КАТ се отказа от е-услугите и връща опашките

КАТ остана без единствената е-услуга, която предлага. Сайтът i-kat.org, който обслужва столичани, беше закрит в понеделник, съобщи в. "Сега".

Обратно в новината

Коментари - КАТ се отказа от е-услугите и връща опашките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

министерството на Цв. Цв. трябва да бъде разформировано цялото! Тези са един МНОГО ГОЛЯМ проблем за обществото ни. Ползата от тях е нулева, а разходите - огромни. Измежду всичките ченгета, КАТ са от най-зловредните. Всеки ден, като карам из града, виждам стотици безобразия, а хаосът е пълен. Народът се е развилнял и няма кьорав катаджия да се грижи за реда. В замяна на това, въпросните милиционери могат да бъдат видени как стоят на удобно местенце в засада до някой безумен знак и чакат на пусия поредния нещастник, когото да издоят. Хора, 23 г. след уж-падането на комунизма, ние продължаваме да живеем в тоталитарна, архаична държава, управлявана от прости милиционери и мутри. Докога бе, докога с това биволско търпение?

Вместо този софтуер да се приложи във всички поделения на КАТ, той за дивите и тъпи ченгета, се закрива. 3 лв такса и още 4-5 лв за превод на таксата - това е пладнешки обир и най добре е никой да не плаща, защото те не заслужават да бъдат уважавани. Човек уважава една институция, когато тя работи за него, когато тя го уважава, а тези от КАТ, особено от върха са направо за затвора, не за пенсия. Къде е г-н Цветанов, сигурно лови бандити из европа, а те са в около него.

Ей за това сме на този хал, 500 000 чиновци и липса на софтуерни решения за облекчение на гражданите. Ако съм един министър на финансите първата ми работа е да съкратя половината лешперници, всички държавни общински организации да се оборудват със необходимия софтуер. Ефекта ще е мигновен , съкращаване на 50% от административните разходи за заплати, двойно намаление на времето за обслужване на граждани. хората вече го направиха в Естония...

Снимайте милиционерите при издънка и качвайте в интернет. Нека и те да чувстват, че ги дебнем на всяка крачка.

ми то беше ясно куде се е видяло прасе да работи с цомпутер? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

и ние милиционерите требе да ядемЕ и най-много тиа у кат

kgb777kgb

По темата , че съвсем забравих !!! Няма такова малоумие като това - някой ти прави сайт , не ти иска пари , подържа го и ти пак не си доволен !!! Та да питам новите началници - какво точно искате ??? Рушвети , някой да се чувства зависим от вас , всички да ви молим за нещо ??? Ей смешници слезте от черешите и се дръжте нормално 21 век сме няма кой да ви се мазни !!! Нищо , че вие сте контролния орган НИЕ ви плащаме заплатите , за да има ред , а не опашки и простотия !!! Превърнали сте КАТ в бастион на социализма - само там имаше такава простотия !!!

Водих преди години наш приятел чужденец в КАТ да регистрираме колата, че изтичаше срока. След като прекарахме там от 8 до 16:30, човекът само каза, че вече разбира защо България НИКОГА няма да се оправи. Може да е бил афектиран, но наблюденията ми от преди месец са, че положението хич не се е подобрило.

Снимайте навсякъде полицаите Да покажем тяхната работа на обществото - добра или лоша

Подкрепям. Основната им работа, по мое скромно мнение, е криене по храстите и улов от засада на дребни нарушители с цел изнудване.

Отлично! Назад към каменната ера! Те не искат да сложат даже ПОС терминал или поне една касиерка! Някой банкер им бута, май?

Пак проличава "ГРИЖАТА ЗА ЧОВЕКА" в нещастната ни държава. Направи се нещо добро за удобство на хората и то се маха, защото някому се зловиди. То не е "синя зона" с такси каквито няма в нормалните държави, то лихви върху депозити и какво ли още не. Всичко обвито в демагогията на добрите намерения - видите ли мислим за хората, ще бъде много хубаво. Като връщат старата система защо не махнат таксите да минават през банката? Чия е тази банка? Рибата се вмирисва от главата.

kgb777kgb

Ей тъпанари нещастни ЧЕТЕТЕ !!! Сайтът е финансиран от асоциация за защита на пострадалите от катастрофи !!! Човекът САМ ви го казва , никой нищо не е плащал , никакви фирмички не се борят за пари , защото КАТ НИЩО НЕ ПЛАЩА !!! И на другите тъпаци - да ИМА хора които правят разни неща без никой нищо да им плаща !!! Това са хора каквито тъпанари като вас не познават - това са хората , които живеят добре и искат да живеят още по-добре , но и гюбретата около тях също да живеят малко по-добре !!! Аман от малоумници , комплексари и злобари !!!

Ей еврейче, не се напъвай толкова ще се пръснеш. (не че ми пука) Вие сте големата работа другите са гой демек роби! Разбира се става дума за пари и простотия. Само им следете промените в закона дето предлагат и ще се светнете за какво става дума! А за такива юнаци- равльовци дато и обиждат БЪЛГАРИТЕ рано или късно ще им дойде реда. Както казва един готин мъж:\"Българите оседлават конете си! НЯма връщане! Няма!\" Пък и палестинците се надигат...Не е зле

Качи ли се информацията в компа става лошо- иде контрол и отчетност.А и при тази криза кво шъ правят банките без кинтите за превода?

Това са такива тъпи мръсни боклуци корумпирани чак в червата ! Един познат с 11 акта и 1000 лева и всичко му беше изтрито ! Те нямат интерес от компютри...

След такива новини е много трудно да бъдеш патриот.

Моля модераторите специално за тази тема да бъдат разрешени псувните, понеже под такава новина няма какво друго да се каже!

"Причината е, че за проверка се взимат 3 лв. държавна такса." ... и 4 лева за СиБанк...

Освен това ако и-кат работи няма как да пуснат държавна поръчка и някоя намазана фирма да вземе 4 милиона лева за изработката му!

Щом е бил само са София, значи нищо не е мислено въобще. Частната фирмичка си е гушнала паричките за сайта, полакомила се е за още, но онези са казали "Стига!". Сега фирмичката, естествено, отива при медиите и реди ред сълзи, ред сополи, щото кранчето се е затворило. Не че КАТ са цвете за мирисане, даже никакво цвете не са...нито за мирисане стават... По-долу един писач каза: Дайте да си караме по правилата и - ядец на глобите и актовете. Те и без това от големите нарушители с големите джипове нищо не вземат - от нас с "Голфетата" и "Пежотата" на старо се хранят из пътищата! Нъл тъй?

Четеш или просто спамиш? Човека беше направил сайта БЕЗПЛАТНО и КАТ НЕ Е давал пари. Това беше ЧАСТНА инициатива на ядосан от идиотщините на КАТ, в полза на всички граждани. Ама ти плюй, задави се от яд че някой нещо е направил. Българин!

Май сам не си вярваш, кой идиот ще работи безплатно и то за КАТ!

Арманчо, безплатен обяд няма, туй добре го запомни!! Аз нито плюя, нито се задавям чак, ама като ти чета поста, ти се чудя на акъла - има ли го, няма ли го. Ама проблема си е твой, нямам фуния и излишен акъл за наливане...

Armani, Алоуу типонкио, ти безотчетните пари от глоби къде отиват бре. Кой казал, че е безплатно. Я сметни колко милиона дере КАТ от всеки на месец. За това не им е изгодно да го дигитилизират, защото ще лъснат парите и .. после кво правим? А мисли малко.

Омръзна ми от полуграмотни селски идиоти като теб..

Да ръсиш квалификации вместо аргументи е къде-къде по-лесно, че и си четкаш комплекса освен това...

Нищо де, нали вече не работи, чувствай се спокоен, ще имаш възможност да повисиш няколко часа на опашка. Аз не виждам нищо лошо някой да вземе пари за труда си! Ти сигурно също работиш за заплата, а не про боно. Сега можеш да спиш спокойно, фирмата няма да изкарва пари, а само банката на Бориславова.

И аз не виждам лошо някой да взема пари за труда си, даже наопаки, ако не взема е лошо. Просто коментирам случая, както го виждам - никой не им светил дали са вземали пари или не. Просто се старая да карам без нарушения и да не чакам на опашка, а пък те даго духат... Ако на някого му е по-приемливо на оня въпрос да отговаря с банкноти - тъй да е. Аз - не!

Назад сме в цифровизацията, назад сме по електронното обслужване, но сме драстично напред когато селски отбори играят. Дори със самолет ги возят. Но това е в реда на нещата като погледнем кои са начело на държавата и на кое отдават значение най-напред.

Е това е то! Една крачка напред - две назад!!! За пореден път държавата със свинското си неуважение ни показва колко й пука за удобството на гражданите и данъкоплатците!!! Държавата иска явно всички да се почувстваме пълни и завършени идиоти дето й плащаме данъци!!! Те една проста мижава услуга не можаха да удържат, а какво ли остава за електронното правителство с потенциално хилядите си услуги??? Пак ли тройната ламя и Станишката са им виновни???

Така , иначе като ни видят колко постъплния от глоби и данъци за да пълни алтернативен бюджет някому в държавата, ЕС ще ни завиди. Па туко виж някой отнесе куршума свисше.

Май май си просят да бъдат снимани и огласявани ...

Полицията СПИ!

Идеята е да има нов данък - "Данък опашка".

И?!!! Къде отидоха добрите идеи от преди 3 години? Реформи?!!! Това е поредното връщане назад - към 19 век. Съпътствано с абсолютно бюрократизиране на Административната машина. И всичко е за сметка на обикновения Българин. Който между другото им плаща заплатите... Неееее... Тези много бързо се оядоха... Просто се молят да ги махаме, защото дърпат България назад. И ? При кого? Пак ли при Станишката? Или при Командира? Или...? Нищо ново под слънцето. НАШИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ РЕСТОРАНТ ПРЕДЛАГА САМО РАЗВАЛЕНА ХРАНА. С МУХИ В ЧОРБАТА...

То е ясно че няма да предоставят инфо за точките. Как иначе ще ги възстановяват на свои хора и срещу заплащане ако са отразени и в електронната система?

Най-лесния бойкот е 2-3 месеца да не се виждаме с тези от миналия век. Спазвайте правилата и ще останат на едната заплата.

То си беше ясно че ще стане така.Влизаш, регистрираш се и ясно разбираш дали имаш акт или не.Нееее, та ние сме в БГ и по този начин си спестяваме 3 лв за справката+ 2 лева за СиБанк...Е...колко справки месечно????

Въпрос: И кво праим ся? Отговор: Духаме... P.S. Да ги ИЗДУХАМЕ!

Или духаш, или на асфалтовата база, пак да духаш (тоя път асфалта, че застудя ;-)

ТИЯ ТЪПАНАРИ ТРУДНО ЧЕТАТ, А КОМПЮТЪРА НЕ МОГАТ ДА СИ ГО ВКЛЮЧАТ.. ЗАТОВА НЕ ИМ ТРЯБВА САЙТ, А ОГРОМНИ МЪРЛЯВИ ТЕТРАДКИ НАД КОИТО СЕ ПЛЮНЧАТ ДЕБЕЛОГЪЗИ ЛЕЛКИ И ЗАФОРМЯТ ПО КИЛОМЕТЪР ОПАШКИ... ДРУГ ПАРАДОКС - ДО КАТ Е ТРУДНО ДА СЕ СТИГНЕ, КАМО ЛИ ДА СЕ ПАРКИРА ЗАКОННО С КОЛА... ДО КАТ ТРЯБВА ДА СЕ ХОДИ С МЕТРО ИЛИ С КОЛЕЛО ИЛИ С КАРУЦА...

Заглавието би трябвало да бъде "КАТ София не купи без обществена поръчка електронна система". Ако я бяха купили, щеше да е голям гаф.

Шапкари!!! Не случайно има толкова вицове за полицаи! Ще ни вземат в Шенген, ама друг път! В другата Европа институциите са в услуга на гражданите, а в МИЛИЦИОНЕРСКА България гражданите са в услуга на институциите!!!

link В този линк от цял свят може да проверяваш дали дадена кола има валидна полица ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ. Сазмо КАТ не може .Искат лепенки на съклото на колата с дупки . Това им е нивото на компетемтност.

Тия там не са мръднали ор прди 1989 г. Ако някой иде ще се почуства както в татово време, тъп фатмак ще му казва къде и к'во да прави.

АЛООО!!! Какво електронно обслужване бе ,опашки ,опашки до дупка !!! По електронен път рушвет не се взема ,друго си да мушнеш нещо между документите !!!

още като се уволних 90-та си казах - може по кофите да ровя за храна ама милиционер или военен няма да стана и да ме командват тъпанари и олигофрени .

Колко са жалки само. Вместо да гледат в бъдещето, те са се втренчили в миналото и ламтят само за пари. По този начин за поредн път доказват, че нищо не става от тях. Малки, дребни, чиновнически душици.

"...Малки, дребни, ...душици...." с ОГРОМЕН бюджет!!!

Каво да се желае от Столичния КАТ като си имат такова ръководстволлСамия началник е бил защитен свидетел по дело срещу старото ръководство и после хоп той началник.Нещо реално да е свършил ?От време на време го изпуснат по някоя телевизия и се започва с малоумни идеи а насреща нищо.А сега и опашките ще върнем защото сигурно му е скучно на този началник сам в КАТ.Какъв ли е критерия им за подбор на такива ръководители......?Сигурно трябва да си обявен за издирване с бюлетина на Интерпол и хоп намират те и те правят Началник на КАТ-София.......?!

Цялата пасмина от КАТ просто трябва да се изрине и да я няма -- да просят по улиците! Нещастници злокобни! Тормозят всички, а от работата им полза има ли? Пак същите катастрофи и жертви. Оак същия хаос по пътищата. Те ЗАСТРАШАВАТ движението, не помагат с нищо.

О, не, катастрофите и жертвите са намаляли, ВЪПРЕКИ КАТ и техните усилия. Просто няколкото километра на АМ "ТРАКИЯ" които откриха тази година спасиха доста човешки животи!

Друго си е да се редиш на опашки, за да провериш дали е излязло НП. То разбира се не излиза толкова бързо и се налага всеки месец да кесиш отново на опашки, за да ти презаверят акта. Това сигурно е бонус наказание от КАТ.

Този сайт никога не бил на КАТ, нито на МВР, обслужваше само софиянци. Това си е частно сайтче, така че заглавието на дир-а е малко подвеждащо. Добре е да има електронни услуги, но за цяла България и на официалния сайт на МВР.

Ами да направят, толкова години нищо ново не са родили кухините под фуражките!

Ами нали все от някъде трябва да се започне бре Коко,душицо дребна.Сигурен съм,че въпросният г-н Лазаров разработил сайта живее в София.Ти като толкова искаш подобен сайт за мястото,което обитаваш какво си направил по въпроса?

Е да де, живее в София и е направил сайта за софиянци. Само, че КАТ не е само в София. Та затова да не рони сълзи като вдовица за ... И айде стига софиянци са мислили, че само те са Б-я.

Нормално като няват никаква далавера.И от никъде да падне рушветче.Те за какво са се борили за тая службичка ще станат излишни толкова хора ако има сайт.

Като се поограмотим компУтърно и си вземем 25-те%, тогава ;-) Сега проверки по "холандски" модел. P.S. Очакваме полицайки от Холандия, няма само ние да духаме дрегерите...

я са да видим коя наша герберастка фирма че отвори новиот сайт?

Информираността на гражданите е нещо ужасно за милицията - това означава, че не могат да ги подтискат и мачкат с опашки, грубо отношение и намеци за рушвети, означава и че ще се види колко малко работа вършат охранените фуражки и може някой да им потърси сметка за това ! Много им е трудно на милиционерите да възприемат Европейските модели на работа - но нали имат подкрепата на техният вожд борисов и могат да си правят каквото поискат. Затова нека да си отдъхнат - докато герб е на власт - милиционерите ще управляват живота ни - ще живеем, работим и дишаме заради тях - нали милицията е нашата гордост ! Да сме живи и здрави, за да храним тези паразити и хрантутници, на които 99% от професионалните им задължения касаят личното им облагодетелстване, а с останалите 1 % се борят с престъпниците, които не са им близки, приятели или роднини !

в едно само бъркаш,драги-не са милиционери,а полиционери са.

и ти бъркаш - не са полиционери , а полЮционери

В Дървеница, в цялото МВР продължават да работят милиционери! За толкова години никаква промяна, ни-как-ва! Никога няма да се оправи тая държава! Догодина си вземам дипломата и заминавам

Е ти какви искаш да работят в МВР? Шивачи? Или шлосери? И да знаеш бягството е за слабаци.

А оставането е за мазохисти

КАТ се явява набирател на средства за бюджета,а не контролен орган,защото само за миналата година са внесли в хазната около 40 милиона лева от глоби и такси. Ако искате да прецаката МИЛИЦИЯТА - карайте по правилата !

ака продължавате да карате по правилата ви чака задължителна смана на талони и рег табели

Време бе да се спре тая порочна практика с частни сайтове , които уж обслужват КАТ. Сайта бе направен не за да служи на КАТ, а за да рекламира частни услуги :))

Искаш ли да провериш колко частни фирми на наши хора работят в КАТ Дървеница. И как всички гишета са им дадени на тях.

сайтът трябва да е държавен демек лично НЕГОВ(да се свети името и ликът му)!!! абе мишок си ти от самолет се вижда...)))

Абсолютно верно. Хайде бе, вадил си парите от джоба. Може и да е така, ама е очаквал да има як договор. Е, лошо. Сменили ръководството. Единственият нормален начин е собствен сайт на КАТ, това е повече от ясно. Това че е изтрил регистрираните, много важно. Важната е базата с информацията, а тя идва от КАТ със сигурност.

Време е милицията да разработи собствени е-услуги! Не, даже е късно.. Даже са безнадежно закъснели! Тия търтеи работят в 80-те години още! Този сайт беше най-хубавото нещо на цялата скапана милиция, защото не беше правен от тях. Но разбирам защо собственикът на сайта го прекратява.. защото не може да разбие бетона с глава!

МилицЮнери прости!

Цветанов докога милиционерщини в 21 век.

Типично нашенска работа - няма да дам на никой да развие една добра услуга, а аз няма да я развия, защото не ми се занимава. Няма значение кое правителство е на власт - държавните служители са истинската власт и тя е бетонирана в некомпетентност, незаинтересованост и чист мързел!

много си прав. абцолютна истина.

Prav si, Muncho!