си дуаш супата в проблема

Духайте супата мила ми топлофикация! Ще плащам при условие: 1. Да ми се предложи Индивидуален ЕДНОГОДИЩЕН Договор (КОЙТО И ДВЕТЕ СТРАНИ ДА ИМАТ ПРАВО ДА РАЗТРОГНАТ СЪС 7 ДНЕВНО ПРЕДИЗВЕСТИЕ) 2. Да се премахнат всички фирми за топлинно счетоводство! 3. Такса мощност - сградната инсталация при хоризонтална разводка = О 4. Никакви прогнозни плащания! Плаща се само реално изразходена и потребена топлоенергия! ТОВА Е !

Ха-ха, харесвам такива сладури, които още малко ще поискат на тях да им плащат затова, че ползват услугата на Топлофикация! Ти с мобилния си оператор така ли си се договорил - 1-годишен договор, който можеш да развалиш без неустойка със 7-дневно предизвестие? Или там си подвил опашка, защото усещаш колко си малък и незначителен, та никой не би те бръснал там за слива?

Уважаеми г-н Митко, ти от топлофикацията ли си .....? 1. Договора със Софийска вода можеш ли да разтрогнеш в едномесечен срок ? МОЖЕШ ! 2. Договора с ЧЕЗ - СЪЩО ! 3. С мобилния си оператор Договора ми е 1-годишен и също мога да прекратя ! ТОПЛОФИКАЦИЯТА НЕ Е ПО РАЗЛИЧЕН ДОСТАВЧИК НА УСЛУГА - СКЪПИ!

Докато не махнат плащането за тръбите,няма да плащам.

Но ще ползваш, нали? Ще ползваш с отвращение? А пък някой друг нека да плаща и за теб, щом е такъв балък? Е, те т'ва е морал.

Тръбите да си ги изолират! Евтино и достъпно, а те не го правят, за да вкарат в кошарата всички и завинаги!

къде са ви индивидуланите договори и ликвидирантео на таксата мощност ве капути....май искате с камъни да ви пребията начело с тъпата компирка от Самоков а?

Не с камъни, а с голи ръце!!! Пак вдигат прах. Аз не искам да чувам за тях, тръбите им, таксите им и каквото и да било. Да си омитат боклуците от дома ми и да се топля с каквото си искам!!!!!!

Тръбите в апартамента ти не са техни, а на етажната собственност... т.е. общо на всички в блока. Така, че няма начин да им кривнеш капата като разкараш въпросните тръби - най-много да се скараш със съседите си.

Като стане, тогава да коментираме. Иначе от обещания за светло бъдеще го докарахме до пълен абсурд. Топлинните счетоводители са напълно излишни. Нищо не чувам и за ежемесечно отчитане.

Нищо не може да се направи в София срещу кражбите.Ако ще и 20 % отстъпка да направят. Необходимо е да се изолират тръбите, да не се плаща сградна инсталация не само там а навсякъде. За крадците тежки глоби. За порядъчните платили в срок да има макар и нещо малко напр бонус 1 кубик топла вода както правеха ЕВН в Пловдив. Впрочем отново могат да го направят, това е начина за справяне с недоволството.

Аз пак не можах да разбера, как за моя апартамент във Сливен и Варна сметката е по 160 лева на месец, а при топлофикация е 430. Да махнат топлинните счетоводители, да се плаща на включен радиатор, като там се продава едно устройство наречено топлинен скенер. Ако се засече, че се потребява енергия, а не се заплаща да се праска по една солена глоба. Другият вариант е вертикалното отопление да стане хоризонтално. Тогава си плащаш колкото потребяваш. Това дето го предлага сега порнофикация си е пълна подигравка и не променя абсолютно нищо.

Чудя се ако човек си топли апартамента на ток какво ще покаже този скенер? :-) Как точно ще се докаже, че е пуснал парно, а не печка? :-)