Станишев: Нека следващата ни национална цел да е демографията, без консенсус през 2050-а ще сме 5 милиона

Делегацията на българските социалисти в ЕП инициира дискусия със свободен вход на 6 октомври от 10 часа в мол "Парадайс

Обратно в новината

Коментари - Станишев: Нека следващата ни национална цел да е демографията, без консенсус през 2050-а ще сме 5 милиона | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Станишко опрости три милиарда долара дълг на Ирак. Прокуратурата се направи на заспала. И вместо да лежи в затвора, той раздава акъл.

От този плужек започна разпадането на българщината. Такъв безродник е . Наглец

Този е украински лъжец в България. Социалистите само губят от такива.

"До 2050 ще сме 5 милиона..." С малоумната политика на управляващия "елит" след 1989 година на всяка партия без изключение е реално до 2050 българите да са малцинство на цигани и турци, ако въобще ги има тук. По-умните и нормални вече емигрираха. България има нужда от народен съд 2!

И този е за .... лустрация!

Няма пари които да накарат българката жена са ражда. Можехме да използваме войната да си оправим демографската криза. Но нашите управляващи са толкова заети да крадат че въобще не им пука за България.

Ма ние сега сме 5 млн., че и по-малко бе. Айде стига с тая евро-демагогия бре! До 2050 с тая пагубна политика колко ще останем? Наглец продажен!

Тоз дърт педераст пак ли изпълзя от своята кирлива дупка? Явно ще да е много огладнял и затова ни напомня за себе си! Точно това леке ще ни говори за демографската криза! Един от главните виновници за тази демографска катастрофа!

Ама си седиме в Брюксел и децата ти говорят по цял ден френски нали.

Не щем червена демография!

Демографският резултат е цената на властващата некъдърност и егоизъм пи управляващите в пост-соц ерата на България. И този герой сега пишещ има своите 5 гроша за да е така положението.

Явно добре му се отразява еврогейската хранилка - все повече заприличва на прасе.

Жените имат опция извън семейство и да раждат и те я избират. Не малко мъже я избират. Но все пак жените са по важни, в края на крайщата те раждат. В Бъглария тенденцията е значително усилена от емиграцията и лошото качество на живот и преждевременната смърт. Средната продължителност на живота в Бъглария е 5-6 години по-малко от на Запад затова и по-бързо намаляваме. Проблемът не може да се реши. Трянбва контролирана миграция за която ние не сме готови като общество. Отделно трябва регионална политика, която ние не правим. Не можем на две магарета сеното да разделим. Разберете некъдърни сме. Имаме много лоши качества. Крадливе сме и сме завистливи. Не можем да се оправим.

5 милиона през 2050 но не българи. Българите и сега са около 4 милиона от тях 2 и половина стари хора.

Статистика от worldometers: 2025 6,565,190 -1.22 % 2030 6,290,166 -0.85 % 2035 6,008,012 -0.91 % 2040 5,727,006 -0.95 % 2045 5,453,350 -0.97 % 2050 5,187,392 -0.99 %

Невярна статистика! 1990 сме 9,780 000. Днес, 2023 я имаме 4-5 млн., я не! Точно с 5 млн. сме намаляли да 33 г. благодарение на "демокрацията" и "хубав" живот! Дай си сметка дали ще останем до 2050 г. с тия политици!

Не е решаващо важна бройката. И наистина не сме свинекомплекс където е важна биомасата като бройка или тонаж. Важно е качеството на хората. Дали са съвременни или примати, образовани или неграмотни, с морал или без, имат ли реални човешки ценности или са без такива. Почитат ли труда или казват "че краднем докога може" или пък ще презират труда като се хвалят че разбират от борси и индекси. Ценят ли българския културен код или са "граждани на света" които виждат българите като ганьовци. Ако ще да сме 200 милиона българи, за мен България е мъртва ако тези милиони говорят с английски думи и мислят другите за ганьовци. Ако ще да сме половин милион, но ще сме истинска България, ако ценим Родината, ако почитаме нашата култура и роден дом. Истински ме тревожи емиграцията, не ражданията като бройка.

Абе и бройката е важна... Колкото по-голямо население толкова повече читави. Дори и 1% да са читавите - сметни сред 1.3 милиарда китайци колко читави има и след 300к исландци колко са. И качеството и количеството са важни. Освен това по-голямо население е по-трудно да бъде завзето в случай на (недай Боже) война и тн.

Светът се променя, такива неговорещи с английски думи, неразбиращи от индекси и графики и страхуващи се от емиграция ще останат само в Северна Корея. И това не е никакъв български код, а чиста проба комунизъм. Българският код е развитие и култура без тъпите популизми на Възраждане. Българите са били част от Европа много преди тъпите руснета да им промият мозъка.

Мисленето ти не е българско. Усещането ти не е наше. Не губи нищо България ако такива надменни се махнат някъде при борсите и да гъгнат неправилен английски колкото си искат. И да мразят на воля "руснетата" просто защото се чувстват малки и голямото ги вбесява. Ти никога няма да разбереш какво е аромат на сено, на печени кестени есен, на ранно утро в Балкана, на прясно опечен наш хляб. Не можеш да оцениш какво е да цвърчат кебапчета, да свири раздрънкано радио в охлузена кръчма пълна със слависти и навсякъде да е мастика. Нито можеш да схванеш какво е сафрид или да чуеш прибоя на нашето море. Но ние сме си ганьовци и не разбираме от развитие, затова и не ни трябва далечна и пластмасова "европа" към която било много важно да сме принадлежни.

Точно казано, браво! Обяснявай на Ганьо, че това е предизборна дъвка за идиоти!

Но Исландия НЕ Е в Евросъюза! Жизнено важен детайл!!!

Много го наплюхте, но аз съм приятено изненадан от позицията на БСП по въпроса - да се стимулира раждаемостта сред българското население. Защото на Запад основният метод за справяне с ниската раждаемост (и там е ниска) е вкарването на имигранти. Плашат ги с подобни неща "след 20 години няма да има кой да ви плаща пенсиите, затова да вкараме половин милион араби сега". И ги вкарват. И вероятно това е действителен проблем - че след 20 години социалните системи ще са тотал щета. Изобщо, трябва да се преразгледа цялата популярна култура, защото това с ниската раждаемост в основата си е културен проблем, а не икономически. Най-богатите държави всъщност имат най-ниска раждаемост.

Бих искал да знам колко деца има Станишев или пак празни приказки както винаги. На другия голям патриот Сидеров му се роди дете когато беше на 60г.

А на Нинова сина е в Щатите където работи за благосъстоянието на американския народ. Тук не е изработил и стотинка. Корнелия каквото отмъкне от България му го праща в Щатите.

Аз не съм му фен изобщо, но има 2 деца Станишев

И са в чужбина.

Няма как да е, след като цяла България се опитва да се засели в София и в по малка степен във Варна. В тези два демографски тумора, деца не се отглеждат, а се живее в името на кариерата и на изплащане на заветната жилище. А в същото време, в останалите градове на България, стоят празни жилища, и се закриват детски градини и училища .

Идиот, в момента сме под 6 милиона, като 1/3 са сигани. Сиганите са над 60 % от децата до 19 години. След 10 години населението ще е 5 милиона, от които 3,5 сигани.

Хе...съсел...събуди се...За 30 г България намаля с трета - от 9на 6 млн... Следващите 30 - още толкова... 2050 тук ще има 3 млн население, от което половината във София. Еи такива драскащи из анонимните форуми какви велики европеици са...и останалото пустош. Млади циганета и тук таме някой българин - пенсионер или е предпенсионна възраст...остарял, уморен и обезверен. И тогава ще дойде Турция...сега са близо 85 млн - тогаз ще са над 100... да не мислиш че ще остане плодородна земя в центъра на балканите, със хубав климат празна!? Ако Варна и Бургас извадят късмет то бъдещия Путин може да се разбере с бъдещия Ердоган за тях...иначе и те заминават към Анадола.. Ти чакаи някои зад океана да те спаси...те така спасиха и кюрдите от Мосул, и кипърците от Фамагуста и сирииците от Африн...и арменците от Карабах

Коя земя е останала без хора, бре папагал? Всичката земя в България е на някой и се обработва от друг някой. Щял да дойде Ердоган... пий си хапчетата,ей! Я виж таблици за населението на България през годините, пък още сме си България тук.

Нека.....сега приоритета е украйна, затова назначаваме украинци за министри, пример е Тагарев

на тоя второто му име е дмитриевич ... не димитров ... нарочно не е имал българско граоданство за да няма съмнение къде е родината майка .. тия подлоги и до ден днешен владеят медиите и контролират обществото

Защо не казват колко от тези 5 милиона ще са етнически българи?

човека с указ прехвърлил активите на всички държавни предприятия в КТБ с цел да се източи гаранционния фонд на банковата система на държавата проговори. жена му е председател на управителния съвет на дира ... мафията на стария станишев отговорен за най-голямото предателство в българската история избиването на 2730 изявени български дейци от народния съд .. за справка избитите фашисти в нюрнберг са по малко от 20.

То и сега живеят по-малко от 5милиона в България а тези ,които са се устроели в чужбина, децата им не са българско самосъзнание .Каква 2050 ? Аман от неграмотници! А специално този да не се обажда,ръководише държавата нещастно!

българия ще бъде 5мил. За него не е сигурно

Галфон, без икономическа стабилност няма раждаемост. Разбихте цялата страна какви деца искате?

Аз не знам някой от правителството да иска деца. Просто е удобна тема за политиците да си правят гаргара за да бъдат забелязани.

Това такъв локум за наивници... разберете, броят на населението намалява с ръста на благосъстоянието, единствения начин за вдигане броя една популация е да я поставите в трудни за оцеляване условия. И да я затворите в с граници и да оганичите мирогледа. Бяхме 9 милиона, но стреляха в гръб. През годините преди и след социализмът, България винаги е била между 3.5 и 6 милиона и то без нито един българин навън. Сега сме 6.5 милиона в България и около 2.5 милиона навън. Не сме намалели, просто сме свободни да сме където пожелаем.

Точно така е.

През 2050-та може да сме 50 милиона. Това райско място за живот няма как да остане без хора. Просто инвазията от азия и африка не моде да бъде спряна без радикални мерки.

Това въобще не е тема, която вълнува някого. България не е свинекомплекс с репродуктивни цели, че да се стремим към определен ръст на приплода. Нито е средновековно царство, че да трябват повече мъже за армията или жени за полето да събират реколтата.

За теб може и да не е, но на мен първо ми трябва някой, който да ми гледа прасетата и друг който да ги яде после. Бизнес и въпрос на гледна точка иначе няма БВП и парички за пълнене на чекмеджета. Още въпроси?

Гледай си ги за собствена консумация.

Демокрацията дава банани и тоалетна хартия вместо деца.

Отдавна сме около 5, а реално около 3, без етносите

Е и ? 2.5 милиона са българите в началото на третата българска държава. После почти 10, сега 5 или 7 ( има спор). Какво практическо значение има това. Плюс болшинството от българите мечтаят да емигрират някъде. Това е национална черта. Сега да им забраним да емигрират ли?

Айде пак демографията ще оправят... Иначе ЕС затрива икономиката ежедневно като налага допълнителни разходи на бизнеса, зелени разходи, закриване на тецове, въвеждане на борсово ценообразуване с финансови инструменти. Непрозрачно централизирано законодателство на ЕС, откровено лобистко, подкупи и чанти с пари в т.нар. "европейски парламент" . И тоз дето от 10 години търка столове в Брюксел и безкритично промотира измамите на евро чиновниците сега се сетил за 'демографския проблем" в родината си.

Не приемаме акъл от хора, които не дават личен пример.

Продължавайте да теглите България към Евразия, още по- бързо ще намалява.

Както и друг път се е казвало тука, демографията не се решава с пари и работа. Ако беше така, Буркина Фасо и Нигер щяха да имат демографска криза, а Швейцария и Германия демографска експлозия. А всъщност е обратното! Демографията се увеличава с лошо образование при жените, което ги лишави от кариера и им оставя само един път: Да бъдат майки които си седят в къщи. Другият начин който никой не харесва, е да си внесеш хора от вънка. Трети начин, НЯМА! Колкото и да го търсите, няма да го намерите. По умни от вас и Станишев са се опитвали да решат проблема!

Нарастването на популацията в западния свят през 60те години се дължи на факта, че с едната заплата съпруга е можел да издържа семейство с 3 деца без съпругата му да работи. Всичко е било достъпно и хората са живеели добре за разлика от сега.

Глупи. Това което казват не казвам аз а хора които с това се занимават. До 60-те жените не са ходели на работата защото не са ходели и университети!!!

Как ще "внасяш хора". Някакви роби със синджири ли ще купуваш . Ми внасяй тогава...За къде ще ги ползваш? А иначе си прав, че с пари тези работи не стават. Това е въпрос на личен избор и стил на живот.

Казал е всеизвестна истина, но той самият какво е направил по въпроса?

с 10% данък който ни натресе

И пълен напред