Коментари - Христо Ковачки се съгласи на отстъпки пред миньорите | Днес.dir.bg

Христо Ковачки се съгласи на отстъпки пред миньорите

Собственикът на "Мини Бобов дол" Христо Ковачки се е съгласил на отстъпки пред миньорите от рудник „Бабино". Но има уведомление за масово уволнение.

Обратно в новината

Коментари - Христо Ковачки се съгласи на отстъпки пред миньорите | Днес.dir.bg

Коментари

Г-н Ковачки се е съгласил на отстъпки, значи е .....добър човек! Остава и да намери баланс между приходи и разходи, и най-накрая и той да се усмихне! Нека да продължи да гледа на себе си като ваааажна клечка, но....да не се заблуждава, и миньорите са също толкова важни за своите семейства!

Вижте кво само чифути да не пишат във форума. Една мина не се оправлява по-този начин разбираме-Ковачки е за следствието. Това е най -мъжката професия и е срам да я заместват с някакви частници с магазинчета"фалирали_БОКЛУЦИ и.тн .Срамно е и то доста,защото голямата Европа се е създала блг. на тях. Мините в Белгия са на 11 км под земята.

За този "бизнесмен" няма ли закони в тази държава? Каква е тази подигравка в тази държава с работещите? Ало НАП, синдикати и прочие други на държавна хранилка като и Майчето Маноловата къде сте бе? Кой е този христо ковачки? Срам ме е да му напиша имената с голяма буква!!!!!!!!!!

този другар какво толкова го пазят.. не стана ли ясно, че дори не е способен да управлява поверените му от партията пари

Това е геноцид ......да работиш и да не си вземеш заслуженото!!! Няма ли кой да отнеме лиценза му? да се разпродаде имуществото му , ако неправилно е стопанисвано предприятието и ако е в реален дефицит! Останалото е предизборен саботаж!

Какви са тези отстъпки като е уволнил всички? Ковачки е част от модела "КОЙ" и то закриляна от властта част. Интересно е защо ?

абе, миньорите! не стойте под земята, ами вземете кирките и по кратуната на ковачки. такива като него само от това разбират.

знаеш ли го, та даваш съвети?

Ти никак не си наясно със силовата мощ на Ковачки, нито с методите му на действие. Говори се, че той използва работници, които нападат и бият недоволните. Там цари дивашки феодализъм, закрилян от централната власт. Даже не е възможно работниците да се оплачат ако не стигнат до крайна мярка.

свиди ви се да се издължите на отиващите си. Последните дребни пари не им давате.

Държавата ни е на това дередже заради такива,като този безнаказан престъпник!!!!! Живеем в мизерия с ниски доходи точно заради такива,като Ковачки и още куп други мастити олигарси,които не са си плащали данъците,дължат на държавата милиони,не плащат на работниците си и се пазят от всички правителства!!! Уви,но и Съдебната система е тяхна!!!

Кой ти каза, че държавата е твоя? Твоя би била, ако ти се разпореждаш с нея. Но ти си пролетарий. Капиталистическата държава е собственост на капиталиста. Дали ще си плаща данъци сам на себе си или ще пропусне безсмисления трансфер, си е негова работа. Когато държавата стане собственост на пролетариата, тогава имай претенции.

селоооо! не говори за неща, от които си нямаш и понятие!

В Европа тези рудници не рабитят вече.Не са еко и добивът не е енергийно ефективен.Това се знае от 20 години и не е Ковачки виновен за това,а тези които през годините си бяха заровили главите в пясъка и си казваха ,че няма да се случи и у нас.За съжаление и минните работници стискаха палци за още някоя година и не правеха нищо за прекфалификация...и сега глад.

то не било еко, ама работниците пак виновни. Ако те е страх да гокажеш, аз ще го кажа. Има взето решение държавите от ЕС да спират добива на въглища и ТЕЦовете на въглища. Миньорите били виновни че не се прекфалифицирали. И как става тая работа бе коте, дай акъл, нали си умен, кажи от кое НПО си? Добави и нещо което се крие че има фондове които са точно за това че се закрива добива на въглища и правителството трябва да направи програми за това, ама не прави. Добавям и за тия дето не знаят ЕБРВ дава пари за въглища, въпреки че заявява че няма да дава!

ЕТО Я "Програма "Аз мога повече" 2015-2020. Безплатно обучение с ваучери. Обучение по английски, немски, френски, испански език и професионални курсове с ваучер за обучение в Кабината. Обявиха начало на програмата. Дистанционното обучение е забранено. Хора с висше образование също нямат право на ваучер! Важно: Не се изисква никакво допълнително заплащане за доставчика на обучение депозити, доплащане за нива, учебници и т.н. Вашият ваучер покрива 100% от разходите за Вашето обучение, съгласно правилата, въведени от Европейския съюз по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".*

Държавата изисква със закон от теб да имаш пари и да плащаш сметки, но когато става дума за отговорност защо няма работа ... хоп бизнеса е частен и той да му мисли ... Да ви еба и социалната политика, борба за демокрация и т.н. Колко хора са жертва на безработицата?

Кой закон изисква от теб да имаш пари? Я да го кажеш. Никой не те задължава да си плащаш сметките. Иди в един ресторант, хапни хубаво, пийни идно шише вино за 200 лева и си тръгвай. Не плащай сметката. Ако не си платиш сметката за тока кой ти го спира? Държавата? Кой те съди за неплатени сметки за ток, вода, парно? Държавата?

Отивай в Папуа Нова Гвинея - там ти е мястото!

Защо забъркваш държавата в частни спорове? Тя си отговаря само за държавните служители, а миньорите не са такива. Е, имаше време, когато държавата, не само осигуряваше работа за всички, но и задължаваше всички да работят. Но това време мина. Сега държавата не е длъжник никому, а всички сме й длъжници пожизнено (а както става ясно напоследък, и след това.).

Хахха ми тогава що плащаме данъци бе драги? Щом е частен спора да измислим и частен закон тогава например да се казва КОДЕКС НА ТРУДА НА КОВАЧКИ! После на някой друг и така да възстановим княжествата и да приключваме с България! Викам да поразмислиш още и пак да се обаждаш!

Ковачки, е емблематичен олигарх - престъпник толериран от "независимата" съдебна система! Колко ли му струва това покровителство? Сигурно повече от неизплатените заплати на миньорите, но много по малко от укритите данъци...

кой направи това? Един простаг и гъзолизец, да стане ръководител, собственик?? Този нешастник е неспособе да си направи чикия сам, камо ли д ауправлява хора! Какво от туй, че е завършил ядрена физика!? Добре, че не е продължил! Сега щеше да е вярна слуга на ИДИЛ! Боже, Боже, кога ще ни отървеш от тия "нерязани чорбаджии" изедници???? Израза е цитат от българско произведение, думите са на един от великите Българи! Намерете произведението и го прочетете! Идат избори! Майки си имаме! Не ни трябва това нещо, и то с подпората на цигани и турци! НЕ ГО ИСКАМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Но правим всичко възможно, да не го махнем, нали?

Искайте сметка от Бойко за беднотията си! Само се оправдава от предишните, сега е неговият звезден миг, ама лошото е че крадат и не оставят нищо след себе си.

Той умело брои пръстените по ръцете, крепящи глава лук...

Ако някой го гръмне тоя на снимката, ще потръгнат нещата. Тъпото е, че има доста такива като него...

онова състояние на раздвоение на личността? Второто ти изречение, елиминира значението на първото. Предложи нещо по радикално, а?

Тоя ,като е комуняга,къде блее Борисов.Защо си трае,като таралеж на тенекия.

Ковачки, Манджуков, Гергов (Свинаря), Валентин Захариев, Ветко Арабаджиев, Николай Банев... Всички те са олигарси, гравитиращи или направо създадени от БСП ("партията на трудещите се"). При всички тях където минат, трева не расте...

"Партията на трудещите се" е плодна нива (бая плод народи), но я запуснахме и в нея силно избуяха плевелите, които изброяваш. А както знаеш, плевелите задушават културните растения.

Долу червените олигарси!Да живеят сините,гербаджииските и всички останали олигарси.Не ти ли се струва,че звучиш тъпо!?

Кое е "тъпото"? Напротив, има и "сини", един от тях е Прокопиев, който в момента промива мозъци с грантовите си издания "Капитал" и "Дневник"...

Така са те червените душмани. По-големи кръвопийци няма.

Ковачки, управлява Топлофикация София с поставени лица госпожо Фандъкова

Когато хората в едно общество разберат, че най-важни са тези, които осигуряват работните места, а не гимнастички, бегачки, боркини...тогава обществото ще започне да забогатява и тогава ще има и за гимнастички, бегачки, боркини...

Преди това обаче трябва да стане ясно, че такива не могат да бъдат бивши комсомолско-партийни-мутренски говеда, каквито са почти всички "бизнесмени" в България, а спортистите с нищо не са ти виновни - както се вижда и те са на изчезване.

Проблемът е КОИ са тези хора... Ковачки, Манджуков, Гергов (Свинаря), Валентин Захариев, Николай Банев и още няколко около тях взеха навярно 40-50% от съществуващата индустрия. За жълти стотинки! След това продадоха предприятията за скрап (пример - ЗММ-София), с което вече излязоха на печалба и сега дават сградите под наем на малки фирми...

не защитавам Ковачки, но като няма работа в мините как да няма съкращение? Това беше по времето на соца..

А защо няма работа бе - защото никой не инвестира за подобряване на условията, повишаване на производителността и снижаване на себестойността. Защото е едно да си назначен тъпак с куфар, друго е да си менажер и да осигуриш пазари, партньори и реализация на продукцията си.

Абе това какво общо има? Това е фирма. Работи на загуба. Фалира или прекратява дейност. И готово. Кой си ти за да му държиш сметка и да го упрекваш, че е фалирал? Не може да са всички гениални. Колко фирми са фалирали тази година знаеш ли?

Той е СОБСТВЕНИК на фирмата. Не е длъжностно лице, назначено от теб. Ще прави с фирмата СИ това, което си иска. Както правиш ти със собственото си жилище. Ако иска, ще го развива, ако не, ще го зареже. А това, че там, долу, някакви комунисти искат социализъм, ами, в ръцете им е бил. Да са си го опазили.

Ковачки трябва да бъде отнесен в гардероб 2 х 2. Вие знаете къде.

в мината

ама някой трябва да храни миньорите, все пак. Ти искаш ли?

Той ли ги храни или те него с труда си!

Тия синдикатите ще обяснят ли точно какво искат - хората да си взимат заплатите или да не се закриват работни места? Ако искат второто - на неправилен адрес правят протестите. Трябва да идат на Дондуков 1. Ако даден бизнес е неефективен и продължава да работи той губи. Което е ненормално. Нормалното е да фалира, ако някой иска да го купи и т.н. А синдикатите нямат против предприемача (Ковачки, Дървачки, Пясъчки, все тая) да фалира, но те да си стоят на топло и да не се грижат да намерят нова работа на синдикалните си членове, които даже им плащат членски внос.

Що трябва да ходят на Дондуков? Това е частна фирма която собственика затваря. Причината за затварянето не е важна. Преди 2 седмици кварталния магазин затвори. Да вземат продавачките да протестират на Дондуков и те а?

Човека, просто се чуди, синдикатът какво върши, та и пари събира за работата си. А иначе, Дондуков 1 е мястото, което се издържа от данъците на РАБОТЕЩИ фирми. А не от затворени.

Кварталния магазин има две продавачки пенсионерки,а тези хора са мъже които хранят семейства.Не вярвам тези две жени да издържат те семейството

и като е решил да затваря да затваря а между другото за да получиш концесия трябва да имаш е сметка с коят ода гарантираш част от дейноста си! Оди се пробвай да копаш без концесия!

Спомних си за " Жерминала" на Зола.Там добре де разплатиха-както трябва.Тази държава има ли някакво управление,къде са тия плашоци?

ПРОЧЕТЕТЕ "ЖЕРМИНАЛ" И НАПРАВЕТЕ КАТО ТЯХ! НА БУНТ!

Когато Бойко Борисов стана кмет на София през 2005 година, гръмко се похвали, че вече е намерил къде да депонира сметта в мини Чукурово на Христо Ковачки. Двамата се разбрали, но жителите на село Габра (близо до мините) не бяха съгласни и излязоха на протест. В отговор отряд от здравеняци, за които се говори, че са изпратени от Ковачки, успяха да пребият достатъчно протестиращи, преди полицията да ги арестува. В свидетелските показания биячите писали, че случайно се разхождали в района и изобщо не познавали бизнесмена. Спонтанно решили да защитят правото му да депонира боклука на София в мините, но се стигнало до бой с гражданите.

E как ще е в пандиза като хората на Ковашки в НС са плътно до ГЕРБ.

Не е вярно това,хората на Ковачки са плътно зад БСП!!! Не лъжете най нагло!!!!!!!!! Ковачки е един от кукловодите на БСП,който на миналите избори беше изловен,как купува гласове за БСП!!!!!!!!!!!!!!!!!

Знаем ГЕРБ как правят избори и слага чучелота на върха на държавата

Дайте да внесем малко талибани, да им платим за да му видят сметката

Педерастка държава!

Що държавата бе? Това са трудови взаимоотношения между волнонаемен работник и собственик на частна фирма. Какво общо има държавата?

То такива бяха и отношенията между КТБ и вложителите...

Защо купува мина - за да я закрие ли?

Ние не знаем, дали му трябва мина или пари...

Когато и да го думнат поръчково,все ще е късно!

ГОСПОДИНЧО, ТОЗИ КОСТЮМ ДЕТО СИ ГО ОБЛЯКЪЛ Е НАША ЗАПЛАТА ЗА ПОЛОВИН ГОДИНА - ИЗПОЛЗВАЧ ГАДЕН, КОСТЕНУРКЕ /НИЩО ЛИЧНО КЪМ ЖИВОТИНКАТА/ УРОД НЕЗЕМЕН ЩЕ НИ ПЛАТИШ,ЧЕ ГОСПОД ДА ТИ Е НА ПОМОЩ . ПЛАТИ СИ ЗА ДА НЕ ТЕ ЗАТВОРЯТ, НО НЯМА ДА СИ ПЛАТИШ НА ГОСПОД ДА ТЕ ПАЗИ - 0.50 ЛВ. СТРУВАШ НА КАЛПАК ЩЕ СЪБИРАМЕ И ЩЕ ВЗЕМЕМ НУЖНОТО В СВОИ РЪЦЕ. СТИГА СИ СЕ ГАВРИЛ С ХОРАТА, КОИТО ТИ СЪЗДАВАТ КОМФОРТА НА ЖИВОТА ТИ ,ВСЕКИ ДЕН ЗАБАВА НА ПАРИТЕ, КОИТО НЕ НИ ДАВАШ Е КЛЕТВА КЪМ ВСИЧКИ ВАС И ВЕЛИКДЕНСКИТЕ СВЕЩИ ДА СИ КУПУВАТЕ НА НАЙ-МИЛОТО СИ ,ЗАЩОТО НАШИТЕ ДЕЦА СА ГЛАДНИ , БОСИ И ЩЕ ГИ СПИРАМЕ ОТ УЧИЛИЩЕ - ПОМИСЛИ И РЕШИ ЖИВОТА СИ.....

да заплашваш. А и не е етично в публичен форум. Но по важното е, че емоциите ти са кухи и безрезултатни. Просто, от теб нищо не зависи. Както виждам, дори семейният ти бюджет.

И от всичко това какво следва, да си трае защото не е етично да заплашваш мутрата дето те граби и етично да си сложи въжето на врата.

Минъорче, това е капитализма, особено в България и в повечето свят, той няма социално лице ! При социализма вия бяхте на почит, чудесно заплатени и осигурени, но "палачинката" се обърна и сега печелят не тези дето копат въглищата, а тези които ги владеят и управляват ! Капитализмът има един "бог" - това е ПЕЧАЛБАТА и нищо друго !

Същите тия идиоти скачаха и викаха "кой не скача е червен" На ви сега демокрация и капитализам. Имате цялата свобода на света - ама сомо това.

ТОВА,ЧЕ Е ЧАСТНИК НЕ МУ ДАВА ПРАВО ХОРАТА,КОИТО РАБОТЯТ ЗА НЕГО ДА НЯМАТ ДОХОДИ, НО ТОЙ ДА ПОЛУЧАВА ОГРОМНИ СУМИ ПО СДЕЛКИ - ТОЛКОВА Е НИЗКО ТОВА ТВЪРДЕНИЕ,ЧЕ САМО ЕДИН СЕЛЯНДУР КАТО ТЕБ БЕЗНЕСМЕНЧЕ МОЖЕ ДА РАЗСЪЖДАВА ПО ТОЗИ ПЪРВОБИТЕН НАЧИН.

Помийна яма е това а не държава. Това лайно ковачки може да вирее само на бунище като това.

Т. наричаната "комунистическа" България, беше държава на миньорите. Но "умният" български народ, реши да я направи -държава на Ковачки. Да ви е честита "демокрацията"!

Българският народ винаги е бил прост. То това го е казал още Алеко с неговия Бай Ганю ама кой да мисли?

"Държава на миньорите" има само в западналите части на Африка и слава богу. Почти няма друга толкова опасна и вредна професия, която едновременно с това има толкова неблагодарно заплащане.

Щом Държавата /чрез всичките си инструменти, които вземат заплати от нея- инспекция по труда, НАП, прокуратура, съд и др./ няма волята и куража да се справи с Христо Ковачки, то ясно е, че ще го отнесат клетите работници.

Няма логика, държавата, да има волята и куража, да работи против себе си. Капиталистическа държава, означва, държава на капиталистите. Думата "народна", беше ликвидирана, дори в името на държавата.

НЕ РАЗБИРАМ, ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА, А ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ СЕ ИЗБИРА!

В сградата на един химически цех в ' един ' завод на 9 септември една тръба се е спукала / това е официалната версия / и до ден днешен аварията НЕ е отстранена , като няма елементарни човешки условия на работа - няма вода в тоалетните, баните и т. н. / Цяло чудо е , че още не е пламнала някаква епидемия !!! Защо тази тръба се е спукала точно на 9 септември ? Партизаните от бкп - дс ли пак слезнаха от Балкана ? Умишлено ли не се отстранява тази авария ? Има ли подобни случаи в Западна Европа ? Чия е вината за тази умишлена немърливост ? Някой някого пак иска да шантажира ли и да го принуди да напусне, защото е неудобен на някого за нещо ? При идентични обстоятелства в Япония и Германия как щеше да се процедира, работещите щяха ли да бъдат финансово обезпечени заради неудобствата ? Или работниците са просто едни роби със серийни номера ? Умишлено няма да каже кой е заводът и кой е цехът ! В малка България всичко се знае ... Разбира се, че не съм олигофрен ?

След,като този мръсник е спонсор на бсп,защо герберите си траят,като мишки. И на тях ли е платил.

а ДПС е божествената крава дет не се пипа!

тоя капут, заедно с цялата политическо-олигархична пасмина, е за концлагер, заедно с противната си сестра

Този ЗАЩО още е на свобода????Дължи 12 млн на НОИ, има НЕПЛАТЕНИ данъци за 9 млн.!?!?! За дреболийте ,макар че и там дължи МНОГО не издребнявам!!! Но ЧИИ го крепи Прокуратурата, НОИ, данъчните???? ЧИИ? и до КОГА???

На този крадлив тип му бяха образували дело за огромни щети от криене на ДДС.Прекратиха го, вероятно добре е платил, "собственик" бил на рудници,баси и скапаната държава и оклепаната до уши в корупция прокуратура.Няма ли един що годе читав управник тук,бе?Това е пълна смрад,миньори да имат заплати по 6-700лв,пълна поквара,мръсници!

Богата държава е България.Богата на ПРЕСТЪПНИЦИ.

съгласил се на отстъпки! Хората си искат заплатите, които са изработили! Тоя да го одерат жив пред мината, за да се научат другите крадци и експлоататори на ред! Как за такива няма закон , няма кодекс на труда, няма синдикати ...въобще кво има?!

Ето как, бившите "борци" срещу капитализма, след като с кражби, станаха капиталисти "защитават" трудещите се!?

Драги миньори от мина "Бобов дол", преди да се хванете на думите на това бизнес-недоразумение Ковачки, питайте колегите си от мина "Черно море" колко струват обещанията му! Хващайте кирките и лопатите и бой, бой, бой по крадливата му кратуна - само това ще го прави! Вярвайте ми!;)

Бой, бой, ама после ще ги съдят като за човек...

ели, ти май си търсиш белята?Ще дойде време ще си спомниш за думите си ,които си изрекла срещу хора които с къртовски труд си вадят прехраната,повярвай.

На практика при задължителните периодични медицински прегледи НЕ се отчитат вредите от вибрациите на машините, а те са най - важните, защото водят до прекалено голям стрес. Ако вибрациите на машините не бяха вредни , то 'императорите' и 'цариците' щяха да си разположат кабинетите в непосредствена близост до тях ... Баце, в държавата има ли още лица, които си играят на робовладелци и роби ? Работещите при изключително вредни условия на труд роби ли са, а хората на статуквото робовладелци ли са ? Извършва ли се някаква умишлена форма на натиск, основана на някаква омраза по различни причини ? Баце, повече от ясно е, че след като ние сме част от ЕС, у нас ще има само вредни производства. Безвредните производства ще бъдат в Западна Европа. - Това ми е повече от ясно още от 2000 г., но защо това не се каже официално, за да се знае, че имаме Европа на две скорости и с две пространства ? Повече от ясно е, че не съм олигофрен ! Трябва да бъде оставен някакъв телефон в публичното пространство, на който да може да се звъни по всяко време на денонощието, за да може да се направят необходимите замервания при реални условия и след това да се направи съпоставка с реалните числа, които са записани в официалните документи ! По този начин ще се види каква е истината и каква е реалността !

На времето когато се чуеше "миньорите идват", и 'сичкото крадлив тарикат се изпокриваше "вдънземя", а исканията им се изпълняваха незабавно...!!! Но дали и "железните" не са вече "амбриажи", и не знаят, а и не могат да се борят за правата си?... А?...

' Инспекцията по труда ще спира опасни за здравето дейности ' Баце, трябва точно и ясно да се даде дефиниция на понятието БЕЗОПАСНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД , сиреч кои производствени дейности не са вредни за човешкото здраве ! Работата с неорганични киселини и основи / к. H2SO4 , к. HNO3 , к. NaOH / и взривоопасни органични разтворители ли се води като безопасна за човешкото здраве ? Работата с машини, чиито вибрации определено са много по - високи над пределно допустимите стойности ? Или работата с отровни субстанции, чиято запрашеност е висока и води до обриви на кожата , да не говорим пък за белите дробове ? Много хора, работещи при тези условия, докато се пенсионират, си отиват от този свят / Мир на праха им ! / Основна вина за всичко това носят ЛИЦАТА, които са назначени да правят съответните замервания, но на практика те манипулират точните стойности на замерванията, като по този начин са изкривяват резултатите, или просто се правят замервания при неработещи машини и съоръжения, което е повече от нелогично и странно. Кое тогава е вредно производство ? - Ходенето на почивка на Халкидики и Сейшелските острови ? Или ритането на футболна топка ? А може би ходенето на модни ревюта при прословутата манекенка на Маргините с билети за първия ред ?

Ковачки е един от спонсорите на БСП,който на предишните избори беше изловен да купува гласове за БСП!!!!!!!!!!!!!!!!! Ето това са кукловодите на ген. Радев!!!!! Ген. Радев е кукла на конци,а този и още една дузина олигарси ще му теглят конците,смятайте,този,ако се докопа до властта, за какво крадене ще става на въпрос!!!!! Този е мултимилионер и където и да е отварял бизнес все е прекарвал работниците със заплащането,дори в Сърбия имаше проблеми!!!!!!!!!!!!

чудно защо тогава депутатите Му са патерица на ГЕРБ в парламента

Такъв е! Ами Цеца мислиш ли че не е??? Макар и с други куккловоди е точно същата!!!

И как така в бедна и опоскана България (с утепан от мутрогерберастите бизнес, без икономика, без индустрия, без селско стопанство, и без работа за "мат'риала") има някой, който си мисли че "десните" са болшинството от Народа?... :::))) Смех, смех, смех...!!! :::))) Дааа...!!!

Споко селски,вие сте мнозинство но в Малашевци и все повече ще ставате

"селски" са всичките мутрогербераски калинки, бръмбари и ПРОСТИ "пръчки" (като простия БОКо и компания)...!!! :::))) Дааа...!!! :::)))

Коментари - Христо Ковачки се съгласи на отстъпки пред миньорите | Днес.dir.bg

Христо Ковачки се съгласи на отстъпки пред миньорите

Собственикът на "Мини Бобов дол" Христо Ковачки се е съгласил на отстъпки пред миньорите от рудник „Бабино". Но има уведомление за масово уволнение.

Обратно в новината

Коментари - Христо Ковачки се съгласи на отстъпки пред миньорите | Днес.dir.bg

Коментари

Г-н Ковачки се е съгласил на отстъпки, значи е .....добър човек! Остава и да намери баланс между приходи и разходи, и най-накрая и той да се усмихне! Нека да продължи да гледа на себе си като ваааажна клечка, но....да не се заблуждава, и миньорите са също толкова важни за своите семейства!

Вижте кво само чифути да не пишат във форума. Една мина не се оправлява по-този начин разбираме-Ковачки е за следствието. Това е най -мъжката професия и е срам да я заместват с някакви частници с магазинчета"фалирали_БОКЛУЦИ и.тн .Срамно е и то доста,защото голямата Европа се е създала блг. на тях. Мините в Белгия са на 11 км под земята.

За този "бизнесмен" няма ли закони в тази държава? Каква е тази подигравка в тази държава с работещите? Ало НАП, синдикати и прочие други на държавна хранилка като и Майчето Маноловата къде сте бе? Кой е този христо ковачки? Срам ме е да му напиша имената с голяма буква!!!!!!!!!!

този другар какво толкова го пазят.. не стана ли ясно, че дори не е способен да управлява поверените му от партията пари

Това е геноцид ......да работиш и да не си вземеш заслуженото!!! Няма ли кой да отнеме лиценза му? да се разпродаде имуществото му , ако неправилно е стопанисвано предприятието и ако е в реален дефицит! Останалото е предизборен саботаж!

Какви са тези отстъпки като е уволнил всички? Ковачки е част от модела "КОЙ" и то закриляна от властта част. Интересно е защо ?

абе, миньорите! не стойте под земята, ами вземете кирките и по кратуната на ковачки. такива като него само от това разбират.

знаеш ли го, та даваш съвети?

Ти никак не си наясно със силовата мощ на Ковачки, нито с методите му на действие. Говори се, че той използва работници, които нападат и бият недоволните. Там цари дивашки феодализъм, закрилян от централната власт. Даже не е възможно работниците да се оплачат ако не стигнат до крайна мярка.

свиди ви се да се издължите на отиващите си. Последните дребни пари не им давате.

Държавата ни е на това дередже заради такива,като този безнаказан престъпник!!!!! Живеем в мизерия с ниски доходи точно заради такива,като Ковачки и още куп други мастити олигарси,които не са си плащали данъците,дължат на държавата милиони,не плащат на работниците си и се пазят от всички правителства!!! Уви,но и Съдебната система е тяхна!!!

Кой ти каза, че държавата е твоя? Твоя би била, ако ти се разпореждаш с нея. Но ти си пролетарий. Капиталистическата държава е собственост на капиталиста. Дали ще си плаща данъци сам на себе си или ще пропусне безсмисления трансфер, си е негова работа. Когато държавата стане собственост на пролетариата, тогава имай претенции.

селоооо! не говори за неща, от които си нямаш и понятие!

В Европа тези рудници не рабитят вече.Не са еко и добивът не е енергийно ефективен.Това се знае от 20 години и не е Ковачки виновен за това,а тези които през годините си бяха заровили главите в пясъка и си казваха ,че няма да се случи и у нас.За съжаление и минните работници стискаха палци за още някоя година и не правеха нищо за прекфалификация...и сега глад.

то не било еко, ама работниците пак виновни. Ако те е страх да гокажеш, аз ще го кажа. Има взето решение държавите от ЕС да спират добива на въглища и ТЕЦовете на въглища. Миньорите били виновни че не се прекфалифицирали. И как става тая работа бе коте, дай акъл, нали си умен, кажи от кое НПО си? Добави и нещо което се крие че има фондове които са точно за това че се закрива добива на въглища и правителството трябва да направи програми за това, ама не прави. Добавям и за тия дето не знаят ЕБРВ дава пари за въглища, въпреки че заявява че няма да дава!

ЕТО Я "Програма "Аз мога повече" 2015-2020. Безплатно обучение с ваучери. Обучение по английски, немски, френски, испански език и професионални курсове с ваучер за обучение в Кабината. Обявиха начало на програмата. Дистанционното обучение е забранено. Хора с висше образование също нямат право на ваучер! Важно: Не се изисква никакво допълнително заплащане за доставчика на обучение депозити, доплащане за нива, учебници и т.н. Вашият ваучер покрива 100% от разходите за Вашето обучение, съгласно правилата, въведени от Европейския съюз по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".*

Държавата изисква със закон от теб да имаш пари и да плащаш сметки, но когато става дума за отговорност защо няма работа ... хоп бизнеса е частен и той да му мисли ... Да ви еба и социалната политика, борба за демокрация и т.н. Колко хора са жертва на безработицата?

Кой закон изисква от теб да имаш пари? Я да го кажеш. Никой не те задължава да си плащаш сметките. Иди в един ресторант, хапни хубаво, пийни идно шише вино за 200 лева и си тръгвай. Не плащай сметката. Ако не си платиш сметката за тока кой ти го спира? Държавата? Кой те съди за неплатени сметки за ток, вода, парно? Държавата?

Отивай в Папуа Нова Гвинея - там ти е мястото!

Защо забъркваш държавата в частни спорове? Тя си отговаря само за държавните служители, а миньорите не са такива. Е, имаше време, когато държавата, не само осигуряваше работа за всички, но и задължаваше всички да работят. Но това време мина. Сега държавата не е длъжник никому, а всички сме й длъжници пожизнено (а както става ясно напоследък, и след това.).

Хахха ми тогава що плащаме данъци бе драги? Щом е частен спора да измислим и частен закон тогава например да се казва КОДЕКС НА ТРУДА НА КОВАЧКИ! После на някой друг и така да възстановим княжествата и да приключваме с България! Викам да поразмислиш още и пак да се обаждаш!

Ковачки, е емблематичен олигарх - престъпник толериран от "независимата" съдебна система! Колко ли му струва това покровителство? Сигурно повече от неизплатените заплати на миньорите, но много по малко от укритите данъци...

кой направи това? Един простаг и гъзолизец, да стане ръководител, собственик?? Този нешастник е неспособе да си направи чикия сам, камо ли д ауправлява хора! Какво от туй, че е завършил ядрена физика!? Добре, че не е продължил! Сега щеше да е вярна слуга на ИДИЛ! Боже, Боже, кога ще ни отървеш от тия "нерязани чорбаджии" изедници???? Израза е цитат от българско произведение, думите са на един от великите Българи! Намерете произведението и го прочетете! Идат избори! Майки си имаме! Не ни трябва това нещо, и то с подпората на цигани и турци! НЕ ГО ИСКАМЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Но правим всичко възможно, да не го махнем, нали?

Искайте сметка от Бойко за беднотията си! Само се оправдава от предишните, сега е неговият звезден миг, ама лошото е че крадат и не оставят нищо след себе си.

Той умело брои пръстените по ръцете, крепящи глава лук...

Ако някой го гръмне тоя на снимката, ще потръгнат нещата. Тъпото е, че има доста такива като него...

онова състояние на раздвоение на личността? Второто ти изречение, елиминира значението на първото. Предложи нещо по радикално, а?

Тоя ,като е комуняга,къде блее Борисов.Защо си трае,като таралеж на тенекия.

Ковачки, Манджуков, Гергов (Свинаря), Валентин Захариев, Ветко Арабаджиев, Николай Банев... Всички те са олигарси, гравитиращи или направо създадени от БСП ("партията на трудещите се"). При всички тях където минат, трева не расте...

"Партията на трудещите се" е плодна нива (бая плод народи), но я запуснахме и в нея силно избуяха плевелите, които изброяваш. А както знаеш, плевелите задушават културните растения.

Долу червените олигарси!Да живеят сините,гербаджииските и всички останали олигарси.Не ти ли се струва,че звучиш тъпо!?

Кое е "тъпото"? Напротив, има и "сини", един от тях е Прокопиев, който в момента промива мозъци с грантовите си издания "Капитал" и "Дневник"...

Така са те червените душмани. По-големи кръвопийци няма.

Ковачки, управлява Топлофикация София с поставени лица госпожо Фандъкова

Когато хората в едно общество разберат, че най-важни са тези, които осигуряват работните места, а не гимнастички, бегачки, боркини...тогава обществото ще започне да забогатява и тогава ще има и за гимнастички, бегачки, боркини...

Преди това обаче трябва да стане ясно, че такива не могат да бъдат бивши комсомолско-партийни-мутренски говеда, каквито са почти всички "бизнесмени" в България, а спортистите с нищо не са ти виновни - както се вижда и те са на изчезване.

Проблемът е КОИ са тези хора... Ковачки, Манджуков, Гергов (Свинаря), Валентин Захариев, Николай Банев и още няколко около тях взеха навярно 40-50% от съществуващата индустрия. За жълти стотинки! След това продадоха предприятията за скрап (пример - ЗММ-София), с което вече излязоха на печалба и сега дават сградите под наем на малки фирми...

не защитавам Ковачки, но като няма работа в мините как да няма съкращение? Това беше по времето на соца..

А защо няма работа бе - защото никой не инвестира за подобряване на условията, повишаване на производителността и снижаване на себестойността. Защото е едно да си назначен тъпак с куфар, друго е да си менажер и да осигуриш пазари, партньори и реализация на продукцията си.

Абе това какво общо има? Това е фирма. Работи на загуба. Фалира или прекратява дейност. И готово. Кой си ти за да му държиш сметка и да го упрекваш, че е фалирал? Не може да са всички гениални. Колко фирми са фалирали тази година знаеш ли?

Той е СОБСТВЕНИК на фирмата. Не е длъжностно лице, назначено от теб. Ще прави с фирмата СИ това, което си иска. Както правиш ти със собственото си жилище. Ако иска, ще го развива, ако не, ще го зареже. А това, че там, долу, някакви комунисти искат социализъм, ами, в ръцете им е бил. Да са си го опазили.

Ковачки трябва да бъде отнесен в гардероб 2 х 2. Вие знаете къде.

в мината

ама някой трябва да храни миньорите, все пак. Ти искаш ли?

Той ли ги храни или те него с труда си!

Тия синдикатите ще обяснят ли точно какво искат - хората да си взимат заплатите или да не се закриват работни места? Ако искат второто - на неправилен адрес правят протестите. Трябва да идат на Дондуков 1. Ако даден бизнес е неефективен и продължава да работи той губи. Което е ненормално. Нормалното е да фалира, ако някой иска да го купи и т.н. А синдикатите нямат против предприемача (Ковачки, Дървачки, Пясъчки, все тая) да фалира, но те да си стоят на топло и да не се грижат да намерят нова работа на синдикалните си членове, които даже им плащат членски внос.

Що трябва да ходят на Дондуков? Това е частна фирма която собственика затваря. Причината за затварянето не е важна. Преди 2 седмици кварталния магазин затвори. Да вземат продавачките да протестират на Дондуков и те а?

Човека, просто се чуди, синдикатът какво върши, та и пари събира за работата си. А иначе, Дондуков 1 е мястото, което се издържа от данъците на РАБОТЕЩИ фирми. А не от затворени.

Кварталния магазин има две продавачки пенсионерки,а тези хора са мъже които хранят семейства.Не вярвам тези две жени да издържат те семейството

и като е решил да затваря да затваря а между другото за да получиш концесия трябва да имаш е сметка с коят ода гарантираш част от дейноста си! Оди се пробвай да копаш без концесия!

Спомних си за " Жерминала" на Зола.Там добре де разплатиха-както трябва.Тази държава има ли някакво управление,къде са тия плашоци?

ПРОЧЕТЕТЕ "ЖЕРМИНАЛ" И НАПРАВЕТЕ КАТО ТЯХ! НА БУНТ!

Когато Бойко Борисов стана кмет на София през 2005 година, гръмко се похвали, че вече е намерил къде да депонира сметта в мини Чукурово на Христо Ковачки. Двамата се разбрали, но жителите на село Габра (близо до мините) не бяха съгласни и излязоха на протест. В отговор отряд от здравеняци, за които се говори, че са изпратени от Ковачки, успяха да пребият достатъчно протестиращи, преди полицията да ги арестува. В свидетелските показания биячите писали, че случайно се разхождали в района и изобщо не познавали бизнесмена. Спонтанно решили да защитят правото му да депонира боклука на София в мините, но се стигнало до бой с гражданите.

E как ще е в пандиза като хората на Ковашки в НС са плътно до ГЕРБ.

Не е вярно това,хората на Ковачки са плътно зад БСП!!! Не лъжете най нагло!!!!!!!!! Ковачки е един от кукловодите на БСП,който на миналите избори беше изловен,как купува гласове за БСП!!!!!!!!!!!!!!!!!

Знаем ГЕРБ как правят избори и слага чучелота на върха на държавата

Дайте да внесем малко талибани, да им платим за да му видят сметката

Педерастка държава!

Що държавата бе? Това са трудови взаимоотношения между волнонаемен работник и собственик на частна фирма. Какво общо има държавата?

То такива бяха и отношенията между КТБ и вложителите...

Защо купува мина - за да я закрие ли?

Ние не знаем, дали му трябва мина или пари...

Когато и да го думнат поръчково,все ще е късно!

ГОСПОДИНЧО, ТОЗИ КОСТЮМ ДЕТО СИ ГО ОБЛЯКЪЛ Е НАША ЗАПЛАТА ЗА ПОЛОВИН ГОДИНА - ИЗПОЛЗВАЧ ГАДЕН, КОСТЕНУРКЕ /НИЩО ЛИЧНО КЪМ ЖИВОТИНКАТА/ УРОД НЕЗЕМЕН ЩЕ НИ ПЛАТИШ,ЧЕ ГОСПОД ДА ТИ Е НА ПОМОЩ . ПЛАТИ СИ ЗА ДА НЕ ТЕ ЗАТВОРЯТ, НО НЯМА ДА СИ ПЛАТИШ НА ГОСПОД ДА ТЕ ПАЗИ - 0.50 ЛВ. СТРУВАШ НА КАЛПАК ЩЕ СЪБИРАМЕ И ЩЕ ВЗЕМЕМ НУЖНОТО В СВОИ РЪЦЕ. СТИГА СИ СЕ ГАВРИЛ С ХОРАТА, КОИТО ТИ СЪЗДАВАТ КОМФОРТА НА ЖИВОТА ТИ ,ВСЕКИ ДЕН ЗАБАВА НА ПАРИТЕ, КОИТО НЕ НИ ДАВАШ Е КЛЕТВА КЪМ ВСИЧКИ ВАС И ВЕЛИКДЕНСКИТЕ СВЕЩИ ДА СИ КУПУВАТЕ НА НАЙ-МИЛОТО СИ ,ЗАЩОТО НАШИТЕ ДЕЦА СА ГЛАДНИ , БОСИ И ЩЕ ГИ СПИРАМЕ ОТ УЧИЛИЩЕ - ПОМИСЛИ И РЕШИ ЖИВОТА СИ.....

да заплашваш. А и не е етично в публичен форум. Но по важното е, че емоциите ти са кухи и безрезултатни. Просто, от теб нищо не зависи. Както виждам, дори семейният ти бюджет.

И от всичко това какво следва, да си трае защото не е етично да заплашваш мутрата дето те граби и етично да си сложи въжето на врата.

Минъорче, това е капитализма, особено в България и в повечето свят, той няма социално лице ! При социализма вия бяхте на почит, чудесно заплатени и осигурени, но "палачинката" се обърна и сега печелят не тези дето копат въглищата, а тези които ги владеят и управляват ! Капитализмът има един "бог" - това е ПЕЧАЛБАТА и нищо друго !

Същите тия идиоти скачаха и викаха "кой не скача е червен" На ви сега демокрация и капитализам. Имате цялата свобода на света - ама сомо това.

ТОВА,ЧЕ Е ЧАСТНИК НЕ МУ ДАВА ПРАВО ХОРАТА,КОИТО РАБОТЯТ ЗА НЕГО ДА НЯМАТ ДОХОДИ, НО ТОЙ ДА ПОЛУЧАВА ОГРОМНИ СУМИ ПО СДЕЛКИ - ТОЛКОВА Е НИЗКО ТОВА ТВЪРДЕНИЕ,ЧЕ САМО ЕДИН СЕЛЯНДУР КАТО ТЕБ БЕЗНЕСМЕНЧЕ МОЖЕ ДА РАЗСЪЖДАВА ПО ТОЗИ ПЪРВОБИТЕН НАЧИН.

Помийна яма е това а не държава. Това лайно ковачки може да вирее само на бунище като това.

Т. наричаната "комунистическа" България, беше държава на миньорите. Но "умният" български народ, реши да я направи -държава на Ковачки. Да ви е честита "демокрацията"!

Българският народ винаги е бил прост. То това го е казал още Алеко с неговия Бай Ганю ама кой да мисли?

"Държава на миньорите" има само в западналите части на Африка и слава богу. Почти няма друга толкова опасна и вредна професия, която едновременно с това има толкова неблагодарно заплащане.

Щом Държавата /чрез всичките си инструменти, които вземат заплати от нея- инспекция по труда, НАП, прокуратура, съд и др./ няма волята и куража да се справи с Христо Ковачки, то ясно е, че ще го отнесат клетите работници.

Няма логика, държавата, да има волята и куража, да работи против себе си. Капиталистическа държава, означва, държава на капиталистите. Думата "народна", беше ликвидирана, дори в името на държавата.

НЕ РАЗБИРАМ, ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА, А ПРЕЗИДЕНТ ЩЕ СЕ ИЗБИРА!

В сградата на един химически цех в ' един ' завод на 9 септември една тръба се е спукала / това е официалната версия / и до ден днешен аварията НЕ е отстранена , като няма елементарни човешки условия на работа - няма вода в тоалетните, баните и т. н. / Цяло чудо е , че още не е пламнала някаква епидемия !!! Защо тази тръба се е спукала точно на 9 септември ? Партизаните от бкп - дс ли пак слезнаха от Балкана ? Умишлено ли не се отстранява тази авария ? Има ли подобни случаи в Западна Европа ? Чия е вината за тази умишлена немърливост ? Някой някого пак иска да шантажира ли и да го принуди да напусне, защото е неудобен на някого за нещо ? При идентични обстоятелства в Япония и Германия как щеше да се процедира, работещите щяха ли да бъдат финансово обезпечени заради неудобствата ? Или работниците са просто едни роби със серийни номера ? Умишлено няма да каже кой е заводът и кой е цехът ! В малка България всичко се знае ... Разбира се, че не съм олигофрен ?

След,като този мръсник е спонсор на бсп,защо герберите си траят,като мишки. И на тях ли е платил.

а ДПС е божествената крава дет не се пипа!

тоя капут, заедно с цялата политическо-олигархична пасмина, е за концлагер, заедно с противната си сестра

Този ЗАЩО още е на свобода????Дължи 12 млн на НОИ, има НЕПЛАТЕНИ данъци за 9 млн.!?!?! За дреболийте ,макар че и там дължи МНОГО не издребнявам!!! Но ЧИИ го крепи Прокуратурата, НОИ, данъчните???? ЧИИ? и до КОГА???

На този крадлив тип му бяха образували дело за огромни щети от криене на ДДС.Прекратиха го, вероятно добре е платил, "собственик" бил на рудници,баси и скапаната държава и оклепаната до уши в корупция прокуратура.Няма ли един що годе читав управник тук,бе?Това е пълна смрад,миньори да имат заплати по 6-700лв,пълна поквара,мръсници!

Богата държава е България.Богата на ПРЕСТЪПНИЦИ.

съгласил се на отстъпки! Хората си искат заплатите, които са изработили! Тоя да го одерат жив пред мината, за да се научат другите крадци и експлоататори на ред! Как за такива няма закон , няма кодекс на труда, няма синдикати ...въобще кво има?!

Ето как, бившите "борци" срещу капитализма, след като с кражби, станаха капиталисти "защитават" трудещите се!?

Драги миньори от мина "Бобов дол", преди да се хванете на думите на това бизнес-недоразумение Ковачки, питайте колегите си от мина "Черно море" колко струват обещанията му! Хващайте кирките и лопатите и бой, бой, бой по крадливата му кратуна - само това ще го прави! Вярвайте ми!;)

Бой, бой, ама после ще ги съдят като за човек...

ели, ти май си търсиш белята?Ще дойде време ще си спомниш за думите си ,които си изрекла срещу хора които с къртовски труд си вадят прехраната,повярвай.

На практика при задължителните периодични медицински прегледи НЕ се отчитат вредите от вибрациите на машините, а те са най - важните, защото водят до прекалено голям стрес. Ако вибрациите на машините не бяха вредни , то 'императорите' и 'цариците' щяха да си разположат кабинетите в непосредствена близост до тях ... Баце, в държавата има ли още лица, които си играят на робовладелци и роби ? Работещите при изключително вредни условия на труд роби ли са, а хората на статуквото робовладелци ли са ? Извършва ли се някаква умишлена форма на натиск, основана на някаква омраза по различни причини ? Баце, повече от ясно е, че след като ние сме част от ЕС, у нас ще има само вредни производства. Безвредните производства ще бъдат в Западна Европа. - Това ми е повече от ясно още от 2000 г., но защо това не се каже официално, за да се знае, че имаме Европа на две скорости и с две пространства ? Повече от ясно е, че не съм олигофрен ! Трябва да бъде оставен някакъв телефон в публичното пространство, на който да може да се звъни по всяко време на денонощието, за да може да се направят необходимите замервания при реални условия и след това да се направи съпоставка с реалните числа, които са записани в официалните документи ! По този начин ще се види каква е истината и каква е реалността !

На времето когато се чуеше "миньорите идват", и 'сичкото крадлив тарикат се изпокриваше "вдънземя", а исканията им се изпълняваха незабавно...!!! Но дали и "железните" не са вече "амбриажи", и не знаят, а и не могат да се борят за правата си?... А?...

' Инспекцията по труда ще спира опасни за здравето дейности ' Баце, трябва точно и ясно да се даде дефиниция на понятието БЕЗОПАСНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД , сиреч кои производствени дейности не са вредни за човешкото здраве ! Работата с неорганични киселини и основи / к. H2SO4 , к. HNO3 , к. NaOH / и взривоопасни органични разтворители ли се води като безопасна за човешкото здраве ? Работата с машини, чиито вибрации определено са много по - високи над пределно допустимите стойности ? Или работата с отровни субстанции, чиято запрашеност е висока и води до обриви на кожата , да не говорим пък за белите дробове ? Много хора, работещи при тези условия, докато се пенсионират, си отиват от този свят / Мир на праха им ! / Основна вина за всичко това носят ЛИЦАТА, които са назначени да правят съответните замервания, но на практика те манипулират точните стойности на замерванията, като по този начин са изкривяват резултатите, или просто се правят замервания при неработещи машини и съоръжения, което е повече от нелогично и странно. Кое тогава е вредно производство ? - Ходенето на почивка на Халкидики и Сейшелските острови ? Или ритането на футболна топка ? А може би ходенето на модни ревюта при прословутата манекенка на Маргините с билети за първия ред ?

Ковачки е един от спонсорите на БСП,който на предишните избори беше изловен да купува гласове за БСП!!!!!!!!!!!!!!!!! Ето това са кукловодите на ген. Радев!!!!! Ген. Радев е кукла на конци,а този и още една дузина олигарси ще му теглят конците,смятайте,този,ако се докопа до властта, за какво крадене ще става на въпрос!!!!! Този е мултимилионер и където и да е отварял бизнес все е прекарвал работниците със заплащането,дори в Сърбия имаше проблеми!!!!!!!!!!!!

чудно защо тогава депутатите Му са патерица на ГЕРБ в парламента

Такъв е! Ами Цеца мислиш ли че не е??? Макар и с други куккловоди е точно същата!!!

И как така в бедна и опоскана България (с утепан от мутрогерберастите бизнес, без икономика, без индустрия, без селско стопанство, и без работа за "мат'риала") има някой, който си мисли че "десните" са болшинството от Народа?... :::))) Смех, смех, смех...!!! :::))) Дааа...!!!

Споко селски,вие сте мнозинство но в Малашевци и все повече ще ставате

"селски" са всичките мутрогербераски калинки, бръмбари и ПРОСТИ "пръчки" (като простия БОКо и компания)...!!! :::))) Дааа...!!! :::)))