Задържаха 16-годишен за крупна телефонна измама

Задържаха 16-годишно момче, което е участвало в телефонна измама за крупната сума от 76 000 лв., съобщава пресцентърът на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Задържаха 16-годишен за крупна телефонна измама | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този 16 годишен е магарето дето ще отнесе лобута ако нещо се обърка.... Я поличи 50 кинта за риска я не. Стига с тези евтини сензации... Помияри такива. Търсете главатарите....

сте плюли старите немощни хора. Те може да са вашите родители или деди! Насочете злобата и жлъчта си къв бандитите. Удивявам се да чета тук едва ли не възхвала на изродите и присмех над жертвите им??? Що за хора сме? И нямаме ли вече боязън от Господ???

този да го вземат във витис , или в парламента

Какви 24 часа. Директно в пандиза. Един директно в затвора, втори и трети няма да има. Само с такова насилие, мръсниците ще спрат за нула време. Същото и за другите, убил човек и избягал, хващат го и директно в пандиза, там да мисли. Да не тежи на държавата, фабрики в затвора и работа.

Нападаме жената без да знаем подробности. Щом лицето е заловено на място, значи е сигнализирала и действа по указание на полицията. Дали част от парите са истински а останалите камуфлаж, и това не знаем. Била бабичка, ами има жени на тази възраст, които по визия и интелект превъзхождат доста млади женички, от тия дето се обаждат на врачки, гадателки и екстрасенси по телевизиите. Откъде е имала толкова пари - ами имала е късмета родителите и да са живели при социализма и сега има какво да продаде. Един апартамент от 100 кв.м. в провинцията върви от 70,000 до 100000 лв., докато същия в София е вероятно от 300000 нагоре.

От такива измамници има отърване. В плика с парите се поставя 250 г. тротил и детонатор. Десат подобти акции и телефонните измамници в БГ няма да съществуват, а останалите ще се страхуват да опитат.

До Коко - А дали това е измамника, а Коко? Или си спрял да мислиш?

66 годишна жена, 76 000 лева! Някои реват беднотия, беднотия, хората ровят в кофите за боклук! Ами ровят, оттам вадят по 20-30 хиляди лева, ама неизработените пари не се ценят, затова ги фургат обратно на мургавите боклуци!

Добре, де, при положение, че навсякъде се тръби, че това са измамни схеми, защо още им вярват и им се връзват?!?

3ащото са тъпи. да си носят последствият! Tо не се говори, не се писа... Лаком и тъп е (голяма част поне) българският народ. Жалко, но това са фактите.

същата причина която ги кара да гласуват за БСП. Както се каза вече-лош материал !

Аз хич не разбирам, ама за да изтеглиш 75 хиляди лева не се ли иска да почакаш малко?

Щом прави престъпление, няма непълнолетен. Трябва да променят закона.

Правилно няма малолетен непълнолетен законите важат за всички в тази страна да ги спазват както и полицаите и адвокатите и съдиите дето си пият биричката с престъпниците??

На спирката на автобус в квартал Бояна имаше сбиване между ученици. Никой от пътниците не им направи забележка.Единствено аз се намесих и им казах че ще извикам полиция и единия ми каза че баща му си пиел биричката с него и лично познавал шефа на районното управление и щял да го извика и да ме изкара мен виновен. Приятелчето му па ме заплаши че щял да викне медии дермек да отразят това че им правя забележка да не се бият.Задължително да изучават наказателния кодекс на страната.

Интересно е от къде са знаели, че има толкова пари, банков служител, роднини?!

Българският пенсионер - най-бедния в света! За него 76 бона са джобни парички и е готов да ги подари на всички...

Pesh0

маика ви ... сега до 18 не им се полага наказание ..... за това сте успели да го хванете , за мадурите

Цитат от статията: "...Уверил е, че веднага след това сумата ще й бъде върната. " И това е писано от журналист и е минало през редактор (Димитър Михайлов). Неграмотно написаните статии в ДИР-а се срещат вече всеки ден. Срамота господа журналисти!!!!

Уверил е, я!

Измамника никога не ходи да прибира парите. Пешкира ще опере наркоманчето.

Освен "фалшиви", има и "празни " новини. Тази е такава. Съобщете му името на келеша, покажете му снимката, а не тази архивна снимка.

МОЛЯ АДМИНИСТРАТОРИТЕ ОСВЕН С ТАКИВА НОВИНИ ДА ПУБЛИКУВАТ И ПО НЯКОЯ ПОЛОЖИТЕЛНА ТАКАВА!!!!НЕ Е ВЯРНО, ЧЕ ТАКИВА НЕ СЕ СЛУЧВАТ,ЗАЩО ИСКАТЕ ХОРАТА ПОСТОЯННО ДА БЪДАТ ПОТИСНАТИ И ОБЕЗВЕРЕНИ????МНОГО ХОРА ВЕЧЕ СЪЗНАТЕЛНО ТЪРСЯТ ПОЛОЖИТЕЛНОТО В ТОЗИ ЖИВОТ

малолетен. А като стане пълнолетен има да го търсите всяка година по за нещо си, докато е жив.

Дори няма да го търсят. Той сам ще снася 50% от "заработеното". Схемата си върви от 20 години...

А тая "овца" изтеглила и оставила до боклука 76 бона не е ли могла вместо пари да сложи в плика хартийки,или е искала полицаите да видят колко е богата.

Най-некадърната полиция на света. Задържат куриера, вместо да го проследят и да хванат поръчителя на измамата. Не можаха да сложат проследяващо устройство в плика с парите, не можаха да проследят 16 годишен хлапак - пълни идиоти. И увеличение на заплатите искат.

а като го проследят, трябва да задържат тартора, ами после. Пликчета с пари пътуват между едни етажи и спрат ли, лошо. Чадърът е много висок и много голям.

Какъв плик с пари. Да поставят взрив и тоя ще престани да краде завинаги заедно с аверите си.

Майка ми е с 43 годишен стаж и няма и 5% от тази сума....

Ами има няколкио варианта за майка ти: Ниска финансова култура - нормално за възрастен човек живял в комунизъм Широки пръсти Ниска заплата.

коментирай ниската финансова култура на възрастните хора, че ние "от комунизма" имаме по някой апартамент за продаване, а вие сте собственици само на старите си маратонки.

В случая бих искал да се намесят "неотговорните" фактори на ген.Вълков

Ще го пускат?

В случая вина имат и наивната баба, и банката. Основен виновник , обаче, си е хлапакът -мошеник .Дали сега ще го осъдят на 14 години затвор, както правят германците, или ще се размине с порицание защото е малолетен ?

ЧОВЕК те за убийство в БГ дават вече условна (виж статията за ултраса от ВТ) ти за опит за измама на 16 годишен :-)

Pesh0

е като не наказват никой.... мисоля и аз да се пробрам, катот измамник. Изтегла от банката над 5000 лева , КАК СТАВА ? откоя банка че на мен не ми дават банките . моите пари да си изтегля

Pesh0

е като сте ми изтрили половината от съобщението, по добре ми изтриите цялото . иначе си е цензурз

Коя банка изплаща в брой такава огромна сума, без да попита защо ги теглят и без предварителна заявка? Струва ми се,че банкерката работи в комбина с мошенниците.

Защо коментирате жената? Защо да е невъзможно да имаш пари?

Няма нищо лошо бабата да има пари. Историята изглежда странна кой какво как направил. Това са абсурди, ако полицията е карала бабата да тегли пари, нали? Полицията постоянно излиза със съобщения, че никога, никого няма да накара да извади пари, за да хване някого. Те не работят така.

Тази жена ако я пита някой журналист дали има пари да отиде до магазина, ща каже че умира от глад и няма спестен 1 лев. Циганите отдавна разбраха, че мрънкячите са пълни с пари и не си играят...те не искат 200 ли 300лв, а искат 50 000лв, защото знаят че мрънкячите имат тези пари....Така, че тези мрънкащи пенсионери могат да извадят от дюшеците си чували с пари. Това се потвърждава и от ежедневните находки на циганети от 10 000 до около 100 000лв...

Знаете ли, понякога тези пари са кървави, застрахователно обезщетение при смърт.А всички знаете,че не минава ден без загинал на пътищата.Може да е от продаден имот и да ги пази за деца и внуци.Не завиждайте за чуждите пари.

питат радио ереван: какво ще прави григор димитров с парите които заработва от тенис турнирите? радио ереван отговаря-ще ги даде на баба си да ги хвърли през балкона

Ако на това малолетно цигане му спретнат един хубав бой (както правеше едно време милицията, която не пазеше "правата" на такива "човеци") то ще издаде истинските измамници и тогава ще сметнем, че полицията си е свършила работата. иначе излиза, че измамниците са по- умни от полицаите и пускат малолетни мулета да им носят парите. Бой, само бой оправя такива "човеци"

Задържане за 24 или 72 часа, и след това освобождаване.Накрая над 1000 души, подлежащи да излежават наказание в затвора, просто изчезват.Променете най-после наказателния кодекс!

Алотата и полицията май са си биз бизе???

а ,бе от къде толкова пари в една 66 годишна жена

що бе??? само ,,мутрите,, ли имат пари че мноого ,,работят,,...!!!

И тук го пиша: Знаете ли, понякога тези пари са кървави, застрахователно обезщетение при смърт.А всички знаете,че не минава ден без загинал на пътищата.Може да е от продаден имот и да ги пази за деца и внуци.Не завиждайте за чуждите пари.

Задържали са го за 24 часа и ще го пуснат. Понеже е непълнолетен. Този номер тарторите го правят нарочно, а те си излизат сухи от ситуацията и продължават да мамят лековерните.

Ало, министър Вълчев, дека си? Спиш ли? Сляп ли си? Не виждаш ли какви ги творят учениците? Миналата година най-хладнокръвно убиха таксиметров шофьор край Русе. Сега това! А министърът се хванал с учебниците по история и ще обяснява колко лош бил комунизмът! Всички от ГЕРБ ли сте толкова кухички? Делегираните бюджети кой ги измисли? Нали са твое дело? Май ще станеш шампион по разсипване на образованието. Как не са ти поискали оставката не е ясно. Обградил се със седесарски злобарчета и управлява! Нищо не става от теб! Сега ще промива мозъците на децата с лъжи за периода 1944-1989 година. Не ти се урежда въпросът. Има много честни хора, които са живи и ще разкажат истината!

Това 16 годишно (предполагам цигане) нали ви е ясно че няма да го съдят.

Матриал...

Защо ли не звънят на мен, която си броя стотинките?

Банковите сметки на баби и дядовци в които има повече от 1000 лв. трябва да бъдат поставени под запор - теглене само в присъствие на децата им. Толкова години им се говори, че това е измама, но главите им не увират.

Гледам и ти си открил/а как да бъдеш невидим, но нещо взеха много невидими да се появяват и с различни и противоположни мнения и се създава чувството,че е пише един, но с не с раздвоение, а с размножение на личността.

Размножение звучи като разложение. Размножаване си звучи добре.

Как полицаите са разбрали, че точно на тази жена ще се обадят измамниците? Много измислена история и просто нереална.

Много просто как са разбрали, като тегли такава голяма сума е ясно за банковия служител закъде ще потегли и е уведомил полицията. И това ли трябва да разкрива полицията за такива като теб, от 80 процента. Иначе лаете по възрастните, че са прости....

Ами наистина и на мен ми изглежда странна историята. Полицията много пъти казва, че няма да накара никого да изтегли пари, за да хване престъпник. Могат да дадат маркирани пари от техните. Банковия служител не му е работа да казва на полицията, ченякой е изтеглил голяма сума. Също и престъпника от къде може да знае, че бабата има такава голяма сума - от банката или от брокера, ако е продала нещо бабата... Това са все измислени неща и не звучат правдоподобно. Полицията обикновено казва - заловихме при операция... Горната статия прилича на басня.

Куха лейка си и си от тези за които казваш 80%. Знаеш ли как се тегли такава сума от банка, знаеш ли ???

Но те предварително са се обадили, че ще й се обадят измамници ?

Аз си помислих същото. Бабата не се е обадила на полицията защото "полицията" ѝ се е обадила. Абсурдна статия.

МВР и МВнР да съобщят официално в колко страни има телефонни измамници. Освен действащи такива в Гърция, Румъния и Кипър, май само у нас има такива. Ако не се осъдят заловените измамници от 10 години нагоре, няма да се справим с такива. Не е ли подигравка това с полицията?

Не свършиха ли будалите, които още хвърлят пари през балкона. Как полицаите знаят, че тази жена има толкова пари?

нема по глупав народ

Добрите ченгета никога няма да свършат в тази страна!

Веско, ти ли си?

Жената не е толкова стара, на 66 е..дето се вика не е и пенсионер даже, в активна възраст сигурно е сред хора, общува, следи новини, ами и интернет има. Много, много ми е странно как се е "хванала"???

Егати, тази е само на 66, не е стара, ами е от материала.