11 страни извън ОПЕК намаляват добива си на петрол

11 страни производителки на петрол, нечленуващи в ОПЕК, се договориха във Виена да намалят добива си с 558 хиляди барела на ден.

Обратно в новината

Коментари - 11 страни извън ОПЕК намаляват добива си на петрол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

- МАЙМУНИТЕ ДА БЪДАТ ИЗБУТАНИ ОТ ПАЗАРА НА ГОРИВАТА :) АМИ ЧЕСТИТО НА МАЙМУНИТЕ :) :) :) ДА НАПРАВИМ АМЕРИКА ВЕЛИКА ОТНОВО!!!

И във времена на петролни картели и липсващо вътешно производство на горива у нас БДЖ се третира като фирма за източване и закриване ? В някои големи градове се демонтират тролейте и се намаляват трамваите. Закрива се местното производство на трамваи и се внасят такива за по 3 милиона единия. За нещо по-интересно като електромобили и т.н. дори е безпредметно да се говори при положение, че не се правят очевидните стъпки за намаляване на зависимостта на страната от петрола. Тук пак се водят безсмислени спорове за и против Русия, а в това време благосъстоянието ни изтича както към Русия /с горивото/, така и към средна европа /с трамваите и тролеите/, така и на запад /с леките автомобили/

после се чудим защо няма пари за пенсионерите..... ами със скъпите горива хрантутим руските омразни дъртаци

за пенционерите нама пари по дизайн. от гуедна точка на управлеващите са мръсни комунисти, които трабва да измрът до крак, часк по скоро. Не щат? земи тогаз тез 160 кинта и се самоизтезавай със живуркане.

Карай си каруцата ва ЩЕРЮ ГОРИВНИЯ, и гориво нема да ти трябва! Кво си се разквичал, кат ти е скъпо горивото, има лесно- цървул шосе крак}:-)))

Много По-евтино ни излиза да купуваме от нефт от Русия , отколкото да купуваме=храним Главорезите , сърцеяди от Саудитска Арабия,Катар или шистов нефт от империята на злото САЩ .

картелът на бензиновите колонки ни вдига цените дали развитият свят ще се остави да го манипулират изостанали цистерни за мазут?? като русия и СА трябва революция в сектора !

С руска "техника" петрола винаги ще е търсен. По много.

прав си! на зазката парното гори на час повече, от колкото маздата на сто километра!

И тогава говорете,за ..."споразумение"!...

Така изглеждат всички държави от капиталистическата Периферия. А много скоро и тези от капиталистическия Център - "златния милиард". Щот капитализма умря, ако не си чул и никой няма идея с какво да го смени. Освен ИДИЛ.

В средносрочен план - купувайте соларки и продавайте петролки. А на тези дето са затънали много с петролките успех във възстановяването (докато трае споразумението). Честито печелившите ;):)

кво като купите соларки бе?? те соларките ползват слънчева енергия, а всеки знае че слънцето е изконно руско! и е под егидата на путин!

другаре, има начин да се вдигне цената на петрола и да спасим любимата ни россия! трябва всички русолюбци да си изразходваме по 50 литра гориво дневно! понеже това със западните коли е доста трудно, да си подкараме запорожците и москвичите друзя!! само дето трябва да си купим винетки от тия гадове ! на път, друзя , товаришчи и товаришутки за светлото бъдеще на нашият безсмъртен вожд, товаришч путкин!! ура ура ураааааа

плевенлиев по въпроса? против, за? дойче веле по въпроса? малко дискусии, кого да изядат педалите на медияпул? негрото от белия дом ще бъде съдено в Хага!

плевналиев каза, цитирам терцата ще кара колело, щото е беден, русофил! а е беден, защото е мързелив и некадърен! а русофил е по същите причини, плюс глупост!

Много ще е интересно колко дълго ще успеят да спазват това споразумение?! Всеки се надява, че другите няма да разберат с колко ще лъже! Накрая ще се окаже, че това споразумение е само едно дбропожелание!

това е!

България ликува: руският голям брат ще ни вдигне цената на петрола и съответно на газта за нас Колко сте гнусни това пропутинските параститутки

Бегеец, мама му стара днес е неделя хубав слънчев ден пиши поне едно добро утро кок сте колеги а ти направо през просото !!! То и ние можем да пишем направо-соросоидни тутурутки но не го правим още от сутринта...малко по към обяд :-)))) !!!

беГЕЙна не се напъвай, дръж се достойно като истински евоатлант! Нима цените на горивата могат да изплашат евроатлантическия герой беГЕЙца? Bulgaria Безоловн € 1,020 Дизел € 1,000 Russia Безоловен € 0,577 Дизл € 0,540

Бай Ставри

Високотехнологичният експорт на Русия: 1. Нефт и газ 2. Руда и дървесина 3. Блядки Може и не в този порядък Та въпросът ми е: защо руснаците така последователно бягате от Могучая в Турция, България, Америка, Германия - навсякъде

до гея-цензуратор: това по коя тема е? а лузъри от медияпул?

Айде бензина стана два и петдесет. След него хляба, плодовете, лекарставата .... всъщност всичко. да живее капитализма. На бедния, да го духа.По всички страни и континенти.

този път, богатите, като плевенлиев ще го духат! това мога да гарантирам!

терцичке, богатите умираме веднаж, а вие бедните се гърчите и умирате ежедневно!

Терца, ма много ги дразниш с коментарите си и затова ти удрят голяма метла :) ! А не им се сърди и те си имат началници че и килими на които да стоят мирно...и на тях им се търси сметка и те имат зададена линия :-))))) !!!!!

знам. и какво от това? нали ми се пишат свободни и демократични медии? нали свободата на Словото било най-важно за тях? нали не се страхуваха от нищо? педерасите се оказаха по-зли от жените с метли. такова долнопробие...! ама е, Факт!

Ха ха, Терца и си прав за "свободата" на словото че България е на 112 място по свобода на медиите ! И не съм сигурен но пред нас са сигурно Камерун и Габон ???!!!

с червените батушки потропва дедо мраз

как нема потропва кат Снежанка изрусен американски травестит с арабски корени

говедото на дирника трие, все едно, че като изтрие фактите и те ще изчезнат. деба тъпанарите с политиката на щруса! педали, купувайте дечица с неустановен произход! че времето ви изтича, евреи!

да Русия не клекна и а юдейте в Америка имат малки печалби а па ние карахме йофтин бензин.

Наскоро четох една статия според която цената на петрола не се влияе от "пазара". Промените в търсенето по света са около 3 процента, а цената се вдига и пада много пъти повече. Възниква въпроса "От какво се влияе тогава?"

че това е най-лесниа въпрос на светъ: малка група кукловоди от пентагона решиха, че ако смъкнат цената на петрола до 40 долъръ - русия отново ше клекне. бунтове на мужиците, путин убит и опаааа - целата страна на тепсиа. Та, идеата беше: смъкни цената и чакай бунта. Ама нещо не се получи. Шистовите фалират, Русия се намеси в Сирия. Сега, днес, отново искат цена над 150 долара за барел. Поне да си пълнат гушите кат пеликани. Ше мислат друга тактика за завладеване на Русия.

да, в Америка и Канада има големи проблеми с шистовите компании. съкратените работници се оказаха най-малкото зло. акционерите не търпят такива игри. те си търсят печалбата. акционерите са силни и тяхната дума се чува. останаха му броени дни на обамгутана. очакват се разследвания срещу Хилари Клинтън след 20 Януари. дори слабите не са за прененбрегване. те дават информацията на силните и заинтересовани хора.

Значи , за да просперира любимата ви русия, цената на петрола трябва да е висока, вместо да бъде на реални ниски цени? жалки плъхове.

"Във Виена се състояха преговори между ОПЕК и производителки на черно злато, които не са част от организацията, но изразиха готовност да се присъединят към инициативата на КАРТЕЛА за съкращаване на добива на енергоресурси." Тази думичка КАРТЕЛ не беше ли мръсна дума в нормалните държави, а от скоро - и в България, засега само на думи? Защо толкова гордо и ентусиазирано я развяват някои? Не че ОПЕК съществува от вчера, но дори и някак си наложен и някак си легализиран от някои, РЕКЕТЪТ СИ Е РЕКЕТ!

Когато Щатите се договориха с ОПЕК петрола да се продава само в долари това рекет ли беше или какво? Победа на Демокрацията може би?

А ШОКИРАЩИТЕ ФАКТИ СА, ЧЕ ВИЕ СТЕ ВЪВ ФАЛИТ! ТРАЕН ФАЛИТ! СЕГА ПАК ЩЕ ВИ ПЛАЩАМЕ СОЦИАЛКА!

колкото и да се опитвате да ми пречите, другарки и другари, с политиката на негрото от белия дом е свършено! ще ви се наложи да се примирявате с Фактите!

алармираха, че обамакеър е влязла в необратима спирала. дано въведът и дръг теста преди получаване на помощи. данъкоплатците не желаят с парите им да се купава крек.

Мамка му, свърши. Пак ще вдигнат бензина!

Бай Ви Тръмп, това чакаше! Шистовия американски нефт пак става конкурентен и пак тарамбуките от близкия изток и Раша ще го...

в грешка си, младежо! шистовият газ не е грешка, а само временно дозволено средство. така, както много други Визии, които трябваше да ви дадат време за да "измислите" решения, които не подлежат на конюнктурата, слабоумници. виж, обаче, вие не се спряхте да триете мнения, които не ви изнасят... педерасчета нашмъркани! без никакво реално приложение!

Ти май си нашмъркан - говорим за шистов, ама не газ, а нефт и ако искаш да знаеш 10% от добития нефт в Русия е по шистова технология!

Много си умен. Като намаляват лроизводството цените ще скочат. Кой печели?

Малко въздух за държавата бензиноколонка..ха.ха

Щерев, лягай, че утре с онези двамата дебили по-долу отивате да копаете царевица.

Трябва да се измисли друга енергия, стига сме хрантутили цял свят тези търтеи. Поне да вкарат масово електромобилите.

Аааа и Рша е в това число, недей така! Ако не им го набиват дълбоко с високо цени, нашите русоробчета няма да изпитват ург.зм...

ами тогава електроцентралите ще горят нефт за да произвеждат ток. в америка въвеждането на електромобили и спирането на бензин и дизел е невъзможно. америка е на колела. няма толкова ток за зареждане на всички коли. дори сега в силни дни, много горещи или много студени енергостанциите са натоварени на максимум.

Страните извън картела ще се нагушкат най-много.

динозаврия ще живне малко... :-)))

Те това не е ли картел? ЕС и САЩ няма ли да се намесят срещу картелно споразумение?

Че кой ги има за нещо ,еле Европеийския .

КЗК да ги разследва за картелни споразумения!

САЩ, Китай, Мексико, Норвегия, Великобритания... Май сметката е без кръчмаря?

Да повдигнем бойния дух на мужиците и за пореден път да им покажем, че светлото бъдеще е на хоризонта.

Шило

Ей, болни мозъци, бе. Все Русия им в главите.

Ще видим в понеделник. Поне за сега не се вижда босовата цена да е отреагирала много.

Шило

Очакваше се, особено за страните, които разчитат на 100% от петрола.

Представители на страните производителки на петрол извън ОПЕК в комитета по контрол на добива на петрол ще са Русия и Оман, съобщи иракският министър на петрола Джабар ал Лаиби...

Астрономическите мащаби с които тези източват петрола на планетата, ще ни доведе до там, че петрола ще свърши след по-малко от 100 години. Тези май не са чували за пестене и за икономии. Заради тях ще се върнем в каменната ера след като петрола свърши. Този петрол би трябвало да ни стигне за няколко милиона години ако се харчеше разумно.

Добре де, хайде да не са няколко милиона години, но поне за няколко хиляди години щеше да ни стигне петрола на планетата ако се използваше пестеливо и разумно.

А Холандия постепенно се отказва от газ за битови нужди :) Също така страната постепенно преминава към електромобили. Глупав народ.

Шило

А бе тук става въпрос за петрол, ама нейсе.

Когато страна от подобна величина се отказва от фосилни горива, това е ясен знак, че нещо в този свят се променя. Ама нейсе.

В това време нормалните държави преминаваме на възобновляема енергия, а Русия затъва

Шило

На зрял фасул ли си вече?

Бай Ставри

Не, събирам за хуманитарна помощ за блядките по морето Като родят по някое турче, рускините идват в България да хванат балъци да им гледат турците

Е това е било перфектно място за терористичен атентат. Питате се, защо не е бил проведен? Еми на срещата са събрани всички спонсори на тероризма.