Солидарният фонд сближи синдикатите и кабинета

КНСБ и КТ “Подкрепа“ отново сближиха позициите си с правителството по пенсионната реформа и засега протестите им се отлагат.

Обратно в новината

Коментари - Солидарният фонд сближи синдикатите и кабинета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз съм от тези дето вече 10 години ми събират доброЗОРНО допълнително пари за пенсия. А сега някой ще ги прилапа. Не стига, че пенсиите на сегашните баби и дядовци ги изнесоха навън и ги внесоха като собствен капитал и инвестиции, а сега посягат и на пенсиите на наследниците им.Ех, робия! Няма ли край!

До колкото следя новините, доста ще им е трудно да прилапат парите на фондовете.Не съм запозната, ама това няма ли да е незаконно?Те вместо да направят отделни партиди и за здравните вноски искат да прилапат и пенсионните.Дано поне тези, които управляват фондовете да им се опънат.Ако трябва да ги съдят в ЕС!!!

Ne6to mnogo ti e tamna tazi tema: kakvi danatzi iska6 da se pla6tat ot slujitelite!Ti naqsno li si kakvi danatzi se pla6tat vaob6te ot rabote6tite,koito osven tova darjavnite slujiteli ne pla6tali!Mnogo ti e sme6en komentara!

време е да се вдигнем и да изметем синдикатите, които са излишен придатък на властта! Само искат пари от бюджета и произвеждат л....а!

Здравейте, Колкото и да се говори по тая тема, все някой нещо няма да разбере! На прост език да го кажем - парите по индивидуални партити, които работниците са отделяли от заплатите си ще се разпределят на социален принцип! Нацинализация на частни средства!!! Защо един миниор дето се е блъскал 10 години да дели заделените си средства с друг, който е заделял по-малко???

Само се откриват нови фондове, а вече понапълнените се гушват от текущите властимащи. И така вече 21 г. До кога ще пълним каца без дъно?!?

Ето това е въпросът, който и аз си задавам - къде отиват парите от съществуващите фондове - абсурд е ако не се употребяват по предназначение. И аз мисля, че съществуват предпоставки за ОГРАБВАНЕ на тези фондове. Необходим е КОНТРОЛ и ОТЧЕТНОСТ. И ефективни присъди за тези, които пипат там.

1. Няма такова ранно пенсионирене , няма 1 и 2 категория : - в европа няма такива животни. 2. След 2000 г. се трупат в порфесионалните фондаве пари, които са бъзещи пенсии. Сега като вземат тези пари за бъдеще пенсии след 1 г. пак няма да има пари зе пенсии и ще мизирстват. 3. Синдикатите са едни смукачи, паразити, мързеливци и само лъжат миньорите и плашат с тях властта.

Синдикатите са пълни баби, тръгнали да защитават мързела на наемните работници, мечтаещи да се пенсионират рано, а като им дойде реда да се пенсионират да се чудят как да останат в работните си места. Те "воюват" единствено с държавата, най-коректния работодател. Задачата на синдикатите е да се бори за по- висока цена на труда и добри условия за работа. Тук заплатите са най-ниски и условията на труд ужасни. Така наречените работодатели са се превърнали в робовладелци (поне доста голяма част от тях). С тях трябва да се борят синдикатите, знам че е трудно , народа е страхлив и тъп(в смисъл манипулируем), но затова сте вие да им отворите очите. Това ще е добре и за бизнеса, ще се отърват от боклуците в техните редици.

Ще приложим формулата на Лорд Исмей за НАТО. За цивилните: Според Лорд Ismay, първият Секретар на НАТО, трите задачи на времето са били следните: Keep the Americans in, Russians out, and Germans down. Ние ще го направим така:Партия на Труда, на Прогреса, на новия бюфет-кой на каквото ще-с две думи на тези, които чакат на две ръчички (безотносително квалификацията)-тук може да ги размахате "Хей, ръчички, хей го две..." и на дребния бизнес-вътре. Но без БСП-деривати. Нищо от миналото, само сегашен опит. Пак отначало за краткост: ПТ-вътре. Профсъюзите-вън. Работодателите, които лъжат, крадат, мамят-долу. Да си опичат акъла когато крият данъци, купуват яхти и тичкат по плажа на Копокабана. Стига вече. Частният сектор трябва да е иновативен, социално-отговорен и да укрепва позициите на страната във външното икономическо пространство. А не да слага неизвестно какво в кебабчетата, наденичките и другите зеленчуци, да богатее за сметка на болници и други ...от напия диксурс0те с ани запазена мярка. А профсъюзите винаги започват със "Страхуваме се, че ще има стачка". Нас ни е бъзе, тях ги е бъзе-не става. Лошата новина е, че ние не сме узряли за такава партия, както и да произведем и лидер за такава партия. Добрата новина е, че след някоя и друга петилетка-може и да узреем.

Тристранното сътрудничество го приложии Германия след войната, но то е на ниво предприятие- гледат се печалбите и се разпределят между труда и капитала, в трудни ситуации се намаляват заплати, раб. време и т.н. , при възход- обратно. У нас е театър- няма държавни предприятия, а в частните профитата нещо ги няма...

ПУБЛИКУВАЙТЕ ДСИЧКО НАПИСАНО

ТЕЗИ СИНДИКАТИ СА ПЪЛНА ИЗМИСЛИЦА - СТАЧНИ КОМИТЕТИ - ГЛУПОСТИ. ТРЕНЧЕВ ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВА С РЕФОРМАТА ,ЗАЩОТО ТОЙ Е НИКОЙ -ПОЖИЗНЕН ЛАПАЧ. ХОРА НЕ ВЯРВАЙТЕ НА СИНДИКАТИТЕ

Вече загубих представа за времето, откакчо чувам и прочитам, че "синдикатите" щяли да организират протести. СМЯХ и подигравка с най-мизерно заплатения труд в цяла Европа. Дори се взимат на сериозно и размахват гневно перчеми пред камери...Закакво ние да ходим на театър в днешно време, след като по-добри актьори няма в бг - в смисъл на лъжци, крадци, убийци ...рецидивисти... За жалост сме страна, където всеки мисли за далавери и какво да излъже и открадне. Жалко, такъв е материалът, вече е развален. 20 са напълно достатъчни, за да се умъртви моралът на променят ценностите на един народ. Сега по управленските позиции имаме само пияници, престъпници и връзкари. Поне работа да вършеха като хората...жалка трагикомедия...

ABATMOLLE

До кога държавните чиновници няма да плащат данъци? Синдикатите не се интересуват от тях, защото не получават членски внос от държавните служители! Нека накрая въведат някаква данъчна ставка в президентство, народно събрание, министерства, агенции, полиция и да се съберат пари! Защо частния сектор трябва да плаща за КАПРИЗИТЕ на властта!

Г-да, свикайте всички синдикалисти, на образуванието ,науката. Знаете ли какво значи трагедия в тези институции. Без заплати /на и без това н иските такива/ Нямате ли усещането, че има много троянски коне вътре в организациите. И защо някой трябва да организира недоволствата?

Роси, ако на теб не ти пука от къде ще дойдат тези пари - за мен има значение. Най-лесно е да кажеш "дай".

А какво стана и със отпуските? Или и там една студена вода?. За пенсионната реформа- излиза, че за сега сме изпреварили Франция за възрастта/тук сме пак първенци/, нищо, че живеем по- малко. Ама какво да говорим...

Тренчев, бившият агент на ДС, се е задействал. Въпросът е защо сега и защо кротуваше последните години. По време на стачката на учителите точно той разми цялата идея и резултата не беше добър за учителите. Докога сенки на ДС ще напират и ще разсипват държавата ни !

И докога ще ни разсипват неуспели кандидати на факултет ДС?