Софийско село - по-голямо от 142 града у нас

За година 4 български села са заличени от картата, а в четири града живеят под 1000 души. Най-голямото село в страната пък е софийското с. Лозен - с 6322 души.

Обратно в новината

Коментари - Софийско село - по-голямо от 142 града у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така е! Лозен е най-голямото село и мисля, че се е увеличило с поне 80 нови бебета! Изключвам хората на квартира, които не са регистрирани никъде......

Американския колеж в селото, който строят и ще го открият на 1.9. е за сектанти. Спонсорите са секта на Христа от Америка. Ще промиват мозъците на младите желаещи....

Ха София - 1 212 935 души ,сигурно са били толкова през 1955 .Сега са сигурно е поне 2 милиона и половина .Затова и трафика е такъв и не достигат нито детски градини ,нито градски транспорт .И много моля разни хорица от прованса вообще да не се сърдят като кажат че софия е българия .Защото това е факт софия работи за да я има България .Ако бюджета на софия си остане в нея ,москва ряпа да яде ,градския транспорт ще е въздушен а парапетите на сградите ще са от злато .

Цел живот у София да си стоиш и за златните парапети да и се държиш!

Цъкат минуси, а всички тук се бутат да стоят...

Информацията ви е много остаряла.И София и Пловдив и Варна са с много повече население отколкото съобщавате.Кой ви дава такава информация,да се чуди човек.

humfry

През комунизма в столицата живееха един около милион души. Според стъкмистиката се оказва, че 25 години по-късно живеят отново толкова, демек никаква промяна. София - 1 212 935 души Пловдив - 339 077 души Варна - 334 688 души Бургас - 198 951 души Русе - 148 351 души Стара Загора - 137 907 души Плевен - 104 432 души Общо: 2, 467, 341 души. Добре де, а останалите 5 милиона къде живеят, в закритите населени места под прикритие или в градовете с население под 1000 души, или в обезлюдяващите се села?

Май ще се окаже, че 7 млн. са само едно много добро пожелание.

Щом като има заличени села поради липса на жители, защо не заселим там мързеливите и крадливи цигани и не им дадем земя да поработят. защо им позволяваме да си строят колибите където си искат,. без никакви санкции (виж Аспарухово) , а не го въдворим в обезлюдените села. Ако имаме смелост това да направим, никой копче не може да ни каже, а ще получим само адмирации. Но в тези села трябва да има и полицейски надзор- за боклуци- глоба, за не плащане на ток и вода- наказание. И така" со кротце и со благо и со малко кютек" може да вкараме в ред тази разрастваща се (смятай размножаваща се като зелената еуглена) с космическа скорост пасмина.

"Най-голямото село в страната пък е софийското с. Лозен - с 6322 души.".... За съжаление това не е вярно. Съгласно последното преброявате в двете части на Лозен, Горни и Долни, бяха преброени над 7400 души постоянно живущи. Отделно виладжии, "нови колонизатори" и други тям подобни... Жалко за готиния район, ще го пренаселят. Не съм от там, но много ми харесва

че то село София си е най-голямото в България

Драги ми извънредно прости, думата "пролетариат" не означава работници и граждани. Но вие като извънредно опростачили се в едно загиващо общество живеете в илюзии. Тази дума идва от израза "една птичка пролет не прави". Та това са хора желаещи да разбият старото статукво на фашизъм, на експлоатация, на робство. Но тези анализи са далече от циганите, евреите и тюрките. А бат Бойкооще си пази партийната книжка така че и той може да се нарече комунист, а също и президента ви и премиера които не крият членството си.

"Та това са хора желаещи да разбият старото статукво на фашизъм, на експлоатация, на робство." И го замениха с какво ?Принудително отнемане на частната собственост на хората ,а тези които отказваха и го правеха понеже с нея изхранваха децата си ,бяха изпратени измъчвани и убивани в концентрационните лагери .Замениха "експлоатацията" на гражданите си в такава към държавата с обещания за "светло бъдеще ,соцялизъм ",така и не се случи .Само дето гольовците повтаряха -на чорбаджия изедник нема да работим ,ми хубаво прави го безплатно на държавата тя ще ти издигне братска могилка с червена петолъчка .Убиваха инакомислещите ,заклеймяваха религията защото била утрова за ума .Цялата им идеология е утрова за ума една утопия ,нещо което никога никъде не е просъществувало .Освен това този строй (пролетарски ) създаде поколения клепала и доносници ,затова се живееше толкова "спокойно " защото винаги някой те дебнеше и клепаше .Същите тия помяри и до ден днешен ,дали пряко или чрез подставени лица управляват ,затова българия продължава да върви на НИКЪДЕ !!! Пролетари от всички страни вземете та си осигурете едно ритуално самуобий.тво да се свърши един път с тази гадна ,мръсна гнила страница от историята !

Америка поддържа Турция открай време,турците пък имат мераци за нашата земя,така че се сещайте колко големи приятели са ни американците :))

точно така комунистите водят политика на геноцид , прости бг

Глупости. И ти не си вярваш... През годините, когато управляваха комунисти, в селата имаше работа, хора и лекари, и училища, и читалища. За последните 25 г. "демокраДция" над 200 /ДВЕСТА!!!/ села са напълно обезлюдени и заличени.

Anti Hamster

Наистина имаше, обаче защо не споменеш на каква цена тези села бяха пълни. Заради прословутото жителство много хора не можеха да идат да живеят и работят другаде. Да не би да си от тези които защитават комунистите защото дали по един апартамент на семейство и водели хората на опери и театри?

Защото ги задължаваха, тъпако! Не защото на тях им се искаше.

Вместо много да приказваме, ето ви едно предложение: като първа стъпка всички висши учебни заведения да се изнесат далече от големите градове в близост до малко градове с максимално население 30-40 000 жители. Например Софийският университет да иде където му е родното място - между Карлово и Сопот, тъкмо студените да карат практика във ВМЗ-тата :) Друго да се забрани да се строят жилищни сгради по-високи от 3 етажа, всички да имат двор и гараж за всеки етаж. В жилищни квартали никакви промишлени истории, кръчми, дискотеки, само паркове, детски градини и нормални магазини. Да се дадат значителни преференции на фирми, които строят офисите си/базите си в малки населени места, а такива дето строят в големи да се облагат съответно, както трябва :D Естествено трябва да се строи и необходимата инфраструктура. И въобще може много неща да се направят и естествено ще трябва десетилетия да се поправят глупостите. Друг е въпросът, че няма, кой да го направи и никой не иска да го прави.

Ми преместете столицата като като у америчко. Тикнете я по средата на държавата дето и е мястото и нещата ще се оправят.

Свикнах да гледам как на село почти всяка втора къща е заключена, изоставена и в повечето случаи разбита и ограбена. Почти свикнах да гледам и в средните и малките градове че във всеки втори апартамент живеят по един или двама пенсионери и в скоро време и те ще хлопнат кепенци. Само не мога да свикна че в държавицата ни не се намериха държавници които да се стреснат от тази национална трагедия и да предприемат нещо.

Чакай бе! Нали борбата 45 години беше, как да направим от селяните пролетариат - демек работници и граждани! След 45 годишна борба - успяхме! А сега пак на село? Как така? Съмнявате се в святото дело на Ленин, Марк, Партията и ВЕЛИКИЯ БАЙ ТОШО!? Внимавайте, че стените имат уши, а в Белене - камъни!

Всеки знае, че Софийското село е най-голямото село! Затова и номерата на село София започват със С

А другите от област София са със СО - след околовръстното!

София е 2 млн., тази статистика не е вярна. Тези от провинцията, които са тук и работят, не са записани никъде, не се водят и т.н. да, най-голямото село е Лозен, но не е 6300, а е вече към 9000 с виладжиите, които живеят постоянно там и също никъде не се записват, с наематели и т.н. Каква е тази стара статистика?

Не е тандем! Не е! Трио е! Терца, но не майорна! Начело с Боко Тъпото.

Нормално! След като парите се изтеглят, централизират и концентрират в София. А това стана видно особено по време на тиквеното управление. В малките градове за заплата от 400-500 лева се стреля, а в София се лигавят и недоволстват от 700-800 лева.

ами ела в София да си плащаш за всичко и пак ще си говорм дали ще бачкаш за 700 лв........щото една гарсионера под наем е 200-300 лв., плащаш за паркинг, в центъра плащаме с смс на телефона за синя,зелена зона, градско каране на кола с разход 11-13 на сто заради трафика и още куп работи които такива като тебе не ги знаят.

Чикаго, на кое място е?!

Чикаго е предградие на Москва :))

Грешите най голямото село е СОФИЯ

У4ете се от Гарция, с толкова милиарди , не милиони, Се оправи и са на Пе4елба Само за 1 год. Само Инвестиции требва и ,малко Смели Майори или Г. леитенант с неколко роти и Балгариа е Оправена.

Това за майорите и генерала е хубаво, ама първо трябва да се родят в далечна и нормална държава, да завършат военно образование в свободния свят и чак тогава ,ако милеят за родината- да дойдат и да действат. Тия сегашните стават само за пазачи

Добре, че Атака не даде да се продават имоти на чужденци! Сега можем да си избираме от многото празни имоти за безпари....

България ке се опраи га се върне социализъма....

а кога ке се върне социализама?

ке се връне коги се опрай България

... ами ако се върне социализама, пак ли ще караме москвичи и жигулита и ляба пак ли ще свършва към 16 ч., изкупуван от пенсионерите, та работещите като отидат у лебарницата у 17 ч. да видят надпис "ляб нема"? а у касапницата пак ли ще са празни тезгяфите? или ша дой некакав друг социализам?

Плана Ран-Ът в пълно действие. Целта на САЩ и ЕС е в България да не останат българи. Искат територията ни. Кондолиза Райс преди няколко години се изтърва в ефир като каза за нас- "Не ни трябвате повече от 4 милиона". Друга US управничка само преди месец пък каза- "че ако пуснат две 250 кг бомби и над България нямало да бъде грешка тъй като българите сме били безполезен материал"

Може да си сигурен, че нито един американец няма да дойде на тая територия като я опразним :D Виж единствените, които идват да се заселват тук са руснаците, явно на тях им трябва територията и явно е техен тоя план Ран-Ът, който да не се окаже план Путин-Медведев?

То ако беше тъй както го разправяш,Българя щеше да изглежда малко по различно.Не се пъни да доказваш недоказуемото.Америка ни гласи за турски вилает.От мен да го знаеш.И не си зъл ами глупав.

Жал ми е за Плевен, там съм израснал! Едно време населението му беше над 150 000 души и имаше здрава икономика , а сега гледам е намалял с повече от 40 000 души! То война да е имало нямаше да са такива последствията! Ама и управниците не направиха нищо за този град след 1989 година!

ШЗО и Медицински сестри супер беше !!!

Ами да за преминаващите през ШЗО школници няма с какво друго да запомнят града! То и гражданите не ги обичаха тия фазани!

По документи се водят над 100 000, но със сигурност са много под 100 000 вече. Вървя по улиците на квартала и виждам предимно хора над 60г....млади са много по малко.

и при социализама ви прецакаха вас и русенци. и тогава ловеч и рязград станаха области. повниш ли? днес пак андрей-лукавовите пари от куфарчетата се стовариха в ловеч и в рязград чрез мутрите гриша канчев и кирил домусчиев. значи си е било заложено доста отдавна. и то не в ЦРУ, а в КГБ. и вчера и днес пълним бездънните ями ловеч и рязград. а това, че е зле за плевен, русе и за цяла България ... може би това е целта...

Няма нищо по-лесно от това да се "оправи" Плевен...Просто трябва да спрат да се избират кметовете там само за да се махнат от другото място... Директен пример с настоящит кмет.. Цялата плевенска болница е гласувала да стане кмет само и само за да се махне от болницата.... ами.. няма да стане работата така.... Преди 2 години пътувайки от София за Плевен... влизайки в област Плевен.. колата подскочи и от асфалт премина на "перфектно" утъпкан сняг.... ами ... От Плама остана само административната сграда... Дестилаторите ги нарязаха и предадоха на вторични... Първите думи на сегашният кмет като "взел властта" бяха "Че то тук няма пари бе, аз защо станах кмет?!?" Ей затова градът е на това дередже и въпреки всичко успява да ... устисква... Защото нека гледаме реално... Русе, ако не е на границата с Румъния ще бъди по-умрял от Плевен та няма да може и да си плати осетлението дори, Бургас и Варна ги крепи морето.. Пловдив е перачницата на пари на мутрите, а София я заливат с държавни субсидии... Ще го кажа за пореден път... Плевен има нещо, което го няма никъде на друго място в България - Панорама Плевенска Епопея.. Един от най-големите и безспорно най-красивия паметник в чест на освобождението... Паметник за който републиканския бюджет не е отделил нито 1 лев за 40 години и дали този паметник е ... значим.... Щом преди 2 седмици, ми се наложи да обяснявам на туристи пътуващи с кола с турска регистрация, как да стигнат до Панорамата.... сами си вадете изводите....

Ти си един глупак! Една тъпа епопея! За чий чеп ни е! Морето и границата са много по-важни! Толкова плоско разсъцдение не бяха чела! Хахаххаа

Какво се очаква след 45 управление БКП + 25 години управление БСП ?

НИЩО хубаво!

При тази ситуация неизбежно трябва да се намали значително броят на общините, които да съвпадат горе-долу с бившите околии, които се знаят от край време. Броят на областите - също, каквито са европейските изисквания.

да. аз предлагам да има две области - софия-град и софийска област (демек останалата част от страната)

даже и 10кв. метра не можеш да си купиш в това ''село''. Милионче на декар незастроена площ е цената в Лозен

Моите глупаци, преди мен превърнаха народа в смет. После я концетрираха в София - д аим е под ръка и наблюдават като Биг Брадър. Сега ние, техните верни следовници искаме да съберем и останалата смет в София. така и така смея прекарали да идва тук и ни работи, да доведем и остатъка. Хем всичката сган ще ни е подръка, хем няма да има столичани и провинциалисти. Все едно сме в модерна държава, с модерни хора. няма д аима обиди на селянин или провинциалист :) Какво по-хубаво от това, всички да са столичани - най-първите от първите :) Кеффф ....

Вече няма по-голяма обида от това да кажеш на някой, че е софиянец ! То цялата некадърна и мизерна паплач е в София. Свестните отдавна не са там ....

Свестните отдавна са в чужбина!

И каква стана тя?София пак номер едно.Селяните отново номер две.

Абе, вие съвсем ще ме оставите без поданици! Само да не ми завлечете и територията нанякъде!

Когато говорим за българско село, изпитвам неприятно чувство. Вижте тези неизмазани фасади, свинарниците и кокошарниците, калта и скуката простотията и сивотата, липсата на елементарни удобства, турските нужници, занемареноста и грижата на гербесктите кметове - бивши милиционери и партийни - за собствените си джобове... Обезлюдени, напуснати от младежта си, изоставени от държавата, спрели нейде във 18-ти век, феодализирани и безнадеждно изостанали от Европа - това е селото. Виждате от пътуванията ви зад граница и от медиите как е в Европа - чисто, уютно, във всяко селище - по две предприятия в двата края, градски пейсаж, трева и чистота, оптимизъм. Това на нас е забранено от типове като Борисов, ГЕРБ и подобните несполучливи творения на ДС. Това е неприемливо, защото нямат сили и капацитет да водят страната, да мислят за всеки от нас, да творят история. Стрната се разпада, линее и изпълва само с омраза.

Чичко, това дето го пишеш, знаш ли защо е така? Ако не знаеш, да ти река - защото простите комуняги, за д амогат да командват по-лесно събраха всичко в столицата, която се оказа София. В комбинация с "дървените шопи" (какъв прякор само!!!) и кой знае защо изоставения северозападен и югозападен край на България се получи отвратителна смес от простаци, некадрници и същества от типа "Пази Боже, сляпо да прогледа", които се покатериха на всякакви властови позиции. Те ги държаха, колкото можаха. После ги дадоха на наследниците си и/или на слугите си. Целта беше запазване на влиянието. Резултата от това се вижда много ясно днес, когато има някаква свобода на мисъл, реч и движение. Да, ама не. Кой днес и колко са днес можещите да променят това? Ами колко са желаещите и можещи? Те с питата - за какво ми това, да променям глупаците!? Ами сега? ...

Явно "простите комуняги" са управлявали дълго време в цяла Европа, защото и там също имаше обезлюдяване на селата в полза на столицата и големите градове през 20 век. Странно защо тогава при "простите комуняги" населението на селата растеше, а сега спада. Може би заради големите успехи на стопанските ръководители ?

Обаче има и нещо добро в цялата картина - в природата няма вакуум, всеки край предвещава ново начало. 25 години наблюдаваме обезлюдяване и опустяване. Цивилизацията и големите градове вече се задъхват от население и от технологии. А точно технологиите ще изхвърлят хората от много отрасли и като няма къде - обратно към парчето земя да си гледаме градини с краставици и домати та поне да имаме какво да ядем. Така че още 3-4 години най-много и ще гледаме обратния процес - заселване и връщане. Особено емигранти ще се завърнат доста.

Да благодарим на българските политици, всичките, които работят здраво в полза само за тях си и дават всичко от себе си селата, градовете, по-големите градове и цяла България постепенно да се обезлюдява (всъщност това какво се случва с държавата не ги интересува). Какво да си кажем, освен, че "Всеки народ си заслужава управниците" и че "Прост народ - слаба държава"! Тъжно ми е, като прочета нещо такова, още по тъжно ми е като пътувам и гледам по селца и малки градчета как освен цигански катуни, ограбили и осра.и всичко вече нищо хубаво не се забелязва. Ние сме си виновни, защото търпим, всичко и всички. Не искам да слушам приказки кой е по-виновен, според мен всички до един, всяка една партия до сега е виновна и всеки един политик до сега е за затвора, до един.

Нищо добро не чакайте от народ, който изоставя земята си - не я работи, не се грижи за нея. Защото точно това става, когато всички бягат от селата и земеделския поминък. Зарязаната земя е като зарязаната жена - стоиш гладен, дори и да носиш пари у дома.

Може би защото земята не е окрупнена, за да може да се обработва "на едро", както е в някой европейски държави. Иначе няма сметка някой да се бъхта на парче земя, щото да си купи излиза по-евтино. Освен ако не му е хоби...

ТО ТОВА Е ЦЕЛТА НА ТАЗИ ИЗМЕТ УПРАВЛЕНСКА....ЗАЛИЧАВАНЕ НА ВСИЧКО....ТЕ ЗА ТОВА СИ ИЗТЕГЛЯТ И ДЕЦАТА ОТ БЪЛГАРИЯ....РАЗБИХА ЕДНА ЦЯЛА НАЦИЯ.

досега, по време на избори Бургас винаги е бил посочван със 240 хил души!Какво ли е станало?

САМО ЗА ИЗБОРИТЕ;;

По черноморието всички села ги направиха градове, а близките до градовете - квартали, макар че м/у тях понякога има и ниви даже. Върпоса е да може да се строи по-високо, междуселищния транспорт да е като вътрешноградски. Сега е една голяма бъркотия.

е ок де и градове да са какво толкова? все едно има определен брой градове, които могат да съществуват.

"По черноморието всички села ги направиха градове" + че им шибнаха и сини зони

мечтата на комунистите се сбъдва, малко, но верни хора, цигани на кебапчета и крадци на скраб

Сега Роската като завърши строежа на американския колеж,ще станат още повече,а Лозен са две села Долни и Горни,така че стакмистиката нещо се бърка.

В София вече живеят на 2 милиона. Селяците обичат да са нелегални, да не плащат данъци и да бомбят хазяйте ..... !!!!

Преди 130 лета Шопия ста'а столица с население под 20хил. И как за 130 лета се навъдиха милион кореняци шопи? Големи се селяндури.

кисело, а? хахаах

Да, нали това казвам. Аз съм си добре в Перник !

В София при Освобождението населението е било предимно турци, евреи и цигани, а българите са били под 1/4 А сега са милиони кореняци :D

Хазяите пък обичат да са редовни и да сключват договори ! :) Хайде със здраве.

А за данъците е смешно :D Какви данъци не плащат? Ако пазаруваш в София си плащаш ДДС-то за храна, ток, гориво! Най-много да не плащат данък сгради, но те пък са на квартира, нали?

Пенчо, бре, чети! Пенчо не чете. Пенчо, бре, учи! Пенчо пак не ще. Време се мина, Пенчо порасна.... И пак не чете! Глупак си ТИ, ама до това води нечетенето. Затова си седнал да пишеш глупости!

Българските депутати са алчни темерути, за това искат властта за да измъкнат колкото се може повече парички и след това се спасяват в чужбина,а това че държавата вече е умряла и че след 10 г. ще има само турчета и циганета на никой не му пука............но и българите са темерути, не си мърдат пръста за нищо :(

Пловдив го бройте -3, а София +3 щото от една година сме вече в София моето семейство. Предполагам не съм единствения.

Пловдив е само крайпътна станция за временен престой към Софийския рай!

Да прекръстим България на Мангалия и това е

Бистрица и Лозен са супер за живеене, къщите и земята там обаче не е лъжица за всяка уста :) особено Бистрица

За Бистрица не знам, но в Лозен е голяма селяния, мен лично не ме кефи.

Аз съм за закриване на цялата държава!

Аз пък съм за закриване на тъпанарите. Сещаш ли се?

Еми значи сме единомишленици щото в България има сеамо тъпанари. Чат ли си?

Едно време бай Тошо кръщаваше всяко по-голямо село - град. Имаше така нареченото жителство и мисълта, че живееш в град, а не в село успокояваше духовете и спираше натиска към по-големите градове. Сега просто трябва тези измислени градове да се именуват с истинските им имена - села.

Е, и! Какво ще произлезе от това?!

Едно време бай Тошо създаваше работа за хората и в селата, и в градовете. Но е нормално всеки да иска да живее в по-добри условия - затова бягаха по градовете. А сега???.... Сега бягат кой накъде види. Защото създаденото по времето на бай Тошо бе разрушено, а нови неща направиха само шепа хора за себе си.

Варна 334 000 човека. Тези идиоти са броили само руснаците във Варна. без рускините...

И защото селото е първо по големина затова автобусите са на 20 минути сутрин и вечер а през останалото време на 30-40 минути и няма кмет който да направи нещо - трябвало самите жители да ходят и се молят в СКГТ, да правят подписки и други глупости, защото кмета е ангажиран да продава общински земи и пълни гушичка, но затова никой не говори! Народе събуди се и този кмет те мами!

Къвто сте си го избрали, такъв му слугувайте. И защо не се съберете и не си купите един автобус, като сте толкова отворени?

ВАРНА Е ВЕЧЕ 700,000 - това 330,000 си го наврете някъде, сега Варна е наблъскана със СЕЛЯНИ и няма как да е със същото население както прес СУПЕР СПОКОЙНАТА (за Варненските улици) 1989 г., когато пак статистиката беше 330,000.

Ето за тея селяни дето гласуваха тук с "-" става въпрос

статистиката е за постоянно пребиваващи, а не за временно такива. и дори с временно пребиваващите пак Варна не е 700хил. колегите ми от Варна се жалват постоянно, че там е егати глада и не могат да намерят работа за децата си. много варненци се изнесоха в София вече.

Глад друг път! Затова ли Варна е града с най-високи цени в България вече 25 години ????? Я си отговори първо на този въпрос и ела да видиш колко са гладни ВСИЧКИ. По ЗАВЕДЕНИЯТА всичко се чупи от хора, няма къде да седнеш и зиме и лете!!!!!!!!!!!! ВСИЧКО, КОЕТО НЕ Е НА МОРЕ е ПРОВИНЦИЯ! (Ърнест Хемингуей)

Ти явно си от БЕДНИТЕ в София, понеже ако имаше поне малко мангизи, щеше да си НАТОПИШ и ти задника в Черно Море както правят тъпите шопи всяка година и да видиш, че няма къде джапанките си да събуеш от Аспарухово до Албена!

Е, като си направят постоянна регистрация всички във Варна, тогава и статистиката ще ги извади. А сега те се водят по села и паланки и просто няма как...

Варна е супер град, но погледнете си реалността и спрете да твърдите измислени неща и само тогава ше си решите проблемите. От един значим културен град се е свил до курортче, което живва лятото за три месеца за да умре отново през септември. Макар, че трябва да си доста голям мазохист за да идеш на градски плаж във Варна.

Пак добре че не са 1000 града с по 4ма жители , колкото до селата като измрат старите хора и мангалите ще ги напуснат .