”Южен поток транспорт” замрази доставката на тръби

Компанията South Stream Transportation е съобщила вчера на компаниите за доставка на тръби за "Южен поток" да прекратят доставките.

Обратно в новината

Коментари - ”Южен поток транспорт” замрази доставката на тръби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България не е посъветвана а е получила заповед да издаде/формално/ тези разрешения. Тия нашите продажни и кухи/но не и за себе си/ политици станаха за смях и на мравките. Какви подготовки като вече е започнал строежа.

Путинката пак се олял с това газът за Европа да върви през Македония и Сърбия, които не са членове на ЕС. Това просто няма как да се случи, защото ЕС се стреми към обща енергийна стратегия за всички СВОИ членове. Но това не е е случайно, както не е случайно и лизането на Сидераста пред руската Дума. Целта е създаването на интриги и нестабилност у нас и между нас и съседите ни по всякакъв възможен начин, не искат да ни изпускат руснаците като зона на влияние. Категорично вече не става въпрос за никакъв икономически проект, а само за геополитика.

Каква обща стратегия може да има 51-ят щат на САЩ бе тъп трол. Дават му пакет 3, пакет 4 и васалът започва да квичи. Македония и Сърбия да не са членове на Брюкселските зелки ?? Откъадето иска оттам ще прекара тръбите Путин. Газта е руска и толкова по въпроса. Ние искаме да препродаваме, обаче олмаз.Питай падишахът Ердоган какво означава това...

Каква обща стратегия може да има 51-ят щат на САЩ бе тъп трол. Дават му пакет 3, пакет 4 и васалът започва да квичи. Македония и Сърбия да не са членове на Брюкселските зелки ?? Откъадето иска оттам ще прекара тръбите Путин. Газта е руска и толкова по въпроса. Ние искаме да препродаваме, обаче олмаз.Питай падишахът Ердоган какво означава това...

Шило

Истината е една, на път сме да ударим дъното! Какщво има да се лъжем? В рецесия сме. А досега катастрофите ни винаги са били след войни. Май сме на път да докажем, че можем да се сринем и сами, в мирно време!

ако рашките не нападаха Украйна и грузия преди време...т.е. ако бе мирно в рашката...да видиш, как сами се съсипват... ама то цялата им история на русия е съпроводена със жалко и нелепо- бедно съществуване

Стига с тая Русия бе психопат! Не искам да зависим от баговолението на Турция! 500 години стигат!!!

....А-а-а недей така! Отдавна сме го ударили??! Сега копаеме по на долу...!!!

"... всички договори за доставката на тръбите са сключени според английското право и загубите на изпълнителите, понесени от спирането на "Южен поток", ще бъдат компенсирани." Браво! Точно това се очакваше. Сега следва кражба на тръбите и ще се окаже, че сме ги платили в двоен размер.

Tази сутрин, енергийният министър на Русия - Новак е поискал в спешен порядък от от българската си колежка Теменужка .... да бъдат предоставени необходимите разрешителни за строителството на ЮП на територията на България. Теменужка се задействала с невероятно усърдие

Теме Нужка само си мечтае и вярва....Руската дума не струва и 5 копейки(Рублата навлезе в състояние на свободно падане без парашут).Блядовете не спазват подписани договори та за разговор по телефон какво да говорим...ха..ха

Има неблагоприятни новини за теб

Щерев, трябваше да отидеш да и налееш акъл, ама на, не остана време от писане на простотии!

Ivan Nenov

продажната хамерска помия -бегеец

Измамената камила Бойко!

УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА В ШОК И УЖАС!! СПИРАНЕТО НА ПРОЕКТА С ПОЗОВАВАНЕТО НА РЕШЕНИЕТО НА ТРЕТА НЯМАЩА НИЩО ОБЩО С ДВУСТРАННИЯ ДОГОВОР МУЖДУ РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ СТРАНА КАТО ЕС, Е НЕ САМО НАРУШАВАНЕ НА ДОГОВОРА , НО И ОСНОВАНИЕ БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ СЪДЕНА ОТ ФИРМИТЕ ИЗПЪЛНИТЕЛКИ НА ПРОЕКТА!! ИЗДАВАНЕТО НА СТРОИТЕЛНИТЕ РАЗРЕШЕНИЯ НЕ ОЗНАЧАВА , ЧЕ Е ОТПАДНАЛО ОСНОВАНИЕТО ЗА СПИРАНЕТО НА ПРОЕКТА - ВКАРВАНЕТО В НЕГО КАТО ТРЕТА ЗАИНТЕРЕСОВАНА СТРАНА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ КОЯТО НЕ Е ПОДПИСАЛА ДВУСТРАННИЯ ДОГОВОР И НЕ Е СТРАНА ПО НЕГО!! НЕ МИ СЕ ИСКА ДА МИСЛЯ КАКВИ МИЛИАРДИ ДЪЛЖИМ НА Газпром, Eni, Wintershall и EdF КОИТО КАТО ИЗПЪЛНИТЕЛИ СЕ ПРЕПЯТСТВАТ ДА ОСЪЩЕСТВЯТ ИНВЕСТИЦИОННИТЕ СИ НАМЕРЕНИЯ!! ЗАЩО СЛЕД КАТО Е ЗНАЕЛ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ЗАВИСИМА ОТ ЕС СТРАНА БОРИСОВ Е ПОДПИСАЛ ДВУСТРАННИЯ ДОГОВОР С РУСИЯ ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ГАЗОПРОВАДА!! ЗАЩО РЕШЕНИЯТА В БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕН РАТИФИЦИРАЛ ТОЗИ ДОГОВОР СА НИЩОЖНИ И ЗАВИСИМИ ОТ ТЕЗИ НА ЕС ?? КОЙ Е СУВЕРЕНА В ТАЗИ ДЪРЖАВА - ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ИЛИ НАРОДА КАКТО Е СПОРЕД БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ? А КАК СТОЯТ НЕЩАТА СПОРЕД ЕВРОПЕЙСКАТА КОНСТИТУЦИЯ - КОЙ Е СУВЕРЕНА - БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИЛИ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ?!!! АМА ТО ИМА ЛИ ИЗОБЩО ЕВРОПЕЙСКА КОНСТИТУЦИЯ, КОЯТО ДА Е ОСНОВНИЯ ЗАКОН ВЪРХУ КЙТО СЕ ИЗГРАЖДА ЦЯЛОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО ?!!!!! ОКАЗНА СЕ, ЧЕ НЯМА НЕ САМО ЕВРОПЕЙСКА КОНСТИТУЦИЯ , НО И ЗАКОНИ !!! КАКВО СМЕ НИЕ ТОГАВА - ДЪРЖАВА ИЛИ НЯКАКВО ПОСМЕШИШТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ КОМИСАРИ ПОДОБНИ НА ТЕЗИ ОТ ВЕЛИКАТА ОКТОМВРИЙСКА РЕВОЛЮЦИЯ!! АЙДЕ СЕКТИР БОКЛУЦИ МРЪСНИ !! МАХАЙТЕ СЕ И ВИЕ И СЛУГУВАЩИТЕ ВИ БЪЛГАРСКИ МЕКЕРЕТА!!!!!!!!!! КАЗВА ВИ ГО ЧОВЕК ОТ СУВЕРЕНА !!!

доставените вече тръби си избери най-дългата и си я заври отзад, ако всичко мине благополучно търси отговорите на зададените ти въпроси:)

Стига си крещял бе! Пий си хапчетата и една студена вода!

За съжаление истината е точно такава и много боли. България си предаде националния суверенитет на икономическа организация която няма конституция но кове закони. Има нещо централно сбъркано в ЕС...

Г-н Борисов да бъде така добър да обясни ЕС страна ли е по договора Южен поток или не.Защото до сега ходиха до Брюксел да питат какво ще става а към Русия не е направено запитване дори по телефона. С такава политика ние какво очакваме?Всички знаем и ще си го получим.

А! Вярно бе - ти ме подсети;о) Нали енергийната Теменужка щеше да си хортува с енергийния руснак за Потока? Теменужке, к'во станА?!

Май пак си правят сметки без . Да им се подскаже с кого да обсъждат от тук насетне... Турция. ..нали и тях лъгахте години наред. Сега тя си го връща. ... май Европа я изпързалаха яко - Русия напълно заслужено и САЩ, на които им трябват европейските пазари. С колко щата ще се увеличи САЩ? Никой не знае.

България губи от спирането на "Южен поток" инвестиции за 3 милиарда евро и приходите от транзита на 18 млрд. куб. м. газ годишно, каза в интервю за предаването "Вести в събота" шефът на "Газпром" Алексей Милер.

18 милиарда кубика транзит на година ДОСЕГА + 64 милиарда кубика по неискания от ГЕРБ, Реформаторите, ДПС и хамериканското посолство ЮП!

БРАВО ГОСПОДИН ПРЕМИЕР!!! ВСИЧКИ ВИ ПОЗДРАВЯВАМЕ ЗА ПЕРФЕКНАТА АРГУМЕНТАЦИЯ И ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ КОЕТО ВЗЕМАХТЕ!!! РЕЯЛНО ПОГЛЕДНАТО СЕГАШНИЯ ПРЕМИЕР Е НАЙ-ДОБРИЯ ОБЕКТИВЕН И ПОДДЪРЖАН ПО-ВЕЧЕ ОТ 2/3 ОТ НАРОДА! НЕ СЕ СТРАХУВА ДА КАЖЕ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ НА КОМУНЯЦИТЕ И НЕ ИМ ДАВА ОТЧЕТ! УМЕН И КОМПЕТЕНТЕН, ИМА ВСИЧКО КОЕТО ТРЯБВА НА ЕДНА ЛИЧНОСТ ДА БЪДЕ ПРЕМИЕР !!! БЛАГОДАРЯ ВИ Г-Н ПРЕМИЕР ЗА МЪДРИТЕ БЕЗПРИСТРАСНИ И АРГУМЕНТИРАНИ РЕШЕНИЯ КОИТО ВЗЕМАТЕ И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е С ВАС И ВИ ПОДДЪРЖА!!!

В същото време премиерът Бойко Борисов заяви, че България ще издаде необходимите разрешителни за строителство на "Южен поток"

От както ти умре коня и да намериш пари за пискюл файда никаква.

Хитрата сврака - с двата крака! Аз НИКОГА не БИХ правил БИЗНЕС с България или В България СЛЕД ТОЗИ СЛУЧАЙ, както и да се развие той.

Никой не иска да прави бизнес и с Русия. Може да са маса народ, ама неплатежоспособни. Днес от руския пазар се махат всички големи вериги за вносна конфекция. Повода е: слаба рубла и работят на загуба.

Заради КОМПЕНСАЦИИТЕ ли бяхме в Англия?! Явно да. "всички договори за доставката на тръбите са сключени според английското право и загубите на изпълнителите, понесени от спирането на "Южен поток", ще бъдат компенсирани. " Сега пак ще шикалкавим. Хитреци сме си ей.... тарикати.... европейци сме вече!

И какви само прегръдки с тези "сополиви"надути британци!Не ли гадно?

На 22 декември консорциума между Газпром, Eni, Wintershall и EdF се събира за да вземе решението за завеждане надело срещу българската страна!! ДОТОГАВА НИТО ПРОЕКТНАТА ДОКУМЕНТАЦИЯ ЩЕ Е ГОТОВА , НИТО ПЪК ЩЕ ГО ИМА РЕШЕНИЕТО НА ЕК КОЕТО Е ПОСОЧЕНО КАТО ОСНОВАНИЕ ЗА СПИРАНЕ НА ПРОЕКТА! ДО ТУК САМО ЗА ТРЪБИТЕ ДЪЛЖИМ ТРИ МИЛИАРДА ЕВРО, ЗА ОБОРУДВАНЕТО НА СТАНЦИИТЕ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ЯСНО КОЛКО ДЪЛЖИМ!! ЗА ПРОПУСНАТИТЕ ОТ ДОСТАВЧИКА НА ГАЗ ПОЛЗИ ДА НЕ ГОВОРИМ! АЙДЕ СЕГА ДА НИЕ ЧЕСТИТО НОВ ДЪЛГ И НОВИ МИЛИАРДИ КОИТО ТРЯБВА ДА ПЛАТИМ ЗАРАДИ ПОДПИСАЛИЯ ДОГОВОРА БОРИСОВ И СПРЕЛИЯТ ГО ИДИОТ ОРЕШАРСКИ !!

Липсата на проектна документация в чия полза е? И дали ще е готово някакво решение с последваща дата-какво значение има?

Тогава ще разбереш в чия полза е ТОЙ и дали има значение кога са издадени строителните разрешения и защо още липсва посоченото като основание за отказа за издаването им РЕШЕНИЕ НА ЕК променящо УЧАСТИЕТО НА СТРАНИТЕ по ДВУСТРАННИЯ ДОГОВОР!!

ВИЕ СИ ИЗДАВАЙТЕСТРОИТЕЛНИ РАЗРЕШЕНИЯ , НО ОСНОВАНИЯТА ЗА СПИРАНЕТО НА ПРОЕКТА И ДОСЕГА ОСТАВАТ - липсва решението на ЕК за продължаване на проекта! Виждам как отновО ще сме на АРБИТРАЖ е отново ще плащаме едни милиарди евра за простотията на ОРЕШАРСКИ и БОРИСОВ !!

сам казваш,че липсва решението на ек! не е ли тогава отговорността на ек да си оправя кашата в,която ни забърка! логично така звучи!

В него като страна не е посочена ЕК, но преблема с нейното решение е послужил като основоние за СПИРАНЕТО НА ПРОЕКТА!! Дори и да се издадат строителните разрешителни , липсващото РЕШЕНИЕ НА ЕК което е посочено като основание за спирането на проекта, лишава фирмата изпълнител от възможността да продължи дейността си! ЗАЩО КОГАТО Е ПОДПИСВАН ДВЕСТРАННИЯ ДОГОВОР БЪЛГАРСКАТА СТРАНА В ЛИЦЕТО НА ТОГАВАШНИЯ ПРЕМИЕР БОРИСОВ НЕ СЕ Е СЪОБРАЗИЛА С ИЗИСКВАНИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И Е ВЗЕЛА РЕШЕНИЕТО ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ТОЗИ ПРОЕКТ ПО ПРЕДВИДЕНИТЕ В ДОГОВОРА УСЛОВИЯ СИ Е ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ , А НЕ НА РУСИЯ!! ЗАТОВА СЕ ПЛАЩА И ТО С МИЛИАРДИ ЕВРА!!

Бате, теа тръби стаат ли за скрап ?

Всеки ден по една такава тема, та полуграматните атакистчета и разни други червенотиквеничковчета да заработват по нещо... :0)))))

Твоят коментар не прави изключение и е 100%спам!

Мале, каква хубава работа могат да ни свършат тези тръби за канализация на нашето село. Ще се обадя на кмета да вземаме един прицеп от ДАП-а и да ходим да товарим и да си караме :)))

ОКАЗВА СЕ, ЧЕ В НАЧАЛОТО НА ЮНИ СМЕ СПРЕЛИ ПРОЕКТА ПОЗОВАВАЙКИ СЕ НА ЕДНО НЕСЪЩЕСТВУВАЩО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ - РЕШЕНИЕТО НА ЕК!! Това решение и сега го няма , а ние издаваме строителни разрешения! Колко ли МИЛИАРДА ЕВРО ще са ПРОПУСНАТИТЕ ползи за страната доставчик по този ДВУСТРАНЕН ДОГОВОР?! НИЕ ВЕЧЕ САМИ СИ ПРИЗНАВАМЕ ВИНАТА И ТОВА, ЧЕ УМИШЛЕНО С ПОВЕДЕНИЕТО СИ СМЕ НАВРЕДИЛИ НА ДРУГАТА СТРАНА ДА РЕАЛИЗИРА ДОХОДИ КАТО В ШЕСТ МЕСЕЧНИЯ ОТКАЗ СМЕ СЕ ПОЗОВАЛИ НА ЕДНО НЕСЪЩЕСТВУВАЩО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ ЗА РЕАЛИЗИРАНЕ НА ПРОЕКТА !! КОЛКО СА ТЪПИ НАШИТЕ ПОЛИТИЦА!! ОСВЕН ЗА СЕЛСКИ БЕКОВЕ НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО ДРУГО!!!

Според някои наши "специалисти" това не е така, защото-тайни съгледвачи са събрали доказателства, че другата страна по договора не е имала техническата възможност за изпълнение на договора.

ДОГОВОР ИМА И КОЙ КАК ГО ИЗПЪЛНЯВА Е ВЪПРОС НА ПОВЕДЕНИЕ НА СТРАНИТЕ! НИКОЙ НЕ КОМЕНТИРА ДАЛИ НЯКОЯ ОТ СТРАНИТЕ МОЖЕ ИЛИ НЕМОЖЕ ДА ГО ИЗПЪЛНИ! ВЪПРОСА ОБАЧЕ СЕ СВЕЖДА ТОВА КАКВО СЛЕДВА АКО НЯКОЯ ОТ СТРАНИТЕ УМИШЛЕНО ЗАБАВИ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДОГОВОРА И С ПОВЕДЕНИЕТО СИ ПРИЗНАЕ ТОВА ВИНОВНО ПОВЕДЕНИЕ?! ДА СПРЕШ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДОГОВОРА ЗАРАДИ НЕСЪЩЕСТВУВАЩО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ КАКВОТО Е РЕШЕНИЕТО НА ЕК И ДА СИ ПРИЗНАЕШ ТОВА С ДАВАНЕ ХОД НА ПРОЦЕСА НА ИЗДАВАНЕ НА РАЗРЕШИТЕЛНИТЕ ЗА СТРОЕЖ СИ Е ЧИСТА ПРОБА ПРОСТАЩИНА!! КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ПРОПУСНАТИТЕ ОТ ТОВА ПОВЕДЕНИЕ ПОЛЗИ ПО ВРЕМЕ НА КОИТО ДОСТАВЧИКА НА ГАЗ Е ПРОПУСНАЛ ДА РЕАЛИЗИРА ДОХОДИ ЗА МИЛИАРДИ ЕВРА?! КОЙ БЕ ЦЪРВУЛ?!

Тези руски юнаци, когато нямат разрешителни, доставят тръби в несвяст. Те, милите, нямали били уводмление, че проектът е прекратен :))). Явно са се канели да си искат от нас парите за тръбите. Сега, обаче, когато стана ясно, че ще им дадат разрешителни за строене, моменталически спряха доставките на тръби. ('Щото няма да могат да поискат да им ги платим и ще си останат загуба за тях). Изведнъж "получиха" липсващото уведомление за спирането :))) Ай сиктир от нагли руски тарикати!

точно и ясно!!! за това по-долу писах,че на чебурашките не трябва да се вярва,(освен ако не става дума за водка)!

Сега и двамата ще плащате! Сиктир, несиктир, това е палажението!

ЗАЩО СИ ТОЛКОВА ТЪП И СЕ ИЗКАЗВАШ НЕПОДГОТВЕН! ТРЪБИТЕ СЕ ДОСТАВЯТ НА ФИРМАТА ИЗПЪЛНИТЕЛ КОЯТО Е КОНСОРЦИУМ МУЖДУ Газпром", Eni, Wintershall и EdF !! ОТКАЗА НА БЪЛГАРИЯ ДА ИЗДАДЕ ИЗИСКВАЩИТЕ СЕ СТРОИТЕЛНИ РАЗРЕШЕНИЯ ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ОБРАЗУВАНЕТО НА СЪДЕБЕН ИСК СРЕЩУ БЪЛГАРСКАТА СТРАНА. На 22 декември компаниите ще се съберат за да вземат това решение! До тогава ние няма още да сме издали разрешителните и делото ще влезе в АРБИТРАЖА! ПОЗНАЙ ЗА КАКВИ МИЛИАРДИ ЕВРА СТАВА ВЪПРОС!!

въпреки всичко ,действията на рашките показват точно,че не бяха напълно готови или по-вероятно нямаха финансовата възможност да продължат! съвсем друг е въпросът,че с действията си ек в стремежът си да понатисне рашките изпозва нас като буфер и най-вероятно ние ще оберем парсата! в крайна сметка,пак казвам,че е по-добре юп въобще да не минава през бг,в предвид желанието и стремежът на русия за покоряване на още една бивша република!!!

Наш Тиквун отива на поговорката .... дето ша изяде солта, ша изтърпи тоягите и накрая ша си плати сметката!!!

От ТИКВЕНИТЕ тарикатлъци, та до ... ТЕ ТИ БУЛКЕ СПАСОВДЕН

Пълна каша ! Поток от тука, поток от там , и докато путин се пудри великодържавно, току се ризработи добив на шистов газ и тогава гледай какво става... Кранчетата за влияние/на РФ/ и далавери /за БСП-то/ пресъхват... Това е положението местни и северноазиатски "друзя" !!! :))))

Какво да стане - ще измре добитъка в България, барабар с овчарите! Няма хляб! Няма вода за пиене! Има само газ, отрови, тумор и мор за местните!

Не е пълна каша .......Болен ти е мозъка глупако , вземи се лекувай , защото хич ама хич не си добре .

Не си казал кой ще се облажи от шистовия газ. Кой и какво ще загуби отлично знаем - земята ни, природата и хората, които живеят по тези земи. Ще спечели група авантюристи, за които освен парите, друг Бог не съществува.

"Защо ли бедни ми народе, какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти отзад?!"

Обичаме да си говорим на националните катастрофи: балкански воини, световни воини и т.н. Покрай фиаското между запада и Русия сме на път към още една национална катастрофа....некак си не си отдава за заставаме на правилната страна и след това винаги го духаме! Толкова ли е трудно да застанеш за това което е правилно за страната и да рискуваш да паднеш от колкото да се праиш на тарикат и пак да паднеш!?

купувам търбички на половин цена ;)

През цялата си следосвобожденска история управниците на България са взимали и все още взимат съдбовно грешни решения. Човек уж се учел от грешките си, но ... всеки човек прави грешки, но само глупавият ги повтаря. У нас очевАдно управляват само вторите.

Политиците в България, винаги са мислили за личната изгода. Първо, само и единствено. Или както казва наш Бай Ганьо КЕЛЕПИРЕЦА е важен. Така че, те работят много добре, за себе си. Вземат комисионни, крадат, купуват имоти в чужбина и като се нагушат колкото могат бягат там. А ни си мислим, че са некадърни и не "работели" добре... Глупости. От българският политик, по-отдаден на целта си и по-работлив няма на планетата. Само дето неговата цел не е доброто на България и Българският народ... а лична облага.

Много точно и много вярно!!!

са толкова умни защо не попитаха фирмите от ЕС, участнички в проекта до къде са стигнали и защо ЕК не ги санкционира тях, а само нас. Излиза, че може да се санкционира цяла една държава, а фирми - участнички - НЕ. Или зад гърба ни вече е било договорено газопровода да мине през Гърция, а нашите пишман политици само изпълняваха противобългарски заповеди.

Ако си купя нож и те наръгам, трябва ли да съдят и производителя на ножове и продавача? Ако съм го получил по пощата и Пощите да съдят, да?

Не е лошо главният прокурор да си зададе въпроса дали тук няма осъществена антидържавна дейност и да потърси виновните за това. Спрели сме проекта за Белене - ще плащаме. Спрели сме Козлодуй - ще плащаме. Спрели сме ЮП - ще плащаме. Ама ще плащаме за нещо, за което някой конкретно е виновен. Нека той бъде издирен и да си понесе заслуженото. Защо само ще плащаме и виновни никога няма?...

напоследък плащаме само за работа дето е безмислена и не е свършена

Тй пък един "главен прокурор" ,не знам с какво да го сочиш или пък с какво да го замеряш.

Ststar

За това просто трябва да ни стане ясно - никакви договори с Русия. Русия винаги се е държала с България като с нейна собственост. За това колкото по-далеч от нея (става въпрос за управниците им) толкова по-добре.

ми то договори няма те идват тука и нещо си строят ...

Точно така! Договори само със шаврон и всички останали шаврънтии, дето с голям апетит ще ни изсмучат и последната капка кръв. Та ние вече сме в ноктите на лешоядите

никакви договори с никого ... казах, сами ще си построим (завод за живота-Вапцаров)

Какви тръби, какви пет лева?! Руснаците казаха, че газ няма да пращат през България. Тука и да се затрупаме с тръби... газ ще видим друг път. Сега ще трябва да строим тръби към Турция и Гърция от които ще купуваме газта (с тяхната надценка отгоре). ДА ЖИВЕИИИ БЪЛГАРСКИЯТ ПОЛИТИК. Винаги защитаващ интересите на българският народ... АМА НЕ.

ако вземаш газта н апо-ниска цена от братската НАЙ-скъпа цена в Европа?

Айде виж, като му сложат една надценка Турците и Гърците, и като минава кранчето през тях колко ще струва газа. Отгоре на всичко "печелим", че вместо да имаме независим източник от пряко производителя, сега зависим за стратегически ресурси от сиртакитата и фесовете (и пак от Русия, щото от там тръгвя газа). Преговорите с евро съюзниците, също щяха да ни вървят по-гладко, ако държахме едно от двете кранчета за гориво на икономиката на цяла европа. Губим, стратегически и парично... ГОРЧИВО, ГОРЧИВО, ГОРЧИВО.

И от Евро Съюза, на който УЖ се молим да каже "правете го Южен Поток"... файда нулева. Руснаците не щат да продават газ през нас, ако ще от Евро Съюза да им направят златни тръби през България. Който праща газта, той решава. Бюрократите мишки в Брюксел заедно с нашите политик-умници, пак ни прецакаха. Честито да ни е.

ако съдим по белене,то ще е по-добре юп да не минава през нас!!! 30 години ходене по мъките и кражби около проекта белене,а юп нямаше да е никак по-различен, като се има в предвид кои фирми бяха избрани да извършват строителните дейности на наша територия!!! чебурашките за пореден път доказаха,че не са надеждни в бизнес отношенията си към нас,разчитайки и ръководейки се от старите си номенклатурски приоми!!! да,юп е нужен за бг ,но не и по начина по,който рашките искаха да се строи!фактът само,че разликата в цената между сп и юп щеше да е близо 200 евро на кубик,трябва да ви говори нещо. другото е по смущаващо,а именно,че в бг има залежи и на газ и на нефт(поне според последните проучвания),но въпросът е кои и защо не ни позволяват или не помагат да разработим тия находища!?

Платихме милиард за Белене.Платихме милиарди за КТБ.Сега ще платим милиард неустойка и за ЮП.Богата държава ей.

Продажен овчи народ.

И утре пак си изберете ТИКВАТА!!!!! Б.Б. два пъти премиер - 4 проекта от национално значение загубени. Кофти! ... Ще пишат за него в учебниците по история... най-слабия премиер. Ни шенген, ни европейски доходи, а български замразени, ни магистрали.

Платихме милиард на Русия за Белене.Платихме милиарди на Русия за КТБ.Сега ще платим милиард на Русия неустойка и за ЮП. Богата държава ей.

БATKO

Бойко Борисов да върне милиардите които загубихме от това че той спря АЕЦ Белене. Той излъга, че производствената цена на тока от АЕЦ Белене (146 лв/МВч непроменяща се цена до 2080 година) е страшно висока и няма кой да купува тока. Фактите говорят, че вече пазарната жена е 200 лв/МВч, тенденците е да се увеличи няколко пъти до 2080 година. Така че, дори сега да работеше, цената на тока от АЕЦ Белене 146 лв/МВч е под пазарната, което значи че ще работи на печалба. Така че Борисов да върне милиардите от собствения си джоб, че тепърва трябва да плаща и неустойки по ЮП. Всъщност, ако ББ може много лесно да избегне загубите от АЕЦ Белене, като го продаде на частния бизнес. Държавата ще си получи дадените до тук пари, и няма да плаща тепърва неустойки, защото арбитража ще отпадне.

не обвинявай бб за 30 годишната кражбена яма белене!!! на бб може да си само благодарен,че отряза каналите на една течяща парична канализация!!! ако знаеш само за тия 30 години ,колко вили и пр.се построиха на сметката на белене-бедна ти е фантазията!!!

нека доставят бре нали трябва да има работа за ромляните бре !!!!!!!!!!!!!!!!!

Ние сме големите тарикати от Бг ,...но издухахме супата . Бг-инатът постоянно ни спохожда... Аве,...ЦИГАНИЗАЦИЙКА В ДЕЙСТВИЕ.

Добре де, защо доставяха тръби докато ЕС беше против, а като стана "за" изведнъж спряха. Май е очевидно, че "братушките" просто искат да ни ползват като троянски кон в ЕС...

Има договори и срокове. Талянците казаха -стоп и си изтеглят материалите. Кво не му е ясно- незнам?! Какви коне, какви катъри?

Има ли някои да не е още разбрал че Русия няма пари за ЮП, 2015 предстои тежка рецесия, може би 3% до 5% спад на руския БВП

Новия СИВ а.к.а. Евразийски съюз ще я спаси.

И ние ще се включим активно в борбата снея, като платим неустойките.

не можа ли да напишеш

Не е смешно, а жалко! За теб! Нещо много сбъркано има, но не ща да го докосвам.

Решението е взето в понеделник от акционерите в проектната компания ("Газпром", Eni, Wintershall и EdF) за изграждане на подводния участък. Значи нито една фирма от ЕС не се е отказала от проекта, а ние го замразихме /нашите "умни" политици/ и се прееб.... сами. Тогава кой ни е виновен? На ББ все му е виновен някой друг - той живее в някаакъв паралелен свят и не е бил почти 4 години премиер - Белене - гьол, Дунав мост - дупка, Южен поток - не отговарял на ЕС и т.н. Вече НИКОЙ НИ НЯМА ДОВЕРИЕ.

Ей, wishfull tinking-а никога не те отпуска!

Написаното в заглавието "замрази", означава, че нещо е временно спряно. Но не е вярно. Написано е много меко, за да се каже нещо, но по заобиколен път. Истината е, че направата на повече тръби не са необходими за тръбопровода до Турция. Производството на тръби за прокарване на тръбопровод по дъното на Черно море е спряно.

Ей, няма да спя тая нощ от мъка.

На времето, Радой Ралин казваше, по отношение на българските политици, че голяма риба не може да роди в Перловската река. Големите риби се раждат в световния океан, от който ние сме далеч. ЮП се превърна повече в политически проект, от колкото икономически. За реализацията му бе необходим висш пилотаж, от политически асове, с печеливши политически действия и решения. Обаче с Орешарски, Близнашки, Борисов и т.н. никакъв ЮП не може да се осъществи. Те са дребни зарчета в голямата игра и се обръщат както им каже този, който хвърля зарчетата. Може 1, може 6 ... Но надали така биха постъпили унгарският, чешкият, сръбският, гръцкият, турският и който и да било друг премиер. Сигурно ЮП вече щеше да е факт, да печелят и разпределят руския газ ... Ние, българите, не сме достойни за това. Но сме достойни за нашите управници.

Майна, ти просто си една руска подлога и такива като тебе нямат никакво чувство за национално достойнство!

За какво достоинство говориш,когато 3 -ма американски сенатори дошли и изрично заповядаха? Или да ближеш подметки на американци - по достойно?

трабите ги дайте на виноновниците за спитанео на прека боко, дянков и плевнята , те знаят къде да си ги наврът.