ТИР се завъртя и временно блокира АМ „Тракия“

ТИР блокира движението по магистрала „Тракия” в посока „София”. Пътни полицаи пренасочваха трафика при Вакарел по път I-8.

Обратно в новината

Коментари - ТИР се завъртя и временно блокира АМ „Тракия“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За разбирачите по-долу: Все-още съществува такова понятие като универсални гуми. Карам с такива, не се притеснявам от дъжд, сняг, лед и слънце. Вие помагайте с лъжи на "производителите", всъщност при нас търговци само. И сега не разбрах - изчистена, или неизчистена е Тракия?

d4

прав си. универсалната гума е маркирана с М&S /мъд енд сноу/. а магистралите както винаги не са изчистени като хората. при 5 см.сняг настъпва неописуем хаос...

Два часа и половина - разстояние от 10 км. Беше почистено малко преди София, а магистралата не е 10 км преди София. Имаше преспи(!!!!!) в крайна лява и крайна дясна лента,само една от лентите беше горе-долу почистена и то на някои места - даже може да се е разтопила от трафика. Как допуснаха да се образуват 20 км колони от тирове и в двете платна - това не го разбирам!! Едва след това започнаха да ги спират в дясна лента на Ихтиман

Тръгнах вчера в 18.з0 от Ихтиман. Беше излизано всичко. Нормално, след като тира е блокирал движението снегорините да са спрели да чистят. Когато минавах, в дясната лента се поддържаше скорост ч0-ш0 км/ч, а в лявата 80-120 км/ч. Последният завой преди правата е на 6 км и е лъжа за 10 изчистени км. Зима, проходимост при зимни условия, не е нормално на 5 снежинки трафика да започва да се влачи, заради кртни с летни или универсални гуми.

96% от британците си държат колите в гаража! /Интересно, защо ли им са?/Много ще ме зарадва, ако Евгени вземе риначката и изрине 5 метра от някой тротоар. Да не стане обаче като при Чарли Чаплин, който, щом изрие срещу някой долар пред една къща, звъни на съседната и прехвърля натрупаната купчина обратно пред първата, и после пак, и после пак..........Джингъл белс, джингъл белс, джингъл ол дъ уей, но няма нито белс, нито уей.

Затваряйте ги тези магистрали вече!Започна да вали сняг!

Явно съм минал малко преди тира да се завърти. Магистралата да е имала под см сняг, защото маркировката се виждаше и това при силен снеговалеж. Настигнах три снегорина малко преди правата към София. Мога да кажа БРАВО! От друга страна, водачи като посетител, караха с 40, вероятно с летни гуми, защото зимните гуми били измама на производителите или каквато друга глупост повтарят.

Разликата в сцеплението между лятна и зимна гума на лед и сняг е около 3-4 пъти. Съответно и сприачният път. Това за нешипованите. Разликата пък със шипованите гуми на лед е още 5-6 пъти. На спидуея на лед моторите карат с по 140. Ама това са пак измами на производителите на гуми. Аз със летни гуми на мотора зорлем вдигнах 40 на лед. Не напразно на ралитата се носят поне по 10 комплекта гуми за различни настилки. Разликата в твърдостта на смеската при летните гуми дава коренно различни характеристики на една и съща гума. Ама това да не го разберат ония идиоти в народното събрание, че току виж гласували закон споре дкойто на сухо да караме със сликове, а като завали дъжд да вадиме гумите за мокро от багажника да ги сменяме, както направиха дивотията със включените фарове, понеже в Швеция били карали така. И крайният ефект е че си светим в очите по цял ден и трябва да се оглеждаме за пешеходци и велсипедистите понеже карат без фарове. Значи гледай докато ти светят в очите. Яка далвера за очните лекари и производителите на очила. Както сега стана с крушките и фаровете - вече няма кола над 3 години дето да е с нормални фарове. На камионите еди чифт крушки кара 4 месеца. В Швеция карат и със зимни гуми на камионите ама тука ако се гласува подобна дивотия вече ще стане страшно.

Младежо с ник "Ъ", явно ги разбираш нещата, ама прибери си мотоциклета за лятото, да не те четем в "новините". Аз си зазимих Трабанчето, в очакване на Пролетта.

грешиш. винаги карам със зимни гуми от 01.11 до 01.0ч. преди години спах на Петолачката с много още коли -и това знам какво е. Ама сега знам и как чистят пътищата в Европа. страх ме е да се прибирам в Бг по това време.

пак ни изненада. е до каго ще продължава това, сняг да вали през зимата?

Не грешиш, но автора на статията не е внимавал в училище. За съжаление масово са така.