Търсят резерви за по-нискък скок на ток

Търсят се резерви за намаляване на исканото от Е.ОН увеличение на цената на електроенергията. Това заяви във Варна министърът на икономиката Петър Димитров.

Обратно в новината

Коментари - Търсят резерви за по-нискък скок на ток | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В цената на тока влиза всичко - достъп, пренос и пр. Затова е цена. Това което пишат в сметките са измислени такси, с които наддават в цената. Я, представи си, се откажем от тока, какво става с преноса и достъпа? Може би са взаимствали идеята от Топлофикация - колкото по-малко ток ползваш, толкова по-големи да са таксите. Просто ни ограбват.

По време на криза е престъпление да се вдигат цени на ток , данъци, вода,хранителни продукти и др. Как може всички други отрасли - автомобили,дрехи,бит уреди и електроника, имоти - да им падат цените - а на тока да се вдига! Това е пир по време на чума !

Ние,абонатите на Е.ОН, в момента плащаме по 0.111лв на киловатчас електроенергия по нощната тарифа и 0,185лв на квч електроенергия по дневната тарфа, вкл. ДДС.На бележките, които ни дават при плащане обаче, тази цена е разделена на три части - цена на еленергия, цена на пренос и цена на достъп, а след това се изчислява и ДДС и се получава крайната сума за плащане. Искам да кажа, че формата на документа е ненужно усложнена по този начин и искам да попитам стойността на коя от трите съставни част на цената изисква увеличаване и защо? ДДС си е непроменен, в условията за пренос и достъп също не виждам някакви промени, а и не съм чувала производителите на електроенергия да са повишили цената и (Е.ОН не е производител!).Тогав защо Е.ОН иска да повищава цените и какво точно иска да повиши? И не трябва ли за достъп Е.ОН да плаща на абонатите си, затова, че му дават право да им ползва ел. таблата и апартаментната инсталация, а не консуматорите да плащат на Е.ОН за достъп!!! И цената е на кВч, забележете!Аз въобще не мога да си обясня какво всъщност плащаме като достъп? Как да го разбирам? Не е ли това скрита форма на такса електромер, която не бе разрешено да се въведе?Моля, който е наясно да ми обясни!!!

Какво им пречи да замразят цение на тока? Вътрешните цени на еленергията субсидират износа й чрез близките до БСП фирми. Това неминуемо води до увеличение на цените, но отново ще бъдат обвинени малките фирми, че това минимално увеличение на тока не би трябвало да се калкулира в цената на продукцията им.

Егати и прокълнатата държава. Изходът е само летището...

тоя минетчия царя да им плаща на тия , сега като му го сложи и Доган отзад , за да му запази имотите , ще започне да му става приятно хахаха

Нее нужно да го вдигат.Намерили са друг начин-намалили са напрежението от 220 на 213v.Сега млякото го варя за 40мин. а при 220v за 25мин. или 15мин. електромера ми върти повече.

Миличка, не е по комунистически, по капиталистически е. Включи си за малко сивото вещество, така първосигнално не бива! Щото, глупавичката ми, при комунистите беше построен АЕЦ-а и цялата енергитика, който ни даваха евтин ток и милиарди от износ. Месечните сметки за ток бяха 2-3 лв. Капиталистите закриха АЕЦ-а и продадоха енергетиката ни за жълти стотинки. Като искаш капитализъм, ами това е! Не хленчи, а плащай!

Най-силният ход на БСП ще е да изгони чуждите държавни фиеми от електроснабдяването! Това е едно предизборно послание на Станишев, което не изпълнява и се прави на улав! Когато се обсъждше в Царският парламент предоставянето на елекйтроснабдителния ни монопол на чужди държавни монополи, той тогава го нарече КОЛОНИЗАЦИЯ! Какво стана сега! Дано не са му запушили устата с голям комат, че ако се разчуе ... и 2 % няма да вземат БСП на изборите! Защо са толкова страхливи управляващите! Дори Бойко Борисов, не предвижда изгонването на тези кърлежи!

Маржа през 2006-та е бил 156 млн, през 2007-ма - 145 млн., после имаше повишение, т.е. пак трябва да е нарастнал. Смятам че трябва да се работи в посока цените надолу.

Ако се увеличи цената на тока след 2 месеца ще се вдигне водата след още 2 месеца ще се вдигне парното заплатите замразени , а Станишката иска втори мандат,е на какво прилича това

Този или е пълен или полу ...

Кви резерви бе, нали нямаше да го вдигат....

Нов министър на икономиката ли има, или старият министър вече има ново мислене ? Защото преди 2 седмици министър със същото име и същата месторабота говореше, че няма основания за повишаване на цената на тока...

Линч за хората подписали приватизиационните договори на електропреносните дружества от страна на България.

Е.ОН представи исканията си за увеличение на цената на тока и не смятам, че са неаргументирани абе тоя министър има ли си някаква идея колко е мин. раб. заплата в българия? а има ли си на идея колко хора (и пенсионери и роми) имат доходи близки до МРЗ? не бил зматал че са неаргументирани!!!! и защо - за инвестиции и за увеличаване на заплати!!!!! оставам с усещането че работодателя не му е народа, а ЕОН!!!! пир по време на чума - типично по комунистически!!!! най - добре ще е да си ходи заедно с ЕОН. къде - изобщо не ни интересува!!!! (на бесилото ще е най-справедливо, но за съжаление тези времена, справедливите отдавна минаха)

Разваляйте им договорите на тези и да хващат пъта за Германия, Австрия и Чехия.Неустойките да плаща царят, който ги довлече тук.Да вървят да грабят там,откъдето са дошли.В Гърция цената на тока е спаднала,тук ще се вдига.Ай сиктир!

сичко поевтинява-само тока да скача-този Шушелов май получава заплата не само от Българския данакоплатец-направе ме мен председател на регулаторния орган и тока ще стане 10 стотинки от утре-колкото е реалната му цена-до кога в страните на които продаваме ток той ще е по евтин от при нас-на идиоти ли ни правят?

Целта на компания,като въпросната е да се награби бързо и да бяга,без да инвестира нищо.Или с подставени доставчици да извършва скъпоструващи инвестиции с техника и съоражения 3 та ръка. Практиката в други държави също го доказва. Ама не е луд тоя дето е изял 2 зелника...

Абе там в България не плащате ли вече по-скъп ток и от европейците ? Големи баровци станахте, ей !

Стига с тези увеличения вече.На фона на започващата безработища оправдания като инвестиции и увеличаване на заплати звучат смешно.То там и сега заплатите не им са никак малки.Нека по-добре да помислят как обикновенния българин ще си плаща сметките.Или пък целта на електроразпределител дружесгва е да ни върне в началото на миналия век-на газови фенери.Осъзнайте се!

Тези произвеждат ли ток,че да искат увеличение ?

Според мен трябва да разгледат варианта цената да падне поне с 20-30%.

След изборите ще компенсират електроразпределител дружества с лихва предполагам!

Да се развалят договорите с енергийните компани

dali da ne se potarsqt varianti E on da otide !?

Няма смисъл да се търсят резерви. Те са в европейския съд, в българския ги няма.