Питбул изпохапа 10-годишно момче

Питбул нахапа 10-годишно момче в Стара Загора и само бързата намеса на очевидци предотвратила кървава трагедия.

Обратно в новината

Коментари - Питбул изпохапа 10-годишно момче | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държавата ни се заангажира с нападенията на дивите мечки и вълци, а в самите градове да ги прочисти от опасни животни, наричани кучета! Нека кучетата си отглеждат кученца, а хората-човеци!

И кучетата като си отгледат кученца пак ще кажеш, че са ти станали много животните. Нищо не пречи на човек да си гледа и хора и куче и котка и да обича и хора и животни. Колкото хора толкова и мнения естествено. Безпорен е факта, че детето в случая е жертвата, но виновника е простака, който е оставил кучето си без надзор. Породата изобщо не е от значение, а дресировката.

това е опит за убийство: убиецът е собственикът на кучето, а кучето е оръжие на убийството...

Не, че нещо...ама това име Адам не ви ли съмнява, че иде реч за цигане ??? А знаем, че кучетата надушват циганите , не ги обичат и най-малкото ги лаят... Май е комбинация от всичко най-лошо тоя случай - цигане (миризмата му), питбул без намордник и собственик- ку-ку до колкото разбрах. 3 в 1 както се казва. Най-виновен е все пак собственика - оставил кучето не вързано и без намордник !!! От тук на там е ясно... собственика ще мине метър, а кучето ще го отнесе. И ако наистина собственика е кукундел, той просто няма и да бъде наказан даже, мисля. Дано се оправи Адамчо по-бързо все пак.

Да бе, обичаш хората. Я си признай колко мразиш собствениците на кучета:))

Лицето което обвиняваш в направилен правопис, е прав. В сегашната ситуация само използването на оръжие е решение. Би ли дал за пример европейски град, в който има скитащи помияри. Ще ти помогна - няма такъв. Иначе притежаването на оръжие не е признак на агресивност. Показва, че просто вече ти е писнало от беззаконие. А когато има беззаконие, има самоуправление.

дай пример за град в който има беззаконие и нещата се решават с оръжие в ръка ? да в дивия запад , някога (-: . кучето няма вина . вината е на собственика . не е и улично . така че всичко което сте написали не е актуално по конкретната тема и заглавие !

по скоро когато има самоуправление има беззаконие (-: а онзи " приятел с пистолета " едва ли го има и знае от кой край се хваща (-:

Поредния случай, които доказва, че проблемът не е в кучетата, а в хората. Българинът няма културата да се грижи за животното, а още по-малко има културата да го възпитава и контролира.

Интересно, къде се скриха защитниците на кучета. Защо не се обаждат никакви? Ако заглавието беше: "Неизвестен ритна куче", не ми се мисли, каква активност от тяхна страна щеше да има.

Никой не се е скрил. Каква е вината на кучето че не е вързано??? Собственика да си понесе последствията!

Положението с кучкарите е извън контрол. По паркове и улици трябва да започнат масово да глобяват стопани на кучета които си тичкат на воля. Това го няма в никоя държава от белия свят - да дотича някакво 50кг дого аржентино до 20 килограмовия ми син щото разбираш ли му станало интересно да го подуши. И всеки път трябва да слушам, че въпросното животно било добро и не хапело, само детето ми да седяло мирно, че да не го стреснело. (fubar)

Аз боих решил проблема по румънски! Притежавам лично оръжие пистолет и дори да е "синя" кръв помиара, бих го собственоръчно екзикутирал! Е било жестоко - а момичето което убиха двете немски овчарки в Ловеч, помните ри го...?!?!?! А за уличната превъзходна предлагам, събиране и износ за Виетнам - ТОВА Е РЕШЕНИЕТОЗА ТЯХ!!!!!!

защо не се научиш първо да пишеш . ти и воден пистолет не трябва да имаш . много си агресивен .

Дано детето да се оправи а в такива случеи кучето веднага да бъде умъртвено а на собственика шест цифрена глоба и срок в които да я плати всичко друго са врели не кипели и още жертви за малоумни кучкари

НАИ-големите помияри са собствениците на питбули- пълни комплексари, като са им толкова мили кучетата защо не си вземат пудел? Тои много добре знае защо гледа ТОЧНО ОТ ТАЗИ ПОРОДА!! Това е като мъж с малка пи..ка дето кара за компенсация кола с голям двигател..))))

Имал съм питбул, госпожо. Е... общо взето ми го натресоха, но това, което има значение е, че питбулът си играеше в градинката с децата - дърпаха му опашката, дразнеха го, бъркаха му по дупките... пълна програма. Нито веднъж не реагира агресивно, понякога просто им бягаше. Но аз винаги съм бил на по-малко от метър. Правилно каза някой - кучето е проекция на собственика. Говедото с малка пишка и от пинчер ще направи бойно куче, а пуделът е голям... Така, че: - кучето трябва да го евтаназират, щото вече е хапало и вече е опасно. - собственика... хм... ще си замълча, щото... - не са виновни кучетата. Както не са виновни пистолетите, ножовете, наркотиците, колите и пр.

Докога, бе? Докога свирепи зверове ще ядат децата ни посред бял ден в градовете!!! Към кучкарите: Каква е разликата между един питбул, умъртвил дете, и една мечка стръвница, умъртвила човек. АБСОЛЮТНО НИКАКВА! Решение: 1. Забрана на бойните породи кучета; 2. За другите кучета над определен ръст и килограми - задължително каишка и намордник; 3. За кучета над определени килограми и ръст - висок данък. 4. Солени глоби за нарушителите. 5. Незабавна ефтаназия на всички кучета, ухапали човек.

Лично за мен разлика няма, куче умъртвило или наранило дете трябва да се eвтанизира моментално, но с "решенията" Ви не съм съгласен. 1. Вместо забрана - задължителен психотест на кандидат собствениците на определени порди + задължителен курс по дресура завършващ с изпит 2.Общините поне в големите градове,да обособят и ОГРАДЯТ в парковете места за разходка на кучета, извън тях всички кучета над определна възраст и килограми да са задължително с намордник и на повод (милиони се дават на "Екоравновесие" за бездомните, но за нас собсвениците на регистрирани кучета не се праеи нищо !?) 3.Увеличаване на данъка за абсолютно всички кучета (без кучета водачи на слепци и работни ) 4.Тук всичко е ок 5.Принципно съм за,но трябва да има строги правила.Не може някой да посегне на стопанин докато си разхожда кучето, да влезне в чужда собственост охранявана от куче или нарочно да го дразни поради някъква идиотска идея и после кучето да е виновно

Правилно!

Х ехе, данък ти се приискало. , когато ми гарантираш че няма да ми разбият апартамента тогава ще поставяш условия кой какво да плаща, разбра ли???

Аз и моето семейство имаме такава порода в къщи.Мога да кажа само,че са много доби и предани.Може да си направите труда и да гледате Анимал планет-говорещият с кучета.Той има от същата породи и с тях възпитава други кучета от друга порода.Стига сте се нахвърляли срещу тези кучета.Всико което са те е направил човек.Замисля ли сте се каква болка изпитват те в боевете които им спретват"добрите и възпитани хора"За сведение, моето дете е хапано от куче,което не му пречи да ги обича и да не злобее срещу тях.Какво ще кажем за хората,които ежедневно ни "Хапят"....Дано детето се оправи бързо и да разбере правилно кой е виновен в случая.Много е малко -дано му обеснят родителите.Да се накаже собственика.

Ясно е кой е виновен - стопанинът. Ясно е, че няма да понесе наказанието си. Отговори ми на следния въпрос - ако куче се нахвърли върху детето ти, кого ще застреляш - кучето, което хапе в момента или стопанина, който е виновен по принцип? Виновно или не, кучето е непосредствената заплаха и него ще отстраня.

Аман от скапани природозащитници, заради лумпенските им протести, на собственика е съставен акт, а ако детето или баща му беше гръмнал мръсното псе щеше да иде в затвора нали?

Някои хора правят от децата си чудовища, но това не е причина да ненавиждаме човешкият род, нали. Или е?

омразата те води. Така след време ще поискаш да се избият всички, които не мислят като теб:)

Живея повече от 40 години в жк Банишора - София. Приказки и закани - бол , но до сега не съм видял нито един контролен орган. А кучета без намордници и каишки колкото искаш, най-вече сутрин и вечер след 18:00. Обичам животните, но повече обичам хората и най-вече децата!

Все чета по форумите колко зле и бедно се живее в Бг,че 5% от населението държало 70% от влоговете,че имало безработица , а от друга страна имат пари да гледат кучета и все нямало пари да се гледат деца.

ти децата си със суха храна за 65 лв. на месец ли ги храниш

Издръжката на дете от разведен например е 60 лева...

Сравнението ти е тъпо. Всеки преценява как да си харчи парите.

Пак ли веееееееееееееееееее?!?!?

Е, не насъсквам никого, но питам родителите на детето: ще чакате някакви административни санкции спрямо идиота-собственик на псето, което по общия принцип на кучкарството (и аз съм гледал и обичам кучета) е одрало характера на собственика, или ще го накарате повече да не си и помисли да оставя обучени от него изверги без надзор. Как да го накарате-ами има древни начини...

Поведението на кучето изцяло зависи от качествата на стопанина му. Който е гледал куче, много добре знае това. Така, че преди да обвинявате кучето си помислете за стопанина му. И дали всички ние, велики човеци можем да се справим с възпитанието на едно куче. Както и с възпитанието на децата ни. Който и вестник да отворите ще прочетете много повече новини за ученици убили приятелката си или ученик карал пиян и прегазил 5 свои връстника и още новини от този род. Замислете се на къде отиваме с това чуество за всемогъщество.

Дано да те стигне същото(все едно дали питбул, доберман или обикновен крастав, бълхясал и бесен помияр!), за да видим как ще ти се променят възгледите за човека и хищните животни. Невинни хищници и виновни човеци... Безумство и трагедия...

Съгласна съм напълно. Имам немска овчарка. Вярно, че характера и поведението на кучетата и децата зависят от стопаните и съответно от родителите, но все пак кучетата трябва да са вързани, а бойните кучета задължително с намордник. Апелирам за тежки присъди на такива стопани. Най - после трябва да се наказват и родителите на подобни деца.

Напълно съм съгласна с Румяна. Никой сериозен любител на породата не отрича нейната агресивност към други кучета, но нека си зададем някои доста неудобни въпроси. Кой организира кучешките борби? Питбулите, може би? Едва ли. Кой печели от борбите? Какво представляват животните след битка ако оживеят разбира се? Ако дадена порода бъде забранена, хората ще заживеят ли по-добре? Ако нямаше питбули или дори изобщо никакви кучета, нямаше ли да се намери друг начин за задоволяване на нечии вълчи страсти? Имаме ли право да обвиняваме животните за собствената си жестокост? ? След като имаме право да караме излишно мощни коли, от които по пътищата само за един месец загиват толкова хора, колкото не са загинали от нападения от всякакви породи кучета за цял век, защо си мислим, че забраняваме дадена порода и заживяваме в рая? Кой убива оръжието или човека, който натиска спусъка? Истината понякога не е приятна, но след като човек има претенцията, че е най-разумното същество на тази планета, би трябвало да има смелостта да се изправи срещу безспорните факти и да ги приеме!

Служителите по общините да вдигнат задниците и да правят ежедневни проверки из градовете какви и как се разхождат домашните кучета. Хем ще видят кои не са регистрирани, хем да се спре това превръщане на улици и градинки в кучешки тоалетни. Хем ще изкарат някой лев.

Аз съм майка на дете,което също е хапано от куче.Въпреки това не мисля ,че животните са виновни.Виновен е собственика и той трябва да поеме изцяло вината.Детето ми ,което вече е на 20 години,въпреки,че е ухапано от куче не му пречи да ги обича.Освен,че си има куче в къщи,обича и уличните.Не значи,че като си ухапан и трябва да ги мразиш.Виновни са собствениците.Вие какво искате да прави кучето,нали си е животно и като има малоумници да ги възпитават в жестокост и да ги пускат свободно.Дано детенцето се оправи по-бързо и разбере кой е виновен,а не да се озлоби към животните.

Навън що няма такива "новини"?? -Щото имат 'хубави' глоби. Я на тоз ОЛИГОФРЕН му турете една санкция в размер 10-15 хилки, за такова ПРЕСТЪПНО нехайство, другите като него бая ще се замислят..

Определено глобите не трябва да са само финансови за собственика. Какво, ако имам пари дай да си правя каквото поискам?! Собственика трябва да отговаря за последствията от постъпките си. При смъртен случай директно доживотен. Същото и за пияните шофьори.

Това се случва в държавата-където управляват разни Хелзински Комитети,Комитети по правата на Циганите,Турците,Мусулманите,Гейовете,Проститутките,Лезбийките и Педерастите...Никой в днешна Бомбократична НАТОвска Българие не го е грижа за основните Човешки права на обикновените Българи,всеки дошъл на власт се гаври с най-мизерните заплати и пенсии в Европа......Позор за управляващият политически елит от Предатели и Крадци,Народен Съд за изедниците на Народа!!

Тези, които идват на власт от небето ли падат???? Хайде пак тичай да гласуваш и после си задавай "умните" въпроси.

Животното не е толкова виновно за случилото се. Тоя Терзийски, заслужава да бъде смазан от яко бой от родителите.. Аз лично бих го утрепал.... Терзийски, кой...

Какво общо имат организациите, защитаващи животните с този случай? Тук се казае за домашно куче и собственикът му олигофрен, който вероятно съвсем умишлено го е научил на агресия, за да се прави на голям мъж. Вината 99% е на собственика

Питбулът да бъде умъртвен незабавно! Стопанинът - с отнето имущество

Брей, колко бързо даваш решение на проблемите. Идват президентски избори - кандидатирай се

Да добавя-ЗА 2ч часа

Много ми е чудно какво могат да кажат сега тия фукльовци от защитата на животните

Зная, че съм крайна, но това е мнението ми: Песа умъртвен, а собственика - бит публично за безотговорността. Това е и превенция и разумно обезщетение за претърпените от детето и неговите родители болки и шок!

Точно така! Подкрепям!

Кучето трябва да бъде застреляно в главата или умъртвено по друг безболезнен начин, ако е било на публично място и е нападнало. Собственика трябва да плати всичко - по време на 3 годишната си присъда. Може и условна.

За собственика излезе инфо, че е с психически отклонения, така че може да го накажат с някаква санкция - по друг начин надали...

Няма ли най после да се забранят за отглеждане такива опасни породи кучета-убийци?! Що за дивак може да остави такова куче без намордник и надзор?! При такива случай трябва да се кастрира кучето и стопанина му!

Напълно подкрепям!

Но знаете ли държавата какво прави? Консултира ухапаните деца!!! Хахахах, намериха работа на още ояли се свине!!!!

Ал

Да не забравяме и как централните Софийски улици сутрин и вечер са прясно минирани с изпражнения. Те причиняват много повече вреди от нахапванията, но мерки по въпроса не се вземат, въпреки жалбите.

Писна ми, бе хора, предполагам и на вас, кучетата да имат повече права отколкото децата! Писна ми. А ако знаете колко питбули се разхождат без намордник и няма глоби, няма нищо!! Докога, питам се ще търпим това?????

Алооо, 4 лапи ли е, копита ли е, ДОКОГА??? ..такива новини??? ако не са помияри, ще са домашни. изпохапали деца и хора! Кучешка държава! Олигофрени! В парламента тоже! Защитават кучетата, а хората да спасяват поединично!

писна ми от кучкари, да им наложат данък лукс примерно по 500лв на месец, пък тогава да ги видя, тамън ще изчезнат и кучкозащитниците

Не съм съгласен напълно. Такава такса трябва да се сложи само на градските кучета, дето превръщат тротоарите и градинките в тоалетни и нарушават спокойствието на гражданите. Мястото на кучето е на село, при стадото или в двора да пази. За такива кучета не трябва да има такси, даже ваксините и прегледите може да са безплатни. Те са полезни, че пазят от набезите на крадци и изгладнели цигани.

Абсолютно си прав във всичко!! За БЕЗСТОПАНСТВЕНИТЕ кучета, котки, камили, змии или каквото се сетиш по всички градове в Б-я решението е само едно и то е най-хуманното - ЕФТАНАЗИЯ!! Другото е от лукавия!!

И на селяните мястото им е на село но уви напълниха се градовете с такива. Да си се приберат при стадата, по дворовете, при нивите, за да бъдат полезни, пък медицинското обслужване може и да им е безплатно и да има данъчни облекчения!

Не знам кой как мисли, но ако недай си боже се случи на мое дете, тоя изрод барабар с кучето му ще бъдат ПОМЛЯНИ, БУКВАЛНО ПОМЛЯНИ, кокълче няма да остане здраво по тях мамка им помиярска. Това е единствения урок за такива олигофрени.

И сега кучкарите ще кажат, че детето е дразнило милото беззащитно кутре и то за това го е поизяло (добре, че са се намесили инак изяло).

Ама името ти въобще не отива на коментара. По- уместно е ''ТЪП" . Естествено ,че никой няма да каже това и няма право да го каже. Но един нормален човек никога не би оставил безпризорно кучето си ... и то на обществено място. Възмутена съм, наистина не е нормално да се случва това!! Но има и още нещо - до кога ще продължавате да обвинявате животните за това? не разбрахте ли , че имат т. нар. животински инстинкт?? Много е лесно да прехвърляш вината на друг.. "Като не му изнася на човека, дай да убием животното" Чувате ли се въобще ? СТанали сте по- зле и от самите животни... и най- лошото е , че децата страдат от това!!!!!!!!!

Евала, оправихте си грешката!

Държавата не взима мерки срещу кучетата . Може би ,ако децата на всички който защитават кучетата бъдат нахапани . Само тогава ще се вземат мерки . Съжалям за израза , но няма друг начин.

Жална му майка на собственика на кучето. Строгият и справедлив български съд ще му наложи глоба от поне 15 лв.

За кой ли път обикновените хора стават жертва, но така е в България - мечките и кучетата са с по-големи права от хората, Това ли е демокрацията която ни обещаваха всички които се изредиха и настоящи- нападения но улиците и къщите, ...............а отгоре и от кучетата. Това е живота, горчив живот в България

Къде пише защита на деца от животни/кучета. Не е ли срамно, да няма защита за децата, а да харчим повече пари за кучета от колкото за деца. Навсякъде освен страх, който те дебне зад всеки ъгал, навсякъде, по улици и паркове е мрасотия от екстременти на кучета, а някъде и от котки. Къде са виетнамците, ще е чисто навсякъде и няма да се озръщаш като ходиш по улиците.

Абе много сте отворени бе, айде стига с тия деца. Пари за деца толкова много се дават, само мрънкате. Мрън мрън. Ти дала ли си пари за кучета, спонсорирала ли си някакъв приют или въобще нещо дала ли си за куче та да говориш. И какво съдите всички, има стопани които си гледат кучетата както трябва. А това с виетнамците, що за човек си, горкото дете с такава майка. Много сте прости и тъпи днешните майки и простачки от всичкото нагоре.

ееее,то бива,бива малоумие,но това не е за вярване,куче нахапало дете а той или тя защитава кучетата.Много ясно,че всеки нормален човек ще даде за децата а не за кучетата.

Ами ти "вчерашна майко" кучетата ли ще ти плащат пенсията след време

"Пари за деца толкова много се дават, само мрънкате." Е това изказване счупи глупомера.

Толкова пари могат да се съберат от глоби за куче без намордник, както и за куче, което не е регистрирано! Могат да се платят заплатите на по 10 души в град. Защо не го правят?! Може би защото нямаме съд, който да защити наказващите? Май е така. Кой ще тръгне да се прави на шут, като могат после да го осъдят просто ей-така за някоя измислица...

Опасна и неособено интелигентна порода кучета и собственик олигофрен-една ужасна комбинация.

от хелзинкски комитет призоваха да се спазват правата на питбулите

Аз като ловец нямам проблеми с кучетата в нашия квартал. Проблема е само с миризмата през лятото.

всяко добиче, което носи заплаха за човека да се убива. Това е единственото правилно решение и само за един ден може да се реши проблема веднъж завинаги. Трябва да си много неадекватен, за да не го видиш това решение. Абе господа псевдоприродо защитници, защо не защитавате със същата злост и хлебарките, мухите или комарите. За всяка убита хлебарка затвор, за всеки убит комар глоба 5000 лв.? Не сте ли нещо неуред?

Питбула да бъде насъскан срещу собственика си и никой да не се намесва!