Таван се срути върху пациенти в болница

Таванът на една от залите на хемодиализата в болницата в Ботевград се срути върху двама пациенти и двама души от персонала.

Обратно в новината

Коментари - Таван се срути върху пациенти в болница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Таванът не е паднал заради ремонта, а заради некадърният технически ръководител, който е строил болницата. Не е разчел правилно плана, не е оразмерил и подпрял правилно кофража и в резултат се е получила крива плоча. После мазачите са компенсирали тази кривина с много дебела мазилка. Заради калпавите по това време материали мазилката не се е хванала достатъчно здраво за плочата и в крайна сметка е паднала. Можеше да падне и от друга вибрация, не само породена от съседния ремонт. Такива са ни специалистите, такива са ни майсторите, такива са ни строителите. Никой не ни е виновен.

Ето това се казва Социална политика. Няма човек - няма проблем. Няма болни - няма нужда от болници! Проста и чиста сметка!

Да сме удобно съпричастни е най-лесно.

V botevgrad bolnica NJAMA. Tova e poliklinika - da ne ti objasnjavam sega zashto e s takav razmer!!!

В нашата страна, за съжаление, нищо не се поддържа, в това число и болниците. Скоро ще падат балкони на разни блокове, вече има над 50-годишни такива.Ами тоалетните в болниците? Какво ще кажете - повечето оттях са такива, че ако по-често ги ползваш, можеш да се разболееш от какво ли не!

Eto zasto ne se vrastat emigrantite ot chujbina!!! Ta vie ste izmorite tezi horiza, koito vse oste sa v Bg, iskate da si doidat i drugi novi jertvi! Opravete balnizite, dohodite i t.n. - togava njakoi moje i sami da si doidat, bez da gi tarsite i kandardisvate!!! Nikoi ne bjaga ot dobro, i v chujbina jivotat sasto ne e lesen!

KOI LI E STROIL PARLAMENTA I MINISTERSTVOTO!?

Petar, v BG choveshkyat jivot ne se zeni, ako blizkite ne polagat griji i ne plashtat rushveti, bolnite sa obrecheni. tujno e, zashtoto dori i lekarite se prodavat za pari...

Добре, че на главата на el не е паднало парче от лекия варов разтвор, тежащо например 3-4 кг, от 3 метра. Какви хора сме само: колко души трябва да са в кома или не между живите, за да спрем с черния хумор и глупавите разсъждения!

Докато никой не е заинтересован от общинските и държавни болници /БЛС,НЗОК,Парламент/ ще е така. Парите за здравеопазване от бюджета трябва да отиват в болниците а не в личните лекари и тези работещи вболниците до обяд,а след обяд-в техните частни кабинети.Положението и в другите болници е подобно.Иначе всички да ставаме депутати!

bolnite da osadqt bolnizata,tova e patq

Да им е честито на всички от ботевградския електорат,закриванет на ОБЩИНСКАТА болница.Приближените ще се лекуват където искат.Всички селяни и роми гласуваха втори мандат на МАЛКИЯ голям кмет,заради едните безплатни карти за пътуване /сега трябва да им дава такива до София/.чОВЕКА им направи нова църква,където не може да се пали свещ и не се вкарват умрели,разреши да се копаят предварително гробове,защото обредния дом не смогвал,закрива градския басеин и до него ще копае нов,ЗАЩО ПЪК ДА НЕ ЗАКРИЕ БОЛНИЦАТА.70% ОТ РАБОТОСПОСОБНИТЕ СЕ ТРУДЯТ ИЗВЪН ОБЩИНАТА ,А ТОЙ ОТЧИТА 2% БЕЗРАБОТИЦА.МАЛКО Е ПРОСТРАНСТВОТО ЗА ВСИЧКО СВЪРШЕНО ОТ чОВЕКА.СЕГА ГО ИЗБЕРЕТЕ И ЗА ДЕПУТАТ

Вие още ли си правите събора на Разпети петък?Съзнавате ли какво правите?!

виновен е кмета на града!

Сградата на болницата в Ботевград е общинска и болничното заведение плаща наем на Община Ботевград. Така, че за ремонта на сградата питайте г-н Георгиев кмета на Ботевград

В Ботевградската ОБЩИНСКА болница стават лоши неща! Всичко е резултат на лошо управление, безхаберие и липса на визия за бъдещето. Там в момента персонала не получава заплати, спряно е подаването на газ, поради неплатени сметки и топла вода няма! Ползват се бързовари за родилно отделение и две автоматични перални, закупени преди дни! Липсата на мед. сестри също е голям проблем. Всички лекари са с частна практика и твърде малко се вълнуват от проблемите на стационара. Малкото останали лекари нямат възможността да лекуват болните, поради големи задължение към доставчици на лекарства. Едва ли има друга такава болница в България! Не знам какви са финансовите проблеми на общината, но в Ботевград безработицата е около 2%! Тук работят много мощни фирми в областта на електрониката и не само, може би повече от 35 фирми с чуждестранен капитал, КОИТО РЕДОВНО ПЛАЩАТ НА ОБЩИНСКАТА ХАЗНА! Кметът на този град е този, който носи най-голяма отговорност за състоянието на ОБЩИНСКАТА БОЛНИЦА той вече е начело на общината доколкото знам за втори мандат! Това, което се случва е страшно!!!

Тази година пада тавана в болницата-Потърпевши са пак обикновенните хора!Догодина да падне тавана на главите на Доган,Станишев,Първа и всичките мошенници в Парламента!Господ бави,но не забравя Гопожо Масларова!Твоята глава също ще пострада!Ти много инвалиди прекара!Всеки ще си плаща за гяволията!Господ да ни пази от други мошенници!Стигат ни тези!

Управляващите имат доста селективно отношение по въпроса за инвестициите.

Поздрави! Значи сме двама!

вярвам, че и пациентите и персонала от дълго време са виждали, че така наречената болница се нуждае от основен ремонт, но са безсилни пред безхаберието на управляващите ни, щях да бъда предоволна, ако това се бе случило в правителствена болница и тогава да видя каво ще каже лустросания завеждащ, защото там нямане няма

ПРЕДИ МЕ БЕШЕ СРАМ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН, А СЕГА МЕ Е ГНУС!

Моя близка беше на хемодиализа близо 2 год. и знам колко е тежко и дано я оправят тази болница, за да не се наложи да пътуват до София, защото болните, знаете, по 3 пъти в седмицата трябва да ги водят на хемодиализа, защото бъбреците не работят, и при забавяне на процедурата се натоварва сърцето, белите дробове и всички органи. не знам кога най-сетне в България ще започнат да се грижат приуритетно за болните и възрастните. И дали някога ще дойде това време. Господ ще съди управниците, ако не вземат мерки!

Дам, помня когато бях в детската градина имаше тържество. Всички весели, доволни и изведнъж тавана падна и не удари никого. Чак като падна на земята тогава госпожата дръпна детето.

EE nedeite taka be, sega, ne e goliamo par4eto!! Eee!! Pak i tova par4e, da ubie da ubie kolko hora, da ubie!! Too taka ili ina4e ako ne e to midicinskata ni sistema i personal 6te gi dovar6i. I ot taia gledna to4ka tova par4e, barem po-barzo e 6tialo da gi otarve horicata da ne se ma4at!!! Neznam kakvo drugo da kazia!!!

Ами да, данъци, удръжки, всичкото каквото плащаме все не стига...как не се накрадоха незнам...

Японското посолство в България отпуска средства по проекти на местно развитие на неправителствени организации и общински предприятия в т.ч. болници, специализирани заведения и др. Парите не са много, но са стигнали на няколко болници за ремонт и закупуване на апаратура, условията и мониторингът усвояването на средствата са жестоки, но по този начин се гарантира използването им по предназначение. Не зная дали болницата отговаря на условията, но администрацията й лесно може да провери това на http://www.bg.emb-ja и въобще на сайта на посолството. В крайна сметка, ако не си помогнем сами, може и да не дочакаме чудо.

До строителите дето пишат какво е бетон и вар, няма значение какво се е срутило, важното е, че няма жертви! Аман от разбирачи! Но докато се строи и се правят ремонти от хора с 8 клас и с некачествени материали, и техническите ръководители са с музикално образование, строителния надзор слага червения си печат без да е на обекта, а за проби от бетон не и чувал, ще стават такива неща. Болницата в Ботевград по голямата част е ремонтирана, а това отделение също! Още повече, че на снимките си личи, че е ремонтирано. Извод некачествен ремонт. Болницата да съди фирмичката! А хората болницата!

Ако в договора за ремонта не е включен ремонт на таванната мазилка по-добре да не се обръщат към фирмичката.

bolnicata v botevgrad e v izkluchitelno tejko finansovo sastojanie.obshtina botevgrad ne otpuska sredstva,zadaljeniat i kam dostavchici eza blizo 2,000,000 leva.

До някого след като е варовоциментова мазилка как ще се промени съотношението вар-1800 кг/м3 и цимент 2500 кг/м3 и каква ще е плитноста на получената смес.И още един въпрос как е по добре, болните да ги убиваме с камани или да не ги лекуваме.

и аз чакам с удоволствие да прочета, че е са паднали ЦИМЕНТОВИ парчета от тавана в/у членовете на Мин.съвет и ПАРЛАМА-МЕНТА. Даже бих почерпила в тоя случай

SAD do dupka! Ako ne- Strasburg. Tva e! Egati bezotgovornostta ot strana na darjavata! SAD i na BUNT tehnata veriza. Samo znajat da lapat, dalaveri da si pravjat i da se razkarvat arogantno s luksoznite si limuzini, koito im kupuvame. ATAKA

Преди години ми се наложи да престоя в Ботевградската болница за 1 нощ, докато ме преместят в Сф за операция на скъсан минискус, и условията бяха като в полева болница. Така че новината не ме учудва. беше въпрос на време да се случи. А очаквам и цялата страна да започне да се руши, за да я обявят в несъстоятелност и да ни приватизират от Либия :D

Сега управляващите ще създадат комисия да разследва случая, членовете ще приберат по 10 000 лева и ще установят че болницата е стара. После ще направят друга комисия да изготви стратегия за решаване на проблема, членовете и ще вземат по 20 000 лева и ще кажат че трябват пари за ремонт.

Е хубаво де, ама ще ти е приятно ли да се срути върху тебе, докато лежиш болен нейде, предполагам не! Така че подробностите не са толкова важни, важен е факта, че това не са нормални болници, а декори от филм на ужасите и това е допуснато да се случи не от лекарите, а от господата там по върховете, дето си вдигат заплатките през месец-два, живеят си живота, дрънкат ни празни и велики слова, за да не е без хич и ни се смеят на мизерията, апатията и безпомощността :(!

darjavata trqbva da se osadi v Strasburg i ES!

България....

Аз сън сигурен че пациентите са мърморили и псували хахахаах

Парламента и той има таван!!!!

За информация на журналистите - падналите парчета от тавана не са от бетон, а от вароциментова мазилка. Моля не пишете глупости. Варта е с обемно тегло 1800 кг/м3 , а бетона 2500 кг/м3 и са съвсем различни материали

Това не е бетон а варова мазилка. Не че има значение в случая. А за пациентите е по-важно да имат болница наблизо вместо да се съдят или не дай си боже да я закрият

Геноцида в България отдавна си е факт, затова и не се учудвам. Горките болни хора, Господ да ни пази от разболяване, няма кой друг да се погрижи за нас, дори и ние не правим нищо, като народ, за да си подобрим живота :(!

Кой е виновен сега,сигурно пак лекарите,че не са направили ремонт на покрива.Пациентите трябва да съдят не болницата,а ДЪРЖАВАТА-тя е тази ,която докара до колапс болници,училища,мизе преживяване на 90% от населението за сметка на шепа новоизлюпени богаташи,разбирай крадци,подпомагани от същата държава

Първо това не е бетон, а варов разтвор, който се използва за замазка - ако беше се стоварил бетон на нечия глава - едва ли щеше да се отърве с хематом - разлика има и то огромна - иначе - дано им се отпуснат пари за поправка и закупуване на апарати- иначе не виждам как тези хора ще оцелеят ако трябва да пътуват до София всеки ден. А болните трябва не болницата да съдят - а министерството...

дано другият път падне тавана в парламента

Да сме само удобно съпричастни е най-лесно.След като не се вниква в проблема ще бъдем Какви хора сме само

Да сме само удобно съпричастни е най-лесно.След като не се вниква в проблема ще бъдем Какви хора сме само

Ama shto ne padne tavana v Parlamenta, a? Tochno varhu glavite na tia tikvenitsi!!! Mnogo shte e veselo!

КъФ таван бре..тука се виждат тухи ..лелее тези тавани от кога взеха да ки правят с цигли??

DANO IMA BOG I V NAI SKORO VREME DA SE SRUTIAT TAVANITE NA PARLAMENTA, PREZIDENTSYVOTO I MS ZA DA SE OTARVEM OT LAKOMITE TAHTABICI.