Проверяват връзка на убития Тамерлан Царнаев с терористи

По-големият от двамата братя Царнаеви – Тамерлан – през 2012 г. е прекарал половин година в Дагестан, където може да е бил вербуван от терористи, предаде „Ню Йорк Таймс”, цитиран от "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Проверяват връзка на убития Тамерлан Царнаев с терористи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

*Коментарът е скрит, защото съдържа обиди, цинизми или накърнява доброто име и най-вече пречи на щатния сътрудник в дир-а

Айде, щатният писач на ГЕРБ пак се изказа неподготвен! Каква тема, какъв коментар-

Този Иречек от къде се пръкна? Мислите са му като на прецакан реститут, а коментарът за САЩ и Руслия е извън темата. А бе, каквото си знае баба, това си бае.

Другари, справедливостта възтържествува. Световният жандарм USA фалира, загива, изчезва от картата на света. Настъпва дълго чаканата нирвана - всеки ден на човек, тенджера шопска салата, печено прасе (агне, пуйка, кокошка, пиле, заек, фазан), шише ракия, дамаджана вино. USA ги няма. Коментирайте новата реалност.

Какви другари те гонят тебе бе, половината американци не вярват в официалната версия за атентатите от 11 септември, и те ли са другари?! Стига си пренасял нещата в сферата на идеологията, става дума за едни мафиоти. Нормално е след толкова нагласени атентати хората да не вярват на обясненията на властите.

Какво ви е грижа за фалирала, изчезнала държава. Защо я коментирате. Вече я няма. Край. Конец. Ла финита. Капут.

също сте доста нагли да говорите за финансиране и за американски оръжия при положение че всички терористични, работническо-освободителни армии и милиции в света бяха въоръжавани до зъби с руско оръжие щатите поне имат някакви ограничения

ясноооо... тенджерите в бостън са руски, а? people kill people.

понеже тука е пълно с (един) русофоб, да спомена: 1) чеченци 2) амрикански град 3) американски служби 4) предупредени преди 2 години за вероятен радикален ислям у тези двата чеченеца другото е злоба и опит да се преметнат нещата от болната върху здравата глава.

това че не съм русофил не ме прави русофоб обаче трябва да се реагира на цялата тая помия и пропаганда изливана от разни промити русофилски мозъци с дни се кефехте за атентата пф + това чечения не е ли в русия - най-малкото

трябва да си КРЪГЪЛ идиот, господин "Иречек" (не те ли е срам да се наричаш така?). поне да беше прочел новината. сладурите са били с турски паспорти, избягали са от маса време, и не са част от Русия - защото има 'малка' разлика между Русия и федерацията. както има разлика между циганин и българин, примерно, само дето между чечня и русия има много по-големи различия. но и това сигурно си го знаеш. сега, да се върнем на новината 1) в уса е 2) те живеят там от години 3) били са предупредени още преди 2 години, че са крайни ислямисти 4) стига с глупостите, че успя да оакаш и тавана. какво като си мъдератор в дир.бг (очевадно е, защото за много по-малко има банове по айпи)

човек, който говори на 'рашка' и навсякъде му се привиждат руснаци, дори когато става въпрос за Бостън и чеченци, е русофоб. или най-обикновена откачалка.

а реалността е ткава - вижте какъв е търговския ни дефицит с русия и лесно ще пресметнете къде изтичат парите на държавата илюминати трънки

Понеже този форум е пълен с почитатели на истинския колонизатор и грабител на България, братска ръшъ и имат конспиративната задача да прехвърлят вината за жестоката мизерия у нас върху главата на "илюминатите от USA", участието ми е безмислено. Нирваната идва - USA загива (изчезва), всеки ден на човек тенджера шопска салата, печено прасе (агне), кило ракия и дамаджана вино.

о, колко си прост. какво общо има чеченец + бостън с братската ти раша и глупостите ти? поне научи как се пише на български 'русия', че с този профанизиран псевдоанглийски ми мязаш на циганин, пардон, на ром.

връзката е елементарна всички русофили се изкефиха на атентата и заключиха че американците са си виновни и че атентаторите са иранци или корейци

Проста е бг популацията, че не хвана тоягите 1989г., съвсем се бяхте насрали от страх.

САЩ ги интересува бъдещето на ромите а не на българите, прочети им и докладите!

Абе ДС е виновна.

Има една турска поговорка"На бедния му изгоряла и последната свещ,докато пресмятал парите на богатия"Та и вашата работа,оставете Русия и САЩ,па си погледнете празните чинии и джбове.

Понеже ми омръзна да наливам в тиквите елементарни истини, ще ви успокоя и зарадвам. В най-скоро време USA ще фалират и ще изчезнат от картата на света. Настъпва всеобщо щастие и нирвана. Всеки де на човек тенджера шопска салат, печено прасе, килограм ракия и дамаджана вино. Споко другари, светлото бъдеще идва.

Другарите се съюзиха с "враговете" си от САЩ и се борят заедно срещу един измислен враг наречен тероризъм!

Имам сърдечна молба - не се занимавайте с проблеми, когато не сте подготвен. Другарите "съюзници" на "илюминатите от USA" изгониха канадските инвеститори за нова АЕЦ. Дадоха Нефтохим на ръшънци. Фармацията на ръшънци. БТК на ръшънци. Безконтролно пристанище "Росенец" на ръшънци. Химията на ръшънци. Зърнопроизводството на ръшънци. Държавната банка на ръшънци. Булгартабак на ръшънци. Врътката с външния дълг на ръшънци. Кому служат в момента велчев, катев и василев ? Ужас братче? Обречени сме.

за тези които още леят сълзи за химическите оръжия на саддам: по долината на тигър и ефрат още мирише на зарин за тоя изрод плачете който караше хора да плуват в басейни от киселина и разпорваше коремите на бременни жени срам

А кой снабди Садамчо с химическите оръжия знаеш ли? През 1983 година Доналд Ръмсфелд посещава Багдад и се среща със Садам за да договори доставки на химични и биологични оръжия от американски корпорации. САЩ увеличават доставките на оръжия за Садам след като вече е използвал предишните доставки срещу кюрдите през 1987 и 1988 година.

знаеш не знаеш Простият факт е, че Ирак получи по-малко от 1% от военните си доставки от САЩ, и със сигурност най-голямата част от оръжията на Саддам дойде от СССР, Франция и Китай. БААС е комунистическа партия! а стига с лъжите че ми писна от всякъде!

Ми тогава Садам се бореше за справедлива кауза бе хахо. Против лудите аятоласи от Иран се бореше. Те САЩ и Кастро подкрепяха в началото, докато не почна да национализира всичко и най вече американски компании

Я се гръмни !! Но преди това осветли зашо американците използваха бял фосфор във Фелуджа, папагал нещастен.

Обеднен уран в Сърбия (де-факто и в нашия двор). Така са си от край-време, от изтребването на истинските американци, през братоубийствената си война, през Дрезден и Хиросима... ейджънт ориндж и напалм, обемен взрив и касетъчни бомби - за това обвиняват другите, защото самите те са виновни.

Аз по-големи и мръсни терористи от САЩ не познавам.На петролните магнати,банкери и илюминати от САЩ им се въртят из главата разни терористи,мюсюлманска неприязъм към християните.Всъщност всичко е перде, мюсюлманите не са враг на християните.Врагът са евреите! Еврейските началници на илюминатите от САЩ!

Абе тиквундер, в Ирак и Афганистан са избити един милион, а на Орлов мост има една пукната глава. Не се подигравай с паметта на убитите.

Първо, как разбраха, че братята са взривили тенджерите, като единият го убиха, а другият ще оживее само ако говори "истината"?

Сигурно е, че са обучени от вещи терористи двамата чеченци, знам даже и как се казва терористичната организация- от скоро е ФСБ, преди беше КГБ, имаше и други наименования, но същността и дейността и си е все една- да служи на злото...

Стига сте трили коментари, които са по темата! По-долу бях пуснал коментар с цитати от американски източници за това, че САЩ са подкрепяли чеченците, за да създадат напрежение в Русия, вие го изтрихте! И за това, че САЩ подкрепят изгодните им за момента терористи или каквито и да са там, а после ги разкарват, ако вече не им трябват.

няма такива източници официалното становище на сащ относно терористичните чеченски организации е че са терористични и свързани с ал кайда

сега остава да кажеш, че са неверни и официалните данни за това, как ЦРУ е наляло много милиони + инструктори, за да създаде структурите в Афганистан. Същите, които после стават Ал Кайда. Данните са официални, правителствени, от САЩ. А за триенето - какво очакваш, посланика на САЩ е по-влиятелен в България от президент + правителство + всички купени и платени НГО-та.

Ако ислямистките "борци за свобода" са такива мъже-герои, да излезат на гола поляна и да се бият. Ама не им отърва, все се крият между деца, жени, мирни хора и после пищят срещу американските убийци.

Ако "американските борци за свобода" са герои , нека да не стрелят по жени и деца в Ирак. Не трябва да се крият зад някакви "химически оръжия" на Садам а да заявят пред целия свят: "Ние окупирахме Ирак, заради петрола и за това сме поставили марионетно правителство". Влез в "Гугъл" и ще се убедиш колко деца и жени са избити от американски военни с малоумното обяснение: СТАНА ГРЕШКА.

Химическите оръжия бяха изнесени в Сирия след предателството на ръшънците.

Всеки един убит американец е връщане на ресто, за хилядите избити от янките в Ирак и Афганистан мирни граждани.

Все повече българи се причисляват към привържениците за конспирация във всичко. Това е израз на умствено безсилие. Пряк резултат на напредващ процес на опростачване сред обществото ни. За жалост.

Конпсирациите са налице, а това, че не можеш да ги проумееш, си е твой проблем

са толкова лъжливи, колкото навсякъде по-света и малко повече. Как така изведнъж от "борци за свобода и независимост" подобни момчета станаха "ислямски терористи"? Или ако са против Русия са едни, но когато са против тях са други? Гадното в случая е , че страдат обикновените американци, които по принцип са нормални хора. Както навсякъде впрочем, обикновените граждани плащат дивотиите на политиците си.

Правилно, който не е с нас е против нас. Невинните USA граждани щяха да живеят като виновните ссср граждани, ако не бяха USA политиците.

А невинните ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ, ИЗБИТИ МИРНИ ГРАЖДАНИ В ИРАК И АВГАНИСТАН, да не би да са избити от марсианци? След като янките си позволяват да убиват деца в Ирак, всеки един друг народ има право да избива американци.

Цялата тази работа много ми мирише.За няма и седмица разкриха атентаторите!До сега ако някоя терористична група не поемеше отговорноста за даден атентат, нямаха и идея кой го е извършил.Все търсен еди кой си ПРЕДПОЛАГАЕМ извършител.Ако са толкова добри, че за няколко дни да хванат извършителя, не би ли трябвало да могат и да го предотвратят?

Военно-промишления комплекс на САЩ всячески си търси врагове - сърби, афганистанци, иракчани, сирийци и т.н. за да си продава тактическите и нетактическите оръжия. Въобще не подбират - приятели и неприятели и настървяват опонентите със сценарии и атентати. Толкова е просто.

щото сърбите не се клаха 10 години та им трябваха външни хора за това?! американците спряха клането помолба на европейците какво е това - в края на 20 век да се избиват хора в европа с години?! в сирия не е ли като руския впк да е замесен а не американския!? в сирия щатите не помагат с оръжия а с невоенни помощи абе дрънкайте си все тая

Икономиста костовак, човека ти го начука по долу, ама май не знаеш инглиш?

Ръмбо вече не е американец а чеченец - 19 годишен с цяла армия по петите му той успява да избяга хвърляйки бомби върху преследвачите си, гази хора и се крие успешно...обачер освен цялата армия всички цивилки са против него и дядо с фенер успява да го окрие в лодка убежище...да да филм ще кажете ,е не истината и само истина хаха

да намекваш ,че величаеш толкова анти-човешко терористично чудовищно жестоко убиващо, инвалидизиращо за цял живот невинни хора вкл малки дечица поведение каквото са имали заснетите терористи ....МОЛБИТЕ ОТ НЕВИННИТЕ ЖЕРТВИ СА -МОЛЯ НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЖЕРТВИТЕ И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА ВЪВ ВАШИТЕ МИСЛИ И МОЛБИ ....

Нищо не величая просто припознах сценария на един доста известен филм, случващ се на практика... Иначе има терористи, които са български национални герои - тях ги величая да...те са велики - запали ли са малки искри, които са съборили огромна империя....

Една от основните причини ЗА АТЕНТАТИТЕ,а струва ми се, че и в бъдеще ще бъде АГРЕСИВНАТА ПОЛИТИКА НА САЩ ВЪВ ВСИЧКИ ЧАСТИ НА ПЛАНЕТАТА. Например в ИРАК са загинали около 400 000 (по Уйкиликс - Санджанс) цивилни и 3 % военни Цялата страна е в руйни. Още търсят ядреното оръжие на Садам.

подкрепят американците подрепят ама много удобно забравихте когато помагаха на русия пре 2 световна иначе щяхте русофилите сега на немски да говорите американците не са подпомагали чеченците или дагестанците стига с лъжите

Ето до къде води образователната реформа! Чукча писател, не читател!

Пропусна да отбележиш, че пред нея има една друга още по-нетолерантна и расистка, но по-прикрита, за която всички други са "гои" (добитък), който може да се използва и убива - това е юдеизмът! Ислямът е просто негова рожба.

ЦРУ (САЩ) е известно, че по политически причини тайно подкрепят и финансират терористи от Дагестан (онези, които правят атанетати в Русия) - ясно защо. Но тези мислители пропускат факта, че и християните в САЩ (не само в Русия) са враг за едно крайно ислямистко движение. Резултатът многократно сме го виждали, но това уви не е променило мисленето на службите в САЩ - там мисленето е като на шопа - важно е политическият пртивни (в слуая Русия) да е зле.

Е , тогава значи Русия има мотив да си отмъсти...

да бе, и за това преди 2 (две) години официално са ги предупредили за тези двамцата. хора, раболепието към САЩ ви заслепява..

Pелигuята е наистина опиyм за народите!!! Bиждали сме тези фанатици в центbра на летище Kенеди как клякат на пода и по 10 пbти си yдрят челата /главата/ в пода и се молят и те не знаят за какво !!! Tyк в BULGARIA политиците сbщо се присламчиха кbм цbрквата та белким и този контингент от вярващи да им повярват на лbжите !!! Mного ни лbгаха !!! Bече ще ги гледаме под лyпа !!! има приказка "политиците винаги говорят това, което искаме да чyем " DA ама HE този пbт !

Чеченец в цивилизована страна, какво да се очаква? В България те не трябва по никой начин да се допускат, както пакистанци, араби, палестинци и всички които строят джамии и се молят по 5 пъти на ден.

Американците отново станаха смешни и жалки. Първо се намесиха в Афанистан, където Ванка искаше да донесе култура и прогрес. После - в Чечня, където рязаните искат халифат модел 13-ти век. Сега жънат плдовете на тази намеса - намеса без разум, без познаване на ислямските катили, без да си дават сметка, че ще плащат с живота на красиви американски момчета, един от които е и моят внук. Затова днес отново си задавам въпроса - за чичо Сам само парите ли са святи? И няма ли край тази дива трагедия за народите на Изтока, попаднали отново в лапите на брадати главорези? Това би е новата нацистка чума на 21-ви век?

ОК съм. Я ни припомни кога и как американците са се намесвали в Чечня?

чеченските терористи бяха "борци за свобода" според САЩ и бяха подпомагани от Ал Кайда, с канали през Турция.Едва след 11.09.2001 САЩ се обърнаха срещу своето творение Ал Кайда и започнаха да ги наричат терористи. Но дори през 2002 тези двама братя са получили статут на бежанци в САЩ, като борци за свобода, срещу "окупаторката" Русия, конечно. А междувременно през 2011 американците пак използваха Ал Кайда ,да свалят и убият без съд Моамар Кадафи. САЩ създават и използват ислямски терористи, а понякога те се обръщат срещу тях, но на правителството май не му пука, защото само невинни американци страдат, а бизнеса им с войни и оръжия си върви .

Ами по начина, по който го правят по цял свят - чрез фиансниране на Дагестански терористи в случая (онези дато взривяват бомби в Москва). Ето така

Може би езикова бариера ви пречи да разберете американските и демократичните ценности от първа ръка ,вкл от интернет ,та направо преразказвате това,което ви е казала ромска или азиатска баба ,т.е. че парите са цел -НЕ ,НЕ ПАРИТЕ СА ЦЕЛ ,А "ПЪТЯ " Т.Е ПОДДЪРЖАНЕТО НА ЖИВОТА ,ИЗИСКВА ТРУД И УЧЕНИЕ ,КАТО ПО ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА СЕ ЗАПЛАЩА САМО ПОЗИТИВНИЯ ИЛИ ОБЩЕСТВЕНО ПОЛЕЗЕН ТРУД ,И ТО РАВНО ЗА РАВЕН ТРУД ....НЕ СЕ ДОПУСКА НЕЧОВЕШКО ТРЕТИРАНЕ -ИЗНУДВАНЕ,РЕКЕТ,НЕО-РОБСТВО ИЛИ КРАЖБИ ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ЖИВОТ -ТОВА СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО....А ПАРИТЕ СА САМО ЕКВИВАЛЕНТ НА ТРУД,УНИВЕРСАЛНО СРЕДСТВО ЗА РАЗПЛАЩАНЕ ЗА СТОКИ И УСЛУГИ,ЗА СПЕСТЯВАНЕ И ИНВЕСТИРАНЕ,ЗА ПЛАНИРАНЕ -ПАРИТЕ СА ОБМЕНЕН ФАКТОР ,КОЙТО ЗАМЕСТВА НАТУРАЛНИТЕ ЗАМЕНИ ,ИЛИ ЗЛАТОТО,ИЛИ ДРУГИ ЦЕННОСТИ ,КОИТО ПО-РЯДКО СА УДАЧНИ В СЪВРЕМЕННАТА ТЪРГОВИЯ ,В УСЛОВИЯТА НА РАЗДЕЛЕНИЕ НА ТРУДА ПО СЕКТОРИ И Т.Н. Ясно ли ви става ?

Можеше и да не ВИКАШ толкова..

Ми той Ванката изтрепа над 1 милион, щото не щяха да се приобщат към просешката култура, пък взе, че утепа ипрезидента им! Втори президент тепат, след Кенеди!

"Дръжте крадеца!" - знаете, кой вика така!

"Може би бил вербуван?!" - така американците стрелят и убиват, за да започнат войни! Никога чеченец няма да посегне на брат си в подобна ситуация, никога! Българин - да!

разказа на англ,ще узнаете,че докато се барикадирали зад отвлечения мерцедес,братята цернаеви стреляли и хвърляли бомби срещу полицията,а след това по-големият се затичал срещу полицаите ,препасан с експлозиви като самоубиец,а по-младият се качил на джипа и го подкарал пак срещу полицаите ,като така се измъкнал ,след това се укрил,и при ареста отново е стрелял срещу полицаите ,които не са му прочели миранда правата да запази мълчание,и че има право на адвокат при разпитите,тъй като за такива случаи има предвидени изключения -когато се отнема това право в името на обществена безопасност и сигурност,да се разпита веднага ,без адвокат /това е вече било прилагано в 2 случая -ислямисти ,хванати в опит да взривят незаконно на летище ,на самолет/

Vibudhi

Достатъчно е да видите лицето на малкия брат за да разберете, че това не е някакъв терорист.И за по-сигурно взели че го гръмнали в гърлото за да не може да говори!Някои коментатори казват:"- как са пропуснали да го ранят в пръстите за да неможе и да пише?"И още от службите в САЩ не знаят, че Чеченец никога няма да прегази брат си дори да е мъртъв!Но, пред обикновения американец, този сценарий върви.

много четеш, конспиративни романчета.

Човекът е много прав!!!При тях роднинските връзки са много здрави, и брат на брата ръка не вдига!!!!

Сега САЩ незабавно трябва да се намесят и в Чечня!

На 12 януари 2012 , Тамерлан лети от JFK- Ню Йорк за Шереметиево. Връща се на 17 юли 2012. Това че е бил в Дагестан май е кьорфишек...в Масква ще да е бил...

най-после и някой да мисли като пише...толкова смърди на КГБ операция, с кадировски нюанс, че въобще не се учудвам на масовката тук от обясняващи как ЦРУ и ФБР са си спретнали взривовете... петата колона и в България е мобилизирана...

В Москва е бил.100 %.Ето и CNN го потвърдиха.А ако не са- значи са пропуснали.С Путин нещо говорили.А после Путин му дал кутии и на тях пишело "кострюля под давлением".Това от ВВС го казаха.

В България, ако полицай застреля някой крадлив мангал на кабели, който го е нападнал, следва влючване на БХК и други такива безродни уроди в антидържавна кампания, а полицаят бива вкаран в ареста и порицаван! Няма да се оправим с подобни закони и отношение. Всички крадливи и престъпни елементи трябва да бъдат отстрелвани безпощадно!