Щонов иска плавно повишение на цената на тока

Увеличението на цената на електроенергията би трябвало да е плавно в дългосрочен план, едновременно с подобряване икономическото състояние на страната.

Обратно в новината

Коментари - Щонов иска плавно повишение на цената на тока | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тока изобщо нетрябва да се вдига,загубите да се вземат от ЕНЕРГИЙНИТЕ КАРТЕЛИ КОИТО СЪЗДАДОХМЕ ВЪН ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ ОТ СТРАНАТА

Вие,че ще ме изберете-ще ме изберете,....ще вдигна тока,ама тоо от това ще ви стане много по добре.И да знайте ще режа...от където мога.. и от това ще ви стане по-добре,..и като се огледате сте готови ангели ..направо ще Фръкнете.

Този Щонов, какъв се явява на хубавата докторка Неделя Щонова?

А тогава ние искаме плавно увеличение на доходите, щото ще им бием шута на тези идиоти и то не особено плавно...

Еничари!!

Като му гледам погледа като на разярен бик, Щонов можеше неспокойно да каже "искам рязко вдигане цената на тока ,защото само два месеца съм на власт"

Представяте ли си тоя иска "плавно вдигани на цените"...Правилния израз е "плавно вдигане печалбата на монополистите за сметка на българския народ".

А според третия енергиен пакет всеки може да ни доставя ток... ама нещо на нашите управляващи май не им се захваща с това, и затуй още чакат какво ще каже Европата за Мариците-)

Назад към пещерите за останалото все още живо населени, а циганите така или иначе не пклащат! Ха да ви е честито поредното правителство от лобисти и агенти! Очаква се продължение и тежки реформи обещани от Боко Тъпото след изборите!

един плавен шут в задника. ОСТАВКА потестери незаконни!

И аз искам заплата от 2000 лв щом ще ми вдигат тока ...

И тези мислят за комисионните на чужденците и богатите а не за бедните българи.Като е толкова умен този защо не помисли за понижение на цената на тока,за намаляване на заплатите на тея от ЧЕЗ и сие.....?

Аз пък искам рязко понижаване на заплатата на Щонов и на всички като него до ниво от 400 лв.Да докаже и покаже как се живее с такава заплата и тогава да филосовства и дава акъл....

Такива гадове не живеят от заплата ;)

Кога ще върнете Митко Каратиста в борда на НЕК , за да оправи нещата???

Интересно кои от участниците в пазара ще поемат най-голямата тежест ??? Досетете се !!

Щонов иска плавно?! Може и да се уреди!

Нормално, новото правителство започва да вдига цените най-целенасочено

Долу монополистите! Те съсипват икономиката!

Митко каратиста още ли е в борда на ЧЕЗ? Хм, зададе се мутрата на хоризонта и веднага почнаха да ни мажат с вазелин, че това ще поскъпва, онова ще поскъпва. Този път обаче ще има кютек по онези 240 хрантутника навряни в една кочина на пъпа на София!

Това беше ясно! Иде мутрата и ще понапълни джобовете, на приятелчетата си от капитал. А, т.н. "български президент" само той си знае за какво ходи на крака на шефа на EVN. Мърши отвратителни!!!

Ти прочете ли статията или просто си чешиш пръстите като пишеш тук. Тока още от 01.07.14 г. е поскъпнал с 3%, а Министъра иска плавно и заедно с подобряване състоянието на хората. Що не разбрахте бе хора, че не тока е скъп, а доходите са малки, ама там трябва работа, а не само по форумите да се дъвчем и да се оплакваме колко сме зле. Пък и по-добре да се дават пари за енергийна ефективност, отколкото за нови мощности.

Много добре я прочетох! И, знам за какво иде реч! Явно, ти си тоя който не е в час!

Оповестете какви пари взимат големите началниците (играчи) в тези дружества 30 - 50 - 80 000 лева илил много повече . С колко на месец се облажват и политиците и не амо политиците в Директорските бордове , колко се харчат за хонорари и други харчове . Не може само да вдигате , не може космически заплати да се взимат в тази държава . ДЕКЕВР като регулационен орган ли беше прав или ПРОЕВРОПЕЙСКИЯ Президент - айде бе отговори на хората защо беше там . Когато е да ни плещиш глупстти си първи когато е важно за всички мълчиш .

Цената на тока ще се повиши Режим на тока няма да има Защо тези новини вървят ръка за ръка? Управляващите искат да ни накарат да повярваме, че за да няма режим трябва да се вдига цената. А всеки знае, че режим може да има само тогава, когато потреблението е по-голямо от мощностите. А в Б-я има голям излишък на мощности

Пак залитания вляво. Хем свободен пазар на тока, хем някой ще определя цената. Напомня ми шоковата терапия. Хем не се състоя, хем беше виновна, че се разграби държавата.

Каква щеше да е цената сега и ползата на държавате ако Президента Плевнелиев не беше отишъл да адвокатства в IBN ? и въобще зато беше там - отговор и да сега няма! Според ДЕКВР цената трябваше да се плати от дружествата но незнайно защо се намеси Плевнелиев и всичко се полтули - потули са защото са дадени пари !!! И защо трябва да ама повишение на цената Щонов , та тези пaри дружествата си ги изнаят в техните държави а на нас оставят трохи . Та тези дръжества са построени от нас и нашите родители ама заради далверата ги дадохме на чужденците та те да печелят на наш гръб .

ПЛАВНО!Всеки месец с 10%!

Като оня дето кандърдисвал мацка - Хайде ма! Виж сега, аз плавно ще го вкарам и не целия - само главата. Ти нищо няма да усетиш дори...

Едно е ясно,трябва да се закрият американските марици и зелените паркове!Да се модернизират 3и4 блок на АЕЦ в Козлодуй и тогава ще се види колко на печалба ще излезе енергетиката!Останалото е обслужване на чужди интереси,тоест американски.

Направо гладни ще останат американците, като закрием централите.:)) Със сигурност ще има много гладни, ако те послушат, но няма да са те.:)

Нормално - щом герб е на власт тока ще расте - така е добре за ЕРП-тата на плевнелиев и ВЕИ-тата на цветелинка и прокопиев ! А най-смешното е, че се опитват да ни убедят, че някак си било добре за нас потребителите това увеличение ! А пък най-тъжното е, че има индивиди, които им вярват ...

"Щом ГЕРБ е на власт тока ще расте....." Еми да расте бе, щом има тъпунгери които ги избират. Трагедията е за останалите нормални граждани , все още не се спасили към Терминал 2!

Спасяваме се..!А когато всички нормални се спасим,ще останат циганите, които и без това не плащат...хехе!

Ама, г-н Щонов, до сега остъпките все ние - потребителите ги правим. Хайде този път ен.разпр. дружества да направят отстъпките. Джобовете ни отъняха от оттъпки. А те купуват ток за жълти стотинки от държавата и го продават на народа за левчтета. Да не говорим за зелената енергия,дето пак се крепи на нашето поредно отстъпление, а собствениците станаха милионери в долари. Не забравяйте какво се случи миналата пролет - тази зима и пролет вас ще палим, защото и това ни писна - ние да се палим. Този път е ваш ред!

Цената на енергията расте... така и ще бъде занапред, докато не се измисли нов метод на добиване. Лично нашето семейство нямаме проблем с ел. енргията, защото позлваме само диодно осветление, всички електроуреди са клас поне АА, а сме само на електро... топлина (хиперинверторни климатици), вода, съдомиялна, перални... а... и сме с бебе.... :-) е как пък сметките не ни са зимата над 250 лева?!? Ток не крадем, с проверен електромер сме (наскоро сменен от ЧЕЗ), а топлите месеци е достатучно малко... така че не винете винаги доставчика на ток, за своята консумация.

Уважаеми господине, бихте ли обяснили това, което обяснихте на на мен и на пенсионерите, които вземат 150-200 лева пенсия. Ще е много готино да им разкажете, как 250 лева ток зимата е нищо работа, ако си купят климатици за 2000 лева. На мен няма нужда - аз съм се устроил, имам си локално парно за къщата и у дома под 25 градуса не пада зимата и в тоалетната. Така че от лично моя гледна точка вашите обяснения си ги заврете, където слънце не огрява. Подозирам, че 90% от българският народ ще ви отправят същите пожелания.

Браво! Вече ще плащате плавно повече. А заплатите плавно ще замръзват. Всичко требе да е плавно. Гледам като плащате плавно по 250 лева ток сте плавно доволни и още по-плавно щастливи. Даже с плавно с кеф бихте плащали повече, стига да е плавно повече. Плавно ви се радвам, как плавно ще обеднявате, но важното е да сте плавно доволен гласоподавател.

Да се опитам да обясня "плавното" какво значи за мен. Давам примерно работа на 25 човека, и с всички калкулирани разходи (без кредитите), цената на единица продукция е примерно 100 лв. при печалба (чиста) около 15%, от която мислех да създам постепенно още работни места, като си плащам и кредите. Сега от юли, цената на 1 продукция с увеличението на тока става не 103 лв а поне някъде около 120 - 125 лв - поскъпването се отразява на режийни, на суровини, заготовки и т.н. които доставям от други фирми. Отделно и моите хора почват да недоволстват от поскъпването на живота от юли (режийни, храна, транспорт) и искат увеличение. Банките тихомълком вдигнаха цените на кредитите и съм принуден да ги огранича, щото потреблението на продукцията пада поради обедняването. Сега трябва да реша - дали да направя печалбата 30% и единица продукция да стане 130 лв (но пък ще спаднат продажбите) или да спестя, като уволня хора, вкарам ги на 4 часово плаващо работно време или просто да бия кепенците и да се заема с нов бизнес. Е, ако реша кепенците, ще оставя поне 25 семейства без препитание през есента и зимата. Но другаря Щонов ще си го премести от единия в другия крачол.

Странна математика... или по-скоро недобра бизнес логика. Няма начин (абсолютно) ако само един компоненнт от себестойността поскъпне с 15% да имаш повишение на крайната продукция с 15%. Освен ако не произвеждаш.... електроенергия. Дори и в най-енергоемките процеси, електроенергията не съставалява повече от 20-25 % от формирането на себестойността на продукцията. Свиване на разходите за енергия не е чак толкова трудно, примери колкото искате, като започнем от енергоспестяващи електроуреди, минем през LED осветление (може да Ви звучи странно, но ще се спестят около 75% от сумите за осветление) минем през фотоволтачиен панел на покрива, произвеждащ и топла вода. Но, има и по-лесен вариянт. Контакт с западно-европейска фирма с подобен вид дейност (приятлески) и сравняване на енегрийната ефективност с тях. Странното е че винаги в БГ разхода за енергия е повече....

Поскъпне ли тока, другарю, всичко поскъпва. Всичко. Брой си от хляб и горива, до всяка една суровина, от която нещо се произвежда. Един компютър да имаш, на него да работиш, пак ти се оскъпява.

Образ, стига с това осветление бе! Ти напр. наясно ли по закон, на колко см отстоят някои неща от стените, на колко време работа на "такова" осветление колко почивка трябва да им давам и че в крайна сметка, не осветлението ми е проблемът - това са най-малките разходи. В сградата, където съм наел офисите, чисти фирма - досега почистването ми излизаше по около 400 лв на месец. Сега ми искат по 500. Точно са го сметнали - по-скъпо ще ми излезе да наема легално чистачка и ще трябва да им плащам. Ако се отажа или моите ще трябва сами да чистят (не ми се ще - квалифициран персонал са) или ще трябва да наема чистачка "на черно". Докато някой умник като тебе не натресе и ония копои не ме хванат и да ми натресат лбудите глоби.

Щонов иска плавно повишение на цената на тока Плавното повишение на цените на тока , са съпроводени и от "плавно" замразяване на доходите. Въобще в България, от 25 г. плавно се краде,плавно се лъже и плавно се обещава. Абе това си е "плавна" икономика.

А плавно да избесим всичките тези измекяри не може ли? По един на дърво.

Може, но за съжаление някой плавно изсече горите , не останаха дървета за бесене.

Като ги избесиме ще дойдат други т.н. според мен може да Ви звучи ненормално, но трябва да спреме масово да си плащаме и тока и парното докато не станат цените нормални за плащане от българина.В други държави като тези плащания ти надхвърлят някакъв процент от доходите , държавата ти дава някакви пари, а тук ти даваш и дотираш, да не фалират разни безобразни