Рекордите за горещини на Земята продължават

Температурните рекорди са на път да направят 2015 година най-топлата, откакто се води статистика. Данни за глобалните температури се събират от 1880 г.

Обратно в новината

Коментари - Рекордите за горещини на Земята продължават | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Точно пък юни си беше рекордно СТУДЕН!

на Петровден беше 14- 20 градуса

Ами обадете се в метерологичните центрове с предложението да водят статистиките само за вашето градче. Така ще сте спокойни и ще си виждате само вашата копанка.....

Съществува теория, която разглежда земята като жив организъм, а хората като привнесен "вирус". Когато населението се е движило в нормални граници не е оказвало съществено влияние върху естествените процеси на планетата. Но поради прекомерното разразстване на населението вредните последствия от неговата дейност предизвикват в живия организъм ( Земята) защитна реакция. Както и при вирусно заболяване организма повишава температурата си с цел стимулиране на имунните механизми.

по-добре да премахнеш стотицата от ник-а си ако вярваш на такива теории :) Дъновисти, розенкройцери и подобни масоно с кеф ще те вземат за последовател

Тази година досега е с шест месеца с рекордни температури - февруари, март, май, юни, юли и август-А ТОПЛОФИКАЦИЯ НИ УВЕЛИЧИ СМЕТКИТЕ ЗА ЗИМНИЯ СЕЗОН-БИЛО МНОГО СТУДЕНО....

Така ще продължава докато Путин замърсява въздуха и продава оръжие ма Асад. Българските путинофили вият, че ще Земята загива, но поддържат в несвяст фитнес маняка Путин. Промитите мозъци от комунистите са по-смъртоносни от динозартите, които унищожиха Земата преди 3000 години.

Дир, вие нещо като бан нямате ли? Та може ли да допускате подобни идиотшини под подобнистатии?

А за твоята неграмотност БАН няма ли? Как може да допускат такива като теб изобщо?!

НАПРАВО СИ ГЕНИЙ!

Ха! Сменили са трола. Този е забавен :)

А те и белите мечки вече изчезнаха ама хората нали са тъпи същества и повтарят само едно и също като тъпите синоптички. Хубаво време и слънце..... Да ви ..... у тъпаците

И аз отдавна не съм виждал бели мечки.

Следствия на проекти от типа на ХААРП, ДЪГА2 и т.н. Само моля да не се ползва думичката НИЕ, а ТЕ. Не аз, не комшията, не колегата създадохме тези организации, че да ни плашите с тях. Аман от зомбиране.

Сами ще се затрием

Стига клишета. Кажи направо, кое е това нещо, което те "затрива" и като как искаш да го промениш.

Ми аз ще ти кажа - простотията ще ни затрие, чалганизацията, бигбрадарщината и т.н. Ще кажеш - какво общо има? Работата е там, че все по-рядко се замисляме и все по-рядко се стремим да разсъждаваме логично САМИ! Вярваме на всичко, което ни предлагат по телевизията и другите медии, защото така е по-лесно. Глобалното затопляне е само едно от нещата, с които ни промиват мозъците. Естествено измислено е, за да може някой да прави пари, много пари. Също както "освободителната политика" на САЩ и други подобни. Затова е и "напредъка" в медицината, която нищо не лекува, само продава лекарства за "случайно" появилите се и "мутирали" хиляди вируси. Затова са и "реформите" в образованието, които целят то да отговаря на световните тенденции, т.е. масова неграмотност, защото така е по-удобно. Спирам до тук - може да се говори много по въпроса. Но дали има кой да осмисли тези неща...?

Неее , то няма глобално затопляне , просто си внушаваме , че е топло и сорос ни плаща да се оплакваме.

До всички , невярващи , защо измират пчелите , по цял свят , ако няма глобално затопляне.Защо.

Щот си пръднал и смърди.

sawo

Нищо няма да унищожим и все по-малко хора продължават да го твърдят. Земята е била в мини-ледников период последните 500 години и сега температурите са връщат към нормалните. Всичко това се определя от слънчевите цикли - сила, безкрайно по-голяма от хората.

"хората твърдят"- ??? колко "по-малко" са всъщност ? кои хора ? защо не им го обясниш на всичките тези нещастници, които си губят времето с проучвания и математика, вместо да те слушат ?

sawo

Защото няма нужда да им обяснявам нищо - поне половината от изследванията са умишлено манипулирани, за да представят резултатите в желаната светлина. В това няма абсолютно нищо научно, а е в интерес на големи корпорации, които поддържат този мит. Ако толкова някой го интересува, да прочете научните изследвания за слънчевите цикли и ще разбере колко нищожни и незначими сме всъщност ние.

sawo

Между другото те не си губят времето - те си изкарват парите. САЩ харчи 22 милиарда долара всяка година за проучване на глобалното затопляне. Това са 41,856 всяка минута. Ако излязат и кажат "няма глобално затопляне" какво ще спечелят ? По-скоро въпроса е какво ще загубят :)

Абсолютно прав си!

Глупости на търкалета,това са предпоставки,точно за навлизането в ледниковият период и да,ние не можем да унищожим майката Земя,но тя нас,когато прецени.

Ами така е. След като се сравняват само данните от 1880-а на сам. И никой не държи сметка за факта, че преди това температурите са били по-високи. А цикличността на температурните промени може да се проследи доста подробно чак до древността. Ама нямало данни - бла, бла. Грешките , които се правят при коментарите на тази тема са комплексни и в повечето случаи хората заемат едната или другата позиция по субективни причини, а не защото примерно са анализирали всички данни и са си изградили обективно мнение.

sawo

Не просто не сравняват всички данни, а тези които сравняват, се сравняват избирателно. Например 2014-та година е била с 1.08 градуса по-хладна от 1998-ма. Интересно, нали ?А какво стана с "най-простото обяснение обикновено е вярното" ? Вместо да търсим някакви дълбоки причини за затоплянето, може би е време да се замислим, че слънцето е 1.3 милиона пъти по-голямо от земята и е повече от логично неговите цикли да влияят на температурите на земята. няколко градуса повече или по-малко е съвсем нормална вариация в температурите - във вселената текат процеси които сме толкова далеч от нашите разбирания, че дори не можем да си го представим.

да видим 2016г.

Баси гнусната зомбираща пропаганда.

Винаги ме е впечатлявало себелюбието на хората. Щели сме да "унищожим" Земята?! Как точно? Ние сме поредните квартиранти и то не за дълго сравнено с доста видове живели тук преди нас. То бива нарцисизъм, но човешкият край няма.

Аз мисля, че Земята ще се изчисти от нас, когато достигне критичната точка.

Bсъщност нарцизмът е Само човешки. Cуетата е върховното оръжие на сатаната! забелязал съм, че повечето започват да го разбират едва когато усетят как светлината угасва за тях

Ние сме поредните квартиранти и ако унищожим само себе си, Земята ще остане. Ние обаче имаме потенциала да унищожим цялата планета. Това лято беше най-горещото в историята, откакто се правят измервания. Преди и аз мислех, че глобалното затопляне е измислица, вече - не. Проблемът е, че нищо не се прави, освен че се слагат тъпи "въглеродни данъци", менкат се емисии и на мястото на разтопилите се ледници, се отварят нови транспортни пътища за точене на нефт. Концентрацията на "парниковете газове" в атмосферата също се увеличава и дори не е само C02. А белите мечки на полюса измират. Този път наистина може да унищожим не само себе си, но и цялата планета. А че сме нарцистични хората по земята, така е. Но това е друга тема.

Така де ама миналото не беше най-горещото и какво правим? Едно лято било топло и айде цяла терия направихте!!! Аз лично си спомням много по-топли лета от това!!!

Май никой не смее да изкаже смразяващата еретична мисъл, че ако не сега, то в най-скоро време северна Африка няма да може по-вече да се обитава от човека, поради високите температури през лятото. Не е ли това още една причина за миграцията към Европа, и дали големите коорпорации не бягат пред вятъра, като насърчават тази миграция, вместо да си платят за изменението на климата?

Ами що не се замислиш, колко територии в Сибир и Канада биха станали обитаеми, ако наистина температурите се повишат с няколко градуса? А видове са изчезвали и много преди да се появи човека (справка - динозаврите).

Значи няма проблем и човеците да изчезнат.

Човекът е най-убийствената хлебарка, способна да унищожи цяла прекрасна планета. Като чуя политиците и бизнеса да говорят за само и единствено за растеж и виждам края на света.

Ако няма растеж милиарди ще измрат от глад. Сещаш ли се?

Ал

Ако милиарди не измрат от глад, това значи, че са убили и изяли десетки милиарди животни. Или те не заслужават да живеят?

Да, на някои малко места по света имаше истинска зима, но на много повече незапомнени суши и горещини- България,Индия,Китай, Калифорния и даже Северозапада на САЩ и Европа, където никога преди няколко десетилетия не е имало. Да не говориме за ускорното топене на ледовете на полюсите и глетчерите. Аномалиите се увеличават рязко, надвусмислено сочещи към пагубното въздействие на човека върху Земята и климата и.

Бля, бля, бля! Ти не знаеш какво е било преди двеста години вече видя пагобно въдействие.........

По темата.. Google search > Earth may be approaching super-hot gas cloud

Миналата зима беше доста студена на много места по света. Това свързано ли е с глобалното затопляне?

Миналата зима в Канада беше страшен студ, казваха че била най-студената откогато водят статистики. После пък разни учени обясняваха, че студа се дължи на глобалното затопляне, което в някои територии се изразява в застудяване.

Ако продължава така, ще тръгнат бежански вълни от Европа към Сибир.

де, откога чакаме, наште комуняги ще са сигурно първите там:)

Температурните рекорди са на път да направят 2015 година най-топлата а топлофикация във фактурите обяснява, че е най-студена .

ще пестим от парно !

След утрешния ден наближава...