60 миньори остават да стачкуват под земята

Близо 60 миньори от рудник „Черно море-Бургас“ продължават да стачкуват, искайки неизплатените си заплати.

Обратно в новината

Коментари - 60 миньори остават да стачкуват под земята | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не гласувайте за ББЦ, ако не искате такива олигарси-бизнесмени като ковачки да влязат в НС и да прокарват там лобиските си закони. Защо като в европейските страни нямаме закон - такива работодатели като този да влизат зад решетките или да се оттеглят от бизнеса щом не си изпълняват задълженията към работниците? ББЦ+БСП +ДПС=МАФИЯ.

СЛУГИТЕ НА ДОГАН ДА СТАЧКУВАТ ПРЕД САРАИТЕ, КАКТО И ИЗГОРЯЛИТЕ ОТ КТБ-ПРЕД КЪЩАТА НА ДУДУКА, ТОЙ И В МОМЕНТА КУПУВА ПРОДАЖНИ "СИМПАТИЗАНТИ" С ПАРИТЕ ОТ КТБ.

Такива медии само да искате! - Защо не напишете, че мините са на Ковачки? - Защо манипулирате общественото мнение, внушавайки че проблема е в правителството, а не в отрочето на БСП Ковачки? - защо не припомните как миньорите бяха принудени и унизени да гласуват за БСП? - Защо не припомните, за празните миньорски магазини? - Защо не напишете цялата история? Колко пари опростиха на Ковачки комунистите? Защо ние ги плащаме тия пари? - Защо не се държите като истински журналисти?

Не мога да разбера какво искат миньорите от държавата? Нали дясно управление има ? Нали това всички "протестиращи" това искаха ? При дясна политика държавата не се меси !!

Стачките трябва да се забранят, а стачкуващите да бъдат съдени за тероризъм. Финансовите им проблеми са си техни лични проблеми и фирмата не трябва да търпи загуби заради работнически капризи. Загубите на фирмата да са за сметка на работниците

Ей "бизнесмен"-Бай Ганьо,подземните богатства на една държава са държавни и този Ковачки е с договор за концесия там. Моето мнение е,че вие българските "бизнесмени"трябва да бъдете съдени за тероризъм,защото непрекъснато експлоатирате и тероризирате работниците си,които съвмем честно си изкарват само хляба.Вие български чорбаджии трябва да си поемете риска като"бизнисмени" и да си търпите загубите ако непрофесионално сте управлявали. Терористи,плащайте на работниците си това,което заслужават,плащайте си данъците както го правят работниците ви,махнете двойните ведомости,осигорявайте ги на действителните заплати,защото иначе се превръщате в най-големите престъпници в държавата и сте за затвор с присъда минимум от 20 години. Нахални и прости български "бизнесмени"-без необходимото образование-едва ли сте чували думите дълг,морал,човечност!!!Вие сте тези които превърнаха България във ад!!!

Защо не пишете чий е този рудник - на Ковачки, виден спонсор на една партия. Дължи милиони на НАП. Дължи заплати и осигуровки на хората. Казвайте имената на олигарсите у нас - не се срамувайте. Да си богат и преуспял не е срамно, нали. Така се прави капитализъм по български.

Да не забравя, - същият НАП, който гони хората за 2-5 лева невнесени данъци, разсрочил плащане на дължими данъци и осигуровки на Ковачки на сума 50 (петдесет) милиона лева, защото бил ... симпатичен на шефа или зам.шефа на НАП. Чудно!!!

да не забравя, "Топлофикация- Сливен", която дължи пари на рудника, също е на Ковачки. Значи той не плаща сам на себе си и така се оправдава, че няма пари за да плати на миньорите. Чудничко!

и последно, освен Мина Черно море бивша собственост на Христо Ковачки, сега е прехвърлена на фирма от Кипър (обшорка). Съща е ситуацията и с ТЕЦ Сливен . През лятото Комисията за защита на конкуренцията одобри прехвърлянето на ТЕЦ "Бобов дол", 3 топлофикации и 2 мини, свързвани с бизнесмена Христо Ковачки. С нови собственици са топлофикациите в Габрово, Сливен и Велико Търново, "Мина Станянци", "Мини открит въгледобив-Перник" и "Мини Бели брег" с. Габер. Купувачи са неизвестни физически лица от Великобритания и Кипър. ТЕЦ Бобов дол май е купено от Stockett Limited, притежавано от физическото лице г-жа Ерлин Родригез. .. ДЕМЕК човекът си продава всички фирма на офшорни фирми или подставени лица. Аз така го разбирам това нещо. После ще го търсят по света като други бизнесмени с дългове май.

Да не забравиш и двойните ведомости за заплати на Ковачки прилагани в Чукурово, Станянци, Бели брег и т.н. известни на инспекцията по труда за които тя мълчи като бит г..з.

Pesh0

200 човека по 800 лева , са 160 000 лева , за заплати , които няма . Ама са хиляди и ги няма , ако са за даване . Ако е за крадене , не можем да уточним милиардите . 3 милиарда 5 милиарда 8 милиарда ... колко има в държавния резерв , даже не са на едно мнение всички.

Една частна фирма не си получава парите от друга частна фирма, защо министърът да дава пари за заплати?

няма частна фирма в тоя сектор, те затова са стигнали до тук...иначе да са откъснали главата на частника досега.

Pesh0

Ридника е на ковачки , от времето на Станишев , като премиер.

НЕК е държавна фирма. Това е подводен камък на Хамстера и Ореха.

Pesh0

и какво общо има НЕК с частния рудник , на Ковачки ?

Да - Топлофикация да оправи сметката - нищо, че парите й са в КТБ поради държавния й тараш!..

еми като не им знася да си вървят,само идиот може да работи за без пари!

Напуснете мината - ако наистина има нужда от вашия труд на другия ден ще ви потърсят, ще ви платят и ще ви предложат да продължите работата си.Ако не ви потърсят значи нямат нужда от това което правите - следователно си губите времето с разни стачки и протести.

Добра идея.

Трудът ще ви направи свободни.

Колега от СС винаги съм на твое разположение!

Всички знаят вече за поредната несправедливост. Държавните институции също. Доста показателно решение на въпроса. Изчакваме да пукне някой и политизираме казуса...

На времето по "Научен комунизъм" ни учеха, че стачките са част от класовата борба на работническата класа. Ако имах достатъчно власт, щях да разпоредя багери и булдозери да затрупат входа на мината и скотовете да пукнат като псета. А на скотовете отвън по една тояга и затваряне на мината. Смърт на комунизма.

Колега от СС приемното ми време е от 14 до 16 но за теб винаги!

Аз пък ако те видя ще ти трябва доктор..... много добър доктор и чертежи..... по които да те сглобяват.

Тоя път на изборите Ковачки и Бареков че гризнат винкело!

Да вземат да работят за друга фирма тия миньори. Топлофикация е една рекетьорска фирма и са фалирали отдавна. Топлофикация е като Братя Галеви и подобни на тях. Издържат се само с изнудване... Да ги закриват ! Преди години, разни подобни рекетьори изнудваха търговците по пазарите, да им плащат за охрана. Сега Топлофикация, изнудва навсякъде КЪДЕТО са успели да си сложат тръбите, без да питат дали някой иска тръбите им. Така че тия работници работят за РЕКЕТЬОРИ. Преди няколко месеца пребиха адвоката на Топлофикация, щото се правеше на голям рекетьор. Така че тия работници да ходят да си търсят НОРМАЛНА работа, а не като престъпници.

Всички които пишат, че миньорите са тъпи, прости и глупави бъркат невероятно. Голяма сила са Нека само си спомнят, че пернишките миньори бутнаха правителството на Луканов.

да отидат пред централите на бесепето и депасето в София и да ги съборят, барабар с всички крадливи идиоти вътре!

Vitomir

за съжаление са много тъпи. Не се прави така. На кой му дреме че стачкуват под земята? Да не би на мен да ми е зле? За да искат да постигнат нещо трябва да вземат шефа си или някой министър и да го отвлекат долу в мините. Да го подържат няколко дни и да му покажат какво е:) Тогава ще им запука. Трябва да има крайни мерки :) поздрави

миньорите не могат ли просто да изкарат въглища и да започнат да ги продават за своя сметка - по 50 лв/тон.Много бързо ще си изкарат заплатите!

Докато киснат под земята не може ли да си поискат отново социализъма барабар със заплатите?

Сигурно четат Маркс в дупката за ролята на работническата класа в класовата борба. Дебела тояга за сволочите.

определено си болнаво момче!

държавата позволи на еднабанка да обере 500000 човека мислите ли че ще принуди 1 бизнесмен терорист да плати на сто работника жалко за миньорите със сигурност ще излязат от забойте гладни и излъгани

За гладни не зная. Пияни като кирки със сигурност. Дебела тояга за тази сволоч.

петър

голяма омраза трябва да таиш към някого за да го наречеш "сволоч" Ото първо се научи да обичаш хората а след това да мразиш ако не можеш нямаш място в обществото

тези, на които не им плащат заплати и те протестират, са "сволоч"? В такъв случай "Ото" със сигурност е кретен или в най-добрия случай син на собственика на мината!

някои миньори излизат от време на време да носят пиячка на другарите си под земята.

Бугаските отрепки да си платят парното и за скотовете под земята ще има кинти. Тази мина копае въглища за бургаското парно. ДКЕВР да увеличи таксите за парно на бургазлии двойно и за отрепките дето киснат под земята ще вземат по някой лев.

И за ТЕЦа в Сливен, който също е собственост на Ковачки. Немедлено да се увеличат таксите за парно и топла вода и проблемът ще бъде решен.

от простотиите ти на човек може да му призлее! Бургаското парно от 2003 год, е на метан (дори не е на мазут).На въглища никога не е било!

Pesh0

Бургаското парно е на газ от поне 10 години. Въглища се копаят главно за сливенската топлофикация , която също е на Ковачки , като мината . Друг е въпроса , че ковачки , е продал мина черно море . На незнайния воин. И за това не намира нужно да плаща заплати. Колкото въглища изкопат без пари , берекет. После фалираме и готово.

Заплатите - след изборите, и само ако изберат правилните хора.

гласува срещу себе си. С Намъ и Богъ. Атака е: 1 Против спирането на Южен Поток! 2 Против санкции за Русия 3 За депортиране на нелегалните емигранти. 4 За построяване на стена по цялата граница със Турция. 5 За построяването на АЕЦ Белене със Руски реактор. 6. За заплашане на имотите на Прокудените и избити Българи от Турската орда 1903 1913 година-милиарди долари!!! 7 За вдигане на пенсийте до минималните във Европейския съюз. 8. За прекратяване на договора за НАТОВСКИТЕ бази-вън убийците на мирни хора по света!!! Атака е последната крепост на БЪЛГАРИЯ.

да се появявате все още?

С Вами е само Доган. А за да бъдем точни даже не е с вами а зад вами.

Този невероятен реакционер и хитлерист в сайта нарича българските миньори СКОТОВЕ. Аз пожелавам на десницата ни опираща се на подобни изроди като този фашист, успех в изборите, за да разбере този народец в чии ръце дава властта и живота на децата си.

Че "Ото"има чисто психични проблеми! С изливането на помия във форума се разтоварва!Колкото повече го плюеш, той се плакне повече!

Ами има хора, с болна психика, наранено ЕГО, нереализирани в живота ... и какво друго им остава, освен да привличат внимание - като винаги са против, цинично и грозно. Ако никой не им обръща внимание, не им чете простотиите, не им слага минуси и не ги апострофира ... ще се кротнат!!!

Най-големия майтап е, че май е от рязаната партия, не е българин.

Поредната жалка предизборна комунистическа провокация! Комунистите са озверели от неминуемата си загуба на изборите!

Бегай оттука ,бе рептил! Ега ти откачалките-все комунисти виждат!Тоя дето ... жена ти и той е комунист!

Криминалното управление на България краде и с гъза си- Примери - бол. - ТЕЦовете на американците - Мариците- просто грабят с ъс завишени цени над тези в Европа. .-Отоплителните дружества се захласнаха в грабежа на хората. Една ревизия от страна на ЕС лесно ще покаже невероятни измами. Но както се казва- гарван гарвану око не вади. - Продажбата на тръбите на "Напоителни системи" донесе милиони на мошенниците в ръководството, един от които - с кримидосие. - Най-много се граби от строежите и ремонтите на пътищата - любимите на Боко. -Има цели участъци, парите от които са прибрани от крадливите нни кметове, а работа въобще не е имало.Предоговарянето на магистралите и доплащането вместо санкции по договорите с фирми-мошенници от Гърция е толкова очевадно, че дори и децата го разбраха. Краде се дори от маркировката, която на места не е поставяна с години. Просто чиновниците прехвърлят по сметките си огромни суми. - Крадат се горива, камиони с продукция, суровини, краде се дори в армията. Страната е в разпад и от прехвалената дясна демокрация май не остана нищо. -

kikuno

Напълно ненужна и безмислена саможертва .Така дори спестяват усилията на полицията да ги бие а и кой ще се завре с камера да ги снима долу и показва по телевизиите.Защо не обединят силите си с протестиращите от Напоителни системи и да блокират тузарските квартали на София и министерства .Тогава вече ще бъдат чути .Гадовете се стряскат само когато мечката заиграе под собствените им прозорци а не когато някакави кротки изтерзани души измирали от глад и източение задушавайки се под земята за да им е топло и готино на гадовете експлоататори.

Това е частна мина и си имат чорбаджия. Чих да го крепят пред министерствата? Чорбаджията прибрал кинтите а простите скотове да платят с данъците които плащат. Проста булгаристанска измет.

kikuno

В случая чорбаджията им не е виновен защото държавата не си плаща въглищата.Те отиват в ТЕЦ Сливен А НЕК трябва да прати за тока.

Може да излязат да пуснат по една бюлетина за капута и пак да се натикат в дупката.

хибридно и червено !

Ковачки няма да плати нищо на скотовете. Напразно се хабят.

Защо,когато един строши вратата на магазина и открадне нещо за ядене, го осъждат за тежко престъпление- взломна кражба, а друг не дава на работниците парите за изработеното / от което той се обогатява, дори и ако бе платил заплатите/ в размер на стотици хиляди левове не го докосват.Нещо повече-той е в гилдията на умнитеипредприемчивите работодатели?

СТАШНО! Хора рискуват живота си за ХЛЕБ. 21 век, в държава членка на Европейски съюз!

Така е. Може и да го ползваха скандала с казването за кого да гласуват, предният път в други мини, но изказването на онзи от мините значеше, гласувате ли ГЕРБ, значи заеми или фалит, а досегашното правителство било коректно. Нищо че собственика бе от друга партия. Управлява ГЕРБ = няма пари. Не че бе правилно, но малко обърнаха внимание на смисълат и защо се напомня. Иначе миньорите сами трябваше да се сетят, а не да им го казват.

Е така е, да. Собсвеника е от друга партия но финансира бсп. И за всеки случай ако някой не е разбрал как да гласува, купони и заплати след вота.

ПОЗОР!Не обричайте на мизерия,работливите миньорски труженици и техните семейства.Държавата да стане-гарант за справедливост!!!