Дипломатически десант в Иран: Бизнес, Сирия, ИД, санкциите

Италианският външен министър пристигна на посещение в Техеран -поредната визита на европейски висши ръководители. В Техеран са и руски и сирийски представители.

Обратно в новината

Коментари - Дипломатически десант в Иран: Бизнес, Сирия, ИД, санкциите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еее САЩ са в супер дилема много пара наляха в ИД сега сами ще трябва да си я унищожават. От друга страна и не постигнаха желаното въобще Асад си е в Сирия, Ирак се поразпадна, Иран става все по силен и богат, загубиха половин Йемен и като капак и цената на петрола неможа да се задържи ниска, неуспешен американско-саудитски експеримент.

На нас ни спряха еврофондовете за половин година и издъхнахме.Иран след години тотални санкции не можем да го настигнем.Русия,Китай,Индия и Иран,са страни с огромен потенциал от всички аспекти!!!Разумно и полезно за нас е да бъдем с тях,а не против тях.АНГЛОЕЗИЧНИТЕ НАРОДИ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ СА СВИКНАЛИ ДА ОГРАБВАТ,А НЕ ДА СЪЗДАВАТ!!!КЪДЕ НИ НАВРЯХА???????

Малко познаваме ние иранците. Те са нация с много голям потенциал. И като хора са качествени. Имах близки отношения с тяхната общност в Дейтън, Щатите. При тях магазина за ирански стоки, беше и нещо като кляб. Красиви, културни, много комуникативни хора. Ходех заедно с тях в Ислямски културен център, който наистина беше културен център.Винаги съм изпитвал подсъзнателна симратия към тях. Предполагам, че това е някакъв атавизъм. Все пак имаме толкова общи неща с тях в исторически план. Бих исксал нашите късогледи политици, да ни направят отново много близки приятели с Иран. Само като си помисли човек, какъв огромен пазар е за наши стоки. Не напразно китайците здраво са стъпили там.

ти като балканец си полу-азиатец, нищо чудно че зе увличаш ро чалмите

В действителност аз съм космополит. Така че и аз сам не зная до колко съм българин или тракиец. . Характерна особеност на такива като мен е, че където и да се намират по света, ги приемат като свой. Веднаж се запознах в Америка с една истинска арийка, по паспот индийка. Без да е красавица, тя излъчваше привлекателност, нещо като магнетизъм. Тя също знаеше, за нашият арийски произход. Когато аз и казах, че съм възхитен от нея, тя ми отговори , че същите думи слуша, където и да отиде по света. Съпруга и беше много богат индиец. Те това сме ние, арийците. Но не всеки го разбира и цени.

Персите знаят кой стоеше до тях и срещу преа последните години и няма да се хванат на лъжите и близачите гейски.

Чии инвестиции и бизнес според теб чакат най-много нефтената им индустрия, авиокомпаниите и пр? А Рассия тръгна да се сближава със Сауд Арабия- подхвърлиха и $10млрд и развъртя опашка. Персите знаят, да..

Не се докачай за саудитскиге принцове. Русия има договор с Иран : руски храни и вода срещу ирански горива. Втори по обем след газовата сделка на Русия,с Китай. Русия работи активно на тихия фронт на дипломацията. Досега нарича САЩ и ЕС партньори. Нито един участник в Близкоизточните проблеми не е нарекла враг. Единственно ИД. Вот это , да! На много ви е трудно в тази Руска позиция да се само определите :) Русия доставя храни и оръжие на Иран, получава суровини, финансира СА, търгува газ с Турция, строи атомна централа в Турция. А как ви се,иска да ви посочат "врагът" и с пролетарски ентусиазъм да го заклеймявате :)

Като гледам нещата с ИД май са на финалната права ... Ако се намесят РФ и Иранците (с каквото е останало здраво мислещо в Ирак) със съгласието на сирийците ще им стане топло на хлебарките ... М/у другото откакто руснаците оказват активна техническа помощ на сирийците нещата май се развиват различно - а и от там нуждата да се намесва САЩ да пази главорезите си ...

Тези два пръста са символа на онея там дето ги легализираха в Холандия а също и на гинеколозите, а на народен език се превежда като "вива Цезаре" но вие сте много далече от Цезаря и по близко до тресавището. Та такива ми неща драги ми умни и красиви студентчета и проста мрежа. И много ми домъчня за малките барабанчици по улици и площади.

знакът е и първата буква от Victory, ама не цигарите, де. така че, символите се променят в историята и това е добре известно, но вие можете да си ги тълкувате както си щете. никой не ви пречи на вас, така, както на нас, нали така.

Виктори ли?!?!?!... И кого "викторихте"?... Лошия български мат'риал яко го премачкахте и почти унищожихте, но не се радвайте все още - идва денят на разплатата и то съвсем скоро...!!! И това вече Ви страхува яко!.. Нали?...

Отвори се пазарна ниша и хиените тръгнаха! Дано не са толкова глупави като нас, да продадът или заложат най-печелившите си бизнеси.

Като гледам що народ се е изсипал в Иран, явно само България се доближава от света до Нигерия, Сомалия , а може и Северна Корея. Казвам "може би" тъй като е затворена държава. Реално може да живеят и там по-добре от нас.

немаш си представа за северна кореа. само зарад този пост си разстрелян. Поради: поддаване на упадъчното западно влияние и предателство към идеологията чучхе. Мъртъвсибе. Че и съседите ше ръкоплескат на екзекуторите.... мини на сомалиа, там по-става.

а пък тук подобни постове просто ги трият вечер. по-зле от сомалия и сев кореа.

Ето един пример, как се прави политика, от времето на "лошият" Бай Тошо. Отива той при шаха Реза Пахлави и му казва: в България социализма е почти построен. Остава ни само да направим един голям завод. Ако дадеш пари за него, специално ще бъде отбелязано, че социализма е построен с помоща на Иран. И парите бяха дадени. Ставаше на въпрос за някакви 100 млн. долара. А бат Бойко до кога ще го играе главен герой на безкраен телевизионен сериал. Та не се отправя към нашият стар приятел Иран. До кога във всичко ще бъдем все на опашката. Анекдот за Бойко: само той, единствен в света, може да участва едновременно в няколко предавания на живо по телевизията.

Предпочитам Бате Бойка пред Радан , Пръмова и сие. Костов не ти ли прилича копие на Доганя? И двамата мязат на цигани и тези цигани яко ни изиграха.

Кунева да не еврейка? Каква е тази бг с черни вежди ,коса и очи?

Толяма тъпня е да избираш от брак. Се едно да намериш кола от нашата морга, на която поне чистачките работя и да кажеш че я предпочиташ.

С тези два пръста само езика липсва по средата.

Иранците ще ни надминат или са ни надминали? Иначе споделям мнението на колегата, че тези парчета от снимката са много добри. Изненадан съм...

Иранките за мен са едни от най-красивите жени-дори не толкова като генотип /макар,че при много от тях персийската красота те кара да си кажеш,че хиперболите на поетите им все пак имат досег с реалността;-)/,колкото като умение стилно да се облекат и през изобилието на изящни материи да подадат една тънка,но определено ясно доловима и чувствена еротика.

Личи си, че си ценител на женската красота и за това ти правя евала! Повечето коментари са от разни инфантилни ръкоблудници, за които еротиката е отрова.

Ама те персийките били много хубави бе! Поне тези на снимката, като за пред камера. Заради нас ли са руси или е намек накъде ще отпрашат?

"Италианският външен министър пристигна на посещение в Техеран -поредната визита на европейски висши ръководители." а натеняу разреши ли подобни своеволия?

Ако американците не одобрят ядреното споразумение с Иран, което всички други приветстват, остава им само още една възможност-да го духат.

Да си припомним защо Иран е в изолация. "ЦРУ призна, че е организирало държавния преврат срещу иранския премиер Мохамед Мосадек, свален на 18 август 1953 г., след като национализира петрола на страната си, предаде Франс прес."

"Разсекретените документи на ЦРУ сочат, че централата схваща навремето движещите мотиви на Мосадек и не го възприема като "побъркан" сенилен старец - образ, разпространяван тогава от западните медии. Британските политици и бизнесмени нямат уважение към иранците, смятат ги за "неефикасни, корумпирани и гонещи личния си интерес", напомня централата в своите документи. Това беше светски режим. И понеже свалиха Мусадък, дойде шаха с крайностите си и съответно по теория на махалото след време, другата крайност - шиитите на аятолаха. А можеше светът да е друг, по-добър. светът ЦРУ оправдава действията си с превратностите на Студената война и страха Съветският съюз да не нахлуе в Иран и да вземе властта, ако Лондон изпрати бойни кораби - както Великобритания стори три години по-късно след национализацията на Суецкия канал. "Тогава не само иранският петрол би бил завинаги изгубен за Запада, но щеше да се скъса отбранителната верига около Съветския съюз, която бе част от американската външна политика", пишат авторите на цитирания документ."

Интересно ми е към кого имат уважение въпросните? Същите неща мислят и за българите, както и за редица други народи.

ДОКАТО ДОГАН КОНТРОЛИРА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ , НЕ МОЖЕ ДА ИМА БИЗНЕС С ШИИТСКИ ИРАН :)))

Докато министерските постове се държат от абсолютни профани не може да има нормален бизнес с нито една държава по света.

Навремето Тато Правешки успя да изгради изключително изгодни взаимоотношения с шахин-шахът на Иран Мохамат Реза Пахлави, в полза на България! Телохранителят му Боци Банкянски, поне едно нещо да беше научил от него и да бе опитал да мине по отъпканата пътека! Бочко ще се сети когато всички други ни изпреварят и пак ще му е виновен Станишев...

а,дали е способен да се сети *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дали някой от нашите видни политически ИДИОТИ ще се опита да се възползва от отворилата се възможност за създаване на нови търговски връзки? Или ще разчитаме на Могерини, Шевчович и Юнкер да се погрижат за нас?

Те ще се погрижат за тях и техните държави, а нас ще ни потупат по рамото за добре свършена работа, след което ще ни посочат кучешката колибка.