Замразяват строежи заради кризата

Само в София заради кризата са замразени строителни обекти на стойност един милиард и двеста хиляди лева.

Обратно в новината

Коментари - Замразяват строежи заради кризата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябваше по-рано да дойде тази криза. Вече е късно за бетонираните ни преди красиви кътчета. Най-лошото е, че строителните предприемачи (далавераджии) пак ще излязат на далавера. А обикновените хора ще изгубят паричките си.

не е вярно,че се замрязават.елате в люлин срещу силвър център днес започнаха да копаят,багери ,камиони,а един простак с пернишки номер си седи в колата и пази да не се паркират колите ни на паркинга,че то няма къде да си паркира човек колата,сега и част от паркинга ни взеха.ще правят нов блок мафиотчета люлински.

Разбирам всички участници в стрителното безумие, с изкючение на крайният - купувача. Всички останали го правят за пари, а купувача с какъв акъл купуваше досега неща, които са видимо зле построени, в сгради които не им е там мястото и без никаква инфраструктура около тях.

строежите не са замразени заради кризата, а заради ЛАКОМИЯТА

Най-после да чуя едно умно мнение от човек, забравил да си добавиш само липсата на държава, контрол на тези игрички и корупцията - типично по български, лошото е че пак обикновенните хора ще има много да страдат и да си мълчат, робски народ сме, свикнали сме да ни газят и това скоро няма да се промени !!!

vreme beshe da se spre tva grozno prezastroiavane..... biaha pone dobre zamisleni arhitekturno postroiki mi to monolitni tchudovishta

Скоро градовете у нас и особено София ще се препълнят с празни или полунаселени рушащи се нови сгради

в варна няма таквиз работи сичко са продава на зелено и цените са нагоре нонстоп хахахахахах

nE SYM JESTOK,NO ADVOKATA I SYDIATA NIAMA NI6TO DA NAPRAVIAT!lIPSVA PRAVOSYDIE V TAZI MDARJAVA I SE NALAGA SAMI DA GO RAZDADEM!

Кризата в България се използува главно от некоректните фирми за да забавят плащанията си ! Пълни глупости са, че спират строежите заради кризата - имат осигурено финансиране, имат и проектантите и изпълнителите с подписани договори - но предпочитат да ги излъжат със стандартното еми то нали е криза ... и да не платят, надявайки се да им се размине ! Алоооо - кризата е в Америка, тука няма такава - усеща се влиянието на Американската, но няма Българска криза! Просто банките затегнаха даването на кредити - но най-вече на граждани или рискови кредити ! За фирмите вече започнали обектите условията по кредита са уговорени още преди година - притеснява ги, че не могат да продадат на космическите цени, а ще трябва да ги намалят - даааа, ще трябва ! В този смисъл засега ефекта от кризата в Америка доведе до отрицателни - уволнения, но и до положителни ефекти - намалиха се цените на имотите, затегнаха се условията по рисковите кредити, намали се цената на петрола, падат цените на материалите и др. ! Проблема е, че ще намалеят чуждите инвестиции, а не че ще спрат започнатите строежи - спирането на строежа ще доведе до по-големи загуби, отколкото завършването му при по ниски цени, защото сега пада цената на труда и на материалите ! Така че спирането на строежите уж заради кризата се практикува в 99 % от случаите от некоректни строителни фирми !

sega li se setixte che ima kriza

строежите не са замразени заради кризата, а заради ЛАКОМИЯТА

строежите не са замразени заради кризата, а заради ЛАКОМИЯТА

Ами ще трябва почалбите на АЛЧНИТЕ строители да спаднат от 600 - 1000% на 100 - 200% Но нищо накрая алчно д.пе кръв ....

Хайде, прочети си сам писанието, особено тази част с банките: Просто банките затегнаха даването на кредити - но най-вече на граждани или рискови кредити. Хайде сега помисли малко. Или ти е трудно? Липсата на кредити означава липса на допълнителни пари, които не достигат. Или с други думи - ако имаш 20% от парите за един апартамент, можеш да теглиш останалите 80% и да ги изплащат в рамките на 20 години, като реално вместо 80% връщаш 150%. От това печели и банката, печели и купувача, защото се сдобива с апартамент. Сега обаче не може това да стане, защото апартамента не е завършен (в строеж), банката ще отпусне кредит само срещ ипотека на завършен имот, а строителят за да завърши апартамента му трябват пари.

строежите не са замразени заради кризата, а заради ЛАКОМИЯТА

строежите не са замразени заради кризата, а заради ЛАКОМИЯТА

Защо тези крадци от камарата на строителите се изказват неподготвени. те единствено могат да събират такси и въобще не знаят за какво става дума в реалния бизнес. Това е още една от тези организации с няколко компютъра и една секретарка да събира пари и останалото са заплатаджии които взимат заплати за нищо и пият и ядат събраните пари. Истинската цел на тази организация е да изгони от бизнеса тези които искат да се занимават със строителство на големи - инфраструктурни проекти и да остави само един или двама там които да оберат държавните поръчки

абе ,user,така отстрани изглежда само лапане,ама ако си вътре в тия работи и поне малко си работил с банки и институции в тая смотана държава/дето не функционира като такава/,да те видя какви ще ги дробиш?!Да му мислят хората ,дето им е първи обект и искат да си свършат съвестно работата,просто ти е бедна фантазията за какво говоря!Ако си седиш на топло държавно местенце ,ясно е че за теб кризата е Америка само.

хахаха в варна няма такиви неща сичко са строи и цените са на горе и сичко е продадено още на чертеж хахахха

в варна няма таквиз работи сичко са продава на зелено и цените са нагоре нонстоп хахахахахах

nE SYM JESTOK,NO ADVOKATA I SYDIATA NIAMA NI6TO DA NAPRAVIAT!lIPSVA PRAVOSYDIE V TAZI MDARJAVA I SE NALAGA SAMI DA GO RAZDADEM!

vMESTO ADVOKAT MOJE BI 6TE SE NALOJI NIAKOI DA NAEMAT PISTOLET!aKO TZIAL JIVOT SYM RABOTIL ZA NIAKAKYV MO6ENNIK,SIGURNO 6TE DADE FIRA!

Ne-naj-dobre e da si kupja puschka-dvuzevka!!!!

Ами тъпаните дето дават съвети да направим проверка на страницата на камарата да вземат сами да пробват дали могат да се свържат със собствената си страница. КАКТО ВИНАГИ ЗА ИНСТИТУЦИИТЕ РАБОТЯТ НАЙ-СЛАБИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ И ДА ОТВОРИШ СТРАНИЦИТЕ ИМ Е ВЪПРОС НА КЪСМЕТ. А МОЖЕ БИ Е НАРОЧНО?

ми сиа кък шъ перем бре миндили...ко праим сиа???