Танева: Няма риск от пренасяне на коронавирус чрез храна

"Всяко по-високо ниво на хигиена е добре дошло", каза още земеделският министър

Обратно в новината

Коментари - Танева: Няма риск от пренасяне на коронавирус чрез храна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма риск само за малумниците

Тази наистина е била доста глупава, не само на външен вид изглежда такава. Всеки амбалаж, пластмаса, и други опаковки могат да пренасят вируса да 10-12 часа. За това време от магазина си го занесъл в къщи и готово - имаш си нов домашен любимец

Абе Танева, що не с скриеш и да престанеш да дразниш хората с твоята некомпетентност? В свободна държава живеем и всеки има право на мнение ама ти пък съвсем оглупяваш! Дали това не е един от симптомите на короната?? Направи си бавен тест- да си сигурна!! И яж здравословно, не дъвчи обелките!!

Джинджифила преди седмици, в началото на март беше 4 лв, сега е 13-18 лв, не е два пъти , не зная кои магазини проверявате, ако са тези около МС значи нищо не проверявате!

вместо в затвора пак е министър и пак се ебава с народа!

Тези са малоумни ВСИЧКИТЕ. Нема ЕДИН читав, да знае какви ги говори......... Значи от недобре измити ръце - МОЖЕ. Ама от храна пипана или окашляна от неизвестно кого - НЕ МОЖЕ. Трагедията е тотална, от вирус нема да измреме, ма простотия ше ни довърши.

и ся кво, вече не можеш да си вземеш едно кило джинджифил и да се наядеш с него ли? ся ако някой каже, че индийското орехче помага и то ще поскъпне, и с него вече няма да можеш да се храниш..

Маи нещо не си във час..Нали. Официалната версия е че вируса е тръгнал от хранителен пазар.

PEYTSCH

Но по въздуха, поне това сега установиха в Германия...Ще рече и никой да няма около нас вирусите са като комарите...

Джинджифила си е доста важен. Все пак е храна от първа необходимост.

вземай си опаковани храни. мий опаковките преди да ги прибереш/разопаковаш. да, и хляба може, вземай си опакован. не се коси за пържолите - надявам се не ги ядеш сурови, а вируса не държи много във фурната :)

Прав сте! Един министър не видях да покаже последователност и решителност. Дори и пожарникаря овърта.

Въх верно бе?! Сега, ще ни забранят и да ядем!

Колко джинджифил ще ти е необходим? Два корена (125 г) ги купих за 1.05 лв., когата цената беше 8.40 лв. В чая се слага съвсем малко, нарязано на много ситно или тънко. Така че.... До тук съм използвал половината от едното коренче. И не е казано, че трябва да го използваш постоянно. Всяко нещо в голямо количество става вредно за организма.

Всички опаковки и бутилки се мият със сапун. Плодовете и зеленчуците се киснат във вода с една две капки хлорна вар в нея. Дрехите, с които пазарувам се слагат в пералнята веднага, обувките- на балкона, след което се почистват. Чантата за покупки се дезинфекцира, портмонето и телефона също.

По-скоро чесънът! Джинджифилът се използва в България от сравнително по-скоро време. Той е специфичен за страни с по-топъл или горещ климат, например Индия. Там често се използва и куркумата.

Преди седмици са го продавали на 4-5 лв/кг, а сега за 12 лв/ кг. Хубаво е, че е пуснат сигнал. ТРЯБВА ЗА ВСЯКА СПЕКУЛАЦИЯ ДА СЕ ПУСКА СИГНАЛ! Разбрах, че има доста агенти които следят за спекулации.

Преди седмици са продавали джинджифил за 4-5 лв/кг, а сега за 12 лв/ кг. Хубаво е, че е пуснат сигнал. ТРЯБВА ЗА ВСЯКА СПЕКУЛАЦИЯ ДА СЕ ПУСКА СИГНАЛ!

Вие сте луди! Как ще киснете плодове и зеленчуци с хлорна вар?!? Киснат се във вода или във вода с оцет!

а Тъпова!

Не е истина по въздуха да, по храна не,няма тъпомер, който герберите да не са счупили, няма такъв тъпомер на света, който да ви измери, глупостта и наглостта герберската е безкрайна

А нещо да кажете за това, че този вирус издържа 17 дена ? И щом няма опасност при храните защо трябва да ползваме ръкавици в западните държави в магазините за хранителни продукти, защо много продукти вече са опаковани всеки?

Както видяхте пилеешкото от Полша.

На времето се правеше едно сладко от жълти сливи- 100 бройки се накисваха в разтвор с хлорна вар за да се обели кожичката. Сладкото ставаше много вкусно- като кехлибар.

Забрави и гъбите с които се натрови едно семейство.

Вчера когато вечерях в един пловдивски ресторант ми направи впечетление, че салатите бяха с около 10% по скъпи в сравнение от преди 3 седмици. Питах управителят на ресторанта и той ми каза, че някой от зеленчуците били поскъпнали, но не каза кои точно. Все пак е първи април. Лек ден на всички.

за количеството на родното производство на храни може да опровергае бисерите, които ръси тая. Естествено, за нея агнешко ще има.

В началото на м.март цената на джинджифила беше около 8 лв. По принцип поскъпва винаги през зимата, около януари-февруари. Миналата година по това време е била 9 лв.

Кожичките на плодовете или доматите се белят много лесно като се потопят в гореща вода и веднага след това - в студена. Напълно безвредно.

недей да хейтиш голословно

Абе хора, недейте да хейтите по тая хубавица и умница. Все пак е наложница на непогершимия!!

за брой свине например: към ноември 2018г.- 650 000 бр., а към януари 2020г. над 200 000 от тях са умъртвени заради африканската чума, според министърката. За останалите отглеждани животни положението също не е розово.

то си има служби на държавна заплата за да правят НЕПРЕКЪСНАТ КОНТРОЛ, а не да се чакат случайните сегнали на гражданите . Който дава заплати на тези контрольори Е ДЛЪЖЕН ДА ИМ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ЛОШО СВЪРШЕНА РАБОТА.

чаена лъжичка сода за хляб в чаша вода - кисне 30 минути - едно време беше достатъчно, но сегашните смарт вируси не знам дали са поумнели и се защитават доста успешно....

И на базата на кои обширни проучвания се е изказала госпожата, и за коя храна става въпрос???

имам си чистачка на пара -работи с ток и вода -като изпаря опаковките с гореща пара се надявам да не оцелее КОРОНАТА.

оказва се че тези продукти са срещу други гадории - КОРОНАТА е съвременен смарт вирус - устойчив ....

В Била казаха, че джинджифила е забранен от няколко седмици. И в Кауфланд го няма и във Фантастико.

Това означава ли, че може да се купува например насипна извара, лютеница? Сиренето също е отворено и се продава предимно невакуумирано. Доколкото знам китайците са спрели да купуват храни, които не са във вакуумни опаковки. Моля, разяснете по-добре. Храната може да е чиста, но ако продавача я сипва със заразени ръкавици и ти после я изядеш, най-вероятно човек ще се зарази.

паренето на защитните маски с пара и гореща ютия сматам че е по-добро дори от прането (повечето хора перат на 60 или 40 градуса прането , защото указанията на етикетите на произнодителите са такива), но памучните забрадки могат да издържат на високотемпературно третиране.

Забранен? Понеже казват, че лекува вируса ли? Да не си помогне населението? На нашия пазар джинджифила е 18 лв/кг.

само да обясни тази калинка, защо вируса оцелява върху пластмаса, хартия и метал с дни, а върху салам, кашкавал и хляб не ще? Или намеква нещо за качеството на храната?

как да не хейтим като не сме се възползвали от точно истинските и способности, а отнасяме управленските и умения където явно не и е силата?

Категорично няма риск от пренасяне на коронавирус чрез храната. Ние следим всички научни становища, които излизат по различин институти по света. Няма доказателства, че заразяване чрез такова пренасяне е възможно". Г-жо министър моля направете справка с националният епидемиолог но тема : Продължителност на живота на вируса върхо повърхности " Кой следи за не пакетираните стоки - стоките разнасяни по домовете питам и отговор знам че нямя

Понеже е китайски.

В Банкя е 20 лева днес

Откровена глупост...

Деси дай да ти кихна над ябълките пък ти ги мий после...

Кат и гледам снимката не ми мяза на убавица. Майсторка требе да е, а?