“Български кашкавал“ по “БДС 14“ от днес

От днес влиза в сила стандартът за производство на кашкавал. В търговската мрежа продуктът ще се отличава с надпис “Български кашкавал“ и обозначение “БДС 14“ от 2010 г.

Обратно в новината

Коментари - “Български кашкавал“ по “БДС 14“ от днес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

dream138@abv.bg danieladimitriadu@abv.bg

не е ли нормално хората в бг да им доиде акъла-явно не!да живее бкп и дпс=вечна дружба

Що ли не съм тъй убеден в ... честността на производителите. Видяхме какво стана с колбасите. Цял един месец Стара планина и ... соя. Кобасите по стандарта са натикани с ... хрущяли и сланина. И защо е всичко това? За да печелят избрани "наши" фирми и да се събират повече пари от ДДС. Чудя се дали министъра не си подготвя топло местеце за работа в бъдеще. Дано не съм прав в съмненията си и действително кашкавала да е хубав. Пък ако е и евтин ще си коригирам... песимизма.

БРАВО НА БОЙКО!!! На Запад хората ядат само ГМО и БОКЛУЦИ С ПЕСТИЦИДИ, които водят до умствено затъпяване и идиотизъм. Не може нещо да трови живо същество дори и гъсеница, а да не трови и нашето тяло. Средностатистическия западняк е на нивото на умна маймуна от зоопарка, а в Америка дори са си само маймуни:))) Не купувайте нищо вносно или не по стандарта, за да нямате Паркинсон и Алцхаймер след 50г. По-добре по-малко но САМО ЕСТЕСТВЕНА ХРАНА! Браво БОЙКО, НИЕ СМЕ С ТЕБ!!!

А това с мерцедеса е следствие от тотално обърканата ни ценностна система !!! И така до края на света :) Трябва да се преместим малко в Китаи да им спретнем едно показно как се прави отрицателен прираст на населението

Качествените храни трябва да са достъпни за ВСИЧКИ, а не само за шепа богаташи! Стандартите трябва да се спазват стриктно и нарушителите да се наказват най-строго, включително и със затвор!!! Ние като потребители отдавна забравихме добрите критерии за сравнение. Сега и най-малкото подобрение ще ни се вижда голямо, защото вече нямаме еталон, с който да сравняваме! Колко сме зле само... не е за вярване! На времето млечните продукти се разваляха, а сега не знаем какво е това!... Забравил съм нещо в хладилника 2 седмици, намирам го и го изяждам и нищо не ми става! Пълен купон просто!...

Не знам дали някой се замисля чие задължение е в БГ да налага стандарти и защо точно министър Найденов се пъне за месарската мафия да осигурява поле за бизнес ?

дааа,отлезаването му е маистора на касксвала и сиренето!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Дано не е като салама Стара планина с много добавки освен малко месо и повече сланина. Сутринта ядох кяшкавал който има вкус на болница .Вярно че не беше от 10-12лв а кг 7лв ама нали е кашкавал .Да пишат на етикета поне лоша имитация на кашкавал.

Определено бих го пробвал кашкавала по БДС, но дано не го пуснат на някакви космически цени, че малко хора ще могат да си позволят. До 12 лева за килограм бих се бръкнал.

Супер. Поне сега ще знам какво ям. Браво на министър Найденов. Очакваме вече и кисело мляко от мляко. Може ли да се задължат производителите на мляко да обозначават дали и колко процента е сухото мляко в продукта?

Друго си е!Вкусът е съвсем различен.Не става въпрос за бедни и богати,а става въпрос за здравословна храна.Храна от стотици години ползвана от българина.Защо идваха преди 10 ноември десетки хиляди жени от чужбина?Заради секса на морето,заради българските гларуси.Българите друсаха яко и бяха способни мъже.За 20 години мъжката сила отслабна,много даже обърнаха резбата.И всичкото това отстъпление се дължи на фалшивата храна и убийственият лош алкохол.С лоша храна(изрезки от Европа,тоалетна хартия и тонове миризливи подправки омесени с тонове сол),с алкохол от дзиф (с надпис Гроздова ракия)бандитите лицензирани производители направиха милиони печалба и стотици хиляди заминаха във вечните бойни полета на Хан Аспарух.Редвам се и подкрепям политиката на МЗ по всички тези проблеми на българина.Успех!

Защото има 20% ДДС на храните!Защото производителите на храни не са способни да се конкурират нормално помежду си, което е следствие от калпавата ни икономика и нищо неструващия ни лев. Това е причината според мен.

ЕЕееееееей, пак намериха начин да излъжат хората, за да плащат зверски цени за най-необходимото. Преди си ядяхме всички месни и млечни продукти, кога с по-добро качество, кога с малко по-лошо, но по 3-4 лв.кг месо и 2-3лв кашкавал и сирене. Сега, понеже хората нямат пари и свиха потреблението или почти не купуват едно или друго, измислиха вариант да измъкнат последните стотинки от джоба ни с лукавство - искаш детето ти да яде нормално, ще трябва да стигнеш да просешка тояга, за да му купиш 50-100г сиренце по 10 лв. килото, защото то е КАЧЕСТВЕНО. Скоро унция злато ще е колкото пликче прясно мляко от крави в екологично чисти райони (не че такива има, де, ама нейсе!) Такъв геноцид върху собствения народ не е упражняван през изминалите 13 века, но ето че му дойде времето. Ако и това допуснем, ще си го заслужаваме - да ни дерат кожите като виетнамци - улични котки и кучета.

Спокойно! Винаги ще има и боклуци лумпените - за членовете на БСП, които не са на ръководни длъжности в Партията. И така ще са, докато продължават да са комунистически избиратели. Останлите ще работим по капиталистически и ще заработваме честно за качествени, а не лъжливи продукти. Ние не понасяме лъжите на болшевизма и живеем в реален, а не измислен от идиоти свят.

Като чета коментарите оставам с впечатление,че болшинството от пишещите са по природа вкиснати екземпляри!Има дваматрима дежурни хулители,финансово обезпечени от една партия,които имат грижата да ругаят неистова,каквото и позитивно да се направи от правителството!Ако ли пък не е така,това би означавало,че предпочитат да ядат тоалетна хартия вместо салам и млечнокисели отпадъци в;есто сирене и кашкавал!

Стига с този ефимизъм "мляко". Това е говежда кърма, овча кърма и т.н.

На мен ми се повръща от безкрайната алчност и от лакомията на българските псевдо-производители на колбаси и на сирена!

Има хора,на които с нищо не може де се угоди.Винаги ще има по-богати,които ще си купуват само качествени храни и други,за които те ще са недостъпни, но това не е свързано с наличието на стандарти.Аз ще купувам стандартизирани храни поне за малките си внуци и се радвам,че ще има такива!

Правилно!! Трябва да има магазини за богати хора и за простолюдието!! Същото важи и за училища, детски градини и т.н......Съгласен съм да плащам 5-пъти повече, но и да получавам лукс за моето дете, за мене, за семейството и т.н..

А защо смятате, че простолюдие и богати са 100% различни неща? Един циганин като дойде и те убие и убие и децата ти , обере те после и какво - богат ли е - да. Простолюден ли е? А и доста от богатите днес са МОШЕНЦИ :- )

Ами като не могат да ядат българите истински кашкавал и сирене ще го изнасяме за Европата и Америката на цена 20 долара за кило. ... Вий кво си мислите че преди 9 септември раята е яла кашкавал и сирене от магазина ли - Ако семейството има млекодайни животни или купи мляко от комшийката ще яде , ако ли не ще духа супата. ... Така че в момента гражданите да ходят си купуват крави :)))) ... (И аз съм гражданин и нямам роднини на село )

Тая песен се изтърка вече и не лови дикиш. Боклуците се възпроизведждат в обществото наречено капитализъм, чийто защитник е Боко фон Тиква, ибо единственият критерий, който при капитализма важи е НЕОГРАНИЧЕНАТА ОТ НИЩО ПЕЧАЛБА, дори и с цената на човешкото достойнство и живот. Това е азбучна истина герберче, ама вие не сте научили поне азбуката.

Това е азбучната истина от наръчниците на Маркс, Енгелс и Ленин. Чел съм и от по-надеждни източници.

Борисов не ги произвежда. Но той представлява държавата, която трябва да контролира какво се прозвежда, внася и предлага в магазините. Министър Найденов много се пени по ТВ, но нарушителите така и не бяха наказани. А и какво са 3000лв глоба на фирма, която прави милиони на месец от вносен боклук.

двойна. Блатодаря. То и сега има магазини като напр. Елемаг в който влизат само богаташите. Сега обаче ще се делим в масовите магазини. Аз на щанда на евтините стоки, той на щанда на скъпите. подтискащо. Бедните у нас и сега падзаруват от различни магазини от богатите. Сега ще пазаруваме в един и същ магазин, но от различни щандове. Благодаря ти Борисов.

едва ли борисов ти е виновен на теб. като ти гледам изказа винаги ще си на това положение с тенденция към влошаване.

Като гледам се налага да ти го НАТЪКНА, че са виновни капитализмът и капиталистите, към които се числи и цар Боко фон Тиква, твоят сутеньор, пардон суверен.

Ами научи се да изкарваш пари - аз не искам да се бутам с мизерници в шоповете - имам кинти искам да плащам и да се разпростирам нашироко ..

Нека да не забравяме, че ако няма богати и бедни, има само бедни. Защото ти сега си толкова беден, колкото всички бяха по тошово време. Само си забравил за това. Е, сега имаш възможност да си и богат. С тази разлика, че по борисово време мутрите са под натиск, а нормалните умни и талантливи могат да печелят все по-добре, което е факт. Ако си задръстен и не можеш да се адаптираш, поне има какво да ядеш. Защото тошо докара до там да нямаме ядене, а Виденов повтори. Ако не беше Борисов с Дянков, сега пак щеше да тракаш с лъжица по празна чиния. Може да не ти се вярва, но като си прст, няма как да разбереш, докато не изппатиш. Не че не си патил до сега, но не помниш. Ограниченият си е ограничен. Защо болшевиките научиха простаците да четат пишат, че да се мислят за професори. Пази Боже сляпо да прогледне!

Цената на кашкавала и сиренето за последните няколко месеца скочи с 50%, а за качеството да не коментирам. Някаква маса от сол, вода и нещо за стягане. Сега нова вълна от увеличения ни чакат. Кошмар.

Аз

Ние като потребители отдавна си забравихме добрите критерии за сравнение. Сега и най-малкото подобрение ще ни се вижда голямо, защото вече нямаме еталон, с който да сравняваме! Колко сме зле само... не е истина. На времето млечните продукти се разваляха, а сега не знаем какво е това :) Забравил съм нещо в хладилника 2 седмици, намирам го и го изяждам и нищо не ми става. Пълен купон просто !

Не е много сигурно дали нищо не ти става :). Организма ни разпознава естествените продукти, всички останали химии се натрупват и ни тровят малко по малко

Само дето стандартът за саламите го прецака министърът.

Министърът ли е слагал соя в продуктите??? Печалбарите са свикнали да ни пробутват боклуци - в стандарта е много ясно казано - не трябва да има соя - който иска да произвежда по него ще трябва да си следи суровините, а не да се оправдава.

ще ядете боклуци,боклуци такива

"Киселите млека, кашкавали и сирена, които са от мляко ..." И имам един тъп въпрос: А това което сега е по магазините не е ли от мляко?!?!?! От какво е? И сега какво да се радваме, че ще ядем кисело мляко направено "от мляко" ли ?!?!?!?! Баси ....

И то е от мляко, дума да нема, обаче от юнашко!

Киселото мляко днес съдържа следните неща: сухо мляко от Украйна (разбирай онова, което цяля Европа не приема заради радиоактивните частици в него), нишесете, екстракт от телешко шкембе от Аржентина, консерванти и др. Ако това не ти е достатъчно, почети из интернет и ще разбереш за още 'подобрения'. Всичко това не е кисело мляко и ти не си имал удоволствието да ядеш качествено такова от времето на баба си.

Ново българско чудо за три деня.