Иран и ”шесторката” постигнаха историческо споразумение

Иран и шестте световни сили (петте постоянни членки на ООН и Германия) постигнаха историческо споразумение за ядрената програма на Техеран.

Обратно в новината

Коментари - Иран и ”шесторката” постигнаха историческо споразумение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на езика на дипломацията това се казва пълен успех за Иран, браво на Иран, доброто винаги побеждава злото......браво на света, браво и на Америка как устояха на това зло Изсраел.....като нямаха сили да" демократизират" Иран..ще се съобразяват със статута им на велика сила....,гордея се с тях...,днес е един хубав ден, пийте и се забавлявайте и си носете новите дрехи.....

Ми некои си спимниФме - 2009 г. президент Барак Обама: Ние ще продължим да изграждаме ПРО в Европа поради заплахата от ядрен Иран, срещу която тази система е насочена. Ся ко праиме?

Чудесна новина! Под измисления предлог "Иранска ядрена програма" САЩ се опитваха да сдържат икономическото развитие на Иран и да му пречат да се превърне в регионална супер сила. Едновременно с това използваха Иран като оправдание за разгръщане на системата си за ПРО, чиято единствена цел от самото начало е РФ. Не успяха и приложиха старата като света рецепта: "Щом не можеш да спреш един процес, най-добре е да го оглавиш". И инициираха преговори за свалянето на санкциите. Какво ли ще последва? Вероятно САЩ ще използват Иран, за да разпалят нова голяма война в региона срещу Саудитска арабия и контролираните от нея сунити в арабските страни. Сирийската им авантюра бе фиаско. Путин не разреши този сириската касапница да прерасне в голяма регионална война. Иранците обаче са хитри и едва ли ще допуснат да бъдат пионки в чужда игра. Бъдещето за Иран е интеграция в рамките на ШОС и самите иранци много добре го осъзнават.

Печелиш награда за най-прост путлераст. Примерно в Сирия отдавна прерастна в голяма регионална война.

Твърде хаотичен си и стреляш на посоки. В конфликта в Сирия участват много играчи, но това не е широкомащабната война, в която да се сблъскат въоръжените сили на отделните играчи, каквато е целта на краварите. Пълномащабен сблъсък с активно използване на сухопътни части, танкове, авиация, ВМФ не се наблюдава в Сирия и в държавите около Сирия. Мащабът не е достатъчен.

Слагането на санкции върху Иран беше с цел изолация, отслабване, обедняване, фалит, в последствие завладяване. Иран се справи блестящо, в условие на ембарго разви собствена самодостатъчна икономика, развита индустрия и силна армия, търгува с БРИКС и кандидатства в ШОС. Ционистите виждат че имат само вреда от тези санкции и опитват с друг начин, падане на санкциите, петрола пада, развалят Русия и след време отново се заемат с Иран, също при свободни търговски отношения трансфера на цветна революция мениджъри и законно финансиране на опозиция е по-лесен. Иран знае всичко това, падне ли Русия пада и БРИКС в последствие и падат и те. Тя работи с Русия и няма да увеличава производството на нефт, а ще има полза от останалата търговия, също ще изтегли тези замръзнати 100 милиарда $ и ги обменя за злато. Колкото до преврат, ако ислямската стража работи умно както ЦРУ в САЩ може да предотврати този сценарий. Пожелавам им успех.

Простотии путлерастки. Ембаргото беше заради развиване на ядрена програма и заплахи за унищожението на Изрел. Сега Иран отстъпи и прие исканията за ограничаване на тази програма., както и промени тона си. Що прие тези условия, като е много добре? Нали си търгува с изброените от теб?

И Садам също имаше химическо оръжие, Кадафи тероризираше народа си, Милошевич убиваше невинни албанци, Египет, Сирия, Йемен всички са лошите, само богоизбрания народ и Израел са добрите.;) Защо прие условията Иран? Сега са добре а след ембаргото ако работят умно и не се хванат на някаква евроатлантическа хитрост, ще са още по-добре и по-богати.

На тия кьорфишеци, които пускаш в стил "Pax Americana" завинаги, вече няма кой да им се вързва. Обнови репертоара, бъди в крак с времето!

Тук големи "хексперти" вече и петрола продадоха и цените на нефтените продукти по 2 за левче станаха :) Хора вземете се в ръце

РФ и ИРИ отдавна измислиха схемата за излизане на Техеран на пазара на енергоресурси, така че да не се сринат цените на суровината. И тя е - бартер. Техеран ще заплаща на РФ за промишленото оборудване, което ще получава оттам в петрол, който после РФ ще продава на световните пазари, най-вече в КНР. Цените на петрола няма да се сринат, както на много тук им се иска.

.... само при съобщението за постигнатите договорености между ЕС и Иран, цените на петрола паднаха... Брент - 56.63 и WTI - 50.95 долари за барел...а още иранския петрол не е на пазара...))))

Да, безспорно ИРИ е голям фактор в търговията с петрол в света. И е нормално добрата новина за свалянето на санкциите срещу Техеран да се отрази на цените на петрола. Но няма да ги срине...Техеран също няма интерес това да се случи, затова и разработиха схемата с Москва. Много по-голямо влияние в момента върху цената на петрола оказват данните за забавянето на китайската икономика.

.... "шесторката" постигнала споразумението с Иран не е точно ЕС, но пък падането на цените на нефта е факт.... ))))

Малее колко малко коментари??? Сигурно мурзилките се прегрупират, чакат инструкции и затова пазят ефирно мълчане :)))) Няма да се мине още много преди да се започне с коментари от рода колко е добре това за императора, както беше с войната с Украйна и санкциите от запада...

Тоя шахиншах сигурно няма интернет! Иначе, защо до сега си е продавал природните богатства само на вътрешния пазар? Добре, че му отвориха очите! Сега и на световния може да продава. Ахъ! При това за повече доларес птколкото до сега. А цената стрмглаво ще върви към пропастта! А, да-а! Когато тати ми купи колело!

Някой знае ли дали в момента дали времето над Кремъл е слънчево или облачно и какво евентуално ще бъде за следващите години?

Аз нямам работа в Кремъл. Ако ще градушка да бие, мойто лозе е далече. А твойто?

Ми защото сме скачени съдове и като пръдне Кремъл, тук се насираме... За щастие вече поехме по друг правилен път, но разводът ще тежък и дълъг!

Чудесна новина в няколко аспекта: Първо "санкциите" като средство за натиск, използвано от запада са неефективни. Второ ИРИ започва с пълни обороти търговско сътрудничество с РФ и страните от ШОС. А по отношение на газа ИРИ отдавна декларира, че няма да конкурира Газпром на европейския пазар. Такава политика Техеран намира за контрапродуктивна.

Путлерастката мъка е огромна и ражда само простотии. Иран се мъчи да продава в ЕС и газ и петрол, а Газпром ако ще и газ да пикае това е положението. Иран още помни вероломното нападение на СССР през ВСВ

И сега кво прайм с цената на петрола и газта?....лошо, лошо много лошо, другарЕ от газпром!

дрогрьо от Шеврон. Ние си я менкаме соровената, а вие ша си я копувате. Айде, лево, лево, па дома! Нали виде - у Ирана нема атоми. Ама това не значи, че само вие ги имате, нали? Бади умен!

Ха ,ха ,ха гледам,че соросите вече празнуват,че Иран станал съюзник на запада. Много бързате да се радвате. Ролята на западна бензиностанция и сателит на мястото на Русия на Иран няма да се хареса. Саудитска Арабия също не е доволна вече от това положение.

Къв Сорос бе, той е Еврейн, а Натаняху се изказа, че това е лошо за тях!!! А вземете там си накарайте големите глави във фабриката за тролове от Ленинград да си стиковат версиите!

Сега ще имаме ли евтина иранска газ?!

Ама пък си имаме ефтин български *.

Какво стана с Донбас, Укрите изплющяха всичките ни боеприпаси и резултат няма и няма?

Май те таковаха!!!!!!

Само да им открехнат малко вратата ще видят те каква иранска пролет или какъв майдан ще им спретнат???

Според уикипедия:"Иран също така има вторите най-големи запаси от природен газ в света (след Русия) и има потенциала да се превърне в енергийна суперсила". Ето къде е заровено кучето и защо рубладжиите плачат във форума.

Направо са смълчани. Новите опорни точки ще са още по-смешни, в очакване сме. :)

На евреите никак не им харесва, че Иран влиза отново в обществото на европейците с възможност за цивилизовано развитие ако избира пътя на цивилизацията. Всъщност не ми е ясно дали евреите са напълнили гащите от страх или имат правилна визия и всички останали грешат? Според мен иранците искат да си сътрудничат с ЕС и САЩ и в това може да има само ползи. Ако евреите просто се страхуват и пречат на Иран да се развива, това издава един почерк, който по интересен начин се преплита с нашето развитие до момента. Страхът не е решение, но е важно до къде ще стигне.

Със САЩ може да се "сътрудничи" по един, единствен начин. Казва се "Йес, Сър!!!". И позата трябва да е като от "медицинските" среднощни програми. Иначе - дронове и стелтове, приятелски огън, заблудени ракети и т.н.

Абе мишко, евреите ли ни спъват бе? Спъват ни болшевиките, дацата им и техните внуци, които обраха парата и не дават на някой да вдигне глава в тази държава! Поне сме световна заплаха, та всички световни илюминати се плашат от нас...

Кой ми е обрал "парата". За мен е важно, че аз съм все обраният. Руснака ми оставяше поне част от заработеното. Американеца ми взема и дедовия имот. Кво ме грее празнословието му?

Иран почват да продават петрол на свободния пазар... едва ли вече ще го продава под масата на масква.. дали путеф е щастлив от още един голям износител на нефт, м?

Значи, свободният пазар им е давал една главозамайващо висока цена, пък тия ахмаци "Не! На безценица ще продаваме под масата, на Масква!". Да им се неначудиш на акъла! Ама верно са прости! Или ти вземаш читателите за прости. Леко, де! Опростачването бавно става. Краварите не бутат пари, щото ние сами си се опростачваме. Защо да се охарчват?

Понякога откритите шумни противопоставяния са за забавление или се дължат на задкулисно приятелство и общи интереси?

мръсни копелета са политиците. добре облечени боклуци. слуги на тея дето дават парите назаем на правителствата... цялата игра е за влияние и ресурси. тея дето създават парите нямат нищо и не дават нищо в замяна, но имат всичко в същото време. ето това ще се промени и ние ще сме живи да го видим...

Уреждането на отношенията на Западът с Иран е от стратегическа важност по две причини - Русия и Ислямският халифат. Сега Западът е готов да пусне иранците (мюсюлмани-шиити) да се разправят със сунитските ислямисти, и да се съсредоточи върху студената война с Русия. А пък може и цената на нефтът да спадне, от което ние и Западът печелим, а Русия губи.

Кои "ние" имаш пред вид? Да не си Вальо Златев?

Под "ние" има предвид може би ние държавите купувачи на нефт, а под "вие" - вас руснаците и другите продавачи на нефт.

Прав си, сега Путин ще стане мек като памук.

пропискате факта че Руския е основния посредник за споразумението. или искате да кажете че те помагат за да може да продължи студената война срещу тях ?

Основен купувач на иранският нефт е Китай. Иран не продава нефт на ЕС. Иран зояви: дори да паднат санкциите, нямаме финансова изгода да продаваме в Европа. Иран има много милиарден договор с Русия- храни срещу ирански суровини. Путин подписа за продажбата на балистични системи със среден радиус Антей за $800млн. на Иран. Т.е. Русия и Китай здраво са стъпили в Иран и изпревариха масоните. Китай и Русия никога няма да позволят унищожение на Иран . Иран никога няма да позволи да падне Сирия. Защото Сирия е вратата към Иран. Същото стана и в Куба: О бон го се сети да сваля ембаргото, след като Русия опрости $40млд. кубински дълг и пусна отново Руският радар в Куба.

Трябваше да има споразумение, за да паднат санкциите и Иран за първи път бързаше най-много от всички и не заради петрола , а за да кандидатства за членство в ШОС. Вероятно ще го приемат бързо и след това за него няма опасност някой да го нападне.

Все подозирам, че руснаците вече са им дали ядрено оръжие и на тия вече не им пука кйде ще си врът носа "международниците"...

Ами то, може и в Русията да се намира, щом требе. А хрътките нека си душат - като им пламне задникът, може и да се усетят, че са захапали камък, вместо залък.

Няма сила която да ни се опре! Иран е стратегическа държава и е успех, че Запада оправи отношенията си с нея! Браво!

Вола си слага петала, ама не знам, що жабата се кефи?!

Защото България е част от ЕС? Например. Или викаш като бяхме част от СССР тогава ние казвахме какво да става и ни се чуваше думата? :)

Не разбрах, кога ще се получи достъп в Израел до ядрените обекти...вкл. военните? Някой скоро да е чувал за Мордахай Ванину?!

Сделката с Иран ще бутне цената на нефта на долу, общата енергийна стратегия на ЕС и газовия хъб ще бутнат цената на газа на долу. А дано и стоките поевтинеят осезаемо този път.

А дано ама надали защото тия монополистите от лукойл само това чакат колко се може повече да свалят цената на горивата

Светът има нужда от ентусиасти. От хора, които приемат мечтаното за реално, ей така -на юнашко доверие...

Добра новина, цената на нефта ще падне, ама цената на бензина - едва ли.

Стига с тая бабешка отчаяност и мрънкане. Когато пада нефта пада и бензина. Не помните ли преди година когато стана 1.86 ? Спокойно ще намажен и ния :D

Ама само при прекупвачите. Е, и в "развитите" страни -също. В колониите - може и да се покачи -много малко купуваме. А социализЪмът е в историята.

И да падне едви ли тук ще се направи нещо по цената.Руснаците ни продават най скапания нефт"Урал"с високо съдържание на сяра от което производните му намаляват осезаемо.

е това не трябваше да се случва, на джагалите атом,а от друга страна цената атомно скривалище под къщата падна до цената на плувен басеин

Пак Русия. Абе ние да не сме провинция на Русия, та все за нея някои господа мислят. По-добре да анализират как нискатацена на петрола ще се отрази на добива на шистов газ, на икономиката и рецесията на някои приятелски нам страни, като Канада.

Руско тролче, кажи как ще се отрази това на руската икономика, която е 80% зависима от цените на петрола и газа? Др. Путин дали ще има пари да ви плаща заплати, мурзилки? Или пак ще вземе от обикновения руски мужик, те на него и без това не м,у трябват.

Шило

Не ги мисли, сега имч се развързват ръцете за построяването на атомни централи в Иран. И подръжката им дълги години. Ама шистовият газ наистина ще е губещ вече.

Не се гърчи,клоун!Това,-кой и къде ще изкарва пари за бюджета на Русия НЕ Е ТВОЯ РАБОТА!Ама хич,-оди да отрезвееш!

Супер, по добре приходите от петрол да отиват в Иран отколкото в агресивния Путин.

Така е. Путин не е като американските президенти, дето ВСИЧКИ от Буш старши насам са бомбардирали Ирак (факт) - тва Бушмен Старши, тва Клинтън, тва Бушмен Младши, тва Обама. Все бомбардировки по суверенни държави. Ама Путин бееее, Путин бил "агресивен" бе. Абе с кво ви тъпчат в лудницата бе? Я си провери самолета - ако не можеш да го вдигнеш - Путин е виновен! И за простатата ти е виновен.

И все пак :D предпочитам приходите да ходят при Иран, който няма да ги използва за спонсориране на сидеровци, барековци, догановци и други рушители на България.

с мозъчето гладко...

Мен не ме е страх от високи цени и разходи а от ниски приходи а те това зависи от власта

Горката Раша... че загуби поредния си съратник в борбата с Хамерите!

Което ще доведе до спад на цените на петрола...Да видим какво ще усети българският потребител...Ще усети един,голям братски....поздрав

Преди две години петрола свършваше и това доведе до много високите цени. Сега отново ли се появи, така ли наредиха от запада?

Е,и?Високи-ниски,цените на горивата в България все са високи.Кой ли нарежда така?Един монополист ще да е..Май...

Последната дума е съставна и можеше спокойно и разделно да я напишеш. Ама ние и така си се сещаме, защото го усещаме.

Ама защо Запада е в лоши отношения с Иран, да не би защото Иран ги е изритало от петролните ресурси, или защото цру са си признали, че са организирали преврат през 50-те?

Я ти разкажи как СССР напада Иран, за да завладее Иранския петрол ;)

Или не го знаете този исторически факт, че в червените книжки не го пише, че Иран е една от много държави нападната от СССР?

Николовв

Като пишеш такива неща поне пиши всичко!!! Че е през 1941г. заедно с Великобритания и Индия, защо и т.н.!!!

Не знам за руските ракети ама руския петрол и газ не ги чака светло бъдеще

американския и арабския петрол и газ по-светло бъдеще ли ги чака? Не, че досега Иран не си получаваше приходите от газ и петрол/70% БВП/ към Китай...

На американците петролът им е за вътрешна употреба. А за арабите - колко по-малко петрол, толкоз по-добре за нас!

Голямо нещо са руските ръкети! Където се появят нещата се получават!

Да така е появиха се в Куба и нещата се оправиха кубинците тръгнаха на запад