Написаха наръчник срещу монопола на ”Топлофикация”

Пътеводител за хора, които ще се сблъскат с институционалния монопол на “Топлофикация“, написа адвокат, който е водил дела.

Обратно в новината

Коментари - Написаха наръчник срещу монопола на ”Топлофикация” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Топлофикация е една престъпна организация, която се намира в една престъпна държава. Няма да ви казвам в какви неща съм ги уличил. Например, променят стойности по фактури - първоначална фактура за 100 след известен период от време става за 330! И ако случайно не си пазите всяка фактура... Затова само емиграция от тая дупка!

Кога ще се премахнат таксите за прикачване към ел. мрежата от 500 лв.налагана от ЕРП-тата?

Моля ви,моят случай е същият!Къде ходихте да оправяте техните бакии,защото не знам-към топлинния счети ли да се обърна или на "Ястребец" направо!?

Някой може ли да ми обясни защо имам една изравнителна сметка от Техем и втора изравнителна сметка от Топлофикация.На равни месечни вноски плащам,а от топлофикация всеки месец получавам сметка,че съм използвала някаква енергия ,без да са ми я отчели,ама на какво основание ене знам.Имам чувството,че плащам два пъти или за съседи.Имате ли такъв проблем?

Това не е монопол, а робство, защото не ти дават даже да се откачиш и да не им плащаш загубите! Това е феодално-робовладелска държава, която трябва да бъде унищожена, защото не е в синхрон с епохата си.

В нашия вход сме се отказали от парното и се ползва само топлата вода. И там ни мамят, ама им се получава в пъти по-малко.

Това не е решение, защото липсва индивидуалност. Все едно да не може да се откажеш индивидуално от мобилния оператор, а да трябва да се откажете целия блок/вход или квартал.

Хора, не разбрахте ли как ви прекараха през 2002 г. царските мошеници с т.нар. топломери. Съгласявайки се да си ги сложите вие всъщност приехте новите коварни условия на крадливите топлофикатори. Сложиха ви въжето на шията и когато си поискат ще го дръпнат! През 1998 г. изчистих всичките си задължения, махнах радиаторите, спрях псевдотоплата им вода и до 2002 г. получавах сметки на които пишеше - 0.00 за парно и 0.00 за топла вода. Нямаше такси мощност, сградни инсталации и други такива измишльотини! Правили са ми над 30 проверки и всеки комшия знае, че не крада! Пломбите от 1998 г. си стоят и до ден днешен! Топлофикцията няма начин да ме съди за измислени сметки, аз новите им условия от 2002 г. не съм приел! Затова и не смеят да ме пипнат! Нищо не могат за докажат! Няма съдия, които да ме осъди и така да се опозори, защото следва ...европейските съдилища, а те както е известно защитават гражданина, защитават потребителя срещу разюзданите монополисти!

затапи си радиаторите, с пломбирани радиатори рано или късно ще имаш проблеми и не можеш да осъдиш никой- това е по закон- помагам ти

А защо вече 12 г не ме съдят? - Просто няма за какво да се хванат! Знаят, че ще загубят!

който не иска топлофикация да го топли- да цепи дърва и да се гре е. който не иска топлофикация да му топли водата- да купува бойлер и да се къпе. айде мрънкячи- на село

Днес получих "съобщение към ф-ра..."към 31.07.,включващо изравнителната сметка за този сезон.На гъбра на съобщението са изредени всички кредитни известия за миналия период,като сумана надхвърля тази за плащане.Нищо не мога да разбера????Нали кредитното се изважда от сумата за плащане,а аз не видях никъде да се вади!?!Сега ще вадя стари фактури ,ще правя екселски таблици,да видя-има ли ги тези минуси или не.Да им пикам на сметките-ясни били.За кого!?

Виж поста на Бореслава и другата потърпевша - аналогичен случай. Ако искаш, плати им втори път, няма да ти откажат да ти вземат парите.

При мен е същият хаос... а да припомним ли, 4е на прогнозни сметки НЕ СЕ дължи лихва, а те си я на4ислили... Мърши! Крадци! Мошеници! Новият им т.н. софтуер е да си го * тия изроди трябва яко да се охладят!!!

до топлотехник Като признавате, че тръбите са наши - с какво право ползвате нашата собственост без да плащате наем за това? Продавате си продукта, печелите ползвайки чуждата собственост, някой направил ли е сметка какво дължите на тези които не ползват парното, а вие ползвате тръбите им за да продавате през тях и продукта си и да реализирате печалба?

Тръбите в апартаментите ги ползват съсобствениците на сградата. ТЕ искат да ползват продукта на Топлофикация. Така е при съсобственост - не може самоволно да решаваш, а се съобразяваш с ортаците си, обсъждате положението и решавате кое е най-добре за общото ви благо - да ползвате или да не ползвате парно.

Извинете, но Вие сте очевидно технически неграмотен, както повечето пишещи тук. Водата подавана от ТЕЦ подгрява водата, която циркулира във вашата сграда, конкретно във ВАШИТЕ тръби. Подгряването се осъществява в топлообменник. Топлата вода е студена такава, която се подава от ВиК и се подгрява във втори отделен топлообменник от топлата вода идваща от ТЕЦ. С други думи сградната инсталация принадлежи и се ползва само от хората в сградата. В София има стотици, ако не хиляди блокове и къщи без абонатна станция и връзка към ТЕЦ. Къде е проблемът?

Pri tova mogat da ni sadyat bez da znaem i da ne mojem da se zachtitim.

кога някои паисии ще напише "наръчник срещу българия"

Всеки написал България с малка буква е /сте/ този писател.

монополиста от "газпром"?

До адв. Данчо Стоянов! Като по информиран от мен, кажете ни какво стана с делата, които ги докарахте до ВКС - за разделяне на двете услуги на Топлофикация - топлата вода и парното. Нека и ние да ги знаем, за да ги ползваме при нужда. Ако някой знае, моля да пише!

Написаха наръчник срещу монопола на Топлофикация И роман да напише все тая. Основната причина е в думичката МОНОПОЛ.

Да, но ЕС трябваше да глоби управляващите, ако не въведат закони срещу монополите!

Какъв наръчник бе пичове. Просто цяла София спира да плаща за шест месеца и готово. Топлофикация кляка.

Ми аре спирайте де. Аз отдавна не им плащам така или иначе.....

Прочетете тази статия на омбудсмана К.Пенчев: " Константин Пенчев: Депутатите излъгаха протестиращите, пазят със закони монополите Последна редакция на 18/02/14 16:15"- от фактор.бг

Пишман техник си ти и от такива "отворени" като теб сме на това дередже. Поставяш каруцата пред коня. Тук става въпрос за принципни неща, които примитивният ти мозък отказва да приеме, щото трябва да се мисли. Първо, я ни открехни за цената на услугата и цената за "подгряването" на топлата вод 9 (стига до 12 лв. за кубик!!!). След това да поразсъждаваме за далаверата с отчитането на толинната енергия от абонатната станция. След това на какво основание ще плаща човек сгрд. инст. след като (поради финансови причини) се е отказал от парно и т. вода?! Със същият успех Топлофикация трябва да му плаща наем за тръбите. Но понежете всите спите и не се усещате, че Топлфикация в основата е средство за пълнене на партийни касички и психясване на населението (защотото беден и стресиран човек се управлява лесно, затова в България не се допусна да се създаде средна класа).Толкова се изписа и се приведоха примери от Еворпата за казуса с Топлофикация, но никаква реакция от родните политици и "специалисти". Ала... всичко се пише в онзи тАфтер и всекиму според заслугите... както е писано в Голямата книга.

ма и ти си един техник, мани бегай. Топлофикация е мафия, до тук добре, ОБАЧЕ топлата вода идва от тецовете и е резултат от "Ефективна когенерация", т.е. страничен продукт от тецовете. А за "ефективна когенерация", плащаме и тока когато си плащаме и парното (който го плаща де). Т.е. едно и също нещо се плаща 2 пъти........ Проверете си фактурите ако не ми вярвате....

Ами нали това имам предвид като споменавам за цената на "подгряването", бре момче! Я се поинтересувай като как се е родила идеята за централното парно и отде иде! Те именно това не искат да признаят, че плащаме едно и също нещо два пъти...

По отношение на подгряването на водата имаше проблем, да. Затова в последната наредба се даде възможност за поставяне на допълнителен топломер в абонатната, който да мери именно подгряването на водата. Т.е. ако съсобствениците ИСКАТ - могат да си купят топломер и да сметките за подгряване ще станат реални. Тръбите в сградата не са на Топлофикация, а на съсобствениците на сградата. Можеш да ги помолиш ТЕ да ти плащат наем, но тъй като и ти ползваш тази топлина (и не само нея), по-скоро няма да се съгласят.

Ако става дума за онзи, който беше спечелил сумати дела срещу Топломафикация-та, супер. Виждал съм го наживо много готин човек.... А книгата ще си я купя....

Господинът адвокат няма спечелено дело срещу топлофикация. Само си прави реклама. Освен това е доста нагъл човек, който няма срам дори да заяви, че конституцията е боклук и като вземат ТЕ? / кои Те/ властта, ще премахнат конституцията, ще уволнят държавата и ще почнат всичко наново. Ако невъзпитанието се определя като "готино" качество, , затова сме я докарали дотук! Стига простащина в тая държава!

Топлофикация и другите монополни и полумонополни дружества проявяват завидна наглост в защита на дадената им изгода и затова са толкова мразени. Като са загрижени толкова много за хората топлофикациите и държавата, да използват европейските фондове за да направят само по една вертикална инсталация с опция, който им иска услугата да си пусне топлото. Хората са принудени да ползват тръбите през жилищата им, а с една вертикална инс. ще се ползва само от когото иска.

"Според автора на книгата тези и много други разпоредби са редовно нарушавани от "Топлофикация София ЕАД" и гражданите трябва да познават добре законите и да защитават своите права". Така е, но има малко проблемче: законите не важат пред българския съд.

Закони има и те се спазват такива, каквито са измислени в Народното събрание. По отношение на топлинните счетоводители - питайте кое Народно събрание, кои депутати и защо ги въведоха. Поне в енергетиката законите се спазват точно, защото няма как да се променят - все някой ще изпищи на умряло!

Какви закони,какви пет лева бе!? Или вие не живеете в Булгаристан?

Аз съм на мнение, че още по-голям проблем за хората са измислените топлинни счетоводители. Просто храним ненужни кухи фирми. Кога ще отпаднат тези измислени герои?

По-долу един наричащ себе си топлотехник ни убеждава колко е лесно да си спреш парното на входа в който живеят 30-40 семейства да кажем. От схемата по която работи топлофикация по-голям комунизъм няма. ТКЗС-та ги отрекохме, но при топлофикацията важат с пълна сила. Аз например не живея в моя апартамент вече 5-та година и всички от входа знаят и виждат това. Не желая да го давам под наем и не желая да го продавам. Просто този апартамент е МОЙ и не желая да ме съветват разни топлотехници да го продавам или нещо подобно. Махнал съм радиаторите и топлата вода е затапена. Но шест месеца през зимата плащам по 50 лв. някаква такса. Е по несправедливо нещо от това здраве му кажи. 25 г. вече, никое "демократично" правителство и парламент не можа да задължи топлофикацията да си изкарат щранговете извън апартаментите и да сключват индивидуални договори с клиентите си, които желаят услугата им. Да не говорим, че никой не знае каква е цената на гигакалорията и каво плаща. Днес е било студено, утре имало теч, в други ден топлоносителят бил с едикаква си температура и всички тези показатели формират цената на топлото по разни сметки и таблици непонятни на клиента. Или както беше казал баш Майстора- МРЪСНИЦИ.

А защо плащаш?Не е луд тоя дето яде баницата а тоя дето му я дава?!Аз също нямам парно,идват си някакви техни измислени сметки за мощност и незнам си какво ама да го духат...нищо не давам,нека да ме съдят!Нищо не могат да ти направят!Заведат ли дело,подаваш жалба срещу него с искане да ти се извади разпечатка за тия години колко пари,с какви уреди и по какъв начин е отчитана тази енергия която искат да им платиш?Тръбите нямат уред и никой по никакъв начин не може да докаже нищо и нещата спират до там!

ИСКАШ лукса да държиш ПРАЗЕН апартамент в сграда с хора, които ИСКАТ парно, но не искаш да плащаш прескъпо за това. Луксът обаче обикновено излиза скъпо. То и тези от първия етаж не искат да плащат за ремонт на покрива и стъкла на стълбището - нищо, че ще им намалеят сметките за парно ако не фучи и вее отвсякъде.

къде мога да закупя наръчника

Колко още хитри пресметливци ще изкарват пари на гърба на обиктовените хора! Не разбирате ли, че ви правят на будали! Даже адвокатът си е оставил безплатен екземпляр в Районния съд!!! Да си търси купувачи! Така де, и той душа носи и челяд храни!

Да ,постепенно умът на народа узрява -и най накрая ще стане ясно на всички в нашата България , че целия монопол се държи от двете групировки бсп и дпс....не може след като си платил веднъж, топлата вода от ТЦА като ел.енергия и след това да я плащаш като топлото -само в нашата дъжава се прави тази кражба....и зад всичко стой бсп....това е нейният модел на печелене!

Загубил си си времето с тази книжка. Нещата са видни с просто око. Българският законодател (по общо внучение от всите политици) гласува монополни закони в полза на държавата в лицето на Топлофикация (т.е. узаконен рекет) , а съдебната система в България е съучастник в това мероприятие. Циркът е пълен и човек само се чуди как е възможно да се случват тези неща в стрна-членка на ЕС?! Нарушено е драстично и арогантно търговското право . Нарушени са безогледно добрите търговски практики и обичаи., съществуващи в целия свят и спазвани от всички. Само в България това не е така. Как е възможно едната тсрана по търговска сделка да им асамо права, да ги променя непрекъсното само в своя полза (това го прави държавата?!), а другата страна да няма право да реагира или да си потърси правата по съдебен път, нито паъ има право да се откаже от сделката, защото през 2006 год. НС гласува закон, че дори и да се откажеш от оарно и топла вода, плащаш сградна инст. Голем смех! Но топката е в полето на вас адвокатите. Защо след като държавата е терорист, а законотворците (излишно е да ги определяме...) не хаят, не се намери един адвокат, който да посмее да заведи иск в независим европейски съд с/у Топлофикация за грубо нарушаване на каквото се сетиш по търг. а и другите закони?! Къде сте великите корифеи на правната мисъл? Ами тръгнете оттам, че предвид на казаното дотук, дори в бълг. съд можете да имате успех , като заявите на съда, че законите по които съдят клиентите на Топлофикация са нищожни, защото защитават интересите само на едната страна и изцяло в ущърб на другата! Та това е рекет, терор и всичко в този смисъл. Тук е нарушен самият принцип на правораздаване и правната доктрина. Къде бълг. юридическа мисъл и великите бълг. правници?! Защо не се чува гласът им - пита старшината и не иска отговор...

... така е и с банките, ... ужДоговор между банка и потребител, но потребителя няма думата - само изпълнява исканите условия на банката, които тя постоянно може да променя, ... това не са договори, защото потребителят не може нищо да договори, а само да изпълнява.

Дължим на хубавите български политици, които с/у съответната комисионна (а и в изпълнение на чужди указания) гласуват закони в ущърб на българския народ! Запомнете го това и се събудете. Дори омбудсмана вече се чуди какво да прави пред лицето на нещата, които натвориха бълг. политици и законотворци.

Топлофикация пласира на пазара газта на руските газови монополи сключили неизгодни за българските граждани договори с българските политици. Съдиите ни рекетират с тъй наречената такса сградна инсталация и системно пригажданото законодателство . Съдиите на всички нива се намират в конфликт на интереси, защото са клиенти на топлофикациите както в домовете си така и на работните си места. Затова по казуси на топлофикация не се раздава правосъдие на никакаво ниво в български съд. Съдът е марионетна структова във властта и много зависим. Кариерата на съдиите зависи от лица обвързани с енергиината мафия.

Благодаря за този прекрасен труд! Поздравления! Бих искала да си купя тази книга, моля.

с монополно положение. Да се преразгледа българското законодателство което вкарва свободния човек в капана на монополите. От какъв зор мен, свободния европеец, ще ме ПРИНУЖДАВАТ СЪС ЗАКОН, и ще ме лишават от свободното право на избор как да се топля заимата, ако изобщо живея в този апартамент ??! НЕКА ЦАЦАРОВ ДА ОБЯСНИ НА НАРОДА НА КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕМ ??! Защото не може за това ,че сме членове на ЕС да ни съдират задника от разни там условия , закони и подзакончета , ...а основното право - на свободния избор да ми го отнемат най-нагло пак със закон !

Вие забравяте нещо важно-ние живеехме в колективно общество, жилищните сгради бяха изградени върху тази колективна основа. Но? Но някои сред нас въведоха нова общественоикономическа система в която издига в култ не колективизма, а индивидуализма - но етажните собствености и други неща в топлофикациите си останаха от времето на колективизма ни. Ето това е разделната линия - индивидуално мислене и изява, срещу колективната инфраструктура вкл. топлофикационна и т.н сградна инсталация.

Не разбирам какъв е проблема с Топлофикация? Всеки блок може да се откачи без никакви проблеми - събирате се съсобствениците на сградата (или дори само на един от входовете - ако сте с отделни абонатни станции), решавате и прекратявате всякакви отношения с монополиста. Ама не можели да се разберат съсобствениците... защо това трябва да е проблем на Топлофикация, общината, държавата, обществото? Ако толкова не се разбираш с ортаците си - продаваш си дяла (апартамента) и с парите си купуваш друг - на място без парно или с по-сговорчиви ортаци. Но не, Ганьо иска някакси неговото апартаментче да не плаща нищо, а съседите да го отопляват. И ако не става така значи някой друг му е виновен.

Че не си топлотехник е ясно... Трябва да си брокер. ;)

А защо мислиш, че съседите ще те отопляват. Ако ползвам електричество за отопление, значи ли, че съседите се възползват от мен. Но това е твоята логика. Идеята е всеки да има собствен договор, а не етажната собственост. Като съм на пенсия от 200лв. ще студувам за да не умра от глад. Или имаш решение и за социалния проблем?

Отополявай си се с ток, никой не те спира. Но ще трябва да си платиш и за парното - сградна инсталация и общи части. Освен ако входа като цяло не решите да го спрете. Топлофикация не е отговорна за тръбите в сградата - те са ваша обща собственост. Каквото решите - това става с тях. Но трябва да вземете общо решение. Така е когато си съсобственик с други хора. Ако не ти харесва да си съсобственик - купуваш си къща. Топлофикация не е социална служба, а енергийна компания. Не й е работа да решава социални проблеми. То от много социалност затова има дългове половин милиард.

Като не мога да си платя гражданската отговорност и да си напълня резервоара на големия джип - продавам го и си купувам малолитражка. Това анти-социално ли е?

Минусите, кое точно не ви харесва? Че вие самите сте отговорни за собствените си действия? Че няма на кого да хвърлите вината за неудачите с парното?

ха-ха, как пък не се намери поне един да е съгласен с теб?

я кажи, ако аз съм се откачил от Топлофикация, и нямам тръби в апартамента, но съм си сложил камина и имам радиатори във всички стаи, трябва ли даи искам пари от съседите, че ги отоплявам и тях в изестна степен, през стените ?!? Май ти си Ганьото !!!

След като си платиш парното - пробвай да им поискаш. Ако входът вземе решение може въобще да спрете парното и с една водна риза ти да захранваш всички апартаменти и да ти плащат на теб вместо на монополиста. Ваша си работа какво ще се разберете - Топлофикация няма нищо общо.

Много си глупав за да ти се обяснява и едва ли ще схванеш щом не виждаш очевидното............

Очевидното е, че цъкащите минуси не разбират разликата между сграда с един собственик и сграда собственост на 100 човека. Като имаш общ апартамент с още двама братя - какво ще направите ако единият иска да живее там, другият иска да го дава под наем, а третият - да го продаде? Ще се съберете и ще плюете по нотариуса, че не ви разрешава всеки да си вземе по една стая и да им тегли по една майна на другите двама.

Най-после във форума се появи и човек на Топлофикация! Я си пишете фактурите и не лъжете хората със сумите, че да не ви изстинат топлите местенца!

В кой век си мишлиш, че живееш бе другарю или се събуждаш от кома? Отдавна ИЗТЕЧЕ ВРЕМЕТО на КОЛЕКТИВИЗАЦИЯТА и ТКЗСТ-тата ! Какво ме засяга от блока ми, кой какво иска? Аз знам, че за мен е непосилно да заплащам парно и живея на студено, защото комунистите ме докараха до просешка тояга!

Живееш в блок строен от великото НРБ - с хоризонтална разводка без възможност за индивидуални топломери - защото СССР дава евтин газ и няма нужда да мерим много много кой какво харчи. Кой да знае, че след 50 години няма да ги има НРБ и СССР и ще трябва да се плащат реалните разходи по отоплението?

До господин топлотехника: Индивидуалните договори къде са? Ти ако не ползваш кабелна телевизия във входа ти, плащаш ли за поддръжка на кабелния оператор, заради това, че е пуснал кабелите във входа ти?

Индивидуалните договори за юридическа формалност. И да имаш индивидуален договор в него ще пише, че не можеш да се откажеш от сградна инсталация и общи части освен ако това не е общо решение на индивидите, които споделяте обща абонатна станция.

Пичман техник си ти и от такива "отворени" като теб сме на това дередже. Поставяш каруцата пред коня. Тук става въпро9с за принципни неща, които примитивният ти мозък отказва да приеме, щото трябва да се мисли. Първо, я ни открехни за цената на услугата и цената за "подгряването" на топлата вод 9(стига до 12 лв. за кубик!!!). След това да поразсъждаваме за далаверата с отчитането на толинната енергия от абонатната станция. След това на какво основание ще плаща човек сгрд. инст. след като (поради финансови причини) се е отказал от парно и т. вода?! Със същият успех Топлофикация трябва да му плаяа наем за тръбите. Но понежете висте спите и не се усещате, че казусът Топлфикация в основата е средство за пълнене на партийни касички и психясване на населението. Толкова се изписа и се приведоха примери от Еворпата, но никаква реакция от родните политици и "специалисти". Но... всичко се пише в големия тАфтер и всекиму според заслугите... както е писано в Голямата книга.

По отношение на подгряването на водата имаше проблем, да. Затова в последната наредба се даде възможност за поставяне на допълнителен топломер в абонатната, който да мери именно подгряването на водата. Т.е. ако съсобствениците ИСКАТ - могат да си купят топломер и да сметките за подгряване ще станат реални. Тръбите в сградата не са на Топлофикация, а на съсобствениците на сградата. Можеш да ги помолиш ТЕ да ти плащат наем, но тъй като и ти ползваш тази топлина (и не само нея), по-скоро няма да се съгласят.

БРАВО .ПРОБЛЕМИТЕ СА ПРИ СЪСЕДИ СЪС ТОЛЕРИРАНО МИНАЛО,С БОНУСИ ОТ ДЪРЖАВНИЯ АПАРАТ. АЗ СЪЩО СЕ РАЗДЕЛЯМ С ТАКИВА СЪСЕДИ.ОТВОРИХА МИ РАБОТА,НО ДА СЕ СПАСИШ ОТ ТАКИВА ХОРА СИ СТРУВА ТРУДА. ТЕ МИСЛЯТ САМО КАК ДА СА КРАДЦИ И ДА СА НА ДАЛАВЕРА.

Браво. Сигурно написаното важи и за другите топлофикации, дано. Много е дразнещо, че в 90% от случаите се коментират проблеми на София. Знаете ли, че в София цените на топлото и водата са много по-ниски от навсякъде? Дано да вземат отношение и хора от другите градове.

КОЙ вкара парите на топлофикация в КТБ?!

Аз, за процент от лихвата.

Браво! Оправен човек!

..."наРЪЧНИКА" да е от дърво и най-добре...ДРЯНОВО и НЕОКАСТРЕНО...

Все повече АДВОКАТИ от ъндърграунда в България, успяват да "пробият" медийната завеса на цензурата. А това е гаранция, че не след дълго ще оглавят "метенето" на стълбата ... със съдебната власт.

А трябваше да има възможност за избор на ток, парно, вода и др. за населеноето - да се премахне монопола, та за това щяха да ни налагат санкции от ЕС - кой знае какво им разправят там нашите - че цъфтим и вържем, няма монополи има само благоденствие на всички българи, което те са ни осигурили.

"...Той е на мнение, че страната ни още от 2002 г. с подписването на Втория енергиен пакет, не изпълнява задължението си за сключване на индивидуални договори с монополистите..." Браво , колега! Поддържам становището Ви! Адмирации!

Заведете общ иск (хората ще се подпишат и тогава си викайте браво) . Пледоарята на адвоката и решението на съда са две различни неща . Вижте справката колко хора са осъдени миналата година . Когато хората отидат на килимчето на съдебните изпълнители става друго . Според мен не е вината в цената на парното а дори и в гяволите където краднат а ниските доходи на хората . Бих Ви казал браво , ако направите нещо за хората - да на индивидуалните договори , нямам задължения но искам индивидуален и регламентиран договор с клаузи за двете страни нотова означава и отзаз от услугата раберете ме правилно това няма да стане -Общината няма да го допусне !

анонимен

Не ме учи какво да правя, младежо! Водила съм като процесуален представител искове срещу Топлото 6-7 години...Бегай да си играеш другаде на юрист!

Браво на автора - с повече като него България има шанс ! Обединени срещу монополите и алчните политици няма кой да ни победи !

Докъде я докарахме, а - в "правова, демократична и европейска" България да ни е нужен наръчник за борба с доставчик на услуги, който съществува от нашите пари... Давай, адвокате - пиши втори том за ЕРП-та, после за мобилните хиени, после за банковите хиени...

НАЙ ПРОСТИЯ ПРИМЕР - ЕДИНО МАЛКО КВАРТАЛНО МАГАЗИНЧЕ КАТО ПРОДАВА СКЪПО И ХОРАТА НЕ ПОТРЕБЯВАТ СТОКАТА МУ ТО ФАЛИРА И СОБСТВЕНИЦИТЕ НЕ ВЗЕМАТ ПАРИ ОТ ЦЕЛИЯ ГРАД ТА ТО ДА ПРОДЪЛЖИ ДА СИ ФУНКЦИОНИРА ВСЕ ТАКА НЕРАБОЩО ДОБРЕ........ ЗА ВСИЧКИ МОНОПОЛИ ДА СВАЛЯТ ЦЕНИТЕ 70-80% И ТОГАВА ЩЕ ИМА ПОТРЕБЛЕНИЕ!!! НЕ СМЕ РОБИ ПОЛЗВАЛ НЕПОЛЗВАЛ ДЪЛЖИШ ПАРИ ЗА НЕЩО ИЗМИСЛЕНО И НЕРЕАЛНО.............

При Топлофикация дори става дума за парадокс. Баба Пена от Сунгурларе, която се топли на дърва и ползва една крушка от 40w, със сметката си за ток спонсорира и Топлофикация-София, чрез графата ''високоефективно комбинирано производство на електрическа енергия'' с цени над пазарните, само и само да не фалира златната Топлофикация! Като е за фалит - да фалира? Докога ще я крепят тази дърта и суха мумия ??!

Същата тази Топлофикация, след като платих всичките си задължения на 15.08. ми изпрати фактура с дължима сума 300 лева за топла вода за месеците май-юли 2013 година и доплащане на парно за целия отоплителен сезон миналата година! След справка се оказа, че не дължа нищо! на кожодерите, но едва не ми докараха инсулт и сериозно се замислям дали да не ги съдя за психически тормоз!

Интересно, при мен се случи буквално същото - и по време като месеци и фактурата е за 300 лв плюс още една - за 30 лв за дялово участие, а изравняването е отделно... Тия трябва да ги избием - от Софийска община та до Топлофикацията...

Заслужават да ги съдите и то за голямо обещетение. Е, после тези пари ще ни разхвърлят по сметките.

Аналогично на Вашия случай друг монополист - Софийска вода - ми изпрати вчера фактура с огромен червен надпис "Просрочено" за платената от мен вода още в средата на м. август. Най-отдолу с шрифт, който не се чете, се извиняват ако вече съм се разплатил. Не приемам извиненията им, къде са им компютрите и системата или просто някой мърляч-служител е проспал три седмици от плащането до издаването на заплашителната и невярна фактура!

Тези мръсници дали не въвеждат нова порочна практика - като видят, че някой се е разплатил, да му изпращат втори път фактура за някакви неясно как изчислени суми, които всъщност не дължи и ако мине номерът - мине. Аз платих преди време всичко до нула и после в следваща фактура пак ми начислиха сума 26 лева за отчитане на топломерите на предишна година, при това вървяха и лихви към нея!

Само за сведение - служител на Топлофикация, скрит зад код 0002 е този, който ме докара този стрес, но съм сигурта, че няма да има санкции за него или поне извинение от страна на дружеството, което всички "обичаме".

хаха-моята фактура със аналогичен случай също е подписана от служител 002!Дай да го намерим и да му дадем да се разбере!

На мен за първа година ми върнаха 350 лв тия престъпници. Целият вход е с топломери с дистанционно отчитане и би трябвало да няма начисляване на такива суми предварително, но факт! Сигурно съм една от малкото с такъв джакпот!

В ТАЗИ НАША ДЪРЖАВА, ВСЕ ОЩЕ ИМАЛО И ХОРА С ДОСТОЙНСТВО...ФАКТ!БРАВО НА АВТОРА И ПОКЛОН!

Топлофикация- престъпна организация в престъпна държава.

А няма ли да издадат и наръчник срещу банкови злоупотреби, или срещу монопола на електро снабдителите... ? Все много необходими четива. И най - необходимото четиво: как да оцелеем в условията на пълен геноцид...

това ще е най-продаваната книга преди зимния сезон :) браво на писателя!

Сигурно трябва сериозна юридическа подготовка, преди да ползваш услугите на дружеството.