Свлачище погълна къщи край Албена (снимки)

2 къщи бяха пометени от свлачище във вилна зона между Балчик и Албена. В Девин и Петрич още търсят телата на 3-ма удавени при пороя. Обявен е червен код за реки

Обратно в новината

Коментари - Свлачище погълна къщи край Албена (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-голяма опасност са тези, които са строили незаконно и всички по потока. Няма по-отвратително и нагло същество от човек, който е способен от алчност и въпреки рисковете, да строи на места, които по регламент са забранени от строеж и в същото време да нехае какви ги е свършил. После като стане белята, със цялата наглост иска и помощ! Не благодаря - да си сърбат попарата и по трудният начин да разберат ЧЕ ПРАВИЛАТА С ОСНОВАТЕЛНИ ПРИЧИНИ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ!

Тези къщи са там с гласното/негласното одобрение на общината. Не намирам за нормално от общината да предупреждават, че е тръгнало свлачище и в същото време да заявяват, че имат нужда от 30 мил. лева за укрепването. И това става през миналата година. А сега? Същата песен на същия глас. У нас се решават точно така проблемите с бедствията - ние ви предупреждаваме, а вие се спасявайте кой как може. Държавата намери неизвестно откъде и как 1мрлд лева за саниране, което може и да е важно, но не пък толкова належащо, но не намери пари да помогне на горките хора, които бедстват вече години.

Да помогне на горките хора ли трябва държавата? А тези хора строили ли са според законите, плащали ли са застраховки? И винаги държавата да им помага!? Защо бе? Аман от тоя социализъм!!!!!

Злобата и простотията ходат по хората не по гората. Тези къщи са строени с разрешение на общината, на всичко отгоре са ги накарали да платят земята по пазарни цени пак на общината. Така, че си помисли кое тук е незаконно, злобо мръсна.

а тези къщи дали въобще е трябвало да са там.със сигурност не .има една наука, нарича се геология и преди да се даде разрешение за строеж, трябва становище от геолог.някой май го е прескочил или подкупил .това е истината. всичко друго са празни приказки

Ама за какви разрешителни ми говориш бе драги? Ама какви геолози ще кажат на добруджанския потурко къде да строи? А ми той геолога какво знае, нищо!? Той даже не знае, че в Добруджата златно жито зрее и прост народ живее!!!!!!!

петър

преди общината да даде разрешение за строеж трябва подпис на геолог .кратко и ясно, за втори път ти обяснявам. няма значение дали е Добруджа ,Рила,Пирин ,Тракия и където и да е.нужно е от време на време да се замислим ,прескачайки закона, губим ли , или печелим

Не се казва геолог, а геодезист. И науката не е геология, а геодезия.

петър

не искам да споря ,но провери. геодезия и картография съм учил наука за мерки и форми . нас ни интересува състава на почвата, тоест геология

Това там е вилна зона без канализация. Когато местата са раздавани е имало правила и не са се строяли палати и хотели с басейни, а къщи максимум на 2 етажа с няколко стаи, не с идеята да отдаваш под наем 10 стаи. Отидете да видите на какво прилича "вилната" зона днес. Всеки си построи палат с басейн, някои цели хотели. А мястото винаги е било свлачище и не за първи път падат къщи.

разликата от ч5 метра надморска височина с Деви са 45 години затвор за доган

Аз така ни в клин ни в ръкав да вметна, че проблемите не са от вчера ама на - Ганювците пак ще реват за помощ, а не са си направили застраховка. Задължително застраховане. Цели села ще трябва да се местят и то може да стане с парите за саниране. Аз обаче имам принцип - за дърта червена номенклатура и утрепани мутри да не жаля. Тая схлупена къщурка е или на ... или на... . Лошото е , че изглежда здрава и дори наклонена се държи. Язък му за мангизите на комуниста/мутрека.

Ти у ред ли си? Ко искаш да каиш бе, добружански шиник?

Застраховка..? Че кой ще застрахова къща в свлачище? Или кирпичена къща като в Мизия? Дори и да я застрахова - какво обезщетение ще плати? 2000 лева?

Положението е сериозно. За един ден 100 литра на кв. м е в същност валеж за 2 месеца. Как вода дето тече 2 месеца ще мине за един ден? Климата се промени. Вместо сняг , който се трупа и после се топи със седмици имаме дъжд. Ясно е , че ще има проблем. Русенски Лом на места прелива през дигите тотално и то при здрави диги. Залива главно ниви. Масово е така. Яз. Тича е 3ти по обем в страната. Има сантиметри до преливане. Имаме потоп. Това е. Няма какво да се карат за Мизия. Там стотици къщи трябва да се построят наново на по-високо място вместо да се санират стари панелки зорлем на хора писюри дето даже не си метат входа и той прилича на клоака. Свлачищата по северното черноморие са истинско инженерно и финансово предизвикателство. Руснаците наляха примерно 20 милиарда лева в имоти - да не съм чул , че пари няма.

А бе нещастник, ти не знаеш ли на какъв принцип са строени 90% от вилите по черноморието въобще? На принципа "първо стриш, а после узаконяваш". За какви инженерни предизвикателства ми говориш? Там няма единен замисъл, а всеки боклук като тебе си е претворил собствените селски представи за сполучил бг гражданин. А това, че някакви руснаци се излъгали да купят имоти, е ми излъгахме ги, забрави, отиват си и никога няма да се върнат!

Давам бас, че ти никога нищо не си построил. Боклук.

Добро строителство!

Никъде не пишат за името на вилната зона..но ако е за Златна рибка то тя е под пътя на самия бряг и там едва ли има свлачище. Колкото до тази над пътя на баира тя се казва Изгрев но мисля че точно там няма свлачище...Златна рибка бе само за тези отЦК И НАГОРЕ...докато Изгрев бе за софийските културтрегери и разни чиновници..спомням си че Мирон Иванов имаше там някаква виличка..бог да го прости. Доколкото знам там сега е вилна зона с ток и вода..трябва да оправят канализацията..мисля че високото строителство е забранено не толкова заради свличане а заради хубавата панорама към Албена.

Всички ние, които сме кандидатствали за безплатно саниране да се откажем в полза на пострадалите от бедствията, а правителството да преразгледа въпроса за мерките за енергийна ефективност/да ги отложи във времето/ с оглед на по-належащи инициативи и да пренасочи предвидения милиард за изграждането на сглобяеми къщи за хората, чийто единствен дом е пострадал от бедствията. Ако сме човеци, а не саможиви... можем да докажем, че ни е грижа за другия и България.

строят незаконно ,изсичат горите и резултата е логичен ...

Курнелия пак се изказа, както винаги неподготвена

Цялото северно крайбрежие е една геологическа наклонена плоча, която пълзи с няколко сантиметра годишно и потъва в Черно море. На някои места, отделни парчета са по-наклонени, по-слабо споени с основната плоча и локално има бързи премествания, понякога до десетки метри. Така е от няколко милиона години. В исторически времена цели градове са изчезвали в морето - например античният Бизоне до днешна Каварна. Площта на някои свлачища е огромна, много е трудно да се пресушат и укрепят, някои участъци са просто неспасяеми.

Е най-накрая някой да им каже истината! Поздравления! А това, че министъра им казал истината, ами евала, че е имал смелост, защото това си е природата. Защото ако слушате измислените политици днес (като Корнелия), то вината за изчезването на динозаврите не е на природата, а на неправилната политика на тогавашните управляващи правителства, каквито и да са били...Може би баба Лили знае какво е било тогава!?

Да дупчат още морето за добив на газ,после защо имало земетресения,свлачища?.Неправилните дейности на хората ,носят последствия.

Значи истината за Мизия се държи, като коз за сплашване. Не би ли трябвало безусловно да се разкаже на цяла България?!

Ами за ТИ не ни кажеш истината за Мизия? Я, я като си толкова знаещ, открехни ни на тая тема!

Е дай да живеем по пещерите! Проблема не е в това, а че няма никаква превенция! От десетилетия няма почистен язовир или речно корито! Министъра на МОС ще ни казва: "свиквайте с това" .... няма право на лапсуси, щом е поела тази отговорност! Един политик, трябва да премерва точно думите си! Грешките се наказват с оставка!

Дреме ми, аз пък за сметка на това ще строя от утре нов кабинков лифт!

Личи си, че си тиквоносец!

да строени са с крадени пари, но от нас, вместо да се използват за нещо разумно примерно аз искам да уча , тъпите ченгета строят бетонни чудовища

Едва ли има строителен инженер във Варна и Балчик, който да не знае за въпросното свлачище. Не съм строител, но въпреки това знам за това свлачище от преди 45 години. Още по времето на социализма беше забранено строителството на вили в този район. Интензивното строителство в този район допълнително влошава обстановката. Всички постойки в този район са узаконявани по втория начин.

Тия Къщички са НЕЗАКОННО ПОСТРОЕНИ. Много от местата за тях са получени с разни заменки нпаравени от Депутати. Така, че - получили са си заслуженното тия мошеници, които са крадяли и строили незаконно.

До Добрич.От едната страна са борците а от другата крадците !

къщичките не са колапсирали т.е. доста бетон и желязо има в тях.собствениците могат да започват с демонтажа ,от покрива към основите и матеряла-на пазара...

КУрнелия кажи истината за Мизия , ако я знаеш , не я размахвай като полов орган ! Не я използвай за собствена изгода , ти си "народен представител" !

Нещо е станало в Мизия...Като чу изказването на Курнелия в Народното събрание, Бойко подви опашка като посран....

Изрод

Ако .тя я крие е съучастник !

Гледах този момент! Сцената беше много вълнуваща!!!

От утре го дават да започне да застудява и да превалява,гответе се за нови потопи,от изпускане на язовири по нареждане на Мутрата със псевдоним Агент Буда,и си направете задължително застраховки на имуществото,а тези вече които са наводнени да съдят Държавата и Общините за тези потопи,че не си вършат работата със тези язовири,които някой Мутра ги стопанисва,и му е през оная работа че при изпускане,ще наводни десетки къщи на обикновенни бедни хорица,и никой досега не си е понесъл последствията от тези наводнения.един път да беше стихия,втори път пак стихия може,но това вече се случва всеки месец по няколко пъти,това не е нормално.

То пък щото застрахователите ще платят отнесени от изпуснати от язовир води. Това е повреда, причинена по волята на човека и ще има откази до дупка :)

Там, където са построени тези къщи, ТРЯБВА ДА СИ ДЕБИЛ, за да не разбереш, че строиш върху свлачище!!! Нямам думи.....

Това за имотите по свлачищата по брега на морето са все имоти на бивши борци против фашизма и капитализма,партийни фукционери на бившето БКП,все на адвокати нотариуси и местни феодали и мутри.имоти построени със пари от корупция и измами така че не са за съжаляване!!!

По комунистическо време там беше забранено да се строи, чичин. Къщетата са на новобогаташите...

все пак са на хора от привигерованото статувото на нашите хора от бившето БКПот там произлиза и лошия имидж на България

Ако наистина има нещо извън закона което е станало в Мездра ,а Премиера...си трае и го пази за сгоден случай, Главния прокурор и Народното събрание веднага трябва да се заемат и с Премиера и с всички останали свързани с това !!!!

А свлачищата са заради допуснатата гъстота на застрояване, септичните ями, там, където няма канализация и изсиченето на горите и дърветата по най-безогледен начин.

Да си ги плащат тия дето са издали разрешителните за строеж и тия дето са дали "некой друг лев" за тези разрешителни.Не съм съгласен да им помага Държавата т.е. ние данъкоплатците.

Къде е формированието послучай 10 години България в НАТО и с какво се занимава сега. звеното към външно министерство - "Център за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия" - по зажно му е да подготвят полигоните за НАТО.

Къде търси и ти, под вола теле.

Бойко построи магистрала върху боклук. Все още държи. Да чукаме на дърво.

Да "прекрасна" е. Дясната лента на първия тунел е затворена от почти, когато беше построена т.н. магистрала, да не говорим за свлачищата и за други проблеми изникващи всеки ден. А това, че за 20 да 50 км. могат да те заболят ръцете от въртене на волана по завои е отделен въпрос. Да не говорим, че двете кьорави ленти, къде ги има, къде - не, нямат нищо общо с истинските магистрали по Света. Лошо отбиване на номера - му казвам аз. И в Индия магистралите са по-хубави.

Ууу, па и ти! Това е най-убавата магистрала във Вселената на идиотите. Имаш вече един минус от тях.

Ти май си от онези, дето не ядат асфалт? Или сега запяхте друга песен - "Ядем, ама Бойковия не ни е вкусен"

Имаше къщи построени в чашите на язовири. Какво става с тях. Живи ли са хората?

Няма заинтересовани да ти дадат отговор.

Всички Наводнения над села и градове са нарочно по нареждане на Партия Атака и най вече на Мутрата,не може всеки ден да има наводнения дори и да не е валял дъжд,истината е че се изпускат яко язовири,без да им мигне окото,и да мислят за последствията,боли ги Х.я Мутрите че ще ви наводнят,те си гледат язовирите да не им пострадат нали им трябва за техните конкуренти да лежат на дъното със вързани ръце и камъни за краката.изчезваш Безкрайно,както се беше изказала една циганка:)

На когото жилището не е батисано от потоп, ще бъде санирано, а после и приватизирано.

Всичко е занемарено и откраднато. За причините само можем да гадаем.

Малка грешка,по нареждане на Партия Герб по Горе,а не на АТАКА.те и БСП са най читавите до сега,другите всички се продадоха на Мутрата комунист.

Можем да си сложим тази снимка на Герба, вместо лъва.

Когато нещета са без контрол, възможността да пострадаш по различни начини е на дневен ред във всеки един момент. Днес са застрашени или вече са пострадали собствеността и живота на хората били в наводнени райони, утре друго ще стане - всеки в такава държава е застрашен, няма сигурност.

Че бате -казвай де !!!! То на децата е ясно че всички наводнения са предизвикани от човешка грешка. Бате Гойко като че ли сега открива топлата вода.

Каква, грешка, бе!!! Греши се един път. На нас това ни стана ежедневие.

КАЖИ БЕ БОЙКО,КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО В МИЗИЯ?ЗАЩО КРИЕШ И ГИ ЗАПЛАШВАШ.ЩОМ НЕ КАЗВАШ ЗНАЧИ ИМАТЕ НЯКАКВО СЪГЛАШЕНИЕ С КОМУНЯГИТЕ КАПИТАЛИСТИ?ДА СИ КРИЕТЕ ИЗДЪНКИТЕ.ГАРВАН ,ГАРВАНО ОКО НЕ ВАДИ!

Какво очакваш още от Борисов да ти каже! Ето аз ще ти кажа, че човекът иска спокойствие и достойно приключване на политическата му кариера, като бъде избран за следващият ни президент. Какво го болят човека нашите дребни проблеми, той си изпълнява грандиозен план за себе си.

Режем всичко наред, вие му мислете!

+ Фирма ГЕРБ и топлинни счетоводители РБ и сие - "оправяме всичко и всички".

Народ, който не знае и не спазва природните закони - това го очаква! И тожва ли не знае? А той като не знае кметове, кметици, министри и пр. и те ли не знаят? Да, не знаят !

Гледахте ли видеото с къщата построена в коритото на реката? Сега като минава водата и мие стъклата. А рибата влиза сама в мазата.

Хайде, стига с тези видиа и клипове. На колко години сте, бе! Гледа видиа, докато му го завират отзад. И се кефи.

Като чете коментарите ви, човек остава с впечатлението, че всичко е рози и нови пози. За съжаление, не е така. Ние живеем в окаяна и мизерна държава, благодарение и на подобно извратено мислене. Време е да се огледаме, да се осъзнаем и да помислим. Искаме ли наистина да живеем в подобна кочина, без да се заблуждаваме, че сме от избраните или привилигированите свине. Всеки, който е в кочината си е прасе.

Най ме дразни когато кажат по медиите за местата където се очаква да стане наводнение, че водоемите или преките и т.н. се наблюдавали Ужас!!! Значи: Спокойно, корабът потъва бавно. И после започват да евакуират хората. И пак после след една седмица всичко се забравя и се продължава по старому. Ще видите тази пролет и началото на лятото какви проблеми ще имаме. Дано не стане. Но четох в пресата лоши прогнози.

Не ти трябват прогнози. Действителността е пред теб. Какво още трябва да се случи, за да разберем, че държавата е кораб, без управление, както образно се изразяваш ти. И наистина, дъното е по-близо от брега. От нас зависи дали ще се промени нещо или ще живеем като скотове, безучастни към това, което ни се случва ежедневно.

Имаше един виц, значи във варна една мутра с мутресата отишли на вилата... и какво да видят свлачището им я отнесло. Мутресата почнала да се вайка, а пък мутрата казал: - Ко ревеш ма?! Виж каква хубава (вила) идва от горе!

къщата е моя... ще си направя нова, а Вие? /Владимир Зидаров /

Владимир Зидаров не беше ли БЪЛГАРСКОТО име на Лютви Местан?

Тия къщи щом са на морето, значи са на руснаци? Нали тъй? Напсувахте родните мутри и бизнесмени, пък руснаците забравихте да ги споменете, а иначе в други коментари под други статии, с гордост разказвате, как 400 000 имота били купени от руснаци.

А за ъия дето не можеш да направиш подобни изводи - каква тъпотия ще измислиш? Остава да кажеш, че и територията на България не е пългарска, за да те плюна повече от един път в мизерната мутра продажническа.

В Мизия си спомням как част от депутатите на ГЕРБ, който не ходиха на работа отидоха уж да помагат в Мизия. Сега обаче не съм видял гробарски депутат да е навил крачоли. Борисов има вимаги отговори. Да напомня, депутата трябва да е сред хората-случая Мизия. Село Бисер-министъра трябва с костюма да си е в кабинета.

Простотията е неограничена!

Никой ли не забелязва, че страната ни е в бедствено положение, вече близо година, да не кажа и повече!!!? Възможно ли е всички да сме мръднали и не само да не помним какво ни се случва, ами и въобще да не ни пука. Нито това, което ни се случва е нормално, нито начина по, който всички реагираме на него, най-вече власт-придобилите.

Предлагам на всички пострадали от тези наводнения причинени от изпускане нарочно на язовири по нареждане на Мутрата,да заведат дела във Страсбург срещу Държавата и по точно срещу управлението на Герб,които допуснаха това да се случи,утре се очаква отново валежи,да се готвят Варна този бъде да бъде отново наводнен.Завеждайте дела веднага във правото сте си,не може във една европейска страна всеки ден да ви наводняват,това всичко е заради да ви купят имотите за без пари.

Mного напън да пишеш, ще си изгладиш и последната гънка;)))

Аре, бе тъп мизерник - затвори си плювалника. Да ти сер.м в устата.

Наистина хора. Трябва да се реагира. Не е нормално, да седим със скръстени ръце и да зяпаме тъпо, как някой ни погубва живота. Няма кой да ни защити, освен ние самите.

Алоо, простия доктор-самозванец. Качвай се на джипа (колелото) и в Германия...

По-скоро в северна Корея.

Я си ..... обличай усмирителната риза. Писна ми да слушам овци като тебе. Не искам акъл от тъпаци.

За първи път ходих в Балчик, Кранево, Албена през 1973 година. Още тогава чух от живеещите там, че са започнали свличания /най-напред в Балчик/. Повтарям 1973 година.Сравнете тогавашните сгради покрай морето и сегашните. Защо е допуснато?

Забрави да кажеш и че правителството трябва да падне.

До: "грешка" Извинявам се, забележката ми се отнася до "gagnam style"

Сега нека този човек,да съди Общината дала му разрешение за строеж на къщата,като се е знаело каква каква зона е,и също така да заведе Дело във Брюксел срещу България и работещите не-компетентни служители дали му разрешително за строеж.

Mоже въобще да няма разрешение за строеж, какво лаеш?

Защо да съди Общината и служителите? Та този с малката спретната къщурка с две яхти отпред си е платил на тях да му дадат такова разрешение! Тук говорим за корупция, не за некомпетентност.

дя-до

Той си е платил за да му дадат незаконно то разрешение, така че сега му се връща с лихвите.

Тази къщичка на снимката не е ли двуетажна по документи? И като си построихте едно трето, незаконно етажче отгоре, дали не стана малко тежичка, та взе че се лъзна по пързалката?

Тук ,всеки крадец си заплюва едно местенце и започва да строи.Защо ми се струва ,че този от тази къща никога не е плащал реалния и данък.В България това е масова явление.

Какво се случи в Мизия? Защо трябва "половината град да докараме", за да се разбере една елементарна истина? Какво се случи в Мизия?!