US-доклад оцени България като ”свободна страна”

Свободата по света е отбелязала обезпокоително ограничаване, но България е сред страните, оценени от "Фрийдъм хаус" като свободни.

Обратно в новината

Коментари - US-доклад оцени България като ”свободна страна” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

N. S.

Аз ли не съм си в час или някой друг ? Не съм знаел, че 60 % от световното население днес се равнява на 2.6 милиарда жители ? То верно че съм мотика, но винаги съм вярвал, че поне на две магарета сено ще мога да разделя .....

На тия от фрийдъм хаус някой плаща ли им да пишат подобни глупости или само са си шемети по природа?

Определено хората масово се освобождават от работа.Поради това едва ли се чувстват свободни от мизерията.Що се отнася до правителството,то привежда в действие решения наложени от вън.

отдавна се чудя свободен ли съм или не, сега вече е ясно

Ако това са представите за "свободна страна" на УСА, то е ясно какво става в самата страна на самия докладчик. Нещо като фацебу - ттип - "democracy", койято казва: "или приемаш - или си отиваш от нашия свят!". Е, в България все още няма концлагери, но това е благодарение на факта, че Серж избяга в Брюксел, средният пръст на Атака бръкна в контакта, а дпс агентите обмислят в подробности следващия пуч. А цацаров е пре-задоволен от работата си.

БЪЛГАРИО МИЛА, ЗЕМЯ НА ГЕРОИ!!!!

Каква свобода в България. На тоя народ само хамут му трябва. Не може да оцени и да се възползва от свободата. Под руския ботуш се чувства най-добре.

Аман от тенекиени глави! Какъв ботуш!? Руснак не съм виждал от години за сметка на всякаква западна измет - дошла да единствено цоца. Между другото - много правилно заглавието е са кавички!

Руснака те е повредил безвъзмездно.

под руския ботуш не знам, но американските бойни самолети които безобразно стържат българското небе над главата ми ме събудиха и сега тракам посред нощите из новините на дира... И да си призная хич ама хич не ми е гот под американските самолети.

Ако това е свобода? Няма свобода в държава в която националното богатство е концентрирано в потомците на престъпната номенклатура. Държава с най много мутри, най много милиционери и цигани на глава от населението. Държава в която не са публикувани досиетата на всички убийци и доносници на ДС.

идиотите от юнайтедстейййтс всяка колониална страна е "свободна", а всяка свободна страна е "несвободна". А според мен USA е престъпна страна.

щом можеш да пишеш каквото мислиш и никой не ти отнема това право! Ако преди 25 години бях написал някъде (тук, в България или в която и да е соцстрана), че страните от соцлагера са колониални, а СССР е престъпна страна, знаеш ли какво щеше да ми се случи???

Разбира се че е свободна - ухажват ни, след като Гърция стана много свободна да не вземем за пример. Я виж каква свобода- ВИП посещения-чакаме сега Маккейн и Хилърито. Свободна защото 80% от бизнеса ни е в частни и чужди компании, които ни докараха до просешка тояга,не че нашите "лидери" не са виновни.

Абсолютно са прави. Свободна страна - всички престъпници са на свобода - Галеви, Брендо и много други знайни и незнайни

Свободна е дори се злоупотребява с принципа, за невинност. Затова нямаме и един осъден. А ако осъдят някой той бяга в Ю. А.

Да.имам свободата: -От сутрин до вечер да гледам само американски филми и да слушам само техни новини. -Да ми обясняват колко добро е било османското присъствие и всяка веяер да ме зомбират с турски сериали. -Да слушам вместо за светлото комунистическо бъдеще -за светлите евроатлантически ценности -Да не смея да замръкна ,за да неме оберат или убият. -Да ям храни, с незнаен произход тъпкани сне знам какво си. Да слушам как американците са най големите миротворци по света ,а да не вярвам на очите си гледайки хилядите убити с миротворческа цел. -Да ме убеждават как войната на Милошевич за запазване на Югославия, е варварство а войната на Порошенко е борба срещу тероризма. И това е само част от свободата ми.

Да не би да нямаш пари за батерии за дистанционното? Ако не знаеш руската телевизия не е забранена в България, защото имаме СВОБОДА и можеш съвсем спокойно да гледаш каквито си искаш филми и новини. Ако не се разбрал през 1989г. свърши времето през което някой определяше вместо нас какви новини и филми да гледаш.

от казаното има, че слагате минуси? Да допълня малко колегата: Когато гледахме руската програма имахме и две български (не всеки ден и не денонощно). За гледане на сръбска телевизия (с антени в западните райони) доста хора пострадаха... Било идеологическа диверсия... Нали знаеш, че ако кабеларката не те задоволява можеш да си сложиш антена и да гледаш от всеки възможен спътник! На всички храни сега задължително има етикет с посочен произход, състав (всички Е-та) и срок на годност! Да си спомняш това нещо да го е имало в любимото ти време? Да си знаел нещо за количеството нитрати и радиация (особено по времето на Чернобил)?

Под свободни, Фридъм Хаус разбират свободни от икономика, свободни от съвест и свободни отзад.

Свободата коренно се различава от Свободията, която трайно се е настанила тук!

Ей , яко лъжат хамериканците!!! Като е свободна -- ЗАЩО не "падат" визите за българи??? Или е "свободна" за да си развяват байрака?? Популисти!!

Най-свободна държава е ако икономиката и е УСА собственост, а политиците следват УСА интереса.

какъв смисъл, че сме свободни като няма работа за младите, няма инфраструктура, един тротоар няма неизровен.

О, да, така е. Тук всички крадци и престъпници са свободни да си правят, каквото си искат. Една немалка част от тях са и в парламента.

То пък оставаше АМЕРИКАНСКИЯ доклад да каже, че Русия е свободна, пък САЩ да не получи най-висока оценка за свобода ...

Те хамериканосите са еталона за свобода.

Идам у България. Мога да си бъщолевя глупостите и да избивам невинни деца. Да живее партизанщината.

Млъкни,че ще направим и световен списък с идиотите и ще ти стане неудобно!

ние сме така вече от четвърт век демокрация

преди или след Путин ще бъда в него? Волен Сидеракис къде ще е?

Свободия,хаос е тук,няма ред,не се спазват закони,е това е тук!!! Престъпния свят се чувства най свободно,безнаказано и в свой води! Тук може да убиваш,рекетираш,изнасилваш,крадеш и накрая да се чувстваш свободен,защото съдебната власт няма да ти направи абсолютно нищо!!!!

Тези са ненормалници.Никога не сме били по-бедни и зависими,благодарение на отрепките,които ни управляват 25 години под давлението на отрепките,които сега се опитват да ни внушат,че сме свободни.

подкрепям този доклад......на свобода съм.

Ама, как се издънихте с тази новина... Всичко започна добре и изведнъж критика към Русия... Матросовците тука ще счупят клавиатурите. Човек ще реши, че са минали на акорд, но това е залитане към гнусния капитализъм, така че трябва да е революционен плам. :)

Да, свободна е за американските неолиберали!

В интерес на истината,доколкото касае свободата на словото относно гражданите,оценката за България е вярна!! Доказателство за това сме ние във форума(въобще не изключвам себе си)... Какви ли не неща пишем безнаказано,за "Плевнокио","Офшорко","чехльо","съсел","СтаниШЕФ",СерГЕЙ","Буда","Сикаджия","Винету","Бяла Златка","БЮРЕК-OFF",Хидроинженера" и толкова още политици,български и чужди.... Ако бяхме в някои от другите държави,да сме изчезнали безследно!! Останалата част от оценката,само смях може да предизвиква!! Не защото представя Русия като несвободна,разбира се... А защото представя САЩ като свободна страна....

Да,наистина България е супер свободна страна! Всеки е свободен да се спасява както си може на тази територия!Кой с кражби на едро,кой с кражби на дребно,кой с подкупи,други пък са свободни да ровят по казаните колкото им душа пожелае,трети имат свободата да берат желязо и секат гори без никакви проблеми и т.н. и т.н....свобода без граници!

БЪЛГАРИТЕ СА СВОБОДНИ ! И ИМАТ ГОЛЯМ ИЗБОР - МОГАТ ДА ЖИВУРКАТ, А МОГАТ ВНЕЗАПНО И ДА УМРАТ ОТ : ЦИГАНСКИ НАБЕГ, СБЛЪСЪК С ТРАМВАЙ, НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА, ОТ ПРЕСТРЕЛКА, ПОРАДИ ЗАКЪСНЯЛО МЕДИЦИНСКО ОБСЛУЖВАНЕ ИЛИ НЕАДЕКВАТНО ТАКОВА, ОТ ИНФАРКТ/ИНСУЛТ ПРИ ПРОЧИТАНЕТО НА ПОРЕДНАТА НОВИНА ОТ БЪЛГ.ПОЛИТИЧЕСКИ ЖИВОТ ИЛИ ОТ СМЕТКАТА ЗА ТОК И ПАРНО И ПР. СВОБОДИ !!! ДАААА, ДОБРЕ СЕ ЖИВЕЕ В BG !

вярно сме свободни - всеки си прави каквото иска...

Преди има-няма две седмици не ревяха ли медиите, че сме на 100-тно място по свобода на словото, проведено от незнам-кой си за незнам-кои си държави? Ми то ние сме ги стигнали американците! Планът е изпълнен и преизпълнен, време е за премиални и отпуски!

амириканците такава дивокарция ни набиха че не мои се оправим още 25г. риално бг си финансира от имигранти-миячи и бачкатори еu и ussa: ей даваите 2,4% от бюджета за нато щото инак ще изгоним и миячите и тогава хептем ще цъфнете и вържете боко: даваме даваме и свирки праим----безплатно

И все пак, от 7.1 млрд. как така 2.6 млрд. е 60%? Или САЩ вече са избили към 3 млрд. ?

US-докладчиците нямат равни на себеси ЛИЦЕМЕРИ!!!

Нали сме комбина със САЩ и затова сме "свободни",много ми е интересно как ще бъдат описани гърците.

Фесовете от АТАКА какво изквичаха по въпроса? ;)

Докато ти квичеше, яхнат от фес, банкер, бандеровец, ние, атакистите, казахме, че Е СПУКАН БАЛОН данните на организация, която не може даже процент да сметне.

jingiby

Самият факт, че част от пишещите в този форум още не са арестувани, означава, че все пак в момента има някаква свобода. Не бъркайте свободата в страната със стандарта на живот, нивото на социални и здравни грижи, качеството на работа на администрацията, съдебната система и т.н. За тях се искат пари, а ние сме бедна, зле управлявана и корумпирана държава...

Реално, България е по-свободна от САЩ в информацията. Тук могат да се намерят и двете гледни точки за Сирия например, в САЩ е забранено да се ползват правителствени източници на Сирия като информация.

Изброй ми държавите, които не са толкова свободни като нас и имат по-висок стандарт на живот от нашия и стандартът им на живот не се дължи на продажба на полезни изкопаеми.

В тази връзка си мисля, че България е доста напред в някои свободи. Например свободата да се краде /но само от някои/, да се лъже на поразия без каквито и да било последици /най-вече от политици и т.нар. журналисти/, да се плюе по всеки и всичко /това е за всички/. А, и свободата на придвижване, по възможност извън България. Та да не бъдем прекалено критични към доклада на американските бащици.

Да, СВОБОДНИ сме от всякакви земни блага!!!

ПИПО

Aаа и още по свободни ще ставаме. Като гледам как янките са се впили в нас, ще достигнем такива висоти на свобода, че акъла няма да ни го побере.

е толкова свободна, че чак лудите атакисти са свободни да бръщолевят глупостите си извън лудницата.

Това е нова политология. Свободна колония.

Хехехеех. Значи ако си послушен и си сложил бази без пари, ще те пишат свободна страна. Иначе си тоталитарна. Не ви ща двойните стандартуи!

когато МАФИЯТА управлява една страна, ТЯ НЕ МОЖЕ ДА Е СВОБОДНА!!! нещо са се объркали янките!

Може, може - Саудитска Арабия се управлява от ултра консервативни мюсюлмани, но понеже е със САЩ - там изобщо не се споменава за спазване на човешки права.

щом можеш да се изкажеш с/у страната си без да те е страх за живота ти, то значи си в свободна страна.

свободно (безнаказано) може да те убият! А?

САЩ като се управлява от еврейската мафия и са им бръкнали в главите на американците, да не би да са свободни. Такива роби са, че дори не се усещат.

изброй ми 3-ма еврейски мафиоти който управляват САЩ... ТРИМА. САМО ТРИМА!!! Не повече. Що повтаряте като папагали заучени фрази немога да разбера.

НЯМА СВОБОДНА СТРАНА, където да не можеш да си изкажеш негативното мнение спрямо текущото управление без да се страхуваш за живота си, затвор, радиокативно отрови, обявяване в национален предател и т.н.. Нормално е Русия да е робовладелческа страна.

За българия става въпрос говедо, за КОЛОНИЯТА българия.

Ей... прочете думата Росия и се насра... тъпчо тъпчо... прочети и останалото па помисли.... или поне се направи че го правиш.

Да, когато боко и плевню чувайки конграчулейшънс (откъм Вашингтон) се подмокрят - България бива обявявана за свободна страна. А когато има правителство, искащо да довърши АЕЦ Белене и да започне Южен Поток, се активират разни протестърчета, ранобудни, блогъри, анализатори, експерти и т.н. боклуци, и с помощта на "независимите" медии протеста се раздува до огромни висоти и следва преврат. Но надявам се рано или късно виновниците за провала на енергийните проекти да си платят за предаването на интересите на България и обричането на бъдните поколения на мизерия.

100000000000+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Е,след като се надупихме пред разни държ.секретари и др.т.н.висши служители на амер.администрациа,защо прък да не ни вкарат в някакво списъче като свободна държава???