Таксиметров протест след кървавия ученически обир

Таксиметрови шофьори в Ямбол излязоха на спонтанен протест днес заради нападението над техен колега, който беше прострелян от двама ученици преди два дни.

Обратно в новината

Коментари - Таксиметров протест след кървавия ученически обир | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако се предложи в училище като превантивна мярка на агресия - казването на молитвата "Отче Наш" всеки ден в първия час., колко българи ще се съгласят с това. Това отнема 30 секунди от училищния процес, но дава плод за дисциплина, ред, страхопочитание,успешно преподаване на материала от учителите за цял ден.

До живот за "добрите момчета"!

Такава агресия с нападения, побои и убийства у нас съществува и се разраства, не само от липса на морални ценности, или от лошо родителско възпитание. Дължи се, до голяма степен, и на абсолютното незачитане на нормите на поведение от страна на правозащитните институции-МВР,ПРОКУРАТУРА, СЪДИЛИЩА. За тях няма "достатъчни доказателства за престъпление"... и си измиват ръцете. Нека за дребни хулигански прояви на такива тарикати им друснат една година да чукат камъни на кариерата-да видим дали ще повторят тарикатлъците си. Според голямата част от обществото това се нарича ПРЕВЕНЦИЯ. А не пипане на тарикати и престъпници с меки ръкавици.

Много е прав психологът за липсата на ценности в нашето общество!! А всъщност не е прав - една голяма част от нашето общество има ценности, на които много държи - чалгаджисйките и мутраджийските!!! Властимащите до голяма степен ги споделят и с всеобщата безнаказаност ще има още жертви!!! В случая са таксиметрови шофьори, но жертви има и в други среди, а спасение засега не се вижда, защото властта има други приоритети. Народонаселението да си гледа работата и да плаща данъци...

Бият и ограбват не само таксиметрови шофьори, бият наред у нас. Да не би тези дето не сме таксиметрови шофьори да сме нещо по-малко от вас. Бият и обикновенни шофьори по магистралите и медицински сестри, и лекари, и шофьори на линейки, и контрольори в градски транспорт, и полицаи и продавачки в магазини. Бият дори и безработни. Малоумие е разни касти на таксиметровите шофьори, лекарите, кондукторите... да искат да са привилигировани. Така ще докато у нас всяка каста гледа само себе си и само за нея да има.

а що не излизат да протестират срещу нападенията над лекари, които са си всекидневие?!

Защото си имат друга работа - да превозват пътници.

и през свободното си време да ремонтират помпичките

A аko престъпниците бяха цигани или мангали, нямаше да я има тази статия, или щеше да е само от 3 реда.... Ежемесечно има убити възрастни хора при грабеж от мангали по провинцията и кво? Нема бакшиши, нема протести, нема проблеми, нали така?

"ние виждаме непрекъснато агресия, насилие, безотговорност, нахалност, безочие и така нататък ". Да, така е. И къде ги виждаме ? - по bTV, Nova, Европа, Бългерйрия-он-еър и всички други западни и проамерикански телевизии, то други няма. Да са показали един нормален филм, в който хората не се стрелят с пистолети и не се псуват ? Това видели младежите, това имитирали.

Съгласен съм, че насилието поражда насилие. съгласен съм и за телевизиятра. Но ми се струва, че не си обективен. Да виждаме насилието чрез телевизията по филмите, новините. Но не само там. Аз виждам непрекъснато агресия, безотговорност, нахалност, безочие и така нататък. И у мнозинството от политициите и партиите ни в парламента и по партийните събрания. Аз съм на 40+ когато бях ученик по времето на "комунизма" в моето училище имаше учители побойници. Имаше и родители, които биеха децата си. Имах съученик, който баща му го биеше дори за получена оценка четири. Част от сегашните родители са възпитавани с бой. Те продължават по веригата да възпитават с бой. Бащата на Стали е бил алкохолик, пребивал е майка му, а понякога и малкия Сталин. Знаем какви ги е върши Салин младши, когато е пораснал и взел власта Също насилие виждам и в турските и руските филми. Дори преди няколко дни в Турция 20+ годишен актьор уби режисьор. През няколко месеца у нас се съобщава за пребито или убито при побой в училище дете. А за колко от по-дребните ежедневни случаи дори и не се съобщава. Обществото ни е джунгла, училището също. Или изяждаш или биваш изяден. Това е.

БРЦК

Юбър им пречеха, ама при тях подобни изцепки не са възможни. Ама не ви е изгодно да работите по модела на Юбър щото ще останете гладни, нали бре бакшиши?

Набии всеки, който те дразни, НО само, ако е по-слаб от теб.