Томислав Дончев: Няма механизъм да се спре сделката с ЧЕЗ

Всички водещи политици да декларират имат ли отношение към сделката с ЧЕЗ, с кандидатите, които искаха да закупят тази компания - и спечелили, и загубили.

Обратно в новината

Коментари - Томислав Дончев: Няма механизъм да се спре сделката с ЧЕЗ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

..... той заяви на висок глас ..."Няма механизъм да се спре".....катастофата на държавицата с такива дебили-лоши стопани....

И тоя е готов на всичко за да пази роднинско-приятелския кръг в Габрово. Ако му каже вожда Буда, на глава ще застане и ще танцува пред камерите, не че това дето прави сега не е по-грозно. Такава им е кълтурата, мутренска.

Тъпчо,друго не виждаш!България си отиде заради такива като Теб!

Ето го и важния момент...вече нямало как да се спре сделката. Всъщност не е така и Томиславчо много добре знае, но от позицията си на капацитет пак ще ни манипулира в името на властимащите. Дори е много елементарно, ама карай.... Та стадото скоро ще усети гегата - щом се чуе рефрена че няма да оставят населението без ток, веднага излиза въпроса "а на каква цена...?" и да знаете цената ще е соленичка.

Томислав Дончев: Няма механизъм да се спре сделката с ЧЕЗ, освен ако не се извърши национализация, каквато извърши Маргарет Таджер във Великобритания.

Страшен лъжец! Най-малкото държавата може да поиска този, който извършва подобна дейност, която е регулирана от държавен регулатор, да отговаря на определени финансови условия. Ако утре поливин България не си плати сметките или закъснее с плащането или ДКЕВР закъснее да вдигне цените и Гинка обяви несъстоятелност, кой ще управлява активите? Банката? ББР? Чужда банка? ББР ще плаща сметките на Гинка за да не фалира? Кой ще ни спира и пуска тока? Мавродиев? Страшна каша ще ни докарат тъпите ...... охранители. Сега ще управляват и енергоразпределението?! Защото Митко Каратиста е гледал как го правят чехите и вече го разбрал. Лошо! Освен, че няма справедливост в тая държава, може да се очаква и студ и тъмнина също. И нови, още по-високи цени на тока за да се плати на банките и на новите гладни собственици и меринджей. Честито на ония 31% дето са гласували за агента на ДС и недеполитизиран комунист. Тия дето не сме си го знаем.

Аз мога да ти обясня институционалната логика: ОСТАВКА НА ТИКВАТА! И този път истинска, НЕ КАТО ОНАЗИ ИЗМАМА, ЗА ДА ОТКРАДНЕ ПАРИТЕ ОТ КТБ!!!!!

Ми кви са ни "убавци", и "убавици", и "умници", и ТАРИКАТИ, и ГЬОНСУРАТИ, и НАГЛЕЦИ, и ЛЪЖЦИ, И, И, ..... МИ КАК ДА НЕ ГЛАСУВАШ ПАК ЗА ТЯХ.

ако има мрасни долари и след тах мрасни хора

Нещо повече след публичното оповестяване случайно или не 2 дена подред в квартала беше "дискотека". Вечеряхме на тъмно и се калявахме. Може би пък управляващите искат да ни подготвят за екскурзия до ледените хотели в Швеция...

Държавата има всички налични механизми и може да спре всичко по най-различни начини. Изключвайки начините прилагани в Турция и Русия има поне 10 начина да я спре, а също така да регулира пазара ако се осъществи, че купувачът да се чуди как да се отърве от собствеността си. ама ще ни съдят в Страсбург. Ами да ни съдят, но да си вържем гащите както сте си ги вързали с тази сделка. Звучи нереално нали? Ами така звучи с тези продажни управляващи! ББ щял да се справи с корупцията за 2-3 години - умрях от смях. Сигурно и е ЕП много са се смели.

Значи хванахте народа за гушата и ще плаща и хоро ще играе с постепенно засилващо се темпо, като не ще - да минава на газени лампи.

Колко е нагъл, нямало механизъм, ами да прочете мнениет на форумците.,.Аз поне 10 намерих. Това безсрамие е вече плашещо, решили са да обезлюдат тази територия.

Дончев и Красимир Велчев бяха свестните в ГЕРБ. Дончев сега се излага. Държавата не регулира само пазарни отношния!!!!!!!!!!!!!!!!! Има и социална роля. И сувернитет! Въпросът е дали ГЕРБ го знаят. Така или иначе са за изриване.

Цар Симо краадливи - на кучетата! и любика миризлива - тоже.

Ето ти няколко варианта: 1. Държавата да започне разследване на произхода на парите и до приключването му ДКЕВР да откаже да я одобри ? 2. Ами ако ЕК започне разследване за недопустима държавна помощ към Инерком и до приключването му ДКЕВР откаже да я одобри?! 3. Държавата да направи 4-то ЕРП, изцяло държавно, и хората сами започнат да се прехвърлят към него ?? 4. Ами ако Интерпол започне разследване за пране на пари при тази сделка и ДКЕВР пак откаже да я одобри до приключването му ?? 5. НС да започне разследване срещу половината правителство, включително срещу Бойко, Теменужка, Горанов и Дончев, за търговия с влияние и злоупотреба с власт при тази сделка , и до приключването му ДКЕВР пак не я одобри ??!! Не ти харесват, нали ?! Ама са съвсем реални механизми и възможности!!!

ЧЕСТИТО НА БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ, ПОДАРИХА СИ ЧЕЗ, ЧРЕЗ ПОСТАВЕНО ЛИЦЕ ГИНКА! ЧЕСТИТО И НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, ЗАЩОТО ТАЗИ КРАЖБА ОТ БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ СЕ РАВНЯВА С КРАЖБАТА КТБ.БЪЛГАРИНО, ТОВА МЪЛЧИ ЛИ СЕ, ХИЛЯТ НИ СЕ ,ГАВРЯТ СЕ С НАС, А НИЕ МЪЛЧИМ.

А ти що реши, че е Борисов а не е Нинова? И сега да се прави на щипана мома! Явно имаш вътрешна информация? Или нямаш грам акъл, слушаш я по новините и кълнеш като шаранче? Май е второто!

ТИ ЛУД ЛИ СИ ИЛИ С ЛУДИЯ СИ ВЕЧЕРЯЛ? ПИЙ СИ ЛЕКАРСТВОТО, ЗЛЕ СИ!

На български се казва "мълчиш като шаранче", неразумни юроде

тези се гаврят с мен

изкупена от КОРНИ & БСП ? ? Как може така ? ? ? ? ? ? ? ? ?

окей, томи... нямате проблеми! давайте с меркел!

томиславе, гарантирате ли всякое мнение без баннато американско ип?

томисклаве, Цензурата ви е Невалидна пред Конституцията! във всяка Конституция се гледа, дали цензурата ви е в полза на Обществото!!! томи, ти как мислиш, дали цензурата ви е над Конституцията?

Подавате оставка и пълна национализация а вие в затвора

Да попитам: 1.Защо държавата не купи ЧЕЗ, когато преди година струваше 200 млн евро /и даже не питам защо изобщо продаде дяловете си на Каратиста през 2015 г., вместо да изкупи само 1% или да промени закона и да придобие блокираща квота/, а сега иска да го купи поне за 320 млн. В тази връзка да припомня на милите ни министри Наказателния кодекс: Чл. 219(1)Длъжностно лице, което не положи достатъчно грижи за ръководенето, управлението, стопанисването или запазването на повереното му имущество или за възложената му работа и от това последва значителна повреда, унищожение или разпиляване на имуществото или други значителни щети се наказва .. в особено големи размери, представляващо особено тежък случай - лишаване от свобода от три до десет години 2.С какви пари ще купите ЧЕЗ, като държавния бюджет е гласуван: Чл. 254а. Длъжностно лице, което в нарушение на бюджетен закон или подзаконов акт по прилагането му се разпореди с бюджетни средства или със средства с целево предназначение не по предназначението им, се наказва - лишаване от свобода до пет години и лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6.

Защо да я купуват , за да могат от БСП да я продадат отново и пак да си напълнят джобовете . Не усещате ли защо е целия този рев на БСП и подкрепени от послушното куче - президент.

ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ, ОПРАЗВАЙТЕ ВСИЧКИ СГРАДИ!

Добре, разбра се че МС или незнае какво се случва в енергетиката или се прави че незнае. Но този пример показа че БГ липсва разбиране какво е това държавност, управление и регулация на националното стопанство. 27 г. демокрация а няма подготвени лица за управление на държавата, липсват елеметарни правила за спиране на спекулацията с цените на ел. енергията на дребно и едро, за природния газ и нефта не ми се говори, няма визия какво ще се случи след 5 -10г. след като енергетиката се дезинтегрира с увеличаване на дела на ВЕИ, тогава ЕРП ще управляват на практика енергоснабдяване в страната, липсва пазар на капацитети и т.н. Възниква въпроса е какво правят тези хора в управлението? Защо след тази ситуация не си подават оставката и да освободят власта демократично? Те просто не разбират какво правят във властта

Ми гробарче гнусно то така и другиработи ще се продадат и накрая какво щестане ?

томиславе, нима обърна внимание на продажбата на органи от еспч?

Ха ха от снимката е видимо, че на Дончев му е много весело, че сделката за ЧЕЗ не може да се спре.

томиславе, поздрави борисов от мездународната педофилщина!!! и от б#вашата цензурка на дпс, неграмотната!!!

томислав дончев покри всички критерии на диктатурата на меркел!

окей томиславе, колко спечели благодарение на турската цензура в българия?

томи, преди да триеш да те питам: боце как е?

Има два полезни за държавата и народа варианта: 1- Пълно разследване на сделката и нейното спиране /отменяне/. Насрочване на нов търг с явни и ясни купувачи. 2.Българската държава да изкупи целия актив на ЧЕЗ. Други варианти няма. Това, да си мине сделката, а българската държава да има контролен пакет от 30% примерно, пак устройва единствено собствениците в сянка. Защото държавата няма да получи нищо от печалбата срещу тази квота, а на всичко отгоре ще се набута с едни 100 000 000 лв. Тоест държавата ще дари част от сделката на тая измислена фирма или по-скоро на реалния купувач. То при тая опция по-добре фирмата поне сама да си плаща.

С такова управление, държавата ни е като къща без покрив... или като стадо пазено не от кучета, а от вълци...

здравеой томислав дончев, майка ти как е? искам да кажа като еврейка на мост?

едно въпросче чичко томи- след като няма механизъм ,въобще има ли държава???