КЕВР решава за цената на тока, готова е на компромис

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще оповести късно следобед новите цени на тока. Възможна е лека корекция в предложението за цените.

Обратно в новината

Коментари - КЕВР решава за цената на тока, готова е на компромис | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде, бре Иване! Изчака ни се чакането - "късния следобед" дойде и почна да превалява , а ти още не си ни съобщил "благата вест"?;о))

За всички проблеми в енергетиката и водата е виновна предимно ДКЕВР и управляващите, които са я сложили за бушон на енергийната си мафия!

Прав сте. Именно ДКЕВР подписва всички тези договори. Именно ДКЕВР издава всички тези лицензии. Именно тя и ценоопределя. Тя прави тези преференции "законни". Какво да кажа - направо за разстрел без никакво съмнение.

Щом цената на АЕЦ Козлодуй формира едва 2% от парите които плащаме, а в същото време дела на тока от нея е само 7%, въпреки че произвежда 35% от тока (2ГВ от 5ГВ), това означава, че нейния ток се изнася от престъпни лицензирани търговци, като Кадиев, Добрев и прочие. А цената при едни пазарни условия трябва да падне 12.5 пъти от сегашните нива! Затова питаме, кога ще се мине на пазарни принципи в енергетиката? Кога американската "демократична" планова икономика ще стане ПАЗАРНА? Защо 91% от цената се формира от СКЪПИТЕ ЦЕНТРАЛИ? Къде крадете 80% от тока на АЕЦА?? ПРЕПРОДАВАТЕ ГО КАТО ВЕЙ ТОК НАЛИ????!!! ПРЕСТЪПНИЦИ! Корумпирани Енергийно-Водни Рекетьори! А кога ще намалите цената на ВОДАТА А? Там Веолия генерира гарантирана преференциална печалба от 1,76лв/0.1 ст за кубик = 176000% !!!!!! СМЪРТ ЗА ВАС, ГАДОВЕ ПРОКЛЕТИ!

То всичко в България трябва да се закрие . За КТб , за Енергетиката , за Здравеопазвине , за Образовавше и други сектори - все няма виновни и най - накрая народа плаща

Боце, Боце, тоя ток за втори път ще ти събори правителството, много алчни тия хора дето цоцат от енергетиката бе. Най-вероятно са мнозинство в парламентаи и могат да гласуват против всяко решение което засяга интересите им. И вижте сега връзката с това, че не искат референдум, ако има възможност за мажоритарен избор все си мисля, че никой няма да е фен на тия пиявици с ВЕИ. Ако някой си спомня имаше и гласуван закон от правителството на Орешарски , да започнат да плащат 20% допълнителен данък ВЕИ-тата, а спомняте ли си кой го атакува в конституционнитя съд - убавият ни президент :-) и те го отмениха. Всички сте там бате, никой не може да убеди народа в друго, ама то не ви и пука, като гледам. След вчерашните разкрития за пладнешки грабеж в енергетиката, дали "независимата" българска прокуратура ще образува някое дело, как мислите ?

Ако нямаше избори есента, цената на тока одавна да беше вдигната. Но най много се лъже преди избори и след лов.

ГОЛЕМИ СБИРКИ,ГОЛЕМИ КОМИСИИ ГОЛЯМА РАБОТА!!!!! КАКВО РЕШАВАТЕ ТОЛКОВА БЕ ИДИОТИ!!!! СЛОЖЕТЕ ЧЕРЕН КРЪСТ НА БИЗНЕСА 50 % И НА ОБИКНОВЕННИЯ ПОТРЕБИТЕЛ 30% И ГОТОВО!!!!!

На всички е ясно, че Цв. Бориславова и Вальо нафтата са собственици на ВЕИ - та и респ. печелят много от скъпия ток , който продават и който е около 25 пъти по - скъп от тока, произвеждан от АЕЦ . На всички е ясно, че Цв. Бориславова и Вальо нафтата са близки с Боко . Още ли не схванахте, че целта на протестите срещу повишението на цената на тока на практика е задкулисен сценарий на Боко и Доган да изкарат Реформаторския блок от властта ? Защо искат оставката на Иван Иванов , който е от ДСБ , а не ходят да скандират под прозорците на Цв. Бориславова и Вальо нафтата , които са близки с Боко и Гоце ? Не е ли оксиморон това приятелите и приятелките на Цв. Бориславова да не казват нищо за огромните печалби, който трупа 'бившата' възлюбена на Боко , а уж искали по - ниска цена на тока ? Ние не сме олигофрени, Боко ! Не го забравяй !

Вдигнете такса износ и блокирайте, износа на ток.И НЕК ще цъфне и върже още повече. И след това приватизирайте на воля. Продажна гербаджийска пасмина!!!

На 31.07.2015 КЕВР решава за цената на тока. А на 01.08.2015 народът трябва да реши как да изрине КЕВР.

Дядо Иване , защо си се захванал с нещо което не разбираш? Кой те насади там та да се виеш като върба и да не знаеш къде се намираш ?Дай път на младите нали си демократ !

НЕК плаща на ВЕИ фантоми - за четири зелени централи липсват, каквито и да е било документи за тяхното съществуване, съобщи председателят на временната парламентарна анкетната комисия за проверка на състоянието на енергетиката в НС Валери Симеонов.

След избора на всеки нов председател на (Д)КВЕР си казвам: "От тоя по зле няма на къде!". И всеки следващ надминава по простотия и сервилнечене предния! По Светлето хвърляха само яйца. По този трябва камъни! Да вземе да каже как така на свободния пазар цената е средно 25% по-ниска от тази на регулирания? А има фирми с 48% по-ниска цена. Ама като се опита някой да избяга от регулирания пазар, хиляди спънки и препятствия и то повечето със съгласието на КЕВР и държавата? Къде е и Комисията за защита на потребителя?!

та в тая ситуация ни трябва план ясен, точен и переспективен как да преодолеем себе си и да вземем своето место течението ще ни отнесе и потопи като държава и като икономика който го предосатви той ще управлява от предсказанията на ко:)

Pesh0

Кой е този КЕВР ? че да ни прави и компромис .

в новата геополитическа реалност икономиката ни ще бъде изгорена за да не шаваме ще ни оглозгат до шушка пак за да шаваме и най интересното е че нямаме никакъв план да се противопоставим никакъв

Увеличението на тока с 2 % за домакинствата е добре, а за бизнеса - 15 %. за да няма пак протести.

КЕВР повиши такса обществена добавка за бизнеса с цел да покрие огромния дефицит на НЕК. Тя трябва да компенсира скъпата електроенергия, която се изкупува по преференциални цени. Това е енергията произведена от американските тецове, ВЕИ, когенерацията и биомасата. ЗНАЧИ ДЪРЖАВАТА СЕ Е АНГАЖИРАЛА ДА ИЗКУПУВА НА ВИСОКИ ЦЕНИ ОТ СВОИ ХОРА И НИЕ ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЛУКСОЗНИЯ ЖИВОТ НА БЛИЗКИ ДО ВЛАСТТА СОБСТВЕНИЦИ НА ВЕИ.ЕТО ТОВА Е ОТКРИТА НАГЛОСТ!!!

Точно! На всичкото отгоре, вместо да се отърват незабавно от нарушителите, те ни вкарват нови привилегировани крадци - този път вместо вятър, слънце и вода, ще изкупуваме прескъпи ... лай.а:о)

Очакваме новите цени на тока надупени.

ВЕИтата да се ликвидират. Да си изнасят тока в чужбина. Веднага вкарвайте енергийна борса, народът да си купува от най-евтините производители. А ВЕИтата и американците да си сключват договори с който сищат, ако искат с дъртата Клинтън, тя много си падала по ВЕИтата.

ВЕИ-тата са единствената ни надежда за обуздаване на енергийната мафия! Един ден всеки сам ще си произвежда необходимата енергия от лично ВЕИ.

Откога кражбите се наричат Такса-задължение към обществото. Ми въведете такава и за КТБ, там сметката сигурно ще е около 12млр, а не само 2млр загуба за НЕК. Колко трябва да си нагъл, за да обясняваш на хората как трябва да плащат кражбите, вместо да накараш институциите да си свършат работата. И това на фона на безумния закон за НСО, изумителния избор на тримата нови /стари/ подуправители на БНБ, да не говорим за подигравката с референдума. Чудя се, за толкова тъпи ли ни мислят или цинизмът им е достигнал небивали висоти?!....

Абе ей! На фона на фрапиращите нарушения, изнесени вчера от собствената ви парламентарна комисия, да ми говорите за каквото и да било увеличение, е ЦИНИЗЪМ и АРОГАНТНОСТ, бееееееее! Тояги за вас - без изключение на цвят и партия, че всичките вкупом сте грешни!

искаш да свършиш нещо,то по-добре извади некоректните договори на ВЕИ-тата,извади заплатите в този сектор и след това говори за дупка от 1 милиард в енергетиката.Не може най-ниската заплата в такъв "пропаднал" сектор да започва от 1500 и да стига до 35-40000 лева.Не може половината депутати да имат фотоволтаици и в същото време да се очаква от тях адекватно поведение.Ма имало "дупка" от 1 милиард?Ами тази дупка ще се запълни от лапалите и продължаващи да лапат родни политици и "бизмнесмени",а не от нас,обраните и излъгани хора.

Няколко крадът, а всички плащаме - е.ати системата в тая енергетика. И защо все още упорито ни доят руснаци, американци, канадци и какви ли не, а ние овчиците сме свели глави???

О, българи те "доят" дори повече! Българските лекарства са по-скъпи в България, отколкото в чужбина. Българските вафли - също! И едва ли са само те!

Иване, Иване, да те еве кой те хване....

Ако тази идиотска такса - "Задължение към обществото " бъде приета и на тази база се увеличи цената на тока - винаги ще гласувам срещу правителство на ГЕРБ. И няма да бъда единствен.

Че ти и без друго винаги си гласуваш против ГЕРБ?!

КЕВР ескалиращо става все "по-независима"..в смисъл, че нищо не зависи от нея.. Пак е провеждан разговор с "човекът"-държава !

Няма ли да намери прокурор в БГ, който да разследва Бардака в енергетиката и да ги осъди всички виновни?!

Отдела, вижте нещо ако има начин да бутнете кабинета уж че цените на тока нещо...уж че сте синдикати нещоо ...ако трябва на работодатели ще се правите!

"КЕВР повиши такса обществена добавка за бизнеса с цел да покрие огромния дефицит на НЕК. Тя трябва да компенсира скъпата електроенергия, която се изкупува по преференциални цени. Това е енергията произведена от американските тецове, ВЕИ, когенерацията и биомасата. " ??? Българина е длъжен да плаща наказателни санкции, за това, че политици и производители са извършвали икономически престъпления? Странно!

Това просто е тенденциозен текст! До сега бизнеса, на практика, плащаше много по-ниска цена в сравнение с домашните потребители. Понеже на бизнеса се признава ДДС като данъчен кредит! Просто сега се опитват да изравнят цените. Бизнеса, вместо да подскача, да въведе енергоефективни машини и съоръжения! Да инсталира фотоволтаични и други системи за собствено ползване. И др.подобни! Да търси решение на въпросите си, а не да иска ток без пари!