Добри перспективи за шивашкия бизнес

До 2014 г. в България може да има 200 000 работни места в областта на производството на облекло и текстил, прогнозира Бертрам Ролман, зам.-председател на УС на Българската асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил и член на борда на директорите на "Еуратекс".

Обратно в новината

Коментари - Добри перспективи за шивашкия бизнес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аха...значи да се натискаме да живеем в БГ...ха ха ха ха

Ми така е. Клонът не е за всеки. Сега от него се катурна Гърция. За в бъдеще е ред и на Европа и Америка. Те какво си мислят? Другият свят ще им работи робски. Вече будали няма. Има глобализация.

Вчера имаше статия , че шивашки предприятия затварят и масово не получават пари , днес пък някой пише за добри преспективи Лошото е че едното е сегашна действителност , пък другото са общи бъдещи пожелания за които китайци , виетнамци , индийци и всякакви други въобще нехаят Тяхната евтина продукция и неограничена работна ръка ще смаже всякакви измислени прогнози

Да шием неуморно, другари!Да бъдем челници и първенци в едно неосоцкапиталистическо съревнование по експлоатация и ниско заплащане!Трудът е песен!

Най-евтината работна ръка е в текстилната промишленост-затова капиталистите се насочиха там.Нормите са високи-заплащането незадоволително.А за условията-зимно време работят с грейки,лятно-пукат от жега,защото икономисват от климатичните инсталации.Жените пищят,но жалост няма.Ако не-стой си в къщи-казва чужденецът.Гадост!

ще преориентират поръчките си от Китай и други азиатски страни към Балканите, Естония, Литва, Полша, Беларус. Дислокацията се налага заради високите транспортни разходи, дългия срок на изпълнение на поръчките, който достига до девет месеца в Китай, и увеличаването на разходите за труд там. Просперитет на населението на една държава не се прави с ниски заплати !!! 670 лева на трудещите който произвеждат продукт са крайно мизерни !!!

Това е средна стойноист на трудовото възнаграждение, а не стойност на трудовото възнаграждение. Не се пали излишно!

Леле, златен е този Ролман. Къде дават 750 лв, та веднага да се кандидатирам за работа? Откога чакам тази звездна новина. Тя ми стопли изстрадалото сърце! Действително ли? Тъкмо се гласех да отида в странство, а сега ще си потрая тука, че току виж ме взели на работа за 750 лв. И тогава какъв живот ще настане само!

Ела в гоце Делчев.Наистина е така.

Не е само Китай конкурентът. Ами Индия, арабският свят, Латинска Америка, Турция.... И не се знае още кой ще се появи през тези заветни 10 години.