Амнистията за здравни вноски няма да важи за всички

Стоян Тонев предлага амнистия за здравните дългове на българите, които през последната година са прекъснали здравните си права.

Обратно в новината

Коментари - Амнистията за здравни вноски няма да важи за всички | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

откога лекари взеха да разбират от икономически мерки, че и данъчни такива? То затова сме на тоя хал..

"Амнистия за хората с минимален доход" и то евентуално в далечно бъдеще!А за безработните,какво?За тях новото беше 2000лв. за реабилитация на здравни права,е кво правим!

Абе този от Марс ли е паднал!Как определи 23% неосигурени?Ако са са ти смятали по постоянен адрес,това изобщо не е гаранция ,защото всички напуснали страната имат постоянен адрес в БГ,но се осигуряват в чужбина,а друга част с двойно гражданство като турците живеещи в Турция,също имат постоянен адрес тук,но нямат нищо общо със здравните вноски,а връзката им с бг е една лична карта и бройка на изборите!Изобщо не може да се проследи процента на напусналите страната,но ако и тях ги смята статистиката е пълен резил ,само за оправдания на последните безумици!Освен това всички работещи са осигурени и няма такава песен да не си плащат,защото е задължително!Дори и да забавят плащанията,те им се водят.Държавните служители ,докога ще ги издържат работещите?Остават безработните ,и целия абсурд е заради тях,на които искат да им извадят душата да търсят пари за възстановяване на права ,може би от лотария,че иначе няма кой да им даде.Вместо да се хванат и напънат мозъците за осигуряване на заетост и условия за растеж на БВП,те се лигавят да дърпат пари от безработните.Та каквото и да правят безработните не могат да им пълнят бюджета,но ако и техните пари са заложени в бюджета е поредната глупост!Тъпънари!

И за кои няма да важи амнистията,че не разбрах?

за белите

От трибуната на Парламента, това най-добре му се отдава, на шишко-генерала? И,ба Цецка, пребледнела, врти очи като свинка пред ножа . една бабичка

Pesh0

Няма как да искаш законно пари , от хора които нямат доходи и да си държава . Значи аз съм безработен ... но дължа пари за здравни вноски . Може ли министъра да ми каже законен начин да си набавя парите ?

нищо не плащам,ас се лекувам на вънка.да вървят по дяволите.моите осигоровки са извън страната.в българия като ми трябва аз си плащам.

Ееее, много си неграмотен, баце! Ама МНОГО! Може ли пък чак толкова много, а?

Грешен ти е въпроса! От къде да вземат пари за собствените СИ вноски? Ами парите не се взимат- те се изкарват с работа. Взимат се само помощите, защото в България политиците се научиха така да си купуват електорат /с чужди пари/, а пък електората научи, че е по-добре да не работи и дежурното оправдание е дайте ми работа.

И тях ли при ромите?

KaiRen

Всички държавни служители се "осигуряват" по този начин. Аз не желая държавата да ме осигурява, но и не желая МОИТЕ вноски да са за хора, които нищо не плащат.

по- добре опростете процедурата за внасяне, че е една бумажтина! Аз от текста разбрах, че за миганите пак всичко ще е на 6! Еми и ние почваме като тях-няма да плащаме!Сака през балкона -за вас епикризата- смешници!

Педиатричните кл.пътеки са най-евтини.

А бихте ли обяснили от къде се очаква един човек, който е безработен и без доходи да вземе 16,80 лв., за да си плати здравните осигуровки? Вашето предложение какво е - да почне да краде ли? И ако все пак плати, после не подлежи ли на проверка като е безработен и без доходи от къде е взел парите. Намирам, че този начин на осигуряване е повече от странен.

Ами да пуши три кутии цигари по-малко и готово. Всичките бюра по труда са пълни със свободни работни места, а имаме безработица?! Всеки станал тарикат- не иска да учи, а да получава помощи. Ако търси работа то да е на бюро от 9ч. до 17ч., високо платена и без отговорности. Всеки е длъжен да учи /защото образованието е "безплатно" и задължително/ и сам да си търси работа. До като не се спре с помощите, пенсиите по старост/ на хора никога не работили/ и всичко БЕЗПЛАТНО все повече ще затъваме.

До gp Има моменти, когато се отказваш от всичко само, за да оцелееш, но когато след 23 години работа останеш безработен, търсиш работа, но не намираш и в един момент се окажеш и неосигурен започваш да си задаваш въпроса, а къде са ми парите, които внасях през целия този трудов стаж, продължаваш да внасяш от момента на намиране на работа и пак си неосугурен понеже представи си имаш прекъсване от няколко месеца, когато си бил в затруднено положение.

не е законно да се искат 700 лв.и,още повече 2000лв. за възстановяване на здравни права от безработни!това е абсурдно на фона на мизерията и води до здравно изключване на тези хора.при наличието на толкова заразни болести-хепатити,туберкулоза тении и какво ли не,койото и да е човек да се изключва от здравни грижи и да сее зарази е недопустимо!

А знаете ли за българи живеещи в чужбина,които имат някакви сериозни здравни проблеми съпроводени със скъпоструващи маниполации покривани изцяло от здравната каса плащат безпроблемно 700 лв и 2000 ще платят. Това не им пречи да плюят по адрес на България,децата им не знаят дума български...........

Това дърто комунистическо прасе ,никакви реформи неможе да прави. Какви социално слаби какви пет лева бе абдал. Нали като работиш ти удържат здравни вноски, като си безработен няма пари ,вие ги карате да си продават и дрехите хората за да ви плащат кражбите от касата. Пак обърнахте лопатата към малцинствата, КОГА ЩЕ ИМ УЗАКОНИТЕ ПАЛАТИТЕ В ЦИГАНСКИТЕ ГЕТА И СПРЕТЕ ДА ГИ ВОДИТЕ СОЦИАЛНО СЛАБИ ,ОТТАМ ТРЯБВА ДА ПОЧНЕТЕ.

Било нямало проблем със сключването на договорите на НЗОК... Пълни глупости, до последния момент не се знаеше дали ще се сключат договори за доставка на специалните добавки за хората с PKU

тоя човек не е ли вече в пенсионна възраст за да се махне

трябваше, но продължава "да жъне успехи"

трябва да започне с повишаване на събираемостта, а не с увеличване на разходите. Те за това бюджета ви е на минус. Помислете как да орежете разходите и да накарате циганите да си плащат. И спрете с тези популистистистични идеи за майките и децата. Най-много майки с деца има в циганските махали, които си мислят, че всички са длъжни да ги обслужва безплатно.

Нещата в тази държава отдавна са изпуснати, и сега нищо ново, промяна на едно с друго......... но пак същото

се толерира неспазването на законите в БГ!! Ще криминализират работодателите не плащаши осигуровки, а как ще криминализирате луксозния живот без произход на доходите. Покажете един ром, който да е разследван за произход на парите и да му е конфискувано имуществото, неотговарящо на доходите. В Румъния най-големия ромски бос е осъден ефективно за укрити данъци!!!

От тази амнистия ще се възползват пак "нашите" хора, мутрите.... и тук таме ще мине и някой наистина в беда. Законите в нашата татковина се правят с т.н. вратички, за да може всички да са доволни, най вече връзкарите

Точно затова всички такси и потребителската такса при посещение на личен лекар е нужно да се плащат по друг начин, който ще дава повече възможност лекарите да лекуват.

защо държавата не иска информация за български граждани които ползват плащания като "социално" слаби от две европейски държави, цоцат от две майки. Получават примерно социални помощи от Германия, Франция и за същия период и от България. Някои от тях получават плащания и като безработни за периода на обезщетението. Трябва да имат право да избират коя социална система ще ползват и ако вече са ползвали на друга държава, автоматично губят право да ползват от българската държава.

Амнистията за здравни вноски няма да важи за всички? Ми то ние си го знаем това. Амнистията сигурно ще важи само за ромите.

осигуряване в частен здравен фонд - натрупване на средствата по лична партида, застраховка живот и следене от застрахователни агенти как се изразходват натрупаните суми при настъпване на някое тежко застрахователно събитие! Да избираме - НОИ или частен здравен фонд! Не желая повече да издържам "безработни" цигани които карат мерцедеси S класа и са накичени със злата като египетски фараони. Кой ще установява истинността на декларираната "бедност". Ще бъдат ли посетени домовете дундурканите от държавата лица за установяване на луксозни стоки и обзавеждане?! Можеш да си продадеш златото, така както бедния българин продава последното парче бащина земя, за да оцелее!

Е Крайно време Веднъж-Завинаги да Започнем да имаме ЗдравеОпазване ! и то - Адекватно и Ефективно !! - Социално слабите - на база ежемесечен ваучер за животоСпасяващи дейности/лекарства, който - Е част от Социалната част, И ! - Е Субект на КОНТРОЛ. - работещите - на база Лични медицински Осигуровки (внася се ежемесечна вноска, имат карта, съотношение Поне 5:1 осигурено:внесено), като - Вноските се Отбиват от данъци, И ! - Са на Доброволно начало било Единично/Семейно или през/с Местоработата - който Няма Никакви осигуровки - просто Плаща при Всяко ползване. Достатъчно ли е ЗА Начало, Българ(к)и ? ...и - Как да Осигурим Чуваемостта откъм д-р Тонев ?

Това, което си го написал дупетатите няма да могат да го дешифрират поне една седмица. Ако някой го схване вече ще са гласували друго.

Предлагате НиеВсичкиЗаедно просто да Влезем В Народното-Ни Събрание, Колега ? - ЗА !

Отидете в която искате болница и вижте,че е пълна с цигани,които не плащат НИКАКВИ осигуровки и данъци. Защо не се направи здравна осигуровка като с авто каското? Защото тогава ще секнат кражбите и няма с какви пари да лекуват циганите.

ха сега де ! Ще платя здравна вноска за възстановяване на здравни права без да ми е стъпвал крака при лекар в някокократен размер...Те тези се самозабравиха...Всички тези наказателни мерки само ще накарат хората да се замислят струва ли си да започнат пак да плащат...То най добре ще е ...Отиваш при лекаря и на място си плащаш...Държавата въобще да бъде отстранена от тази функция ... и да ликвидират въобще НЗОК...паразитираща върху здравето на хората...

Ако само болните трябваше да си плащат осигуровките по 1000 лева месечно нямаше да им стигне. И нямаше да се казват осигуровки!

Ама 40 години по 100 лева месечно не само ще стигнат, но и за внуците ща са ОК :)

Не си прав, защото може да не ходиш на лекар, но децата ти ходят, родителите също и все някога и ти можеш да отидеш, а нашата осигурителна система е солидарна и ако ти не плащаш трябва някой друг да плати за лечението на роднините ти. В много държави например хората, които се осигуряват получават и изписаните им лекарства от лекаря без да плащат допълнително и ако тук стане така много хора сами ще се осигуряват без никой да ги кара на сила.

ЗАЩО МИ СКРИХТЕ КОМЕНТАРА,ЧЕ КАЗВАМ ИСТИНАТА И НАЗОВАВАМ НЕЩАТА С ИСТИНСКИТЕ ИМ ИМЕНА

ами засто не се отиде на здрвни застраховки като гржданската отговорност, като в испаня напр....и по лесно, и по просто, и по отцетно

ОСТАВКА ако се приеме тази амнистия на здравните вноски!!!!! Стига сте раздавали нашите пари и осигуровки!

Бях безработен и не можех да си плащам здравни осигуровки. След като почнах работа си ги изплатих.... Вместо да си поправя зъбите - пълних здравната каса... Осветих си очите при работа с електрожен и ме пратиха в спешен кабинет, защото беше почивен ден - доктора поиска майка си и баща си - нищо, че съм осигурен! На лекър не съм ходил от 15 години и не знам какви пари ще ми поискат когато ми се наложи.

Не си ходил 15 години на лекар, пък си ходил на спешен кабинет...

Всякакви говеда откриват частни болници и организирано източват парите на хората.

Ако не бяхте трагични, щяхте да бъдете добри и забавни шутове! Полагате ежедневно усилия и ще успеете накрая да убедите българина, че е безмислено да бъде коректен данъкоплатец, осигуровкоплатец и че ако не плащаш винаги излизаш накрая на далавера! Кухолейковци! За коректните платци стимули от рода на вдигнат среден пръст! За коректните няма пенсии, няма здравни услуги, за гласоподавателите подменен вот.............?!

Здравеопазването и националната здравна каса не работят! Всеки месец внасяме пари и си плащаме здравните вноски за да се окаже, че няма направления, чака се с часове, не искат да те погледнат ако не си платиш на ръка или не отидеш в частен кабинет! Сега за капак ще им изравнят правата на неосигурените (малцинствата само ще влязат около милион наготово) за сметка на всички други плащащи редовно. Е това ако не е наглост незнам!

Амнистия за здравни вноски. А защо се орязват социалните 27,25 лева на преминалите през ТЕЛК ,които са най-болната част от нацията ,които дават над 100 лева месечно за лекарства ,за които Здравна каса премахна изцяло или намали процента на намаление върху лекарствата. Защо се спира от Нова година лекарството Ривотрил ,няма да се внася ,било скъпо , много от нуждаещите се го заплащат изцяло. Какво ще правят епилептиците ,които не могат без него.Това не са кожни болести ГЕНЕРАЛ Тонев.Тук не става въпрос за избиратели , а за хора със силно нарушени психически възможности.

Явно ГЕРБ иска циганските избиратели!!! Нека да им плащат и тока, и водата, само че, от партийната каса, а не от нашият джоб!

Хайде стига с тоя принцип "който крал-крал,който не е, да е крал".И стига с това повишаване на санкциите. Така ли никой не разбра, че не размера на санкцията осъществява превенцията, а неотменимостта на наказанието.

Този тонев е поредният олигофрен от дългата върволица слабоумни представители на народната любов.

за пореден път се убеждавам, че в БГ е по-добре да си неизряден платец! Когато плащаш - държавата те наказва да плащаш по-вече, а когато не плащаш - държавата ти плаща дълговете!Пълно безумие, противоречащо на практиката в "нормалните страни" по света!!!

Крайно време е да се въведе лично (семейно) здравно застраховане и всеки да получава това за което си плаща. Нека все пак % да отива за общински болници, където да се лекуват соц.слаби.

Докога нас изрядните ще ни правите на будали и ще ни изравнявате с тарикатите? Решението е следното:Прави се втори фонд,който се финансира от държавата(тъй като в зял свят "Бърза помощ" е безплатна),но тя ще включва примерно-топъл чай,компреси,психопомощ на място и т.н. Толкоз!

сложих ти минус понеже съм в сащ,и тука няма безплатна спешна помощ.говоря за калифорня

Какво, ще правите с хората, които умишлено не плащат вноски, а изкарват сериозни пари - разни майстори, нелегални автосервизи, авто-търговци и т.н. Също така не съм съгласен, че циганка с пет деца и получаваща 1200лв. помощи е бедна.

ДО КОГА ВОЕННИ ПЕНСИОНЕРИ,ЩЕ СА НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА?И ОЩЕ ПО-ВЕЧЕ АКЪЛ ДА ДАВАТ,КАТО ТЕЗИ ОТ Б.А.Н!?!?!?

Никакви такива...циганите да си плащат.