Обещаха по-високи пенсии догодина

Пенсиите ще бъдат увеличени категорично през следващата година, заяви пред журналисти министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Обратно в новината

Коментари - Обещаха по-високи пенсии догодина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абсолютно си прав. Тежко ни горко на пенсионерите . Амин !!!!

Започнаха предизборно да лъжат защото не им се изпуска властта. Има ли още наивници ще се види наесен.........

Дааа - татко обеща да ми купи колело, ама друг път !

И тези са сто процента комунисти и бандити. Като видяха плачевната избирателна активност в Габрово, веднага взеха мерки - ще увеличим пенсиите и заплати догодина, малко преди изборите Да вярват простаци и наивници!!! Ах гадове...

Въпреки че обикновенно не ми побликуват коментарите, защото са критични към BBB, ще опитам пак. "Държавата" непрекъснато говори че парите не стигат защото намалявали работещите, а пенсионерите живеели повече. Да оставим циничността на подобни простотии. Не ви ли прилича такава практика - пенсиите да се плащат от вноските на работещите на схемите на известните от началото на прехода пирамиди. При които от вноските плащаха големи лихви и подлъгваха глупавите хорица свикнали че държавата ги пази. В последствие осъдиха някои - повечето не. Е разликата е че при пирамидите имаше възможност за избор можеш да ги дадеш на фараона може и да не ги дадеш. При НОИ избор няма. След това пътя на прибраните парици от хората е един и същ. Похарчват се за благото на фараона или при държавата в "инвестиции" с големи комисиони стоят се сгради копуват се компютри и софтуеър и т.н. И накрая изилиза един тупан и обяснява кака всичко сме изяли и затова требва да умираме по млади и да работиме повече. Честито.

При такова управление до 2040 в БЪлгария ще останат само от малцинствата, които вече няма да са малцинства и някои пенсионери, които не са прибрани от роднините си в чужбина... Кажете чесно защо ни е да оставаме в тази държава, като в чужбина като работи човек си осигурява един нормален живот и не мизерства като тука... Хайде народе да се изселваме пак, че тук не виждам защо да оставам... Само че този път няма да се прибера вече обратно... за мое съжаление и на управниците - изборите през 2040 ще се спечелят от малцинствата...

Какви бонуси ще бъдат давани ако работиш след пенсиониране- сега пенсията ми се увеличи само с 0,50 лв за 1 година работа над пенсионна възраст.Затова минавам в сивия сектор и хич не ме интересуват техните лъжи.

Ще ги увеличат, ама някой друг път.Управляващите, ало, ето това е мнението на всичките ви "поданици".И да не си помислите, че ще гласуват следващия път пак за вас?

Г-н Борисов, невижда ли, че Младенов постоянно нагнетява напрежение, с неговите велики идеи?И Франция ще преви реформи ,но чак след 2018 год ще пенсионира мъжете на 62 год.

Тук герберите ще срещнат стена. Няма никакво значение какви сте, кои сте, от къде сте - ако продължавате в същия дух ще свършите като Сакса и Лостоф...на бунището на историята. Не ни интересува нито какво правят в Европа, нито в Азия, нито на Марс - тук е веднага трябва да се оправят нещата !

А пък тате каза, че ще ми купи колело, ама друг път!

ясно, и тоя няма да е министър догодина.

Въх, ниочаквано?! Имали сме и такъв министър! Нтиресно, за кво ли ни е? Да запълва бройката на лапачите ли, що ли? А може ли този т.н. "министър" да обясни къде отиват парите от осигуровките? Щото май най-голямото перо от приходите в хазната понастоящем са от т.н. "социални" и "медицински" осигуровки, които са повече от прословутите акцизи, ДДС и други коствеви и преки данъци и , вали трещи, те се взамат от джоба на всеки един гражданин на РБ. Хайде Тотю, Смионе, ББ, кажете как и къде се харчат тези пари и защо държавата дере поредната кожа на хората, да запушвате дупките в бюджета ли? Та нали това е т.н. "неприкосновен запас"?

Четох някъде, че Цветелина си купила 80 декара за частно гробище, та то трябва да се пълни. Е, кой ще помисли за нея, ако не Бойко, нали човека затова се бори за власт и я спечели. Това е.

А дали ще доживеем до другата година...

Този е напълно луд.

Прочети Кодекса за социално осигуряване и научи малко математика, и ако не ти е съвсем промит мозъка можеш да стигнеш и ти до този извод.

Тъй като осигурителен стаж не е равен на трудовия, то за 37 години осигурителен стаж при 4 часов работен ден на човек ще му трябват 37х2 74 години стаж та да се пенсионира, но има успокоение - милосърдната държава ще му даде пенсия по старост някъде към 70-те години. Кой бе хора ще се пенсионира от поколението родено след 1970 година ? Бизнесът едвам крета и за 4-часа вече трудно връзва за осигуровки. Всичко е абсурдно и всички вие, които хвърлята кал върху пенсионерите, хвърляте кал върху своите родители, помислете какво ще се случи с вас, осигурявани и неосигурявани след 74 години осигурителен стаж. Наистина е срамота да се настройват работещи срещу пенсионери, да се ръфат хората заради един комат - грозно е, БОГОХУЛНО Е!

Ами тогава НЕ искайте по-високи пенсии защото настройвате работещите, от чиито доходи се вземат пенсиите, срещу себе си.

работехме ние, от нашите заплати се удържаше да се изплащат пенсиите на баба ти и на дядо ти.

УВЕЛИЧЕНИЕТО ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО НЕ Е ОТ ДОГОДИНА .ДО ТОГАВА УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ПЕНСИИТЕ ЩЕ БЪДЕ С ОТРИЦАТЕЛЕН ЗНАК,ПЛЮС ТОВА РЕШСЕНИЯТА НА ГЕРБЕРИТЕ СЕ МЕНЯТ ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО.НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ЛЪЖИТЕ ИМ.МЛАДЕНОВ НИЩО НЕ ПРАВИ-ПРОСТО САМО НАПОМНЯ ЗА СЕБЕ СИ.

Управниците не са държава, те са чиновници. Тях ще свалим. Стига са управлявавали национални предатели - дебилни некадърници. Време е да дойдат знаещите и можещите.

Не се съмнаваме, че ще вдигнат пенсиите, но когато увеличат пенсионната възраст над 100 години и никой не я достига :)))

Както се казва, да е честито! На тези които доживеят, разбира се! Трай коньо за зелена трева:)

Удържали са не по 20, а по над 120 лв. И то над 480 месеца. А щесе плащат пенсии не повече от 60 месеца!

Напълно съм съгласен със забележката:"Не хленчи, а се готви!" Наистина се готвя за 1 април 2011 година, за да се явявам за пореден и последен път пред ТЕЛК. Разбира се и Свети Петър всекидневно ми изпраща телеграми, но Поканата Му ще е една. "Всеки му, неговото!", надпис над портала на един някогашен "трудов" концентрационен лагер. "На война, като на война!", френска поговорка.

И на мен праща телеграми.Няколко пъти се опитах да ги уважа,но уви добрите доктори все ме измъкват от казана,но аз все по лесно си мисля за последния ми ден.Съжалявам,че не спуках държавата от съдене за обещетение.На 37 г.двама изтъканати кардиолози ме трупясаха за 20г напред.Колко мъка сме изживяли,колко болка,и колко пари не сме получили само господ знае.Требва да се знае ,че за всички нередности ще ги клеветиме на Брюксел.

Като казах това, имам предвид: готви се да чупиш продажни, крадливи тикви и да риташ по дебелите оядени задници управниците. А ти като си решил да мреш - твоя си работа. Няма нужда да ни го съобщаваш. Мухльовците и без това са много - с теб като и без теб.

Увеличение на заплатите на държавните служители и пенсиите в България е възможно само ако се премахне валутния борд.

Не е правилно да се вдигт пенсии и заплати, защото няма от къде. Необходимо е намаляване на държавните и социални разходи. Не е необходимо да се увеличава възраста за пенсиониране и не е възможно това да стане бързо. Всеки гражданин дстигнал пенсионна възраст трябва да получи пенсия според реалния си осигурителен стаж,тъй като много малко ще достигнат 40 години стаж. Може да се намалят пенсиите на агентите на ДС и натрупалите стаж в организации като ДКМС и ОФ.

ще ти купя колело, но някой друг път....

управниците ще свалим, те не са държава!

не ме интересува нищо друго освен да получа достоините ми старини отработени за з5 години!

нищо друго, няма да ги получиш. Това се иска от теб - да не те интересува и да блееш. За това сме на тоя хал.

.... и ще ти купим анцунг с цип ..... ама друг път ...

Да, тока и парното ще се вдигнат веднага, а пенсийте и заплатите друг път. Младенов веднага трябва да подаде оставка. Той прави всичко по силите си за да направи българите по бедни и да изгони и последния свестен млад човек от БГ.

Надежда всяка оставете -казал го беше някой.

ТРАЙ КОНЬО ЗА ЗЕЛЕНА ТРЕВА

И тези са сто процента комунисти и бандити. Като видяха плачевната избирателна активност в Габрово, веднага взеха мерки - ще увеличим пенсиите и заплати догодина, малко преди изборите Да вярват простаци и наивници!!!

Без да навлизам в подробности за инфлация и инвестиции, ще дам проста сметка: 100лв плащам месечно за осигуровки на позволения минимум на длъжността ми за 4 часа(1/2 работен ден). От 25 до 65 години са 40години. Ще внеса 48 000 лева. Средната продължителност на живота в БГ няма 69 години. Аз съм оптимист и се надявам да живея до 75, т.е. 10 години да съм пенсионер > 48000 годишно или 400 месечна пенсия е редно да получавам, но счетоводителя вика да не се надявам на повече от минимума! Защо да плащам изобщо? Фатмаци и куки дето една стотинка не са вкарали, да вземат 400лева пенсия, а аз минимума? Нещо сбъркано има в системата и аз не смятам да я крепя повече!

подаряваш ли им?

Поредната пушилка и манипулация за запазване на крехкия имидж на безпомощното правителство-кой ще запомни тези налудничави кухи обещания, а и реалната инфлация ще ще бъде изпапала в аванс евентуални увеличения.Вече 20 години ни управляват некъдърници с лъжи и заблуди!

ПОРЕДНА ЛЪЖА НА ГЕРБЕРИТЕ!

народа казва,обещанието,не е като завещанието,така че гълтайте въздух все още от него се намира.

По данным опубликованного отчета статистической службы ЕС Eurostat, в 2009 году среди стран Европейского союза у Болгарии, Румынии и Латвии был отмечен самый низкий ВВП на душу населения. Показатель рассчитывался по паритету покупательной способности (ППС), показатели которого составили, соответственно, 41, 45 и 60% от среднеевропейского уровня. Самой благополучной страной Евросоюза Eurostat называет Люксембург, где ВВП составил 268% от среднеевропейского уровня. В Ирландии, Нидерландах, Австрии, Швеции, Дании, Великобритании, Германии и Бельгии ВВП, выраженный в ППС, составил на 15-30% выше среднего уровня ЕС. Уровень ВВП Финляндии, Франции, Испании и Италии выше европейского уровня примерно на 10%. Словения, Чехия, Португалия и Словакия имеют показатели ниже уровня ЕС на 10 - 30%. Газета.Ru

Тотю партенката, пуска поредната партенка!

Ще ги увеличат, ама друг път, "трай коньо за зелена трева"...Вижте му физиономията на министър Тотю - и той не си вярва, ама нали трябва да каже нещо, да замаже положението. Пък и да ги увеличат догодина - чудо голямо, това ли им е голямото постижение - че предишното правителсво всяка година увеличаваше пенсии и заплати, и то значително. Да не говорим, че примерно 10% (а най-вероятно по-малко) догодина няма да компенсират дори натрупаната за две години инфлация. Нещата са много ясни и прости за разбиране - доходите на българите намаляват все повече и няма никакви изгледи за спиране на тази тенденция, камо ли за ръст.

Колко от пенсионерите ще оцелеят до догодина след скока на парно ток вода и т.н. Да не говорим колко пъти ще скочат и цените от първа необходимост........

Ще ги вдигне пенсиите,защото идват избори!! Но с колко ,никой незнае!!

Тази година ще ги намаляват/заплатите/, а догодина ще ги увеличават. Тази година ще ги намаляват с 25%, а догодина ще ги увеличават с 5%. На кое да се радва човек?. На цифрите с които шефката на НОИ най-добре можела да работи. По-добре да се хванат със социалния министър, да тръгнат в по-големите градове в ТП на НОИ и след това да обяснят защо само там всички длъжности в щатовете са експертни и защо всички са държавни служители. Да обяснят как една служителка със средно общо образование, седнала зад гише и приема само болнични се води инспектор, респективно държавен служител. Та те само техните служители ако оптимизират ще има за увеличение на пенсиите още тази година. Какви държавни служители в техните поделения, какви пет лева. Хайде да се промени ЗДСл в часта му за абразователен ценз и квалификация и точно от поделенията на НОИ ще отпаднат доста какички назначени на високи заплати без покритие!

Както казваше дядо ми ...трай коню за зелен хайвер.

да се пофалим и я! Тате оня ден ми рече, че че ми купи колело, ма друг пат.