Коментари - Танева: Няма риск от пренасяне на коронавирус чрез храна | Днес.dir.bg
Коментари
Категорично няма риск от пренасяне на коронавирус чрез храната. Ние следим всички научни становища, които излизат по различин институти по света. Няма доказателства, че заразяване чрез такова пренасяне е възможно". Г-жо министър моля направете справка с националният епидемиолог но тема : Продължителност на живота на вируса върхо повърхности " Кой следи за не пакетираните стоки - стоките разнасяни по домовете питам и отговор знам че нямя
само да обясни тази калинка, защо вируса оцелява върху пластмаса, хартия и метал с дни, а върху салам, кашкавал и хляб не ще? Или намеква нещо за качеството на храната?
Това означава ли, че може да се купува например насипна извара, лютеница? Сиренето също е отворено и се продава предимно невакуумирано. Доколкото знам китайците са спрели да купуват храни, които не са във вакуумни опаковки. Моля, разяснете по-добре. Храната може да е чиста, но ако продавача я сипва със заразени ръкавици и ти после я изядеш, най-вероятно човек ще се зарази.
И на базата на кои обширни проучвания се е изказала госпожата, и за коя храна става въпрос???
Абе хора, недейте да хейтите по тая хубавица и умница. Все пак е наложница на непогершимия!!
как да не хейтим като не сме се възползвали от точно истинските и способности, а отнасяме управленските и умения където явно не и е силата?
за количеството на родното производство на храни може да опровергае бисерите, които ръси тая. Естествено, за нея агнешко ще има.
Вчера когато вечерях в един пловдивски ресторант ми направи впечетление, че салатите бяха с около 10% по скъпи в сравнение от преди 3 седмици. Питах управителят на ресторанта и той ми каза, че някой от зеленчуците били поскъпнали, но не каза кои точно. Все пак е първи април. Лек ден на всички.
Както видяхте пилеешкото от Полша.
А нещо да кажете за това, че този вирус издържа 17 дена ? И щом няма опасност при храните защо трябва да ползваме ръкавици в западните държави в магазините за хранителни продукти, защо много продукти вече са опаковани всеки?
Не е истина по въздуха да, по храна не,няма тъпомер, който герберите да не са счупили, няма такъв тъпомер на света, който да ви измери, глупостта и наглостта герберската е безкрайна
Преди седмици са продавали джинджифил за 4-5 лв/кг, а сега за 12 лв/ кг. Хубаво е, че е пуснат сигнал. ТРЯБВА ЗА ВСЯКА СПЕКУЛАЦИЯ ДА СЕ ПУСКА СИГНАЛ!
то си има служби на държавна заплата за да правят НЕПРЕКЪСНАТ КОНТРОЛ, а не да се чакат случайните сегнали на гражданите . Който дава заплати на тези контрольори Е ДЛЪЖЕН ДА ИМ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА ЛОШО СВЪРШЕНА РАБОТА.
В Била казаха, че джинджифила е забранен от няколко седмици. И в Кауфланд го няма и във Фантастико.
Забранен? Понеже казват, че лекува вируса ли? Да не си помогне населението? На нашия пазар джинджифила е 18 лв/кг.
Всички опаковки и бутилки се мият със сапун. Плодовете и зеленчуците се киснат във вода с една две капки хлорна вар в нея. Дрехите, с които пазарувам се слагат в пералнята веднага, обувките- на балкона, след което се почистват. Чантата за покупки се дезинфекцира, портмонето и телефона също.
Вие сте луди! Как ще киснете плодове и зеленчуци с хлорна вар?!? Киснат се във вода или във вода с оцет!
чаена лъжичка сода за хляб в чаша вода - кисне 30 минути - едно време беше достатъчно, но сегашните смарт вируси не знам дали са поумнели и се защитават доста успешно....
имам си чистачка на пара -работи с ток и вода -като изпаря опаковките с гореща пара се надявам да не оцелее КОРОНАТА.
Джинджифила си е доста важен. Все пак е храна от първа необходимост.
По-скоро чесънът! Джинджифилът се използва в България от сравнително по-скоро време. Той е специфичен за страни с по-топъл или горещ климат, например Индия. Там често се използва и куркумата.
Преди седмици са го продавали на 4-5 лв/кг, а сега за 12 лв/ кг. Хубаво е, че е пуснат сигнал. ТРЯБВА ЗА ВСЯКА СПЕКУЛАЦИЯ ДА СЕ ПУСКА СИГНАЛ! Разбрах, че има доста агенти които следят за спекулации.
Но по въздуха, поне това сега установиха в Германия...Ще рече и никой да няма около нас вирусите са като комарите...
Маи нещо не си във час..Нали. Официалната версия е че вируса е тръгнал от хранителен пазар.
Тези са малоумни ВСИЧКИТЕ. Нема ЕДИН читав, да знае какви ги говори......... Значи от недобре измити ръце - МОЖЕ. Ама от храна пипана или окашляна от неизвестно кого - НЕ МОЖЕ. Трагедията е тотална, от вирус нема да измреме, ма простотия ше ни довърши.
вземай си опаковани храни. мий опаковките преди да ги прибереш/разопаковаш. да, и хляба може, вземай си опакован. не се коси за пържолите - надявам се не ги ядеш сурови, а вируса не държи много във фурната :)
Джинджифила преди седмици, в началото на март беше 4 лв, сега е 13-18 лв, не е два пъти , не зная кои магазини проверявате, ако са тези около МС значи нищо не проверявате!
и ся кво, вече не можеш да си вземеш едно кило джинджифил и да се наядеш с него ли? ся ако някой каже, че индийското орехче помага и то ще поскъпне, и с него вече няма да можеш да се храниш..
Колко джинджифил ще ти е необходим? Два корена (125 г) ги купих за 1.05 лв., когата цената беше 8.40 лв. В чая се слага съвсем малко, нарязано на много ситно или тънко. Така че.... До тук съм използвал половината от едното коренче. И не е казано, че трябва да го използваш постоянно. Всяко нещо в голямо количество става вредно за организма.
Абе Танева, що не с скриеш и да престанеш да дразниш хората с твоята некомпетентност? В свободна държава живеем и всеки има право на мнение ама ти пък съвсем оглупяваш! Дали това не е един от симптомите на короната?? Направи си бавен тест- да си сигурна!! И яж здравословно, не дъвчи обелките!!
Тази наистина е била доста глупава, не само на външен вид изглежда такава. Всеки амбалаж, пластмаса, и други опаковки могат да пренасят вируса да 10-12 часа. За това време от магазина си го занесъл в къщи и готово - имаш си нов домашен любимец
Танева: Няма риск от пренасяне на коронавирус чрез храна
"Всяко по-високо ниво на хигиена е добре дошло", каза още земеделският министър
Обратно в новината