17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да дойде хан Аспарух да си види майсторията....

Малките друсалки сър.

Преди 3 години се прибирахме с автобус от екскурзия. Изпревари НИ В ТУНЕЛ ЧЕРЕН МЕРЦЕДЕС. С ВИСОКА СКОРОСТ. НЯМАШЕ НИКАКВА ВИДИМОСТ! ТИЯ СИ ИГРАЯТ С ЖИВОТА КАТО С РУСКА РУЛЕТКА! УЖАС!

Всичко тотално се обърка в нещастната ни Родина. Мутрите и бандитите се завърнаха с пълна сила, особено през последната година на властвуването на олигофрените от ПП. И никой не ги гони, нито санкционира, а и те се подиграват със Закона без да им пука, защото знаят, че корумпирани адвокати и прокурори (а покрай нашумелия напоследък случай с убиеца на двете млади жени се оказа, че и полицаите си искат своя пай от далаверата) или ги измъкват веднага, или протакат с години делото, като все едно са ги освободили невинни... И жалкото е, че гражданската съвест нищо не може да направи. И на мен, както и на вас, драги участници в тази дискусия, ми се случва ежедневно да видя нагло шофиране, безпардонно паркиране, безумно нарушаване на елементарни правила, тежко хулиганство на пътя и очевадни дрогирани типове, които налитат да бият, да чупят колата на този, който се е осмелил да им направи забележка, да блокират движението на останалите участници в трафика, демонстрирайки безпределна наглост и безнаказаност... А уж има камери, уж има пътна полиция, уж има контрол... Нищо няма, поне според санкциите на тези изроди на пътя. Кой от тях е в затвора? Убиецът на Милен ли? Убиецът на двете млади жени ли? Наглеците с по над десет тежки нарушения ли? И накрая се чувстваш безпомощен и безсилен в собствената ти държава... Докога, докога, докога...

Абсолютно сте прав, забелязва се. Властта слаба, престъпността е окуражена.

Не с последната година. Последните 10 години съм видял патрулка по пътя 20тина пъти...в два случай само ескорт на камион с ваксини. През това време наглостта се увеличава постоянно и накрая ще сме като в Русия - всички ще караме с камери понеже вероятността за инцидент ще достатъчно висока, за да си заслужава да ги монтираме.

В Русия карат с камери не защото е високо или ниско, а защото доказването е по-просто и ефективно. От много държави коментарите под руските клипове са, че е добре това да стане задължително навсякъде.

Ако в закона се впише, че който избяга от катастрофа директно се наказва с доживотен без право на замяна, всички ще стоят на място и дори като идва КАТ ще им махат отдалече с ръчички да не би някой да си помисли, че са избягали .

Знаеш ли как в НК се градират престъпленията /да не те занимавам с терминология/. Така. Колко тогава да бъде за кражба на колело, за средна телесна повреда или за изнасилване /особено като оплакването е от проститутка/? Хайде давай. Как ще ги градираш и останалите тъпци с плюсавите - кражба - рязане на двете ръзе и двата крака, средна телесна - одран жив на площада, и прочие - сам си фантазирай. Средновековни диваци.

Като сте толкова вещи с твоите колеги защо НК ви е от социалистическо време и пропадат многократните ви опити да го промените. За такива като вас трябва лишаване от професионални права и бой. Много бой.

в НК от соц времената нещата бяха доста по-твърди и по-свързани. от както дойде 'демокрацията' законите нарочно се разхлабват и се правят порти в тях.

Харесват ми. Може и нещо - без едно ухо, око... Става...

Аз да питам пак за детето, което по-надолу описах как ми изкриви ламарината и без да му мигне окото избяга. Не че нещо, ама има значение от каква точно катастрофа си избягал. И по какви подбуди. Ако тате ще ти дърпа ушите особено.

Глей сега ако те нацепи някой кибритлия и реши да се саморазправя пък аз не искам да имам белези тук и там как мислиш дали ще остана и да ме пердаши. Други казуси: на мене ми се пикае пък КАТ не идва до 5 час. Някой дето почва работа решил да бърза за нея в 08:00 ама аз се връщам от нощна 12 часова смяна спи ми се и две не виждам след 13-тия час. Колко трябва да чакам? Туй е същото за тебе все едно да те нацепя в 23:30 и КАТ да цъфне да прави протоколи в 5:30, а в 08:20 да трябва да си на работа.

Бягат защото са пияни и дрогирани!

и не може да се докаже че са били те в колата

законът трябва да гласи, че този които избяга от местото на катастрофа да се третира за употребил наркотик

Или по-скоро,ако след това го хванат и има наличие на алкохол или наркотици, да отпадне тезата, че той междувременно е пил две да се успокои. В такъв случай вината да се вменява априори! Тогава ще спрат да бягат, мислейки, че ще се отърват от отговорност за пиянство и наркотици, и току успели да спасят някого!

Ние си пишем, но керванът си върви. Все още не е обявено, но вчера на АМ Струма, към 23.50,имаше катастрофа със загинал и жена, останала без крака. Бях трета спряла кола, аз и пожарникаря и слагахме турникети, странното беше, че в пожарната нямат екипировка за това, но пък момчетата са корави и с едната ми връзка на обувката и един колан свършихме работа. Мантинелата беше минала през шофьорската врата и буквално ги беше заклала. Мъжат беше с отрязан крак от коляното нагоре с разкъсана феморална артерия - 40 секунди и е труп. Не можахме да го спасим. Жената - без крака ... повече подробности ще дам, като излезе в нюз-а. Самонще вметна, че въпреки, че автомобилът е самокатастрофирал, не мисля, че вината е само в починалия шофьор!

Някога преди много години ,още по време на "Тъмният социализъм", връщайки се от почивка ,се оказа ,че имаме още време до тръгването на влака и решихме да разгледаме Бургас. Съпругата ми реши ,подчертавам съпругата ми реши да поразгледаме централната частна града. Преди това ,в детството си съм минавал на път за "Отманли" един, два пъти през Бургас и имаше някаква спирка на служебен автобус, на едно площадче наречено "Птичи пазар".Сега вече 14-15години по-късно, се разхождахме в центъра ,направи ми добро впечатление, беше чисто и като ,че ли просторно.Имаше някакъв висок хотел "България" , а на близко до него имаше нащо като средновековна "выставка".На една платформа от ТИР,със свалени бордове бяха изложени две коли със съответните пояснителни табелки към тях.Та на двете коли /не си вече спомням със сигурност/ ,вратите бяха свалени ,вътре кръвта беше станала кафява ,имаше мухи/много гадно/ и пише ,че в едната са загинали 6 човека-4 възрастни и две деца ,а в другата четири човека.Беше гадно,но не знам дали беше възпитателно за "унтерменшен" ,но това беше през далечният и "тъмен" соц.

... хммм ... странно, преди 2 минути писаха в Перникнюз за случая. Ако благоволят да го отразят, ще пиша и тук!

Като прочетеш за черен Мерцедес и вече няма нужда да се чудиш кой е виновен. А са избягали не защото искат да се скрият ( ясно е че ще ги намерят кои са след като колата е ясна)) . Избягали са зашото са дрогирани и чакат да мине време докато им вземат пробите.

вие нямате ли си друга работа освен да висите в дира и да хленчите . В тази катастрофа дори пострадали няма ,да не говорим за убити ама продължавате да увивате на умряло.

И ти от плевнята си допълзял селяндур.

Простите копелета нямат край.

камери навсякъде бе алоууууу, как така ще избягат?

Даже и по филмите се случва да успяват да избягат, макар че всичко е пред камера.

Ясно е - или са правили гонка и са били надрусани като свине, или са возили дрога, пак надрусани утрепки! Време е да се напълнят затворите с такава наркоманска и наркодилърска измет!

Една малка промяна в НК и ЗДвП, приравняващи МПСто като оръжие на престъпление, което се конфискува веднага ще накара всякакви джигити да се замислят. Няма да ги спре, но ще ги ограничи.

Тогава ще станем като в САЩ - всички ще обикалят въоръжени. С тази разлика, че нашите боеприпаси ще се продават в бензиностанциите.

БРАВО,БРАВО,БРАВО! МУТРОШОФЬОРИТЕ ПОКАЗВАТ СТИЛ! Удряш, убиваш и бегаш. Така са възпитани, знаят, че има кой да ги предпази от отговорност. Очаква се такива неща да зачестяват. Втълпени са на цели поколения властимащи. Купи си нова, по-мощна кола! А, да, и книжка ти не требва. тя е за бълъците.

Откъде се очаква да зачестяват? В последните 20 години няма такава тенденция. Не беше отдавна, когато един познат ми разправяше, че книжката му е за всички категории и е правил глупсоти с всевъзможни превозни средства, обаче вече не можело така. Година по-рано отнесъл 700 лева. Така че какво "се очаква" и какво е в действителност... може голяма разлика да има.

"Очаква се" щото мутрогъзарите ше си купат още по-мощни коли. И ше ги карат безотговорно. Мама, тате и системата са зад гърбъ ми вече 30 години. Кой ше ми излезе насреща? Плюс, че средата казва: ГАЗИ! АКО НЕ ГАЗИШ И НЕ БЕГАШ НЕ СИ ОТ НАШТЕ, А ОТ властнемащите бълъци. В добавка - тилефончетата усилват докрайност егоизъмъ и чуството за превъзходство. КРАЙ НА ПРАВИЛАТА. Така се възпитаваше и се култивира "елотот"

Мушморок

Реално погледнато, освен по-мощни, мутрогъзарите си купуват и все по-безопасни коли. Да не би да мислиш, че в някоя 20 годишна трошка щяха да са в състояние да избягат и петимата?

Оли - прочети статията. Къде видя удряш, убиваш и бегаш. Какми убити?

е, у нас, ако не избягат, значи не са мъже, а путки ......

София прилича на клоака,Веднага да се връща жителството.Само селтаци и отпадъци дойдоха тука.

Петима в черен меецедес, цингаманга случайно?

Не е случайно, закономерно е!

ба си нъродунъсилението

КАТ трябва да има на разположение по една подвижна преса във всеки град. При констатиран алкохол или дрога колата се минимизира ВЕДНАГА и НА МЯСТО. Балванката отива в Белканто и сумата остава в бюджета на държавата. Другите процедури нека си вървят ...

Навсякъде по света бягство от катастрофа увеличава с 5 години наказанието. А тук ВСЕКИ ДЕН някой е избягал. Предполага се, че отказ от кръвна проба или бягство от катастрофа означават, че си в най-голямо прегрешение, затова при бягство да се приема, че си със 100 промила и специално си опитал умишлено да убиеш другите. Преди време се ударихме в Мароко. При опит да разчистя бронята от пътя до бордюра (2-3 метра встрани), полицаят ме попита дали това е опит за бягство?!?

Веднъж едно дете ме блъсна с колело. Вдлъбна с половин сантиметър ламарината с предната си гума и избяга. Не се майтапя. Дори по закон, щом има щети, се води произшествие. По стечение на обстоятелствата беше на пракинга пред блока и се познаваме. Да ходя ли да му кажа, че трябва да си лежи 5-те години плюс това, което му се полага по принцип? Ама като започнете да ги приказвате на ангро... навсякъде по света било.

Ми то затова има малолетни непълнолетни и пълнолетни

Ама ти от ламарина ли си?

Мушморок

Г-н Име, Детето е пълнолетно. Нещо да добавиш още имаш ли?

Мушморок

Г-н Сериозен, Трябва ли собственикът на повредения явтомобил да е от ламарина за да е в сила твърдението за 5-те години? Навсякъде по света ли е така?

И почвам да бегам, бате. Мотото на съвременниет келеши. Мускули, стойки, бабаитлъци и пасле багат бате, като подгонени госпожици.

Идиотите не се ли свършиха,или непрекъснато се раждат нови??

Н това място преди 6 години прокурорското синче размаза момчето у момичето. Ама бързо го потулиха. Защото татенцето е от ГЕРБ.

В работата,в която работя и се намира в Сф,голяма част от работниците идват с коли и мотори,но нямат книжки и не знаят правилата за движение. Като сме си говорили,ми се изправят косите. Тръгват си от работа,карали със 150 км.ч.,ама защото толкова можела да вдигне кошницата им,иначе щели да карат и с повече. Като им кажеш,не гледат ли новините,какво става,ежедневно катастрофи - не гледат и не ги интересува. Като ги питаш,защо са без книжки и карат коли,защо не изкарат курсовете - нямат пари,хъм,да де,ама за кочината дето карат пари са имали,а за шофьорски курсове не. Е с те такива е пълно,най интересното е,че много пъти са идвали на работа пили или дрогирани,но на това шефовете не обръщат внимание,за тях е важно тези да си свършат работата,после ако ще да се изпотрепят,това не ги интересува,парите са им важни на феодалите,ама това е друга тема... Таа,в България масово карат без книжки,пияни и дрогирани,най вече хора от малцинствата,ромей,за тях всичко е позволено,но има и български тарикати,абе простотията е голяма...

Дори и да не е негова - да се конфискува!

Произшествие при пътуване към/от работа се смята за произшествие в работно време и работодателя също трябва да плаща нещо. Така, че на тези работодатели ще им запука, ако стане нещо.

Това силно казано е тунел, но шахтите са редовно хлътнали с 10 см под нивото на асфалта и когато водач ги види в последния момент редовно се предприемат резки маневри, а вътре е тясно...

Единственото хубаво нещо на мюсюлманските държави са наказанията им. Човек не го е толкова страх от глоби и затвор. Но ако знае, че наказанието ще го остави инвалид без една или две ръце до края на живота му ще се замисли дали да употребява наркотици и след това да шофира.

Най якото е бой с камъни в центъра на града от разярена тълпа граждани

Законите и там са за обикновените хора. Приближените на властта си карат както си искат. Давам пример. ОАЕ - Дубай в частност. Братовчед на шейха внася алкохол и наркотици от Шри Ланка през кораби. Хващат кораба, братовчедът чист като сълза - на въжето всички, които не са местни. Братовчедът си прави нов канал и си продължава по старому. А ако знаеш още колко такива истории мога да ти разкажа....

Правилно а не местните компраят там?

Работят, понеже местните не работят и все някой трябва да го прави. 2 млн население, 200 000 местни.

Като смяташ че го е страх да не остане инвалид, то тогава как си обясняваш че не ги е страх да се качват на колите пияни и дрогирани? Това е най-лесният начин сам да се осакатиш, както и да умреш! Оня, дето уби двете момичета на бул. "Черни връх" по някакво чудо свише е останал невредим! Обикновено умират.

А какво става тогава, когато две седмици след като ти отрежат ръката, вземе че се разбере, че виновен е друг? Държат я в хладилник, в случай че се наложи да я пришият обратно ли?

Бързали са към факултета

То май вече не е модерно ако не избягаш от местопроишествието… при всяка по-тежка катастрофа има избягали…

Запушвайте им пътя на тия селяци бе тормозете ги биите им спирачки монтирайте си лазер на задното стъкло и заслепявайте псевдомутрите бе саморазправяйте се с тях

Може пък да се били неврохирурзи,които са бързали за спешна операция. Ама не ги обявявайте, за до човешки същества с общ мозък състоящ се от една мозъчна клетка

Тотална деградация на ценности и навлизане на западни манталитети

Хайде,катастрофи е имало и по време на соца,има сега в Русия,в Китай,в Европа, навсякъде по света. В Русия особено е мазало с подобни катастрофи с дрогирани и пияни,мрежата е пълна с клипове от там. До простотия е,не до ценности! Карат мерцедес,смели и гъзари,докато го карат,показват се,вижте,кои сме,в един момент катастрофират и всички се разбягат,като уплашени пилци,това ли са местните гъзари?!?

Да има и в Русия - пълно е с пияни или направо нагли шпфьори. За това трябва да се променя света - и в Русия и у нас и на запад ама незнам - май изпуснахме времето..

руснаците пак са ни криви... само дето те ще се оправят, забраниха на НПО-та с чужди пари да се правят на интересни в държавата им. преди да сте ревнали: САЩ имат точно същите ограничения, ама още от Студената война.

Ние сме страхотна държава, номер едно по производство и с икономика по добра от германската, в която живее страхотен народ!

Много филми гледат тия хора. Какво си мислят, че ще стане като избягат? Че ще кажат на жена си "Жена, взимай една чанта и да бягаме - ще стим под мостовете и така ще живеем във вечна любов." Нали по номерата на колата или на рамата ще се намери кой е собственика на колата. От там той или ще е шофьора или ще каже кой е сшофьора, зада не го арестуват него. А сега като е избягал шофьора, ще го съдят на по-тежко наказание.

А къв номер кви 5 лева никой не се разделя с тракера си наречен GSM щото се смятат за много ербапи.

Ами софетата не могат да карат и това е

В София живее повече от 1/3 от България. Така са се размякали, че не им разбирам какво говорят, тежки келти.

Спрете да давате книжки на всеки путьо и да строите широки магистрали през центъра на града. Половината булеварди трябва да се стеснят.

А бе те с отнети книжки не мога ти сега искаш изобщо и курсове да не карат. Блъскат се щото магистралите са им тясни трябва по широки обаче през 100м да има напречни канавки по педя за начало да речем. Ако няма ефект тогава всяка втора да е две педи. Е тогава да видим какъв ще е резултата.

немското автомобилостроене символ и сигурен маркер за тежка форма на дебилизъм

Избягали,защото са били друсани и пияни. Няма край това нещо-всеки ден залавят такива и нови,и нови изплуват с нарко и алкохол,без изобщо да им дреме. Тази"акция"трябва да продължи поне година и да се прави както трябва.А иначе,смятайте всред какви типове и типеси се движим по улици и пътища.

Тази акция е все едно да ловиш риба в морето с въдица.... тука трябват кораби с мрежи, стотици кораби с хиляди метри мрежи да ловят всеки ден, всеки час!

Точно така е.И после-гръцките мерки,ама приложени на практика.Този алкохолен и нарко боклук,трябва да бъде изметен от улиците и пътищата.Не може ежедневно,шофирайки,да играем на руска рулетка.

Е ко като го издирят в къщи ко ще рече, че се е друсал след катастрофата ли? Ми то тестовете хващат в коя минута си надрусан.

Дрогирани среднощни самоубийци на които тоя път им се е разминало.А и спецоперацията на КАТ завърши.Лято е и полицаите са хора трябва да почивагт.Сега е времето за каране пиян,за обиране и убиване възрастни хора по селата,за кръчмарски боища с ножове.Въобще безвремие.Правителство няма ,полиция няма,слободия.

Гьоте:"Там, където глупостта е образец, разумът се счита за безумие"...

Бягащи герои на новото време! Еврожендъри с Мержана, хай левъл плебс в най-демоклатичната Демокрация на света гейския съюз. Толкова улави, че даже не могат като мъже да си поемат последствията за улавостта! Да им еба майката и на петимата!

Друго си е отговорните комунисти, каращи със 170 в града и газещи деца а, другарю?

Вечер, преди да си легнеш, провери под леглото да няма скрит някои комунист.

По-скоро са били пияни чалгаджии. Тях цял живот ги преследва бял Мерцедес.

Ами стегнете си багажа и бегом в любимата ви Русия. Там изобщо няма подобни случки. Нищо че подлите евро гейове качват стотици клипове в youtube за улави шофьори точно от Русия... А ние тук някак си ще продължим да живеем без някой да ни казва какво да мислим, какво да говорим и какво да четем или гледаме, за разлика от бруталната цензура в СССР-2 .

министър Чашков по това време е на парцуца! Не го интересува!

Не се съобщава за пострадали, но и по двете коли има сериозни щети. В черния "Мерцедес" са се возели петима души, но всички са избягали от местопроизшествието. ....................................................... А другата кола каква марка е ? Какъв цвят? Колко са били в нея?

За другата кола, не е ли очевидно? Бял "Мерцедес". И преследва редактора в живота.

Малка държавица, а толкова катастрофи всеки ден... говори много!

Колко катастрофи всеки ден?

Тази дописка е пълно недоразумение! 1. На Гешов това не е тунел. Пътен възел е с нива. Ама трябва да си от София, за да го знаеш; 2. Никой не е избягал. Почакали са полиция, но тя по това време спи и са решили да си ходят ; 3. Никой не е бил дрогиран. Ние сме като в Сингапур - там за дъвка те наказват сурово, у нас за наркотици те застрелват на стадиона; 4. Тук има ред, процедури и всичко се спазва. Хората знаят какъв е закона, знаят че неспазването му се наказва сурово и са дисциплинирани. Даже не се интересуват кой е министър председател. 5. Оставям ви, че се разсъних…

Абе никой няма да те разбере брате. Тук ирония го мислят за ютия.

Паралия Офриниу Παραλία Οφρυνίου

С две думи 90% от сериозните катастрофи са причинени от дрогирани или пияни идиоти! Пълен разпад на държавата!

Другите са от кифли с бели коли. Една ме засече сутринта 4 пъти за 300 метра. А пътя е празен. Има цели 2 ленти само за нея. Фърлете ги тия телефони бе. Инстаграм може да зачака 0 минути.

Аз като пиша да нацвъкаме София и страната с камери...

Ма то си има достатъчно. Ама видеоматериалите не ги признава съда. Да нацъкаме страната със съдии. Ама те не събират доказателства. Да нацъкаме странната с полицаи. Ама те са корумпирани. Да нацъкаме страната читави хора...

Какви камери бе анонимнико. Масово се кара с коли на името на Айше и дядо й. После се отива с брата на Айше в КАТ и се плаща глобата, а може и въобще да не се плати както се и видя, но истиниските извършители винаги са едни и същи и никога не са наказани. Това се застава и директно се нарязват книжките на тия наркомани и алкохолици това е решението, но то минава и през промяна на закона, а политическа воля както ссе вижда няма. Защо тия бабаити ги няма по Гърция, а там карат като "божи кравички".

Какви книжки бре? Взима се колата. Те книжки на тези им не трябват. А закона няма да се промени щото тези са на депутати прокурори и полицаи децата и съветите. Сина на Лъчо мозъка беше с оня дето уби Милен Цветков ама помни ли някой?

Точно така не допълних коментара си, но сега ще го направя понеже масово са и без книжки, затова директно в затвора, но както казах по-горе няма воля в НС та цялата работа от там е отекла.

Има ли държава? Гласувайте за ГЕРБ.

Ще гласуваме. Те ги познават тези лапета лично и ще кажат на майките им да си ги приберат.

да познаем ли колко от избягалите са били дрогирани?