Одобриха доклад на Станишев за влизането ни в Шенген

Опасна е идеята за влизане само с въздушни граници, предупреди лидерът на ПЕС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом и Станишев се хвана да лъска имиджа на големия международник Бойко, може и да стане работата. Видя се, че ГЕРБ сами нищо не могат, ако ще и 10 мандата да изкарат.

ЩЕ Е ОБСЪДЕН ДЕКЕМВРИ ... АКО ИМА ПРАВИТЕЛСТВО АКО ИМА ВСЕ ОЩЕ ПАРЛАМЕНТ АКО ИМА КВОРУМ МНОГО АКО АКО СТАНАХА......

Пълно е с руски шпиони в администрацията ни. И е пълно с разбойночески руски капитали у нас Шенгенци да не са слепи...

Пак наливане на вода с кофа без дъно в каца без дъно. Как не се светнаха нашите, че времето на големите съюзи отмина безвъзвратно. Отмина, защото тези съюзи пречат на големите - и на САЩ, и на Русия, и на Китай и те работят активно срещу тях. Да не ме опонирате - Тръмп и ЕС, за останалите ще се сетите... Който от нашата черга закрепи двустранен дългосрочен договор, бива. Останалото е на изживяване. Просто Шенген не работи, факт.

коментирай фактите, а не индивида. Ако се захванем с тебе, а не с писаното от тебе,как мислиш? Примерно...

Това ограничаване само с премахването на контрола по летищата почти нищо няма да промени. То и сега само ни проверяват личните карти и като видят, че са на държава от ЕС, веднага ни пускат. Разликата ще е минимална. По-важни са опашките, на които губим доста време по сухопътните граници, когато влизаме в Шенгенска държава. Станишев принципно е прав, но какво, като са приели доклада му? И други доклади са приемали, а щом дойде до гласуване, веднага ни отрязват даже и най-добрите приятели на премиера.

Абе те и немците си построиха Северни потоци от Русия, но на тях защо ли руските капитали не им пречат в нищо?

могат, могат! Я виж що народ се изреди да гостува. Посрещат ги все по хубави места из милата ни Родина. Даже вчера линейка спряха заради висок чужд гост.

Влизането ни в Шенген е приоритет, който не подлежи на съмнение. Първата причина е трудното вдигане на стандарта и неговото задържане. Второто важно нещо е системната осигуреност при криза, третото обезпечение е надеждността на армията в условията на членство в НАТО , четвъртото е валутният борд, който осигурява известна стабилност срещу апетитите на престъпни хора с власт, петото е социалната осигуреност, каквото и при социализма не е имало. Шестата причина е международната помощ при преговорите с партньори от други съюзи. На практика Станишев е направил добър ход, макар и без пробив. За пробив е нужен предпазлив ход с Царя. И то разчетен с поне десет ходов вариант. Ако умните се сетят, време е за аудиенции.

След сагата с покупко-продажбата на паспорти сме с двата крака в "Шенген"...

На доста летища има и автомати за преминаване с паспорти с биоментрични данни. Доста пътувам, но почти никъде не съм чакал много. Може би опашките при кацане на Терминал 1 са най-големите, за които се сещам. Но и те се минават за 5-10 мин.

"....Кой контролира влизащите и излизащите през пристанище Росенец, отдадено на концесия на Лукойл? От публикуваното разследване става ясно, че Лукойл откланя въпроса към Гранична полиция, а от Гранична полиция твърдят, че пристанището не е от техния ресор. Излиза, че пристанището на Лукойл е нещо като екстериториална зона, охранявана от руснаци, изключена от Шенгенската информационна система (ШИС). Съзнателно или не, държавата е допуснала огромна пробойна в системата за охрана на границите, останала незабелязана и от европейските проверяващи. Ще се присъедини ли България към Шенген с този руски анклав като бонус за европейските данъкоплатци, финансиращи сигурността на външната европейска граница? ..."

Цитат от Е-вестник: “..........В момента Росенец е де факто българска територия, окупирана от руснаци, охранявана от руски гардове от “Лукома” и български от “Ипон”, която не се контролира нито от Гранична полиция, нито от която и да било власт. Дали европейските държави ще толерират дълго тази пробойна в Шенген предстои да научим. Съдейки по реакциите на Холандия и Финландия на българската кандидатура за Шенген, “ерата на съмнението” не е отминала в историята.

не ни искат в шенген защото влезлите в бг мигранти ще могат да шават равноправно в целия ЕС, а така като не сме в шенген мигрантите няма да имат право да излизат от БГ и ще станем мигрантско гето, това е което иска ЕС - БГ да е гето, иначе искат да си внасяме вноските те да ги дават на полша например, тя да си субсидира ябълките и да ни залива с евтини такива, а нашия бизнес да отива на кино, да скъсаме с русия а те да се намърдат и да ни продават още по-скъпо газ, да ни взимат младите и умните и уж сме равни в ЕС ама някой само ги доят като бананови републики, ей за това не ни пускат в шенген, щото сме вариант Б за гето, вариант А - африка крайбрежието.