Танева допусна вина за африканската чума, ДПС иска спецчастите да отстрелват свине

Предполага се, че всички прасета в задните дворове ще бъдат унищожени, смята Пенчо Милков от БСП

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То част от спец частите ги изби ловджията от Лясковец Не е ли по добре със това да се направи от ловджиите които са 400 000 ?

Долу герберастката социалистическа атака за права и свободи!!!!

"Танева обясни, че стопаните на прасетата, които не са ги регистрирали, няма да получат средства." ЗАТОВА ХОРАТА НЕ ДАВАТ ПРАСЕТАТА СИ----ТЪПИ ЧИНОВНИЦИ

Някой нещо да е чувал напоследък за Бойко? Да не е отишъл да реже лентичка на някоя свинeферма?

ДПС пък от кога са се загрижили за свинете. Те нали свинско не ядът.

Те не ядът, ама продават!

Спецчастите ще ми застрелят дивия. Вероятно ще се изпозастрелят, но и някой гъбар или турист може да пострада. Артилерията и танковете не ме плашат. Авиацията да плаши гаргите. Само дъртите ловци са опасни, ако им разрешат групов лов с кучета.

Още миналата година трябваше на границите ни да се преминава само след обеззаразяване на превозните средства, които идват от Румъния.

Ако имахме прокуратура, а не Гештапо и цацаратура с опънати чадъри... спецчастите щяха да нахлуват по къщите за тъщи, пентхаусите и партийните централи!

А отговорност за съсипване на сектора в България ще бъде ли потърсена от някого ?? Например от бившия министър на земеделието - Порожанов, от ресорния зам. министър, от управляващата партия ?? Защото още миналата година, когато Порожанов ходеше да се снима до пикливата оградка по границата с Румъния. много ясно му обясниха, че това не е реална преграда за дивите свине. Не е спрян и вносът на фураж, нито на месо от Румъния нито пък са предприети други по-сериозни мерки. Трябва да падат глави ..... иначе всички ще страдаме заради крадливи и лъжливи некадърници и далаверковци. Ей тук всички проблеми са мноого ясно казани: "Със заповед на министъра на земеделието миналата година отстрелът беше забранен и това доведе до размножаване на прасетата и този вектор на разпространение на заболяването се ускори, обясни Пенчо Милков. Вече каквото и да правиш с дивите прасета не е достатъчно, защото векторите на разпространяване на заболяването са много - дивите прасета умират, оттам птици, други животни разнасят заболяването и да го спреш е трудно, уточни той. Освен това, границата на България с Румъния не е била затворена за свински продукти, влизали са фуражи в свинекомплексите, докато в Румъния "гърми" от заболяването." ГЕРБ, до кога ще ви търпим безобразията ???!! Всяко лято сте в тотална издънка - ту Търговския регистър, ту Застраховките Гражданска отговорност, ту хакването на НАП, ту фалшиви материали и магистрали убийци, ту масово подслушване, ту дърти самолети без въоръжение, ту харчене на 3 милиарда са изолации от стиропор .... А стига де, ненаядохте се и ненакрадохте се .....

Що да не търпите? Ние си го тачим Бойчето. Гоуем е! Па че си го изберема да но упрай.

Кой свине да бъдат обстрелвани?

Днес трябваше всички да сме пред ВСС на протеста. Защото ако имаше работеща прокуратура и съд тези некадърници и престъпници отдавна щяха да са в затвора и нямаше да има защо да се вайкаме по форумите!

Ветеринарите са най-накадърното съсловие! ХАЙДЕ СЕГА БЕЗ ДА СКАЧАТЕ, ЗАЩОТО НАЛИ ВИЖДАТЕ КАКВО СЕ СЛУЧВА!

Тука в тая територия всичко се решава със стрелба и спец-части. Акъл не търсете!

Не може да говорите за вина на ГЕРБ , Правителството на ГЕРБ и особено на Бойко Борисов!Въобще за вина на Борисов не може никога да се говори !Той е невинен по рождение !Не може да МУ говорите така !Вина ....хайде де !ТОЙ казва КОЙ е виновен и КОЛКО да плати !Над него е само НАЧАЛНИКА....там горе!

Дамян Илиев няма ли да си подаде оставката най-накрая, отдавна е пенсионер! Хайде стига!

Значи при това положение, което се случва в ''държавата'' и ние си седим, пишем, кротуваме и т.н. наистина сме мърша! Такъв народ НЯМА, както и такава ''държава''!!! Бойко ''евала'' !!!! Ето резултата от некадърниците, които назначаваш на отговорни постове!

Ха ха х а. Това е новина. Давайте още.

И как точно диво прасе влиза в промишлен свиневъден комплекс ? Настина ми е интересно, как промишлено предприятие с огради, охрана и т.н. се инфектира - ако не знаеш пътя на инфекцията, как ще я спреш ? Миналата година румънците бяха писали, че от изхвърлени инфектирани прасета в Дунав, чрез вода се пренася заразата - БАБХ знаят ли кака се пренася заразата - за всеки един свиневъден комплекс ?

Жътва на пшеница.Комбайнера блее,докача с хедера труп на умряло диво прасе,разкъсва го,парчета кожа и мръвки се развличат по терена,попадат върху зърното...да продължавам или стига?А сега при прибирането на царевицата ще бъде ,,олеле"-шанса да се види свинска мърша от кабината е много малък.А трупове на умрели диви прасета в Добричко май намират ежедневно...

Начинът, по който ни се представя това заболяване е доста смътен. Първо то не е заразно за хората и други видове животни, пренася се по всевъзможни начини, невъзможно е да се дезинфекцира целия свят от вирусите. Казва се, че може да достигне до 100% леталност при някои породи прасета, но има и хронични форми, както и само преносители, които не показват клинични симптоми. Първите огнища в Европа са от средата на миналия век в Испания и Италия, как там са успели да съхранят свиневъдство си?

Г-жо Танева, Няма ли най-накрая да уволните генералния директор на т. нар. Агенция по храните и директора на дирекция '' Здравеопазване и хуманно отношение''???!!!!! Виждате, че за нищо не стават!

Важно е да се опазят прасетата в парламента - другите кучета ги яли

А дано някой командос "случайно" да уцели шопара Пеевски с куршум между очите.

Напишете в Гугъл "служители на бахб конфискуваха агне вместо прасе" без кавичките и им гледайте сеира

да отсрелят хората ли предлага защото ядат свинско ли, не разбрах

Вярно сме пародийна държава ...

Статията е повече от потресаваща, затвор за всички отговорни допуснали подобен терористичен акт срещу България! Терористи са не хакерите, а вие! Ще затриете цял отрасъл, ще избивте диви прасета и чакали, които са вече застрашени! И само времето ще покаже до къде ще се пренесе тази ваша чума, докарана от вашето безхаберие и некомпетентност, търтеи! Затвор ви е малко, как не ви е срам, и накрая излизат и ми говорят да не се политизира! Каква политика, какви пет лева бе, вие сте за затвор! Компенсирайте хората 10тократно за загубите, не да ми раздавате 800 000 000лв за "интеграция" на цигани. За нищо не ставате, боклуци. Ако не беше БСП да обира хейта, никой няма да гласува за вас, тъпаци.

Имало опасност България да загуби индустриалното си свинепроизводство. Това е малкият Дявол. Големият Дявол е, че говедата от ГЕРБ изправиха България пред ЕКОКАТАСТРОФА...

На контра протеста - дежурните плазмодии от АНАЛ 3 и ПИГ + 2ма филипинци.

"Има голяма опасност България да загуби индустриалното си свинепроизводство... Това коментира в кулоарите на парламента Александър Сабанов от Обединени патриоти...Той добави, че оградата с Румъния и действията, които са предприети миналата година, все пак са си свършили донякъде работата." ВСЕ ПАК СА СИ СВЪРШИЛИ ДОНЯКЪДЕ РАБОТАТА...БЪЛГАРИЯ ГУБИ ИНДУСТРИАЛНОТО СИ СВИНЕПРОИЗВОДСВТО! Българи, спрете да гласувате за слабоумни хора, просто спрете.

Повод - несправяне с чумата по прасетата. Причина - самозабравилии се кауни на бохчата(парламента).

Може ли някой да обясни, в такъв случай, защо във веригите на Кауфланд доста често се продава свинско месо с произход от Румъния ?? Явно в името на печалбите няма морал и задръжки

ДПС иска отстрелването на свине ! Ми да почват от трите прасенца дето са на власт !

за свиневъдите бяха!! Припомнете си как прасетата благодаряха на Баце пред парламента: https://lh3.googleusercontent.com/qGI7LJdJjm9ldNYnnl6U61wmTv524OoKr71qX2Ae8bo2jtKB8r0o1C32ElW_MLkRBCKu=s125 Пък сега КРЪСТНИКА ПРОПУСК ПРОПУСНАЛ!! КРЪСТИКА ПАК ША СИ Е ТУКА, АМА СВИНЕВЪДИТЕ ФИРА ША ФАНАТ!!! Ти да видиш!!!!

Защо побърза да се върнеш,а не си гледа отрочето.От алчност, виж провидението те наказа. Няма нищо работещо по правила тук ,само процентите комисионни винаги са налице. Кой би уважавал такава държава и кой не би е затрил,като няма насреща си никой.

"има проявена небрежност по време на превенцията на заболяването" - мацкааа, сега е момента да си подадеш оставката, а не да дрънкаш врели некипели. Хайде - марш! Писна ни от некадърни търтеи на управленски позиции.

Май някой пак ще подава оставка по корупция и некадърност и другия месец пак ще го назначават...

И сега какво? Заради "малкия пропуск" ще избием и изгорим всички свине, които хората си гледат на село и на които разчитат да преживеят зимата; после ще избием и изгорим цялата популация на диви свине в страната, следвани от чакалите, които в Европа живеят само в България, Гърция и Турция. Т.е. ще ги напишем в Червената кннига като изчзнал вид. А г-жа Танева ще им каже и ще продължи да си ритка в министерството, закриляна от мощното крило на Неговия ГЕРБ.

А г-жа Танева ще им каже "I'm sorry!".....

Тя ще призове да не се пролитизира проблемът. Такива като тази са за затвора. Ужасяващо нещо се случва наистина.

Всичко е бъкано с диверсанти и шпиони, кумпютри, прасета, всичко е дивесифицирано.Спецчастите и спецслужбите да се взимат в ръце.

Някой брои ли МЕГА СКАНДАЛИТЕ само от първите 7 месеца на тази година? Къде е опозицията? Къде са прокуратурата и съда? Може ли да няма никога един виновен от властта? То не бяха фалити на застрахователи, пробиви, сривове, надписани субсидии, апартаментгейт, терасагейт, всичките ни данни са в интернет, избиха козите, сега овцете..... Какво чакаме? Нас ли да почнат да ни избиват!

Имам спомен за строежа на някаква ограда по сухопътната граница с Румъния преди време... някакви хиляди потънаха май... Колкото до "вероятната" вина... невероятно е, че все още няма оставка при съсипан отрасъл в животновъдството. Това не е "политизиране" , а носене на отговорност при несвършена работа.

Пак се насрахме, другари! Вонята е нетърпима. НЕ знам до кога ще удържим положението. всеки ден нова чума, нов пробив, нов цирк, нов грабеж..... Стабилно!

Защо има министър в което и да е министерство? За да управлява и да поема отговорност. Когато има успехи министъра е хвален. Когато има не успехи поема критики и може да бъде или уволнен или наказан или да си подаде оставката. Но да вика спец части? И снайперисти:-). Дано днес някой да каже по-хубав виц:-)

Т туй време: " Шефката на НАП Галя Димитрова декларира 4070 лв. на месец за 2018 г. За цялата година: 48 840 лв. Допълнителни бонуси, 80% от месечното възнаграждение, които сама си пише: общо 87 912 лева за 2018 г. От 1.01.2019 г., вече с 5000 лв. месечна заплата, вдигната от Борисов и Горанов, това прави 100 000 лв. от джоба на данъкоплатеца в годината на незапомнения скандал с изтичането на личните и финансовите тайни на 5 млн.българи и стотици хиляди наши и еврофирми. Как да не е във ваканция, докато НАП гори? Защо да си прекъсва отпуската?"... Таневата ша си взема заплатката, па ша са оправдава с Порожанчето.. Той пък ша си живурка в къщата за тъща.. Пък от 23-ма директори във ФОНД ЗЕМЕДЕЛИЕ само 3-ма ша ходят на работа, щото 20 са в БОЛНИЧНИ!! Пък БАЦЕ ша ви дига кръвното вие как с болничните МУ съсипвате икономиката... И ша са кани да ви ги орязва още.. Пък БАБХ са се преуморили от борбата с козичките в Странджанско.. Та пропуснали да пазят и наглеждат свинете.. Ама доволно точат банкомата ката месец на заплатка.. И т.н. Важното е, че ИМА СТАБИЛНОСТ!! Дори и когато нестабилната ти малка УЖ коалиция изнесе сама ПОМЕНА за поминуването си.. СТАБИЛНОСТТА ТЯ ПАК СИ Е СТАБИЛНА!! Че чак тресе държавата от СТАБИЛНОСТ..

Едно време имаше канали във всяко превозно средство минаваше през тях ТКЗС , предприятие, родопа даже и сега ги има по границата но са сухи.

Да не политизираме проблема??? А министърът какво лице е и в какво качество се изказва? 1. Апартаментите - минават метър. 2. Милиардите за самолети минават метър. 3. Изтичането на данни от НАП минава метър. 4. Сега това (имас си хас точно ДПС да не предложат избиване на прасета) искате метър.... Е колко метра искате? Викнете шеф Манчев да ви каже какво става в една тенджера под налягане, ако не работи клапана ;) Нагнетявайте още, вече се чува свистене. Китайците са казали: най-страшен е гневът на търпеливия. Може би вече мина точката, след която не можем да се запазим като народ, но съм сигурен в едно: ще дойде ден и този народ ще избухне в предсмъртен гърч. Жална ви майка тогава.

Точно така - командоси срещу свини ! ФАЙТ !

Какво искала ислямската , антиБългарска , противоконституционна опг безкрайно не ме интересува . Ама това със спецчастите е малоумно даже за тия ментални инвалиди :))) Имам конкретна и ефективна идея , кои точно трябва да се отсрелят и това категорично не са домашните животни на Хората . Сигурен съм , че всички с радост ще предоставим добра сума на снайперистите . Не трябва да ги бавим !

А ката допускаме вина, допускаме ли и поемане на отговорност !? Примерно от Министъра.

ще ядете синтетично месо. САЩ масово разработва технология - 3д принтиране, позволява да излежда досущ като истинското. Всичко е ИНТЕРЕСИ.

Е, че то като може да се принтира месо, какво пречи да принтират и ориз и картофи...

А че то може д принтират и моя ...

няма случаи на умъртвяване на домашни животни пи соца?! Животните се ваксинираха . Сега е на каквото стане. Поредният отрасъл , който ще бъде затрит от некомпетентното упавление на същия.

То и да е имало, щеше ли да разберем?

имало. Защото имаше ветеринарен контрол и превенция. Отделно ограда с южната съседка, която не позвояваше на дивите прасета от нейна територия да навлизат. Мои познати от Доспат казват, че турците заразяват животни и ги подгонтва

Никой не знае какво е имало през соца. Ние границата не можехме да я доближим - той знаел... Ай, стига измислици.

ас пък предлагам ДПС да предложи да помолим турската армия като наш съюзник в нотото да влезе в България и да помогне да се унищожът и прасета и свини и домузи