Започна 25-часова стачка в берлинските летища

Служителите на наземните служби на берлинските летища "Тегел" и "Шьонефелд" започнаха нова стачка днес от 04 ч сутринта (05 ч българско време).

Обратно в новината

Коментари - Започна 25-часова стачка в берлинските летища | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Профсъюзът настоява заплатите на 2000 души наземен персонал да бъдат вдигнати от 11 на 12 евро на час като част от едногодишен колективен договор." Значи какво излиза? Заплатите на работниците на германските летища като ги сметнеш, излизат над 3000 лева месечно, обаче те недоволни, искат увеличение. А в същото време чета статия, че от бюрата по труда се оплакват, че наши младежи масово искат заплати от по 1500 лева месечно, които били моля ви се нереални, защото били нямали опит, млади били видите ли! А да попитам аз, на един неопитен младеж на летище като Тегел или Шьонефелд каква заплата смятате че ще му предложат? Е, няма да е 11 евро на час, но колко смятате? Всеки случай, няма да е 250 евро месечно, това е смехория! А България мисля че е част от ЕС, следователно, част от общия пазар. Не може чушките или доматите на пазара в Младост-1 в София да са по 1,50 лв. килото, а в Люлин да струват 5 лева например, нали?

loyola

ми голям праз, самолетите просто ще кацат в Munich... и после с влак 600km;-)

Знаят си цената,а тука какво и да правят ние мълчм или пишем, но ,,КОЙ,,ли ни чете.

РАБОТНИЦИ В ЦЯЛ СВЯТ ПРАВЯТ СТАЧКИ ЗА ПО-ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ , САМО НЕ И УФЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ .... ПОЧВАМ ДА СИ МИСЛЯ ЧЕ БЪЛГАРИНА Е МАЗОХИСТ , А В СОФИЯ ЖИВЕЯТ САМО ГЕЙОВЕ :))